Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

DeLorean írta:
2021.12.30., csüt. 16:21
Lemmy9.1 írta:
2021.12.30., csüt. 16:05
A Ne nézz felt?

Nagyon szájbarágós, (muszáj is :D) viszont volt egy kis szekunder szégyenérzetem a butus emberek miatt, (félreértés ne essék, én sem vagyok Mensa tag) pedig ez a fajta médiaélet nem játszik szerepet az életemben.
A cím is egy üzenet szvsz, hogy még a telódból se nézz fel... :D ;)
Még jó, hogy nem a "Ne nézz meg" címet adták neki!
A Chevrolet Nova eladásai sem mentek spanyol-ajkú földeken.

Na bedobom ezt is csontnak!
Mit szóltok a Vaják sorozathoz?
Ezt a Vaják elnevezést ki a fene találta ki egyébként? gondolkodik.gif

Nekem tetszik, nem olvastam itt sem a könyvet, vagy könyveket. Biztosan szerencsére.
Most ez a "legmenőbb" sorozat a Netfix-en.
8 pontot adok rá.

a-vajak-poszters2.jpg
Hozta amit vartam a masodik evad. Az elsot tenyleg nehez volt kovetni, de Yennefer topless kepe mindenert karpotolt :rolleyes:
Talan abba bele tudnek kotni, hogy neha az akcio jelenetek furcsak. A nagy szornyeket par csapassal lekszaboljak majd az emberekkel meg 10 percig kardoznak. Amin mindig hangosan felnevettem az a szinkronban szereplo "Tuzbaszo" :D Ugy hasznaltak ezt az elnevezest mintha ez lenne a karakter valos neve.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Az első évadot megnéztük.
El lehet veszteni a fonalat az idősíkok közt, és nem is igazán emlékszem a sztorijára. De jó volt. :)
De szerencsére a gyk van egy 15 perces s01 összefoglaló.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Aszpirin írta:
2021.12.30., csüt. 15:36
Na ennyi vélemény után én is megnéztem. Lehet, hogy nagyon képben vagyok, vagy lehet, hogy nem. Szerintem is nagyon szájbarágós, ezért (vagy mert olyan a hanfulatom) untam rettenetesen. Humorosnak harmatos. Szigorú magánvéleményem szerint gagyi, nálam biztosan a felejtősök között van. De lehet, hogy ez is kultfilmmé válik, mint az Idiocracy.
A Ne nézz felt?

Nagyon szájbarágós, (muszáj is :D) viszont volt egy kis szekunder szégyenérzetem a butus emberek miatt, (félreértés ne essék, én sem vagyok Mensa tag) pedig ez a fajta médiaélet nem játszik szerepet az életemben.
A cím is egy üzenet szvsz, hogy még a telódból se nézz fel... :D ;)
Szerintem!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Na ennyi vélemény után én is megnéztem. Lehet, hogy nagyon képben vagyok, vagy lehet, hogy nem. Szerintem is nagyon szájbarágós, ezért (vagy mert olyan a hanfulatom) untam rettenetesen. Humorosnak harmatos. Szigorú magánvéleményem szerint gagyi, nálam biztosan a felejtősök között van. De lehet, hogy ez is kultfilmmé válik, mint az Idiocracy.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11182
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Dorian írta:
2021.12.30., csüt. 11:28
Aki képben van a világgal, annak rettentő szájbarágós; aki nem nagyon van képben, az megnézve örülhet, h érti az üzenetét; aki meg totál homály, az nem érti és csak röhög.
Aki totálisan képben van, az szerintem meg sem nézi ezt a filmet (sem), csak lebeg csendben egy tibeti virágágyás felett. ;)

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dorian írta:
2021.12.30., csüt. 11:28
fapaci írta:
2021.12.29., szer. 09:41
Ezt a filmet nem mindenki érti, ez jól látszik a beszámolókból. Kedvencem: "Nem kell komolyan venni ez a lényege és jót fogsz derülni, bújtatott társadalom kritika is van benne".

Mégis hogyan lehetett volna kevésbé bújtatni azt a bizonyos társadalom kritikát? Hollywoodi viszonylatban kimaxolták a dolgot, ennél kritikusabb filmet ők biztosan nem fognak készíteni.
Aki képben van a világgal, annak rettentő szájbarágós; aki nem nagyon van képben, az megnézve örülhet, h érti az üzenetét; aki meg totál homály, az nem érti és csak röhög.
Pont hogy nem szajbaragos, hanem laza es konnyed. Szerintem aki szajbaragosnak erzi pont az nem erti a lenyeget. Ami meg nagyon tetszett hogy nem toltak tul az lmbtq-t benne sot, talan meg ki is fricskaztak azt. Kicsit talan visszahozta a 80-90-es evek szabadabb szajusagat.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

fapaci írta:
2021.12.29., szer. 09:41
Ezt a filmet nem mindenki érti, ez jól látszik a beszámolókból. Kedvencem: "Nem kell komolyan venni ez a lényege és jót fogsz derülni, bújtatott társadalom kritika is van benne".

Mégis hogyan lehetett volna kevésbé bújtatni azt a bizonyos társadalom kritikát? Hollywoodi viszonylatban kimaxolták a dolgot, ennél kritikusabb filmet ők biztosan nem fognak készíteni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Na egy kicsit komolyabb vizekre evezve, sikerült befejeznem a Baztán trilógiát, Netflixen ráakadtam, akkor hát rajta <=> itt nincs hozzá magyar felirat sem szinkron.

Pár éve láttam az A láthatatlan őr https://port.hu/adatlap/film/tv/a-latha ... vie-206278 c. filmet, nem is tudtam, hogy ez egy sorozat lesz, mivel még csak ez a rész volt készen + nem is néztem utána mi is ez. Akkor megfogott már a kezdő képsorokkal, de az egész történet, az atmoszféra, kellően baljóslatú, komor, néha spanyolosan beteg.....

Sorban a következők:
A csontok öröksége https://www.mafab.hu/movies/legado-en-l ... 16712.html
Áldozat a viharnak https://www.mafab.hu/movies/ofrenda-a-l ... 16668.html

Spanyol filmekhez méltóan a téma meglehetősen komoly, sőt durva. Igaz nem váltja meg a világot, de a sok moziban vetített baromság után kész felüdülés ilyen filmet látni.
A megvalósítás szintén átlagon felüli, néha csak ... :nonononono: a képi világ nagyképre tervezve, oleden/projektoron :smile53: rendesen.

Szóval aki szereti a spanyol vagy csak simán a krimi/thriller kombókat annak ajánlott, ha még nem ismerné.
Asszonnyal is közösen összebújva délutánonként/esténként.
Gyerekektől távol tartandó!!!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Még annyit ehhez a filmhez, hogy ugye az üstökös, a klímaválság metaforája. Tehát nem arról szól, hogy mi történne ha lenne egy katasztrófa helyzet, hanem arról szól mi történik most. A globális felmelegedés megfékezésében kikre is számíthatunk.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

motorgyilkos írta:
2021.12.28., kedd 13:56
Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.
Az egyik író Joe Biden beszédírója volt a 2020-as kampányban. Úgy tűnik volt honnan merítenie a politikusok megformálásánál.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11182
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

motorgyilkos írta:
2021.12.28., kedd 13:56
Don't look up

A rengeteg lehuzo netes kritika utan ugy ultem neki hajnali fel ketokor, hogy ha szar lesz akkor kikapcs es csicsi. Mar az elejen sikerult felvennem a fonalat a szarkasztikus gorbe tukornek nem nevezheto inkabb tenyleg a blod valosagot felvazolo tortenettel. Talan azert is mert nekem totalisan visszakoszont benne a magyar, es vilag politika gusztustalan lenyomata. A sok netes kritika is megmutatja hogy mennyire igazi, jo kepet fest az emberi tarsadalomrol. Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.

Tegnap este baráti körben is szóba került a film, viszonylag sokan látták már az ismerőseim közül és kizárólag pozitív véleményeket fogalmaztak meg velem együtt.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ted Lasso S1-S2

Fantasztikus sorozat minden teren 10 pontos. A tetszesem indoka:En is szeretnek ilyen ember lenni es szerintem sokan vagyunk igy melyen legbelul. Kedves, humoros, a szereplok is tokeletesen hozzak a karaktereket.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Don't look up

A rengeteg lehuzo netes kritika utan ugy ultem neki hajnali fel ketokor, hogy ha szar lesz akkor kikapcs es csicsi. Mar az elejen sikerult felvennem a fonalat a szarkasztikus gorbe tukornek nem nevezheto inkabb tenyleg a blod valosagot felvazolo tortenettel. Talan azert is mert nekem totalisan visszakoszont benne a magyar, es vilag politika gusztustalan lenyomata. A sok netes kritika is megmutatja hogy mennyire igazi, jo kepet fest az emberi tarsadalomrol. Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Dorian írta:
2021.12.24., pén. 09:43
Alex_Aston írta:
2021.12.23., csüt. 07:58
"és a Végjáték esetén is, aztán azok is kalap kaki filmek voltak sajna"
Ez azért különösen bosszantó, mert a Végjáték alapját képező regény a sci-fi irodalom csúcskategóriájában tartozik, alapmű, ahol pl. az űrcsaták marginális szerepet töltöttek be.
Évtizedek múlva pedig leülök a film elé, és ezt fost kapom...
Szerintem meg teljesen rendben van a film. Tegnap újranéztem 2013 után. Nyilván azért nem váltja meg a világot, de összetenném a kezem, ha az utóbbi évek felhozatala mellett több ilyen film készülne. Akármelyik Marveles DC-s marhaság helyett elnéznék egy ilyen filmet kivéve talán a Nolan féle Batmant. A könyvet nem olvastam. De ott nyilván jobban ki lehet fejteni, hogy válik a gyerek Enderből a flotta vezére és egyéb dolgokat is ki lehet fejteni, amire egy mozifilmben nincs idő. Sőt, talán sorozatként működhetne igazán,mert ott sem 2 órás időkeret alatt kell gazdálkodni. Ha túlságosan, még ennél is jobban elnyújtották volna Ender karakterfejlődését valószínűleg sokaknak azért lett volna unalmas. Űrcsata pedig kb. egy volt a végén és nem is tartott olyan nagyon sokáig, szóval nem lehet azt se mondani, hogy ez tette volna ki a műsoridő nagy részét. Gondolom a meg nem valósult folytatásban több rész jutott volna a könyves dolgokra. De sokszor tényleg érdekelne, hogy a kedves könyves tábor hogy filmesítene meg egy könyvet. Akár ezt. Úgy hogy azoknak is fogyasztható legyen, akik olvasták a könyvet, és azoknak is, akik nem. Közben pedig anyagilag is sikeresnek kell lennie a filmnek.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: andarson »

TPG írta:
2021.12.27., hétf. 15:54
Mátrix új része, meg néztem ,de kár volt. Adok rá egy 10/1.
Borzasztó, nem tudom miért kellett ezt meg csinálni, néhol annyira gagyi hogy már vicces.
Sajnos osztom... egyik legnagyobb baja filmnek, hogy maga az alkotó sem tudja eldönteni, hogy kigúnyolja e magát azaz a filmjét, vagy komolyan veszi a folytatást és ebből így egy gagyi katyvasz lett.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

TPG írta:
2021.12.27., hétf. 15:54
Borzasztó, nem tudom miért kellett ezt meg csinálni...
dollar.gif

Egyébként egyetértek.

TPG
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: TPG »

Mátrix új része, meg néztem ,de kár volt. Adok rá egy 10/1.
Borzasztó, nem tudom miért kellett ezt meg csinálni, néhol annyira gagyi hogy már vicces.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Alex_Aston írta:
2021.12.26., vas. 10:51
DeLorean írta:
2021.12.26., vas. 09:39
Újabb Netflix-es sztárparádé.
Don't Look Up - Ne nézz fel!

Leonardo DiCaprio 30 milliót kapott, Jennifer Lawrence 25 milliót. A film 75 millióból készült. gondolkodik.gif

Dont-look-up-1024x576.jpeg

Dont-Look-Up-Meryl-Streep-Leonardo-DiCaprio-Timothee-Chalamet-and.jpg
Ez biztos? Mert vannak még ott nevek, akik jó eséllyel milliókat kaphattak a filmért, és akkor mi marad a produkcióra...? gondolkodik.gif

Egyébként a bemutató alapján jó szatírának ígérkezik, és az IMDb pontozás sem rossz eddig.
Tegnap megnéztük, voltak benne vicces részek, de nekem túl direkt/szájbarágósak voltak az utalások, illetve az egész elég valószerűtlen, vége különösen (de érdekes módon ez nem zavart, ott már oly valószerűtlen az egész, hogy teljesen beleillik). Ugyanakkor utánagondolva a világ covidra adott reakcióinak, talán mégse.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3772

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mathias írta:
2021.12.26., vas. 11:34
Alex_Aston írta:
Egyébként a bemutató alapján jó szatírának ígérkezik, és az IMDb pontozás sem rossz eddig.
Nekem olyan volt, mint a Támad a Mars és a Hülyék paradicsoma keresztezése.
Egy görbe tükör a mai társadalomnak. Vígjátékba csomagolva.
Szerintem jól sikerült. Ebben a műfajban ez korrekt megvalósítás, jó színészekkel.
Itt egy kis kedvcsináló: (de lehet jobb úgy megnézni, hogy nem tudsz róla ennyit)
https://merce.hu/2021/12/25/ha-a-klimav ... ortenetet/
Na, este meg is néztem.
Eszembe juttatta ezt a (szerintem) remek filmet, nem tudom, ki ismeri:
Amikor a farok csóválja
https://m.imdb.com/title/tt0120885/?ref_=nv_sr_srsg_0

Mindkettő jó szatíra szerintem, és a társadalom manipulálását mutatja be.

Ez a mostani film (sajnos) tényleg jó lenyomata a mai világnak, és tetszett a film. Főleg a vége :D
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A karácsonyi időszakban teljesen véletlenül két régi filmhez volt szerencsém.

Anna és a király (1999)

https://m.imdb.com/title/tt0166485/

A végeredményt látva, a két korábbi filmadaptáció után nagy szükség volt erre a harmadik, műmájer giccsparadéra.
Rossz volt nézni a jó színészeket ezekben a szerepekben.

Disco (2008)

https://m.imdb.com/title/tt0953369/

Nem vagyok rajongója a francia vígjátékoknak, a 2000' évek ilyen termését semmilyen szinten nem ismerem is ismerem.
Így ez váratlanul ért.

A jó vagy rossz erre talán nem is értelmezhető, egyszerűen a letaglózó döbbenet, ami leírja a rám gyakorolt hatását.
Az egész irreális, értelmezhetetlen.
A zeneszámok, valamint Emanelle Béart azonban megmentik.
(Jó, ÉN nem nagyon tudok elképzelni semmit, amit 50 éves kora alatt Emanelle Béart ne mentett volna meg...)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Quetz írta:
2021.12.19., vas. 21:36
Mivel még nem volt elégszer ajánlva: Arcane
Szerencsére nem vacakoltak az élőszereplősítéssel, mert az megoldhatatlan lett volna. Kaptunk helyette egy gyönyörűen animált és megrajzolt felnőtteknek szóló rajzfilmet. Ha valami bele tudnék kötni, akkor az az érzés, hogy végig ott motoszkált a fejemben, ez tiszta Dishonored...

youtu.be/fXmAurh012s
Ez jó volt. Nem is tudom miért nem kezdtem bele korábban. Ja de, a Netflixes előzetese olyan gondolkodik.gif.
Igaz engem Jinx/Powder figurája/kettőssége fogott meg. Baromi szimpatikus lett. Nélküle csak egy igényesen megrajzolt mese lenne az egész.
Valószínű nem is néztem volna végig, de így ... :smile32:
Várjuk a folytatást.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2021.12.26., vas. 12:29
Amúgy kb. bárki eljátszhatta volna ezt a két szerepet, de hát ők tudják miért kell sztárokra ennyit költeni ;)
A nevek hozzák a nézettséget, azért.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

DeLorean írta:
2021.12.26., vas. 10:56
"Netflix Paid USD 55 Million to Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence for Don't Look Up"
Egyszer nézhető a film. DiCaprio jó volt, de Jennifer Lawrence tökéletesen felejthető.
Amúgy kb. bárki eljátszhatta volna ezt a két szerepet, de hát ők tudják miért kell sztárokra ennyit költeni ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
Nekem olyan volt, mint a Támad a Mars és a Hülyék paradicsoma keresztezése.
Egy görbe tükör a mai társadalomnak. Vígjátékba csomagolva.
Szerintem jól sikerült. Ebben a műfajban ez korrekt megvalósítás, jó színészekkel.
Itt egy kis kedvcsináló: (de lehet jobb úgy megnézni, hogy nem tudsz róla ennyit)
https://merce.hu/2021/12/25/ha-a-klimav ... ortenetet/

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3772

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2021.12.26., vas. 10:56

"Netflix Paid USD 55 Million to Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence for Don't Look Up"

Tényleg érdekes - mi maradt a filmre? Főleg amiatt, amit írtál - komoly nevek szerepelnek még benne. gondolkodik.gif

Ez nem jó irány szerintem - egyszerűen 55M dolcsi túl sok két színésznek egy Netflix filmbeli szerepért.
Talán 10 éve olvastam egy cikket a sztárok fizetéséről, ahol Johnny Depp volt akkor a legjobban fizetett emberke, a közepesnek sem mondható Kalózos film egyik részéért, meg talán a másik futottak még Alice mű miatt 100 millió körül kaszált. Mindez kb. 10 éve. Nem normálisak ezek a fizetések (sem) szerintem.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”