Nem szeretnék belemélyedni, mert végülis nem értek a szénszálból való gyártáshoz, viszont annyit megjegyeznék, hogy talán még egy bringát is körültekintőbben kell legyártani ilyen anyagból, ugyanis a BayZ sugárzóknak nem a váza a carbon, az "csak" egy borítás rajtuk, ráadásul egy bringa (egy légcsavar meg méginkább) életveszélyes is lehet, ha nem megfelelően van kivitelezve.wittao írta: ↑2021.12.12., vas. 09:32Ismered ezeknek a hangsugarzok szenszalas valtozatainak gyartasi modjat? Ha ismerned, akkor tudnad, hogy ez az aranyossag pont rendben van! Olyan muszaki tartalommal bir, hogy kulfoldi kiallitason kifejezetten szenszalas termekek gyartasaval foglalkozo szakember is rakerdezett, vegul hogy sikerult ezt igy legyartani. Ugyanis ugy, ahogy a kinai bringak 1 millio db/ev szenszalas vazait sikerul, ugy ezt nem lehet.denesdr írta: ↑2021.12.12., vas. 07:26
Szóval szerintem ez a szándékos ártornáztatás valós. Frisd példánál maradva, a napokban szóba forgó BayZ Counterpoint sugárzók esetében vajon mi indokolja a majdnem háromszoros árat a kisebb, lakkozott modell és a nagyobb, carbon borítású modell között? Mert a gyártási költség vagy a hang szinte biztos nem, persze, ha valaki nagyobb hangnyomást szeretne egy ilyen hangsugárzóból, mint amit a kisebb modell tud az perkáljon...
13.000 Euro csak a szénszálas borítás felára kisebb modellnél. A nagyobbnál már 36.000 Euro extra költségről beszélünk...
Persze ez lehet, hogy csak néhányunknak tűnik sok pénznek vagy épp szándékosan feltornázott árnak, különösebb hozzáadott műszaki tartalom nélkül.
Habár a top luxuscikkek esetében ez mondhatni sosem volt másképp.
Visszaterve az elso mondatodhoz, en meg azt nem ertem, hogy miert kell mindig minden hazai termekrol azt feltetelezni, hogy Nem 5 Ft/m szenszalas matricaval behuzott kalyhacso ami ott van… remelem ezzel nem okoztam meglepetest. Csak kicsit jo lenne mar atbillenni ezen a gondolati sikon is.
Amúgymeg nem tudom hogyan jutottál arra a következtetésre a mondandómból, hogy a hazai terméket feltételezhetően mindig "koklerek, hozomanyvadaszok, hirtelen meggazdagodni akaro hozza nem ertok csinaltak, es biztosan csak kamu az egesz!". Oké, most épp egy hazai gyártó termékéről volt szó, de ennyi.
Végülis igen, billenjünk át gondolatban, ez a sugárzó ennyibe kerül és kész, nem tudunk vele mit csinálni. Nem fogja a gyártó lejjebb vinni az árakat a kedvünkért és amíg lesz rá kereslet, addig annyiért adhatja, amennyiért nem szégyelli. Szerencsére engem személy szerint nem fenyeget a veszélye egy ilyen hangsugárzó vásárlásának, még ha tizedennyibe kerülne, akkor sem (és akkor sem biztos, hogy az ára miatt), meg különben sem szép dolog megkérdőjelezni, hogy mi miért kerül annyiba amennyibe. Persze biztos csak savanyú az a bizonyos gyümölcs...