Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A tegnap este meg is néztem a Gattacát a 4K-s változatban, az újonnan rendelt UHD-BD-ről.

Először is, ez a film lassan 25 éves, de a mai CG-uralta filmvilágban is tökéletesen megállja a helyét a képi világa, ami mellesleg dzerintem zseniális, éa a szereposztás is parádés.

A HDR10-újradigitalizálás mozifilmszerűbb élményt nyújt (de nem feltétlenül hozza mindenhol a kép “boeotvaélesedését”), a színek is természetesebbek, árnyalatdúsabbak, és nagyobb a képdinamika is, ahogy azt a HDR10-től megszoktuk. Az Atmos hang viszont nálam ezúttal semmi extrát nem hozott, ezen a téren nagy észrevehető pluszra nem erdemes számítani. Emellett egyetlen “extra” van a korongon: a mozielőzetes. Szóval hardcore Gattaca-rajongóknak kötelező szvsz, se nem ezzel fogod demózni a hangeendszered képességeit…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Spiky03 írta:
2021.12.18., szomb. 14:06
Akkor csak az Amazon Firestickel van így?
Mert azoknál kiírja, hogy ide nem hoznak semmit sem. sad.gif
Ott mailbox.devel lehet csak megoldani.
Nem ismerem az Amazon Firesticket.
Az idén is elég sok cuccot rendeltem az Amazonról ide Magyarországra bebetonozandó kertkapu-akasztótól robotporszívó-alkatrészekig, mindent korrektül és gyorsan szállítanak. Nem csak filmekről van szó tehát. Találkoztam olyan áruval, aminél azt írta, hogy egyáltalán nwm rendelhető, de ezek tipikusan nem az Amazon által forgalmazott, hanem egyéb, az Amazonon árusító kereskedő cuccai voltak.
Amire figyelni kell, hogy az árak a német ÁFA-val jelennek meg, de amikor kicsekkolod, akkor a magyar ÁFÁt alkalmazza, ezért a valódi fizetendő árak 6,72%-kal magasabbak, mint amit a vásárláskor mutat. Ez elsőre meglepő lehet. Fura, hogy nem egyből a magyar ÁFA-s árakat mutatja a bejelentkezés után, mert végig tudja a tartózkodási helyedet, és a szállítási költségeket is a magyar cím szerint mutatja előre, de meg lehet szokni…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Akkor csak az Amazon Firestickel van így?
Mert azoknál kiírja, hogy ide nem hoznak semmit sem. sad.gif
Ott mailbox.devel lehet csak megoldani.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Aszpirin írta:
2021.12.17., pén. 17:44
Na, van még valaki hozzám hasonló őskövület, aki fizikai hordozón vesz 4K UHD filmeket?
Ha igen, akkor érdekes lehet számára, hogy az alábbi, az amazon.de -n a )
Magyarországra rendelted?
Ha igen akkor, hogy mert elvileg nem szállítanak hozzánk. sad.gif
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Van bizony! :)
Köszönjük az ajánlást!
Üdv.: Jani

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Na, van még valaki hozzám hasonló őskövület, aki fizikai hordozón vesz 4K UHD filmeket?
Ha igen, akkor érdekes lehet számára, hogy az alábbi, az amazon.de -n a magyar árakhoz képes kb féláron megrendelhető filmek tartalmaznak magyar vonatkozást:
- Gattaca - 4K UHD - magyar felirat (ez itthon is csak magyar felirattal jelent meg, egyébként a SF műfaj egyik igen kiemelkedője szerintem)
- Snatch (Blöff) - 4K UHD - magyar DD 5.1, magyar felirat

Figyelem! Ezek nem tartalmaznak a szokásos módon "árukapcsolt" FullHD BD lemezt is, CSAK az UHD-BD lemez van a dobozban! A szállításról pedig csak annyit, hogy hétfőn rendeltem meg őket, ma délelőtt meg is érkeztek.
IMG_4459.jpg
IMG_4459.jpg (2.46 MiB) Megtekintve 1863 alkalommal
IMG_4460.jpg
IMG_4460.jpg (867.49 KiB) Megtekintve 1863 alkalommal
IMG_4461.jpg
IMG_4461.jpg (918.21 KiB) Megtekintve 1863 alkalommal

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Alex_Aston írta:
2021.12.15., szer. 19:41
A dinoszauruszok valódi kihalásának oka :D
Mert volt nem-valódi kihalásuk is? :smile29:
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3323

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A dinoszauruszok valódi kihalásának oka :D
.

youtu.be/gYXpRWHVIPE
Csak a Marantz! :-D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 431

Hozzászólás Szerző: kargidje »

-KP- írta:
2021.12.10., pén. 10:17
Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.
[/quote]

Engem nem mozgat a SW "frenchise", szóval nálam elmennek az új részek. A Solo meg van annyira jó, mint a Mandalorian sorozat, sőt utóbbi számomra megint csak ... :smile33:

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Alex_Aston írta:
2021.12.10., pén. 14:55
DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:57

Esetleg a lány kutyus ne egyedül térjen vissza, hanem a lány kutya barátnőjével.
...de terhesen...
Á.... ez a zöld gondolkodás jegyében nem fog menni, még hogy egy plusz macska ökológiai footprint-je tovább terhelje a környezetet... :) kuka az ilyen film...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Eszembe jutnak azok a 80-as 90-es években menő sorozatok, amelyekben alpesi idilli környezetben minden szereplő fehér volt, a faluban a legnagyobb probléma az 1 km-nél távolabbra elkóborolt tehén volt, amelynek megkeresésében a falu egy emberként fogott össze, mint az év legnagyobb katasztrófája. A faluban élt egy okos, szép, szőke Gréte, akinek szerelmi csalódás miatt nem volt párja, ám éppen hazatért Hans az Afrikában önkéntes munkát ellátó orvos, aki szintén szőke volt. Kisebb bonyodalmak után egymásé lett a fiatal pár és tán még mai is boldogan élnek. Sehol egy buzi, leszbikus, meg migráns.

Micsoda egy esélytelen film Oscar-ra... :)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:57

Esetleg a lány kutyus ne egyedül térjen vissza, hanem a lány kutya barátnőjével.
Inkább hím macskává operálva térjen vissza, de terhesen. Így lenne igazán PC.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 13:37
zx07 írta:
2021.12.10., pén. 13:00
Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...
Nem jó így sem.
Mondjuk inkább narcos vonal felé vinném.
Droggal indulnak el és amikor megvan a vevő, elkezdenek szétrobbanni a lenyelt kotonok.
Kutya, macska OK, de talán csak az egyik legyen. Legyen kutya, akinek Mexikóban nyoma vész és a film végére megkerül.
Szép nő nem kell, hiszen az Oscar a cél.
Legyen inkább mellékszereplő a rájuk vadászó Chuck Norris, aki egyiküket bizony elkapja.
A másik viszont a végső összecsapásban legyőzi Norris-t, ami ugye lehetetlen, de ki kell írni, hogy a film megtörtént eseményeken alapul és igaz történet.

Bocs, tegnap éppen akciót néztem - nekem ez jobban bejön, úgysem igazán nyert még Oscart akció film.

De így megvan a legjobb film, ffi főszereplő, ffi mellékszereplő díj és Chuck Norris életmű díjat is kaphat.
Ennyi elég is lesz.
Alakul ez... :)

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.12.10., pén. 11:41
zx07 írta:
2021.12.10., pén. 10:22
Az Oscar-díj témához: a következő évek nyertese lehet egy migráns-témájú film.

Fiatal afrikai pár sanyarú körülmények közt, meg némi pénzzel történt rábeszélésre, elindul Európa felé. Emberfeletti nehézségek árán eljut a Földközi-tenger déli partjára, sok pénzt veszítve átvágják őket, de mégis sikerül valahogy feljutni egy csónakra. A csónak közel az olasz partokhoz elsüllyed, a férfi/fiú vagy nő/lány eltűnik, csak az egyiknek sikerül kijutni a partra, ahol először szembesül a jóléti Európa "befogadó-készségével". Kalandos utakon eljut az ígéret földjére (mondjuk Berlin gettós negyedeinek valamelyike), ahol ismét szembesül nem várt nehézségekkel. Közben mindenfelé halált és embertelenséget lát maga körül a bevándorlók között. Aztán a reménység szikrája megjelenik és valahol el tud indulni a kiemelkedés útján. Közben találkozik a csónaknál elsüllyedt fiúval/lánnyal és minden együtt áll egy boldog végkifejlethez. Néhány év múlva orvos lesz, vagy karmester vagy vállalkozó, aki szintén hasonló sorsúaknak nyújt segítséget. Addigra már lett vagy 4-5 gyereke is...

Ha biztosra akarnak menni, akkor két fiúról vagy két lányról is szólhat a történet. A B-variációban Afganisztánból indulnak...
Ez nem hatja meg az amerikaiakat - az Oscar kilőve.
Európai díjat sem kaphat, hiszen a legtöbb EU országban ez a valóság már régóta.
Magyar díjat sem kaphat, mert a vége nem OK, nem lehet happy end.
Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2021.12.10., pén. 10:17

Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.
A Zsivány egyes szerintem nagyon jó lett, számomra a legjobb újkori SW (a Mandaloriannal karöltve). A hangulata megigézi a régi szériát, de modernizált köntösben. Több szerintem nem is kell, mert ezért szeretjük az eredeti SW-t (már aki szereti persze).

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az Oscar-díj témához: a következő évek nyertese lehet egy migráns-témájú film.

Fiatal afrikai pár sanyarú körülmények közt, meg némi pénzzel történt rábeszélésre, elindul Európa felé. Emberfeletti nehézségek árán eljut a Földközi-tenger déli partjára, sok pénzt veszítve átvágják őket, de mégis sikerül valahogy feljutni egy csónakra. A csónak közel az olasz partokhoz elsüllyed, a férfi/fiú vagy nő/lány eltűnik, csak az egyiknek sikerül kijutni a partra, ahol először szembesül a jóléti Európa "befogadó-készségével". Kalandos utakon eljut az ígéret földjére (mondjuk Berlin gettós negyedeinek valamelyike), ahol ismét szembesül nem várt nehézségekkel. Közben mindenfelé halált és embertelenséget lát maga körül a bevándorlók között. Aztán a reménység szikrája megjelenik és valahol el tud indulni a kiemelkedés útján. Közben találkozik a csónaknál elsüllyedt fiúval/lánnyal és minden együtt áll egy boldog végkifejlethez. Néhány év múlva orvos lesz, vagy karmester vagy vállalkozó, aki szintén hasonló sorsúaknak nyújt segítséget. Addigra már lett vagy 4-5 gyereke is...

Ha biztosra akarnak menni, akkor két fiúról vagy két lányról is szólhat a történet. A B-variációban Afganisztánból indulnak...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
2021.12.10., pén. 10:00
Lemmy9.1 írta:
2021.12.09., csüt. 07:47
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Ami mondjuk engem zavar, az a fogatverseny alá kevert F1 autók hangja.
A Solo és a Zsivány nem akkora gáz szvsz.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1367

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Talán kicsit későn reagálok, de remélem lesz ismétlés, a nagyon jó dán sorozatból. "A nyomozás" a címe, valós eseményeket mutat be szerintem elképesztő feszültséget teremtve, még úgy is, hogy tudjuk a kimenetét.
https://www.youtube.com/watch?v=s_rIQ8xzQeY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 431

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Lemmy9.1 írta:
Van benne igazság, felértékekődött az a széria. És az ep. I egy kellemes kis kikapcsolódós kalandmese.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Engem a SW-okban semmi nem zavar, már rég letöröltem mind :D
Igen, az első 3 is csak 30-40 éve volt nagy szám a technika miatt, valójában egy kis bugyuta mese.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9.1 írta:
Engem jobban zavart Amidala hercegnő hajójának propelleres hangja….

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
Inkább az az idegesítő Jarjar (vagy mi) ne lenne benne....

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tegnap egy kósza gondolattól vezérelve újranéztem a Star Wars Episode I-et. Sosem kedveltem különösebben ezt a részt. De az újakhoz képest (Ep VII,VIII,IX,Solo) kb. Shakespeari remekműnek hatott. A hangja pedig még mindig ott van a szeren és nemcsak a fogatversenyes rész.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

scaurus írta:
2021.12.07., kedd 17:35
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
De a filmek jelentős része szórakoztató IPARI termék.
Pl. egy Terminator 2, egy Die Hard, SZERINTEM, nem művészeti alkotás, az alkotói mind tehetséges iparosok, akik szórakoztatni, lekötni akarnak - és ezzel semmi baj sincs.

A filmek jelentős része (akár Oscart, akár mást célzó) receptre készül, patikamérlegen kimérve az akció, a humor, a dráma adagját.
Számtalan forgatókönyvíró (forgatókönyvírást támogató) program van, keress rá a "screenwriting software" kifejezésre.
[/quote]
Az önkifejezés alatt arra gondoltam, hogy egy “iparos” akart csinálni egy “jó” filmet, akkor olyat csinált ami szerinte jó, és nem recept szerint, kötelező dolgoknak megfelelő hozzávalókat kénytelen beletenni hogy pl. Oscar kompatibilis legyen, a média ne bélyegezze meg diszkriminációval, rasszizmussal,stb.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”