fülelek írta: ↑2022.01.03., hétf. 18:39
Ha találsz olyan vélemény alkotót, aki olyasmikről is írt pozitív/negatív kritikát, amiket te is pont olyannak ítéltél, amikor személyesen meghallgattad, és számos alkalom volt ilyen, ami legalább 4, akkor mondhatod azt, hogy adott fószer ítéletében megbízol. De addig hagyjuk ezeket a csacska következtetéseket.
Amikor annak idején Vackorral nagy szériában csináltunk teszteket, akkor az általam említett kábelek nagyrészét volt alkalmam meghallgatni, és a saját fülem pont ugyanazt mutatta, amiket ezeket a
fószerek leírtak. Szó nincs
csacska következtetésről, voltak közte A-B típusú csoporttesztek, meg olyan is volt, hogy otthon, saját rendszerben "ráhallgattam" egyik-másik készülékre. Nem csak kábelekre, voltak DAC-ok, erősítők, hangdobozok.
És halkan hozzáteszem, a hsz-em egyáltalán nem is arról szólt, hogy kiben bízok, vagy hogy melyik tesztet fogadom el szentírásnak.
Még csak arról sem szólt, tetszik-e nekem az AQ vagy sem?
Egy konkrét márka egy konkrét típusáról, valamint annak a gyártó általi pozícionálásáról beszéltem.
Abban pedig az AQ profi.
Az AQ mára a világ egyik legnagyobb hifi kábeles
brandje lett, határozottan és tudatosan felépített termék palettával. Ebbe iszonyatosan nagy pénzt fektetett. A műszaki tervezésbe, a gyártásba és a marketingbe egyaránt. Dollár milliókról, vagy inkább milliárdokról beszélünk.
Ő egy gyártó, aki
terméket állít elő, a vevő pedig elvárja, hogy (a) tudja, mit kap a pénzéért (b) ugyanazért a pénzért mindig ugyanazt kapja.
Mint a McDonald's, a Burger King vagy a KFC vevői.
Ezért aztán az AQ-nak (és minden hozzá hasonló gyártónak) ki kell találnia, hogy melyik terméke mennyibe kerüljön, azért a pénzért mit tudjon, és ki kell találnia, azt hogyan tudja stabilan tartani, akár éveken át. Ettől termék a termék, és ez különbözteti meg a gyorséttermi hamburgert a kézművestől.
Ezért van az, hogy amikor a Pearl után meghallgatsz egy Forestet, a Forest után egy Cinnamont, a Cinnamon után egy Carbont, vagy a Carbon után egy Coffeet, mindig ugyanazt az irányt fogod hallani hangban és elég gyorsan (egy kis rutinnal szinte azonnal) el tudod dönteni, TE megadnál-e plusz pénzt a plusz hangért.
Leírom mégegyszer: én saját magam végigmentem ezen a "soron" , ahogy végigmentek más tesztelők is (nem 4-en, hanem sokkal többen) és mind ugyanezt hallották. Nem azért, mert egymésnak hisznek, hanem mert az AQ ezt ilyen profin kitalálta, végigvitte - sok pénzért, globális céggel, brandet építve.
CSAK eről szólt a hsz-em, és nem másról.
Ps: Nincs saját AQ kábelem, egyszer volt egy Forest usb-m, de rövid lett, vettem helyette mást. Meg volt egy ősöreg Type2 hf kábelem, azt azért szerettem, mert nagyon semleges volt, nem szólt bele a hangzásba, így jól tudtam vele tesztelni.
Amúgy privátban mást használtam sokáig, direkt nem mondom meg, milyet, mert ez a hsz SEM erről szól, aki olvas engem régebb óta, úgyis tudja. Most pedig a Heed saját kábeleit halgatom a Heed rendszerben, remek a szinergia, pont így szeretem. A teszteket pedig befejeztem, ami időm van, abban nem kütyüt hallgatok, hanem zenét - ha lehet, egyre inkább élőben.
Béke és Szeretet Srácok!