Ha ez így van , akkor talán ki kellene rúgni azt az elmezavarodottat, aki az Auralic wi-fi részét tervezte.audioline írta: ↑2021.12.11., szomb. 10:33Egy érzékeny téma. Biztosan volt már. Ethernet vs WiFi contact. Előnyök/hátrányok. Fehér/fekete? Az Auralic-nál egyre inkább nem.
https://us.auralic.com/pages/wifi-or-ethernet
https://darko.audio/2018/08/ethernet-or ... streaming/
Az Auralic vezérigazgatójának tollából:
(koca fordítás)
"A WiFi jobban hangzik, ha:
A mérnök , hogy tervezte a streamer tudja, hogyan kell tervezni a WiFi modul jobb. A „jobb” azt jelenti, hogy a modul nem ad zajt más, ugyanazon a földelőáramkört megosztó hangáramkörökbe;
A streamer és a router közötti WiFi jel erős és stabil. Ennek az az oka, hogy ha gyenge a WiFi jel, a WiFi protokoll újra és újra megpróbálja lekérni az adatokat a nagy hibaarány miatt (Igen, TCP-t használunk a zenei adatok átvitelére, amelyek hibajavítással rendelkeznek). Ha túl sok az újrapróbálkozás, az további terhelést jelent a processzornak, és potenciálisan több EMI-zajt generál.
Az ok, amiért sok audiofil cég azt állítja, hogy az Ethernet jobban hangzik, az az, hogy nem képesek jó WiFi áramkört tervezni, és nincs ilyen háttértudásuk (rossz WiFi hálózat). Minden streamerünk a meglévő Intel WiFi modulokat használja, mert jól működnek Linux rendszeren, és jól megtervezték minimális EMI-zajjal, és ami a legfontosabb, tudjuk, hogyan kell helyesen megtervezni az áramkört körülötte.”
Jó magam az utóbbi napokban WiFi-re váltottam, máshogy szól. Tisztább, levegősebb, informatívabb lett a hang. Hmmm. Biztosan összetett dologról van szó, kinél melyik előnyösebb (kábel, zaj, internet sebesség, stb stb), de szerintem csípőből - csakmert a neten olvasott róla... -, senki ne döntsön egyik vagy másik mellett. Győzzön a becsületes, elfogulatlan fülpróba. A papírforma lehet, hogy borulni fog...
(Magam részéről az esetleges vitából kimaradnék, de gondoltam leírom a fentieket, hátha hasznos lehet valakinek.)
(Meg a LDS- t is…
A kifejezetten hozzá ajánlott Asus routert is megkapta, 6830U-vagy mi a sorszáma, mindegy.
A router kemény 2,5-3 méterre van az Ariestől, komoly távolság, nem? Mégis folyton megszakadt a wi-fi - vel, ahogy már írtam. A beállítása is katasztrófa, az lan-hoz képest mindenképp.
Most egy darabig ment, de azt írják, hogy a frissítése miatt ne legyen kikapcsolva. Ha viszont áramszünet van, akkor jön a móka… Elkezd startolni, de ez néha körülményes, néha nem… ???
Na mindegy.