Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
- starmiklos
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
gratula joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
Mivel lehet tisztitani az LCD kijelzot (ujjlenyomat, maszat, stb)?
Gondolok itt valamilyen nedves tisztitasra, ami nem art a panel feluletenek.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6
Lcd, Led, Oled TV-k
gratula, bár én is itt tartanék már... (bár valszeg a héten lesz nekem is vmi)
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Na sziasztok!
Örömmel tudatom, hogy lcd tulaj lettem. Végül a számomra fontos nyugalom és a szemre -nekem- nem látható különbség miatt a Samsung LE32T51B mellett döntöttem.
Az Electro Worldben vettem meg, 10% önrész mellett 10 havi 0% THM-es hitelre. Azt hiszem, így jártam a legjobban.
Első tapasztalatok: A készülék maga nagyon robusztus, jól összerakott darab. Egy dolog zavar picit: a ház hátsó oldala nem fekete, mint elölről, hanem szürke. Mindegy, odatoltam a szekrényen a fal elé, így nem látszik Egy bajom van most: nem tudom hova tenni a center hangszórót, egyelőre függőlegesre állítva ott hagytam a tv mellett a szekrényen
A távirányító is szép darab, de nagyon könnyű, bár én rögtön átkódoltam a Kameleon6-omat, vitt is minden funkciót elsőre a Samsung kóddal. A beállítás az automata hangolásnak köszönhetően abszolút semmi fáradságomba nem került, ellenben a tv csatornák sorba rakása már egy kicsit macerásabb volt.
A képminőséget egyelőre kábel tv adással illetve scart RGB-n keresztül olcsó dvd-vel teszteltem.
Megállapítások: 3 méterről nézve a tv-t a nappaliban a kábel tv (Fibernet) felülmúlta a várakozásaimat - azt hittem, rosszabb lesz. Közelről természetesen minden lcd vs. tv-jel nyűg látható, de a kanapén ülve már nem. Továbbá a tv képe közepes kontraszt-fényerő-élesség-szín beállításnál is kifejezetten élénk, őszintén szólva megdöbbentően dinamikus látványt nyújt. Sport1-en illetve RTL-en focimeccs is jól nézhető volt, az említett távolságból az utánhúzás a gyors kameramozgás ellenére sem volt érezhető. Hozzáteszem, valószínűleg ez volt az első és utolsó alkalom, hogy focimeccs ment rajta. Majd esetleg a VB-döntőt nézem legközelebb... :taps: Normál televíziózásra tehát a megfelelő távolságból teljesen rendben van. Szépen nyújtja ki a tv képét teljes képernyőre, nem zavaró. Kb. 2 percembe került megszokni, hogy 16:9-ben nézek híradót :kiraly:
DVD képe: RGB-n hajtva egy kicsit kemény volt a kép, át kellett állítanom az energiatakarékos üzemmódra a tv-t és le kellett vennem a kontrasztból meg az élességből. Így viszont igen szép, még mindig éles és jó minőségű képet ad, lcd tv-khez hűen különösen a világos jelenetek gyönyörűek, a sötét képek esetében azért nem 100%, de ezt mindenki tudja.
Összességében az első tapasztalataim nagyon jók - igaz, a java még hátra van, mivel ki akarom próbálni pc-ről analógban és digitálisban is, illetve össze akarom kötni komponens bementen a dvd-vel. Csak kábelek kellenek majd hozzá.
Üdv!
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nem találtál pixelhibát?Egyébként úgytudom,hogy 3pixelhiba fölött cserélik,de ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
Még nem találtam pixelhibát, mivel még meg sem vettem a készüléket, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a legrosszabb esetben. Amikor vettem az első LCD monitoromat, akkor is tiszta para voltam, a várható hibás pixelek miatt, de hál istennek nem találtam egyet sem. Láttam már pár pixel hibás monitort, és engem kifejezetten idegesít, amikor mondjuk egy piros beragadt pixel éktelenkedik a fekete képernyő közepén. Persze ezt csak akkor lehet látni, ha éppen sötétebb a jelenet, de ennyi pénzért én nem akarok ilyen hibás panelt kapni.
Ha valaki már vett M51-es sorozatú Samsung LCD tévét, az leírhatná, hogy talált-e pixelhibát.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen Fujitsu-Siemensek nem tudom hogy jönnek Nektek a képbe...
Lehet, hogy a Média Marktban egy 100-assal olcsóbb, mint a Sony, de akkor inkább veszek pl. Rea4-től egy Sony-t és máris pont annyiba kerül mint a Fujitsud a MM-ban.
Vagy ha valaki még bevállalósabb, akkor 250-ért Samsungot az ApróNet-ről.
...nekem nem is jön képbe, akkor már inkább marad a mostani 51cm-es TV-m , de komolyan, én se nagyon ajánlanám a Fusi-t. Jobban megéri Rea4 kollegától venni 300k körül a Sony Braviat!!
üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, hogy a Média Marktban egy 100-assal olcsóbb, mint a Sony...
:kiraly:
Azt is ott árulják ahol a Sonyt, meg a Samsungot.
Biztos nincs nagy múltja a TV gyártásban, de szerintem akkor lennék elvakult ha meg sem nézném ezeket a készülékeket. Egyébként elég szép képe volt. Jók a technikai paraméterek. Nagyon érdekes volt az ALU design. Acél talpazat!!!
De ha figyelmesen olvastad, akkor jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy márkatársak leszünk. :taps:
Sony S32A10E
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, hogy a Média Marktban egy 100-assal olcsóbb, mint a Sony, de akkor inkább veszek pl. Rea4-től egy Sony-t és máris pont annyiba kerül mint a Fujitsud a MM-ban.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
A Sony Bravia 8ms-es, ez 50%-al rosszabb. Nekem mondjuk a mostani monitorom is 12ms-es, az előző 16ms-os volt, de egyiknél se láttam vészes utánhúzást...Szerintetek ez mennyire "gáz" (hogy 12ms-es)??
A Sony Bravia a 8 ms-es válaszidejével 50%-kal jobb.
Szerintem nagyon gyors jeleneteknél érezhető a különbség.
De ha csak TV-zésre akarod használni akkor ritkán fogod észrevenni.
Ha viszont játszani is szeretnél rajta, PC, vagy Xbox, PS2, vagy HD módban pl. Xbox360, akkor egy jó kis autóversenynél már jobban érezhető lesz az utánhúzás.
Nem véletlen - szerintem - hogy 4 ms-es monitorok kaphatók már kifejezetten gamereknek.
Már készülnek a 0 ms válaszidejű monitorok is.
Sony Bravia "S" sorozat pozitívum: 8 ms panel
Sony Bravia "S" sorozat negatívum: semilyen PIP nincs, talán a PC-s üzemmód csak 1280 (1368 helyett)
Samsung "R" sorozat pozitívum: PIP még ha csak HDMI-n keresztüli akkor is ott a lehetőség, talán jobb PC-s üzemmód 1360 (az 1366-ból)
Samsung "R" sorozat negatívum: 12 ms-es panel
---
Mindkét készülék nagyon szép képet ad. Szubjektív dolog, hogy melyik a szebb.
A Sony biztos, hogy elég érzékeny arra, hogy jó minőségű jelet kapjon a szép képhez. De gondolom ez a Samsungnál sincs másképp.
Szubjektív dolog még, hogy kinek melyik márkanév hangzik jobban és melyik külső megjelenése a dizájnosabb.
A Samsungnál a DNIe tényleg nem rossz dolog. Talán a Wega engine felel meg ennek Sonynál, de az csak a V sorozatú Braviában van benne. De ezeket a jogvédett elektronika marketing kifejezéseket meg még nehezebb összehasonlítani.
Ha nem tudsz dönteni, akkor vegyél inkább egy lentebb említett Fujitsu Siemens kijelzőt. Még én is gondolkodom azon is.
Főleg ha tényleg lehet kapni 300-ért is. Én 350-ért láttam szintén MM-ban.
Nálam most a Sony egy picivel nyerőbb ismét mint a Samsung.
3 napon belül vásárolok, ha minden igaz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nem találtál pixelhibát?Egyébként úgytudom,hogy 3pixelhiba fölött cserélik,de ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
Lcd, Led, Oled TV-k
A Samsung LE26M51B készüléknél hogyan van a pixel garancia?
Szal hány hibás pixel után cserélik ki a készüléket, ha 3 napon belül lépek?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Lcd, Led, Oled TV-k
Aki Samsung 26/27/32 R/T 51 -ben gondolkodik figyeljen arra, hogy csak 1 tuneres PIP -et tudnak, és azt is csak a HDMI bemeneten. Azaz pl. hiába dugod rá a DVD játékost SCART -on, nem fog működni a PIP
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Lcd, Led, Oled TV-k
ez a ms-os tema csak ember csalogato reklam fogas a monitoroknal is.
ember legyen aki eszre tudja venni hogy 8 vagy 12.
persze ez csak a sajat velemenyem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy kis infó még az R-es Samsunghoz, amit a magyar oldalon nem találtam, az amerikai oldalon viszont más a modell számozás, de szinte tuti, hogy ua. a tv, pici eltéréssel :
# Fast 12ms Response time
# 3D Y/C Digital Comb Filter
A Sony Bravia 8ms-es, ez 50%-al rosszabb. Nekem mondjuk a mostani monitorom is 12ms-es, az előző 16ms-os volt, de egyiknél se láttam vészes utánhúzást...
Szerintetek ez mennyire "gáz" (hogy 12ms-es)??
üdv: mangob
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor már inkább az R, nem sok a különbség pénzben. Te is leírtad a jellemzésben.
Lcd, Led, Oled TV-k
Akkor már inkább az R, nem sok a különbség pénzben. Te is leírtad a jellemzésben.
Lcd, Led, Oled TV-k
Olvasd vissza amit írtam erről, a lényeg ha csak a kép számít ott az M széria jobb, ha a hang is, akkor összességében az R a jobb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Régóta figyelemmel kísérem a fórumot, de most jött el az idő hogy vegyek LCD-t, ill kérdezzek,
sok olvasás után a választandók a következők:
Samsung LE-26R51B és a LE-27T51B
kb 30e a diff, technikailag meg ha jól láttam R51-be van DNIe, HDMI/DVI.
TV ill dvd -re használnám, pc-re ritkán, vagy nem valószínű
Vagy van ez az M es változat ami már kb60 e több, mivel tud többet? érdemes?
Melyiket válasszam?
Főleg olyanok véleményét ill segítségét várom, akik tesztelték jobban, vagy az egyiket, vagy mindegyiket.
köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
2 grafikus kártyámon néztem végig a felbontásokat.
Ez szerencsére nem probléma. Ezért van a PowerStrip nevű program amellyel bármilyen kártyán tetszőleges felbontást állíthatsz be, akár pixelenként is. Tehát például az 1374x949 pixel sem probléma.
Lehet, hogy TSC grafikus kártyája nem tudja az 1360x768-at és nem a Sonyval van a gond?
Sajnos nem a PC VGA kártyájával van a probléma hanem a megjelenítővel. Hiába küldesz rá mondjuk 1366x768-as natív felbontás sok megjelenítő nem eszi meg. Én a projektorommal szenvedek hiába hajtom meg 848x480, 852x480, 854x480-al egyiket sem eszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
A HDMI jellemzői és előnyei
Köszi. Pont ma láttam egy új LCD TV-t, amin nem volt HDMI. Van VGA és DVI.
De akkor ezzel úgyanúgy kihasználható a HDMI adta lehehetőség egy HDMI-DVI átalakítókábellel, csak a hang nem megy majd át.
Egyébként ezt az LCD-t találtam:
Fujitsu Siemens Myrica V32-1
Érdekesség, hogy alu az eleje, de az egész ház fémből van. Semmi műanyag.
"Immune to external electromagnetic fields"
8 ms, 1000:1, 550 cd/m2, 1366x768, VGA, DVI ...
Részletes leírás itt.
PDF adatlap itt.
Mi a véleményetek róla?
ezt tegnap láttam a MM-ba soroksáron!!
300ezer ft volt, a fukarba meg 330,
többet sajna nem tudok róla, de nem nézett ki rossznak
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Sony (S32A10E) - 1280 x 768 (1366 x 768 panel, 40-40 pixel eltérés)
Helyesen: 43 - 43 pixel.
Igaz! 43-43
Csak egy kicsit elgondolkodtam ezen, hogy a Samsungon és a Sonyn nem lehet ugyanazt a felbontást beállítani.
Megnéztem, hogy az én grafikus kártyáimmal milyen jelet tudok előállítani.
2 grafikus kártyámon néztem végig a felbontásokat.
Radeon 9600 PRO:
Felbontások: 800x600, 864x648, 960x720, 1024x768, 1152x648, 1152x864, 1280x768, 128x960, 1280x1024, 1600x1200, 1792x1344, 1800x1440, 1856x1392, 1920x1080, 1920x1200, 1920x1440, 2048 x 1536
Matrox Parhelia 128Mb
Felbontások: 800x600, 1024x768, 1152x864, 1280x720, 1280x960, 1280x1024, 1600x1200, 1920x1080, 1920x1440, 2048x1536
Ebből az derül ki számomra, hogyha a Samsungot venném akkor a Radeonnal 1280x768-ban tudnám meghajtani.
De a Parheliaval "csak" 1280x720-ban.
Lehet, hogy TSC grafikus kártyája nem tudja az 1360x768-at és nem a Sonyval van a gond?
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Sony (S32A10E) - 1280 x 768 (1366 x 768 panel, 40-40 pixel eltérés)
Helyesen: 43 - 43 pixel.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50