Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 22:12
fapaci írta: ↑2021.11.29., hétf. 21:36
Alex_Aston írta: ↑2021.11.29., hétf. 19:45
De akkor nem értem, mire kell várni?
1-2 hete leírja valamelyikünk, Te meg 1-2 hetente megkérdezed.
Mert nem értem, melyik is a fontosabb.
A (vélt?) jobb hang, vagy a megszokás?
Én most utóbbit látom, csak ezért kérdeztem.
Mert én továbbra is azt látom, hogy ha kell, van alternatíva, csak még kell lépni.
Most nem azért Alex, de komolyan… Vettél egy citromfát, oké az neked a legjobb, ezzel egyet is értek, mert a citromfa egy korrekt cucc. Vettél hozzá egy Deezer előfizetést, és rögtön az lett a legjobb. Oké, neked az legyen a legjobb, ezzel sincs gond, de szerinted rögtön mindenkinek az legyen a legjobb, és csak ezt kell meglépni...
Khm… Egyáltalán próbáltál mást? Csak azért kérdem, mert én nem csak a vita kedvéért írtam ide, szinte mindegyiket végigpróbáltam. Most épp “csak” élő Tidal, HRA, AppleMusic, Youtube Music és Deezer előfizetésem van. Ezeket egymás mellett tudom összehasonlítani mindenféle szempont alapján, ami nem csak a hangminőséget jelenti. Az csak egy szempont. De volt már Qobuz-om és Amazon Music-om is. Ezek többségéről itt leírtam a véleményemet. Érted? Nem csak egy szolgáltatót ismerek, nem csak egy appal, és nem csak egy szempontból.
A Deezer-rel semmi baj nem lenne, sót nagy királyság lenne PC-n, ha lenne hozzá normális lejátszó. Épp ez az, ami hiányzik, és emiatt sajnos sem a hangminősége nem OK., sem pl. hangforrást nem lehet választani benne, és hidd el, hogy ez utóbbi is gond sokaknál akik számítógépet használnak lejátszáshoz. Most már nálam is, mert csütörtökön érkezik a fejes rendszerem alapja, egy Resonessence Concero HP, amit most már ugyanarról a forrásról szeretnék jasználni, mint a “nagy rendszert. A problémákat a Deezer appjával leírtam, és hidd el, én lennék a legboldogabb, ha azt írhattam volna, hogy jó alternatíva. Mert amügy nagyobb a választék rajta, mint a Tidalon. De ezeket már mind leírtuk,miért nem figyelsz legalább?
Bakker, nem lehetne, hogy előbb tájékozódj is, mielőttt itt mindenkit kioktatsz, hogy “van alternatíva, csak meg kell lépni”?
Nem, sajnos vagy nem sajnos, a Tidalnak nincs még jó alternatívája PC-n: az alternatíváknak mind van valami “bibijük”: az Apple Music csak Macre jó és nem távirányítható, a Deezernek nincs normális lejátszó appja PC-re, a Qobuz tul drága és különben is nagyon macerás itthon egyáltalán előfizetni rá, a HRA csúcs és Audirvanával eszméletlen jól szól, de fájdalmasan kicsi rajta a választék (bár rohamléptekkel nő!!!) Spotify még nem lossless (de hamarosan az lesz!), stb stb… Szóval ha mindent kipipáltál, akkor egyelőre a Tidal marad. Ez van.
És mielőtt azt írnád, hogy ez picsogás: nem szó se róla. Elvagyok a HRA-val és a Tidallal (amit pont most “downgrade-eltem, szintén tesztelési céllal), a többit - igen, a Deezert is - egyelőre lemondom.