Mert nem értem, melyik is a fontosabb.
A (vélt?) jobb hang, vagy a megszokás?
Én most utóbbit látom, csak ezért kérdeztem.
Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.

Mert nem értem, melyik is a fontosabb.

1-2 hete leírja valamelyikünk, Te meg 1-2 hetente megkérdezed.

Valóban egyre gyakoribb, de szerencsére annyira még nem szoktak rá a népek a Tidal fikázásra és remélem, nem is terjed el, mert az enyhén szólva is méltatlan lenne. Én nagyon hálás vagyok nekik a hiányérzet nélküli online zenehallgatásért, amit pár évvel ezelőtt nehezen képzeltem volna. Kétlem, hogy a Tidal - Roon páros általánosságban elmaradna bármelyik szolgáltató hangminőségétől MQA-tól függetlenül. Néhány albumnál persze lehetnek különbségek az eltérő alapanyag miatt, de ezek egyedi esetek. A jövő egyik érdekes kérdése lesz, hogy mi okozhat bármiféle hangzási eltérést a szolgáltatók stream-je között, ha egyáltalán van különbség. Az "olyan, mintha" eltérések engem már nem hoznak lázba.

Natív hi-res max 24/192 MQA nélkül, FLAC-ban. A többi stimmel.

Deezer app sajnos nem alternatívája az Audirvana-nak vagy Roon-nak, és hogy miért, azt már legalább ketten leírtuk, keress rá a "deezer" kulcsszóra ebben a topikban.Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 19:45De akkor nem értem, mire kell várni?
Deezer eddig is alternatíva volt, nem? 1 éve néztem először, már akkor is volt FLAC. Előtte nem tudom, mi volt persze.
Nekem jól működik. PC szovtvere is jó és könnyen kezelhető, és a telefonos app is megfelelő a lejátszómhoz.

De akkor nem értem, mire kell várni?

De miért kell erre várni? Önmagában nem működik?wittao írta: ↑2021.11.29., hétf. 17:44Azt jelenti, hogy ha a ROON/Audirvana integrálná az Amazon Musicot vagy Apple Musicot azonnal mondanám vissza a Tidal előfizetést, legfeljebb elrettentő példaként hagynám meg.
Egyébként mivel ezek még nem történtek meg, kényszerűségből használom tovább úgy, hogy mellette a HRA-t használom alternatívaként, Apple Musicot pedig majd még ha megjött az M1 MBP-m akkor gyakrabban.
+ mindegyik mellé ott a fájl-lejátszás, elég nagy gyűjteménnyel, szóval van lehetőségem azért a Tidalt kihagyni amikor olyan minőségi "zenehallgathatnékom" támad.

Ez mit jelent?
meg is javították, újra jó a wines tidal alkalmazással a gapless lejátszás

A Tidal saját Windows-os lejátszója valóban szünetet tesz a trackek közé. Roonban lejátszva ugyanazt az albumot gapless a folyamat.

Mire ne legyen illúziónk?robi20064 írta: ↑2021.11.18., csüt. 18:38Szerintem ne legyenek illuzioitok
https://community.roonlabs.com/t/new-pr ... /177479/58
Wklie nagyjabol jol osszefoglalja. Mellekesen o a Lumin egyik kiemelt firmware fejlesztoje.
Igen, méghozzá újkeletű probléma, most épp egy https://tidal.com/browse/album/362448Vangelist indítottam el, az is szünetel számváltáskor, tehát úgy tűnik most minden albumnál. Eddig nem volt ez a hiba, remélhetőleg köv. frissítéssel javítják.

Windows-on nem tudtam kipróbálni, de iPadOS-es gyári Tidal app-pal, tegnap érkezett frissítés után (arra gyanakodtam volna, ezért előbb kipróbáltam a frissítés előtti, majd a tegnapi frissítés utáni verzióval) nem szakadozik ez az album a számváltásnál. Mac-en pedig Audirvanával sem.viktorke írta: ↑2021.11.18., csüt. 17:41https://tidal.com/browse/album/7909737
ez pl. a gyári Tidal appal (win), szakadozik számváltásnál tegnap óta.
(The Division Bell (2011 Remastered Version)
Pink Floyd)
https://tidal.com/browse/album/7909737

Most direkt kipróbáltam, nálam Audirvanával tökéletesen megy a Tidal gapless lejátszása…

Szia, megtörtént a downgrade, de sajnos várni kell dec 3-ig, mert előtte tart még a korábbi előfizetés, addig “Downgrade pending”-ben vagyok (lásd mellékelt képet).wittao írta: ↑2021.11.18., csüt. 14:38Ird le legyszi, milyen felbontasaid lettek elerhetok. Koszonom szepen!Aszpirin írta: ↑2021.11.18., csüt. 12:26Az iPad-emen a Tidal app így indult (lásd mellékelt kép, azt hiszem, ezek után egyértelmű, hogy az lett a Tidal Hifi Plus, amit eddig Tidal HiFi-nek neveztek… mivel engem - enyhén szólva is - hidegen hagy az MQA meg az Atmos zene, már “Downgrade”-elek is az 1499 forint havidíjú új Tidal HiFi csomagra… ezzel tényleg elébe mentek a Spotify lépésének, bár attól tartok, nem én leszek az egyetlen, aki megfelezi a Tidalnak fizetett pénzét…)

Pontosan ez történt. Magyarországon alacsonyabb áron kaptuk a szolgáltatást eddig is, most is. Aki a nagyobb HiFi csomagban volt eddig, annak nem lesz érdemi változás, de aki nem ragaszkodik a HD, Atmos és MQA tartalmakhoz, annak a kisebbik HiFi csomag is elég lehet féláron. Nem kis változás ez, felfogható árcsökkentésként is. Gyanítom, elébe mentek a Spotify lépésének.Mathias írta: ↑2021.11.18., csüt. 09:13Lehet tévedtem. Mintha külföldön se emelkedett volna az ár, sőt. A korábbi lossless Hifi előfizetés lett átnevezve Hifi plusra és maradt az ára 20$. És a korábbi veszteséges csomag (Standard?), lett átnevezve Hifi-re és maradt az ára 10$, viszont most már veszteségmentes lett, tehát többet kap a pénzéért az, akinek olyan előfizetése volt. És lett egy veszteséges ingyenes verzió is.