Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Feljebblépés miatt 4 éves Zerodust eladó :D :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 658

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Én személy szerint nem használok ilyen "ragacsos" vmiket, állást nem foglalnék irányukban, de bizalmatlan vagyok...
Illetve, ahogy Zoli73 írta, az egyik típusról kimondott rosszakat is olvastam (szem uazt, akire hivatkozott), illetve Mészáros "Malfox" János hangszedőmágus meggyőzött róla, hogy inkább hanyagoljuk.
Én finom festő ecsetet használok (ilyen kisiskolás jellegűt) a lazább porcicák eltávolításához, illetve kicsit keményebb (karbon) sörtéjű kefét a problémásabb tűre tapadt szeméthez.
Az Lp-ket pedig a jól ismert szintén karbon lemeztörlő kefével tisztítom lejátszás előtt mindig.
Ez ellen szokott szólni a sztatikus feltöltődés, nos érdekes nálam az esetek 80%-ában ezzel semmi gond, de tény, hogy vannak lemezek, amiken érzem a feltöltődést...
Annyit még hozzátennék a tű tisztítása dologhoz, hogy alapból ott kezdődik, hogy retkes, nagyon poros, szennyezett lemezt/lemezeket én nem hallgatok, nem játszom le.
Eleve olyan használtat nem is veszek meg, illetve vigyázok annyira akár a meglévőkre, akár az újonnan vettekre, hogy nagy baj és kosz nem érheti a tűimet.
Elég drágák (lemezek és hangszedők egyaránt) ahhoz, hogy tudjak rájuk vigyázni.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

iistván írta:
2021.12.01., szer. 15:39
zoli73 írta:
2021.12.01., szer. 12:36
iistván írta:
2021.12.01., szer. 08:37
Sziasztok!

Értem ezeket a "ragacsos" anygokat, de a szénszálas kefe nem elég jó?
Persze ésszel használva.

Ha már tűkefe: azt nem érdemes tisztítani?
Csak mert ha már sok koszt lekefélt vele az ember a tűről, akkor nem keféli vissza, ha nem tisztítja meg az eszközt? gondolkodik.gif

Ha tisztítás, akkor mivel? Alkohol?

Egyébként ezek között van olyan, ami ajánlott vagy kb. mindegy?

ÜDv.
Azért ez nem is olyan rossz kérdés!
Amíg én is karbon kefét használtam, addíg idönként sürített levegő spay-vel kifújattam, mosni nem mertem, hátha károsodik a szőre, vagy mégjobban belemosom a port.
Kb. 4 éve ezt: http://www.halfnote.hu/blogs/revox/sasupa-beast használom, elégedetten, eddig minden más megoldásnál jobbnak tapasztaltam.
Aztán lehet, hogy idővel ez is tönkremegy, károsodik. Nem tudom, egyenlőre minden rendben vele, ugyanúgy működik mint első nap.
Én kb. 2 éve használok Sasupa-t és kefét is, felváltva. Nekem a Sasupa ragacsos része kicsit aggódós, nem tudom, mikor fordul át arra, hogy több koszt visz fel, mint leszed... Ráadásul ez is ragacsos cucc, ami ugye alább már tárgyalva volt.
Mi tagadás, az engem is aggaszt, hogy idővel a SaSuPa ragacsos része nem változik-e meg rossz irányba.
Ahogy írtam, én kb. 4 éve használom, de ez alatt semilyen változást nem tapasztalok a működésében, állagában.
A leírásban, amit hozzá mellékelnek, abban leírják, hogy használattól függöen néha langyos "szappanos" vizzel tisztítható.
Én párszor már "kimostam", hagytam megszáradni, és azt vettem észre, hogy a ragacsos rész a mosástól szinte megújul, "regenerálódik", nemhogy károsodna.
A hatásáról, megbízhatóságáról annyit tudok elmondani, hogy a hangszedőm 2-3 hete járt tisztításon/állapot felmérésen, és meg lett dícsérve, hogy a futás teljesítményéhez képest, milyen szép tiszta.
Amióta ezt a hangszedőt használom, én csak a SaSuPa-val tisztítottam.
Abban csak reménykedem, hogy az állapota így marad, és nem fordul át valamilyen kártékony állagba.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

zoli73 írta:
2021.12.01., szer. 12:36
iistván írta:
Sziasztok!

Persze ésszel használva.

Csak mert ha már sok koszt lekefélt vele az ember a tűről, akkor nem keféli vissza, ha nem tisztítja meg az eszközt? gondolkodik.gif

ÜDv.
Amíg én is karbon kefét használtam, addíg idönként sürített levegő spay-vel kifújattam, mosni nem mertem, hátha károsodik a szőre, vagy mégjobban belemosom a port.
Kb. 4 éve ezt: http://www.halfnote.hu/blogs/revox/sasupa-beast használom, elégedetten, eddig minden más megoldásnál jobbnak tapasztaltam.
Aztán lehet, hogy idővel ez is tönkremegy, károsodik. Nem tudom, egyenlőre minden rendben vele, ugyanúgy működik mint első nap.
Én kb. 2 éve használok Sasupa-t és kefét is, felváltva. Nekem a Sasupa ragacsos része kicsit aggódós, nem tudom, mikor fordul át arra, hogy több koszt visz fel, mint leszed... Ráadásul ez is ragacsos cucc, ami ugye alább már tárgyalva volt.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

iistván írta:
Sziasztok!

Persze ésszel használva.

ÜDv.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2782

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

iistván írta:
Sziasztok!

Persze ésszel használva.

ÜDv.
én ezeket használom,kb 15 éve,Clearaudio 003/Elixir of sound,ezt már mások is ajánlották :smile53: ,elégedett vagyok vele,+2 kefécske,1 carbon,1 sima...a gyártó szerint csak a Decca féle hangszedőkhöz nem ajánlatos a használata...

alkoholt ne,a kapilláris folyamatok segitségével,felkúszhat a tűszáron egész a csillapitó gumigyűrűig,és felgyorsithatja annak előregedését/kiszáradását/felkeményedését..esetleg még a ragasztó feloldására is alkalmas,amely segitségével maga a tűhegy rögzitve van a tűszárba... :smile49:
Csatolmányok
IMG_4631.JPG
IMG_4631.JPG (137.68 KiB) Megtekintve 2432 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pointe írta:
2021.12.01., szer. 08:53
iistván írta:
https://lemezjatszok.blog.hu/2018/12/03/wellness_649
Köszönöm :smile53:
A kérdésem másik fele, hogy a szénszálas kefék között van érdemi különbség vagy kb. mindegy.
És a kefét kell kefélni? :rolleyes: Azaz kidobni x db tisztítás után vagy valamivel megtisztítani, hiszen abba is beleragadhat a mocsok.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 477
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

iistván írta:
https://lemezjatszok.blog.hu/2018/12/03/wellness_649

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Persze ésszel használva.

ÜDv.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Pointe írta:
2021.11.30., kedd 01:17
3) A Zerodust csomagolásán megtalálható az Ortofon ajánlása. Talán már csak nem akkor hülyék, hogy.....
Hány éves vagy, királyfi? És még hiszel a mesékben? :fekverohog:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

Újonnan lehet jó? Csak ne használjuk sokáig?

És mi a helyzet a többi zselével? 3000-től 30 000 forintig rengeteg különféle párnás tisztító létezik, egyik sem jó? Vagy csak a nullapor bukott meg?

Ha jól emlékszem, 2017 elején vettem az OZ-t, mintha tényleg változna az állaga. Akkor azt olvastam, hogy egyszer kell megvenni, aztán a világ végéig használható.
zoli73 írta:
2021.11.30., kedd 12:36
Pointe írta:
zoli73 írta:
2021.11.29., hétf. 20:34
Én inkább azt mondanám, hogy megbukott, mintsem kiment a divatból...
Nem egyértelmű a helyzet.

1) Érdemes elolvasni a cikk alatti kommentárokat is.
2) A Zerodust nem örök életű. Kb 3-4 éves korára megváltozik az állaga, akkor már érezni is, hogy nem olyan, mint volt.
3) A Zerodust csomagolásán megtalálható az Ortofon ajánlása. Talán már csak nem akkor hülyék, hogy.....
Akkor én is pontokba szedem...
1) Én ezt a kijelentést nem kommetekben olvasott tapasztalatok alapján írtam, hanem saját és közeli ismerőseim tapasztalata alapján, ill. ilyen elrettentő mikroszkóp felvételek alapján is, amiket a közelmúltban láttam egy fórumtársunknál, amiket Ő készített. Akit nem mellesleg, szakmailag nagyon nagyra tartok.
2)Vajon ezzel, hogy nem örök életű, mindenki tisztában van? Nekem az egyik barátom hívta fel a figyelmemet rá, hogy Ő úgy tapasztalta, hogy ez az anyag bizony "megromlik", megváltozik idővel az állaga, és már nem látja el megfelelően a feladatát, sőt inkább csak árt, mint használ.
3)Amikor megjelent, talán még a gyártója sem volt vele tisztában, hogy évek múltán mi lesz/lehet ezzel az anyaggal. Akkor, a kezdeti lelkesedés, egy új innováció mellé, bizonyára nem volt nehéz megnyerni egy ilyen nagy nevet az ügy érdekében, mint az Ortofon. Ma már nem biztos, hogy mögé állnának, látva a sok negatív tapasztalatot. Szerintem.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

Kedves mindenki,

a következő kérdés foglalkoztat: a lemezjátszó tápegységét, ha felteszem az állvány szerepét ellátó polcra, határozott, egyenletes búgást hallok. Több ponton próbáltam, ugyanaz a helyzet. Ha leveszem a szekrényről, és fél méterrel arrébb teszem, megszűnik a búgás. Teljesen.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Úgy értem, valahogy fel szeretném tenni a hifi-szekrényre - bár cuki mellette a hokedlin, de sajnos nem maradhat ott. Ötlet?

Köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Pointe írta:
zoli73 írta:

2) A Zerodust nem örök életű. Kb 3-4 éves korára megváltozik az állaga, akkor már érezni is, hogy nem olyan, mint volt.
Akkor én is pontokba szedem...
1) Én ezt a kijelentést nem kommetekben olvasott tapasztalatok alapján írtam, hanem saját és közeli ismerőseim tapasztalata alapján, ill. ilyen elrettentő mikroszkóp felvételek alapján is, amiket a közelmúltban láttam egy fórumtársunknál, amiket Ő készített. Akit nem mellesleg, szakmailag nagyon nagyra tartok.
2)Vajon ezzel, hogy nem örök életű, mindenki tisztában van? Nekem az egyik barátom hívta fel a figyelmemet rá, hogy Ő úgy tapasztalta, hogy ez az anyag bizony "megromlik", megváltozik idővel az állaga, és már nem látja el megfelelően a feladatát, sőt inkább csak árt, mint használ.
3)Amikor megjelent, talán még a gyártója sem volt vele tisztában, hogy évek múltán mi lesz/lehet ezzel az anyaggal. Akkor, a kezdeti lelkesedés, egy új innováció mellé, bizonyára nem volt nehéz megnyerni egy ilyen nagy nevet az ügy érdekében, mint az Ortofon. Ma már nem biztos, hogy mögé állnának, látva a sok negatív tapasztalatot. Szerintem.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:
2021.11.29., hétf. 17:34
Kiment már a divatból? Lemaradtam ezek szerint?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Re: Analóg rajongóknak

cables írta:
2021.11.29., hétf. 18:13
Aki gyakran hallgat LP-ket tudja, hogy időnként érdemes ránézni a hangszedő tűre, mert fura lerakódások keletkezhetnek azon és ezek nagy torzítást okoznak. Ügyfeleknél járva többször láttam azt a tisztítási módszert, hogy beleengedik a tűt egy puha kocsonyás anyagba, ami egy kis dobozban van. Amikor ezt láttam az volt az első gondolatom, hogy ez nem szedi le a tűre nagyon erősen tapadó szennyeződést, legfeljebb a rost szálakat.

Ma beleszaladtam egy friss cikkbe, ahol azt tárgyalják, hogy az ilyen tisztítók egyenesen szennyeződést visznek fel a tűre:

https://www.analogplanet.com/content/ti ... w-zerodust
Nem itt futottál bele, mindössze két hozzászólással lejjebb? gondolkodik.gif

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Analóg rajongóknak

Hozzászólás Szerző: cables »

Aki gyakran hallgat LP-ket tudja, hogy időnként érdemes ránézni a hangszedő tűre, mert fura lerakódások keletkezhetnek azon és ezek nagy torzítást okoznak. Ügyfeleknél járva többször láttam azt a tisztítási módszert, hogy beleengedik a tűt egy puha kocsonyás anyagba, ami egy kis dobozban van. Amikor ezt láttam az volt az első gondolatom, hogy ez nem szedi le a tűre nagyon erősen tapadó szennyeződést, legfeljebb a rost szálakat.

Ma beleszaladtam egy friss cikkbe, ahol azt tárgyalják, hogy az ilyen tisztítók egyenesen szennyeződést visznek fel a tűre:

https://www.analogplanet.com/content/ti ... w-zerodust

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Kiment már a divatból? Lemaradtam ezek szerint?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sokan vettek ilyet.Egy időben nagy divat volt.

https://www.analogplanet.com/content/ti ... XYNLpt4L3g
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

botkos írta:
2021.11.28., vas. 21:40

Egy Shure M70BX hangszedő van benne, a shell még az eredeti Sansui.
A kábelekkel kapcsolatban köszi a segítséget én csak így hirtelen gondoltam, hogy azzal lehet-e kicsit javítani a hangzáson, de nem kötelező.
Megnéztem ilyen RPM mérő appal, és 31.84 fordulatot ír, 4.7%-kal rosszabb mint kéne lennie. Mennyire megbízhatóak ezek az appok, illetve ez mennyire fér még bele?
Mi lehet egy jó fajta alátét amit esetleg ajánlanál ehhez a típushoz?
1) Hangszedő. A Shure jó hangszedő, de nem a legendás Shure-ok egyike. Ha torzít (a belső barázdákon), akkor csere. ha még nem torzít és tetszik a hangja, akkor maradhat.

2) A kábelekkel lehet javítani a hangzáson, de érdemes tudni hozzá, hogy mit csinálunk. A gyári kábel a Sansuikon nem feltétlenül silány, nem érdemes automatikusan cserélni. (Csak a csatlakozót, ha béna.)

3) A telefonos appok a lemeztányér fordulatszámán kívül a telefon érzékelőinek pontosságát is mérik. Ha fülre jó a sebesség, ne foglalkozz vele. Ha tényleg hallhatóan lassú, feltehetően a készülék elektronikájában van egy potenciométer, amivel be lehet állítani.

4) Az alátéteknek megvan a saját hangjuk. Érdemes többet kipróbálni. Ha igazán jó megoldást akarsz, a gyári fém lemeztányért belülről csillapítod öntapadós bitumen lappal (filléres tétel), és utána kezdesz kísérletezni. Amit szerintem mindenképp érdemes kipróbálni, az a sima akril alátét egy filc közbetéttel.

botkos
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: botkos »

Pointe írta:
2021.11.28., vas. 19:34
botkos írta:
2021.11.28., vas. 12:36
sikerült hozzájutnom egy Sansui FDR-3 lemezjátszóhoz. Bekapcsoltam, működik, szól stb. viszont szeretném átnézetni egy szakemberrel, hogy érdemes-e egy kicsit upgrade-elni, pl. új kábelek, hangszedőt venni bele.
Ez egy kiváló kis lemezjátszó lehet.

1) A "tojáshéj" direct drive-ok állapotfelmérése, karbantartása gyakran nehézkes: arra vannak kitalálva, hogy forogjanak, amíg bírnak, nincs karbantartási pont sem a motoron (főcsapágyon), sem a kar csapágyain. Nem úgy tervezték őket, hogy szét lehessen szedni és újra össze lehessen rakni őket. A gyári szerviz manuálok nem nagyon tartalmazzák a szervizanyagok pontos megnevezését, pl. a motorhoz használt kenőanyagét.

2) A kábeleket miért cseréltetnéd? Ezekbe a lemezjátszókba viszonylag elfogadható minőségű kábeleket szereltek gyárilag, tökéletes árnyékolással. A kábelek az öregedéssel szebben szól(hat)nak. Ha a csatlakozó vacak, azt érdemes lehet cserélni, de a komplett jelkábelt csak akkor, ha nagyon tudatosan csinálod, amit csinálsz. B-terv lehet bontható csatlakozók kiépítése, akkor lehet kísérletezni az összekötő kábelekkel.

3) A hangszedő a "régiségboltos" készülékeknél gyakran cserélendő. Az első lépés lenne megtudni, most milyen hangszedő van benne. Ha valami minőségi, akkor érdemes megvizsgálni a tű állapotát mikroszkóppal, és utána dönteni arról, kell-e tűt vagy hangszedőt cserélni. Alap hangszedő esetén érdemes lehet rögtön cserélni a hangszedőt, az FD-R3-ba 20 és 60 ezer forint között érdemes hangszedőt választani.

4) A "tuningok" között feltétlenül érdemes eljátszani a különböző lemezalátétekkel. A gyári vastag gumi nem feltétlenül a legjobb megoldás.
Köszi a velős hozzászólást.
Egy Shure M70BX hangszedő van benne, a shell még az eredeti Sansui.
A kábelekkel kapcsolatban köszi a segítséget én csak így hirtelen gondoltam, hogy azzal lehet-e kicsit javítani a hangzáson, de nem kötelező.
Megnéztem ilyen RPM mérő appal, és 31.84 fordulatot ír, 4.7%-kal rosszabb mint kéne lennie. Mennyire megbízhatóak ezek az appok, illetve ez mennyire fér még bele?
Mi lehet egy jó fajta alátét amit esetleg ajánlanál ehhez a típushoz?

Köszi,

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

botkos írta:
2021.11.28., vas. 12:36
sikerült hozzájutnom egy Sansui FDR-3 lemezjátszóhoz. Bekapcsoltam, működik, szól stb. viszont szeretném átnézetni egy szakemberrel, hogy érdemes-e egy kicsit upgrade-elni, pl. új kábelek, hangszedőt venni bele.
Ez egy kiváló kis lemezjátszó lehet.

1) A "tojáshéj" direct drive-ok állapotfelmérése, karbantartása gyakran nehézkes: arra vannak kitalálva, hogy forogjanak, amíg bírnak, nincs karbantartási pont sem a motoron (főcsapágyon), sem a kar csapágyain. Nem úgy tervezték őket, hogy szét lehessen szedni és újra össze lehessen rakni őket. A gyári szerviz manuálok nem nagyon tartalmazzák a szervizanyagok pontos megnevezését, pl. a motorhoz használt kenőanyagét.

2) A kábeleket miért cseréltetnéd? Ezekbe a lemezjátszókba viszonylag elfogadható minőségű kábeleket szereltek gyárilag, tökéletes árnyékolással. A kábelek az öregedéssel szebben szól(hat)nak. Ha a csatlakozó vacak, azt érdemes lehet cserélni, de a komplett jelkábelt csak akkor, ha nagyon tudatosan csinálod, amit csinálsz. B-terv lehet bontható csatlakozók kiépítése, akkor lehet kísérletezni az összekötő kábelekkel.

3) A hangszedő a "régiségboltos" készülékeknél gyakran cserélendő. Az első lépés lenne megtudni, most milyen hangszedő van benne. Ha valami minőségi, akkor érdemes megvizsgálni a tű állapotát mikroszkóppal, és utána dönteni arról, kell-e tűt vagy hangszedőt cserélni. Alap hangszedő esetén érdemes lehet rögtön cserélni a hangszedőt, az FD-R3-ba 20 és 60 ezer forint között érdemes hangszedőt választani.

4) A "tuningok" között feltétlenül érdemes eljátszani a különböző lemezalátétekkel. A gyári vastag gumi nem feltétlenül a legjobb megoldás.

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Ha a sebesség precíz/stabil - ezt a strób segít megállapítani - akkor én nem nyúlnék hozzá egyenlőre. Megvárnám, hogy jelentkezzen az első jele a sebesség instbilitásának. Ha a sebesség inkorrekt, fluktuál vagy észrevehetően elkezd lassúlni, akkor vidd el szerelőhöz ha magad nem tudod megjavítani.
Én magam cseréltem a kondikat a Luxmanomban, abban 3 vagy talán 4 db capacitor volt összesen. Mivel ebben a Sansuiban van auto return, picivel több lehet a komdik száma, de még így is "filléres" tétel. Érdemes újraforrasztani ilyenkor az egész panelt az ESD védelem betartásával. Kábel csere nem tudom mennyire lesz hallható vagy mennyire megalapozott ezen a szinten, de ha már szét van szedve azt is ki lehet cserélni. Létezik a DD motorokhoz olaj amit magyarországon nem tudom hol lehet beszerezni. Én Japánból rendeltem Jaucéról (gyári Technics olaj pici műanyag fiolában). Ha jól tudom alacsony viszkozítású ásványi olaj.
A Japán lemezjátszóknál már a legalsó kategóriában is antisztatikus a plexi, ezért érdemes megtartani a gyárit mégha karcos is. 3M vagy hasonló minőségű polírozó anyagokkal ellehet érni némi javulást a karcokat illetően de csodára nem kell számítni.

botkos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: botkos »

Sziasztok! Egy régiség kereskedés boltban sikerült hozzájutnom egy Sansui FDR-3 lemezjátszóhoz. Bekapcsoltam, működik, szól stb. viszont szeretném átnézetni egy szakemberrel, hogy érdemes-e egy kicsit upgrade-elni, pl. új kábelek, hangszedőt venni bele. Tudtok ajánlani valakit aki bele tud nézni Budapesten? Illetve van-e valakinek ismerőse a plexit rendbehozni? Nem törtött, nem repedt csak karcos és kicsit elszineződött. Előre is köszi a válaszokat!

Otisz7
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Otisz7 »

Igazából trafó cseréről lenne szó, valami kevésbé bugó darabra. Toroidban gondolkodom, de mivel spéci a felfogása ezért, hogy lehessen használni a gyári helyet mindenképpen kelleni fog gyártani egy nem túl bonyolult de specifikus konzolt.

Ugyan itt lenne egy szakmai kérdés. Ha minden igaz a trafóról 2x2 betáp jön le az egyik egy egy vezérlő panelre, a másik pedig a motor paneljére. A vezérlő panelre 11,9V megy, a motor panelre pedig 22,7. A készülékre az van írva, hogy a teljesítménye 230V-on 6W. Így ha jól számolok akkor egy 35VA-s 12+24V-os trafó megfelelő lenne?

Pointe írta:
2021.11.21., vas. 08:47
Otisz7 írta:
2021.11.21., vas. 00:29
Tudnátok ajánlani Budapesten vagy abszolút környékén olyan szakit aki lemezjátszó alakítással, modolással foglalkozik?
Hát ugye ott van Bese Attila, aki simán épít Teslából Transrotort (is), de léteznek specifikusabb szakemberek, kérdés az, pontosan mit kellene moddolni. Mást ajánlanék hangkar átkábelezésre mint plinth építésre, specifikus kardeszka méretezésre és kivitelezésre mint hiányzó apró alkatrészek 3D nyomtatásos utángyártására, a vezérlő elektronika javítására mint akril porvédő egyedi megvalósítására.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”