.
youtu.be/gYXpRWHVIPE
Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.
Á.... ez a zöld gondolkodás jegyében nem fog menni, még hogy egy plusz macska ökológiai footprint-je tovább terhelje a környezetet... :) kuka az ilyen film...
Inkább hím macskává operálva térjen vissza, de terhesen. Így lenne igazán PC.
Alakul ez... :)DeLorean írta: ↑2021.12.10., pén. 13:37Nem jó így sem.zx07 írta: ↑2021.12.10., pén. 13:00Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...
Mondjuk inkább narcos vonal felé vinném.
Droggal indulnak el és amikor megvan a vevő, elkezdenek szétrobbanni a lenyelt kotonok.
Kutya, macska OK, de talán csak az egyik legyen. Legyen kutya, akinek Mexikóban nyoma vész és a film végére megkerül.
Szép nő nem kell, hiszen az Oscar a cél.
Legyen inkább mellékszereplő a rájuk vadászó Chuck Norris, aki egyiküket bizony elkapja.
A másik viszont a végső összecsapásban legyőzi Norris-t, ami ugye lehetetlen, de ki kell írni, hogy a film megtörtént eseményeken alapul és igaz történet.
Bocs, tegnap éppen akciót néztem - nekem ez jobban bejön, úgysem igazán nyert még Oscart akció film.
De így megvan a legjobb film, ffi főszereplő, ffi mellékszereplő díj és Chuck Norris életmű díjat is kaphat.
Ennyi elég is lesz.
Indulhatnak Guatemala-ból is, Mexikón keresztül, sok szenvedés után eljutnak az amerikai határig, ott átjutnak valahogy és minden jó lesz. Ők túlélik, de mindenki más a csoportból meghal az út közben? Vér, erőszak és szép nők kellenek bele, de a magukkal hozott kutya/macska is túléli... senki más. Valahogy összerakjuk...DeLorean írta: ↑2021.12.10., pén. 11:41Ez nem hatja meg az amerikaiakat - az Oscar kilőve.zx07 írta: ↑2021.12.10., pén. 10:22Az Oscar-díj témához: a következő évek nyertese lehet egy migráns-témájú film.
Fiatal afrikai pár sanyarú körülmények közt, meg némi pénzzel történt rábeszélésre, elindul Európa felé. Emberfeletti nehézségek árán eljut a Földközi-tenger déli partjára, sok pénzt veszítve átvágják őket, de mégis sikerül valahogy feljutni egy csónakra. A csónak közel az olasz partokhoz elsüllyed, a férfi/fiú vagy nő/lány eltűnik, csak az egyiknek sikerül kijutni a partra, ahol először szembesül a jóléti Európa "befogadó-készségével". Kalandos utakon eljut az ígéret földjére (mondjuk Berlin gettós negyedeinek valamelyike), ahol ismét szembesül nem várt nehézségekkel. Közben mindenfelé halált és embertelenséget lát maga körül a bevándorlók között. Aztán a reménység szikrája megjelenik és valahol el tud indulni a kiemelkedés útján. Közben találkozik a csónaknál elsüllyedt fiúval/lánnyal és minden együtt áll egy boldog végkifejlethez. Néhány év múlva orvos lesz, vagy karmester vagy vállalkozó, aki szintén hasonló sorsúaknak nyújt segítséget. Addigra már lett vagy 4-5 gyereke is...
Ha biztosra akarnak menni, akkor két fiúról vagy két lányról is szólhat a történet. A B-variációban Afganisztánból indulnak...
Európai díjat sem kaphat, hiszen a legtöbb EU országban ez a valóság már régóta.
Magyar díjat sem kaphat, mert a vége nem OK, nem lehet happy end.
A Zsivány egyes szerintem nagyon jó lett, számomra a legjobb újkori SW (a Mandaloriannal karöltve). A hangulata megigézi a régi szériát, de modernizált köntösben. Több szerintem nem is kell, mert ezért szeretjük az eredeti SW-t (már aki szereti persze).
Pedig a Solo az egyik leggagyibb az összes közül. Az utolsó jedik és Skywalker kora pedig kb. a frenchise meggyalázása.kargidje írta: ↑2021.12.10., pén. 10:00Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Nekem az új részek jobban bejönnek, mint az első 3, igaz megmaradnak a nézhető szinten.
Pedig ez a 2 rész felnőtteknek készült, míg az első 2 rész gyerekes, ifjúsági kalandfilm, sajnos nagyon bugyuta betétekkel, Jarjar, a béna robotok, harcok...stb. Nézhetetlen számomra. A Sithek bosszúja kezd komolyabb lenni, de itt is a díszlet, a körítés még mindig gyerekes.
Engem jobban zavart Amidala hercegnő hajójának propelleres hangja….
Inkább az az idegesítő Jarjar (vagy mi) ne lenne benne....
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.
Ezt határozottan szeretném tagadni
Ja, egy mesefilm/Vasember kapcsán ilyenekről beszélni:
Van-e jobb reklám egy film számára, mint egy fincsi Oscar-díj? Nehéz elképzelni.
Igazából az "önkifejezés művészete" abban az esetben merülhet fel, ha művészi igényű alkotásról van szó.TSanyi írta: ↑2021.12.07., kedd 08:00A film bizonyos értelemben az önkifejezés művészete….
Nos ha már úgy kezdjük az egészet, hogy már a stáb összeállításánál is, nem csak a film rendezésénél, mint ha egy szakácskönyvet olvasnánk, végy egy meleget, egy feketét, 2 rokkantat… azért az korlátozza a lehetőségeket, még ha lazák is most ezek a szabályok, de olyan érzésem van, mint a farkas mikor a kismalacnak könyörög hogy csak az egyik lábát hadd tehesse be…
...
Én meg ezzel. A Vasember már eleve gyerekes, szinte mesefilm. Ezzel kapcsolatban film ívéről, szereplők kimagasló vagy jó alakításáról beszélni, hááát.DeLorean írta: ↑2021.12.06., hétf. 21:13Ezzel is vitatkoznék.
Hát a Rambo semmilyen téren nem rúghat labdába mondjuk az első Marvel film, a Vasember mellett sem. A többit nem említem.
A történet, a film íve, a fényképezés, trükkök, hangok, a színészek (ha egyáltalán Stallone-t lehet annak nevezni) között mindenképpen a Vasember a nyerő.
Manapság meg a Rambo, mint film nézhetetlen és nevetséges, a vasember most is tuti.
De ez SZVSZ csak.
Pedig a Rambo pont nem erről szól.DeLorean írta: ↑2021.12.07., kedd 16:04
És jó emlékeid vannak? Hát nekem nincsenek.
Persze attól kezdve Stallone és Schwarzenegger egymással versenyeztek, hogy kinek a filmjében hal meg több ember, kinek a fegyverében van több töltény, kinek nagyobb az izma és ki rosszabb színész.![]()
Rocky az OK, de a Rambo??