Alex_Aston írta: ↑2021.12.18., szomb. 09:21
Tudom, pont ezért írtam, hogy "egyszerű" lejátszás esetén nincs ez a sok macera, mint amit írsz
A Nélküled pedig összehasonlítás volt, CD és Tidal felvételek miatt, és ott ez pont valami gyatra nyávogós MP3 szerű valami volt. Tényleg nem emlékszel?
Na akkor nézzük, mit nevezünk “egyszerű” lejtszásnak. Írtam, hogy “fülessel”. Szóval, íme a teljes lánc:
- adott a számítógépem, amit nem csak zenelejátszásra használok, hanem főleg minden egyébre. ( Ez kb bármilyen gép lehet, a streamelésnek nullához konvergál az erőforrásigénye, ezért akár egy 20ezer forintos, 10+ éves Core2 Duós öreg laptop is megteszi.). Ennek most nem számolom ide az árát, mert nem céleszköz, és kb minden háztartásban akad minimum egy PC.
- nálam, a minőségi élmény (bitperfekt lejátszás és kényelmi szolgáltatások, mint pl. távirányítás) miatt van egy lejátszóprogram, am kicsit kevesebb, mint 30ezer forintba került akkor, amikor megvettem, és azóta ingyenes upgrade-ek során Audirvana 3.5 lett belőle.
- egy usb-s DAC és fejhallgató-erősítő egybeépítve, ami már minőséget képvisel, és szó szerint a világ másik feléről használtan beszerezve, szállítással 100ezer forintomba került: Resonessence Concero HP (+ Inakustik Excellence 0.5m-es “tuning” usb-kábel 10ezer ft)
- egy Sennheiser HD650, ami a tuningkábellel együtt 120ezer forintomba került.
Munka közben ezen hallgatok zenét, és ezzel végeztem az előbb közölt összehasonlítást is.
Nos, ez egy teljes lánc, forrástól hangsugárzóig. Végösszeg: 260 ezer forint. Nem tudom mennyiért vetted a Limetree-t, de úgy sejtem, hogy az az egyetlen elem már önmagában több volt, mint az én teljes fejes láncom.
Tudsz ennél kevésbé flancosat mondani? Nyilván tudsz, de az nem a te rendszered lesz…),
A kezelése pont olyan egyszerű, mint a LimeTree-é. Semmi különbség.
Cserébe BÁRMILYEN szolgáltatóval használhatom.
No de mondhatod, hogy igenám, de ott a nagy rendszerem ugyanabban a dolgozószobában. Valóban. Csakhogy az ugyanígy az álalános célú számítógéppel indul, ugyanazzal a lejátszóprogrammal, amit ugyanúgy lehet kezelni, ugyanazokkal az eszközökkel. Na, itt mar tényleg több van a forrásoldalon /anyagilag is, jelentősen/, mint a Limetree nálad, de ez semmivel sem komplikalja a használatát, és a nem flanc miatt van…). Semmi értelme nem lenne nálam egy dedikált streamernek, mert az nemhogy egyszerűsítene, hanem épp komplikálna…). De különben is, ez egyéni döntés kérdése, én informatikusként nem félek a számítógéptől, nekem az nem misztikum, és inkább előnyét látom a magam szamára, mint hatrányát).