Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Gulka. írta:
2021.11.18., csüt. 13:40
vlaca írta:
2021.11.18., csüt. 13:08
Na meg is kapta a magáét a Limetree ASR-en :D :rolleyes: :napsut:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... mer.28210/
Az ekézést elolvastam. Elfogadom. De hidegen hagy, ha ilyen jó a hang itthon.

Régen olvastam egy fórumtárstól, sajnos már nem emlékszem kitől:

Lehet kitűnő a készülék paramétere/mérése/specifikációja, ha pocsékul szól. :D
Ja szerintem is netto ostobaság az egész ASR kultusz, ezért voltak a hangulat jelek :smile29:
Bár ha fordítva nézzük a listát és az aljára koncentrálunk, lehet hogy használható lenne valamire :napsut:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

ZolaBA írta:
2021.11.18., csüt. 13:39
Fura ez az egész, mert amúgy meg rengeteg jót olvasni róla.
A Bluesoundról is, pedig egy rakat...

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

vlaca írta:

Az ekézést elolvastam. Elfogadom. De hidegen hagy, ha ilyen jó a hang itthon.

Régen olvastam egy fórumtárstól, sajnos már nem emlékszem kitől:

Lehet kitűnő a készülék paramétere/mérése/specifikációja, ha pocsékul szól. :D
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

vlaca írta:
Ejha. Pedig már én is nézegettem ...
Tény, hogy nem sinad-ot hallgatunk, de ennyi pénzért csak úgy van vele az ember, hogy legyenek a számok is jók... vagy legalább "ne legyen ciki". Fura ez az egész, mert amúgy meg rengeteg jót olvasni róla.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

vlaca írta:

Mielőtt beindulna az ekézés, érdemes végignézni a mérési eredményeket és nem csak a fejetlen párducra vetni egy kósza tekintést. :D
A kis lejátszó kb egyetlen objektív hibája a viszonylag magas harmónikus torzítás, aminél a hangsugárzók 99,9%-a nagyságrendekkel több ilyen jellegű komponenst termel, szóval ennek a "hibának" a hallhatósági tényezője valószínűleg elég csekély, de tudjuk, hogy az ASR nem ez (hallhatóság) alapján rangsorol.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

szj4 írta:
2021.11.18., csüt. 12:59
Annyira azért nem kell eltemetni a cd lejátszót és lenézni. Tudnak azok is nagyon tisztességesen zenélni, és nem feltétlenül rosszabbak mint néhány hálózatos lejátszó. Limetree sincs mérföldekkel egy jobb cd fölött. Inkább mellette, vagy kicsit másabb. Fene tudja.

Ráadásul az a tényleges műszaki tartalom amivel régen egy komolyabb cd-t megépítettek... Ma mer adnak egy limetree-hez egy 6000ft-os orvosi tápot 3xx ezerért... valahol szégyenletes.
Ebben is sok igazság van.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2021.11.18., csüt. 12:28
white-tiger írta:
2021.11.18., csüt. 11:10

2 különböző forrás 2 különböző kábellel és nincs különbség? Hááát… gondolkodik.gif
Lehet hogy tényleg öregszel… :D Már bocs… :D
Már akkor is lennie kellene valamennyinek ha csak az egyiket cseréled…
Jobb/rosszabb/más, “mindegy”. Próbálj valakikkel együtt egy ilyen szeánszot.
Több fül…
Ezért mondtam, hogy BÁRKIT szívesen látok, akár téged is, hogy hallgasd meg ;)

Az, hogy öregszem, ez nem kérdés. :rolleyes: A 20KHz-es szinuszos jelet élesen hallottam 20 évvel ezelőtt. Most már csak a 16Khz-et... sad.gif
Ha nem lennék olyan messze. A tapasztalat miatt is megérné…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3984

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

asebestyen írta:
2021.11.18., csüt. 11:28
Az a nyerő, akinek több boldogságot ad a rendszere hangja, mert végülis ez a cél, gondolom. Hogy ezt ki hogy éri vagy nem éri el soha, az majd' mindegy.
Zenehallgatási szokásai, rendszere miatt lesajnálni bárkit szerintem gáz, mindegy hogy a fórum szakmai-e? Lazán véve sem az, szigorúan meg pláne nem, de ez most mindegy.
Alex rendszere a 2 külön forrásból különböző kábelekkel valószínűleg nem egyformán szól, hanem számára mindkettőből élvezhetően szól a zene. Ha ez volt a célja, akkor bingó, minden további cécó, pénz, idő, energia pocsékolás.
A rövid válaszom: Bingó! :D

Nem azért írtam le az összehasonlítást, hogy ezzel hitvitát, vagy bármit generáljak (még ha valaki ezt akarja bele látni). Hanem amiatt, hogy én ennek örülök, mert így nem kell azon agyalnom közben, hogy esetleg a másik eszközön az adott zene jobban szólna e, vagy sem?
A válasz megvan, ez volt a célom, és elértem. :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
2021.11.18., csüt. 11:10

2 különböző forrás 2 különböző kábellel és nincs különbség? Hááát… gondolkodik.gif
Több fül…
Ezért mondtam, hogy BÁRKIT szívesen látok, akár téged is, hogy hallgasd meg ;)

Az, hogy öregszem, ez nem kérdés. :rolleyes: A 20KHz-es szinuszos jelet élesen hallottam 20 évvel ezelőtt. Most már csak a 16Khz-et... sad.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8053

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

diagnet írta:
2021.11.18., csüt. 11:52
wittao írta:
2021.11.18., csüt. 09:14

Szerintem itt valahol valami gond van.
Miért lenne gond?
Tavaly érkezett köreitekbe a 48192. felhasználó. Lelkes kezdő-újrakezdő lévén alapos kiképzésben részesült.
2000+ saját és legalább 5x ennyi generált hozzászólással később, rengeteg szakértői jótanács, gondos iránymutatás és állandó visszacsatolás mellett, megfontolt döntéseket követően, jelentősebb összegeket befektetve állította össze az álomrendszerét.
Megfelelő kábelezés és akusztikai kezelés után a régi cd játszó és az új generációs streamer hangja végre transzparens.
Ez volt a cél, nem? Minden hifista álma.

Szép munka. Jöhet a következő.
Miért a többesszám második személy? Te is jelen vagy most is, mitöbb a témához is hozzászóltál.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:

Miért lenne gond?
Tavaly érkezett köreitekbe a 48192. felhasználó. Lelkes kezdő-újrakezdő lévén alapos kiképzésben részesült.
2000+ saját és legalább 5x ennyi generált hozzászólással később, rengeteg szakértői jótanács, gondos iránymutatás és állandó visszacsatolás mellett, megfontolt döntéseket követően, jelentősebb összegeket befektetve állította össze az álomrendszerét.
Megfelelő kábelezés és akusztikai kezelés után a régi cd játszó és az új generációs streamer hangja végre transzparens.
Ez volt a cél, nem? Minden hifista álma.

Szép munka. Jöhet a következő.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2021.11.18., csüt. 11:28
Az a nyerő, akinek több boldogságot ad a rendszere hangja, mert végülis ez a cél, gondolom. Hogy ezt ki hogy éri vagy nem éri el soha, az majd' mindegy.
Zenehallgatási szokásai, rendszere miatt lesajnálni bárkit szerintem gáz, mindegy hogy a fórum szakmai-e? Lazán véve sem az, szigorúan meg pláne nem, de ez most mindegy.
Alex rendszere a 2 külön forrásból különböző kábelekkel valószínűleg nem egyformán szól, hanem számára mindkettőből élvezhetően szól a zene. Ha ez volt a célja, akkor bingó, minden további cécó, pénz, idő, energia pocsékolás.
“Alex rendszere a 2 külön forrásból különböző kábelekkel valószínűleg nem egyformán szól, hanem számára mindkettőből élvezhetően szól a zene. Ha ez volt a célja, akkor bingó, “. -

Ha ez így van és neki tényleg “ mindkettőből élvezhetően szól “ a zene akkor valóban bingo!
De akkor nem egyformán …
A zenehallgatási szokása pedig nyilván mindenkinek más lehet, ez miért ne lehetne természetes.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8053

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2021.11.18., csüt. 08:47
vkz írta:
2021.11.18., csüt. 08:28
Alex_Aston írta:
2021.11.17., szer. 22:17
Ma kíváncsiságból tesztelgettem kicsit a citromfát.
Beraktam remastered kiadású CD-t, és ugyanazt a felvételt megkerestem Deezerenis. Egyszerre elindítottam őket, majd megkértem feleségem, hogy amikor szólok, váltson forrást.
Azt kell mondjam, nem hallottam különbséget, saját hallásom szerint ugyanaz volt a kettő. Ugyanolyan sz@r :D
A CD-t mivel hallgattad?
Csak azért kérdezem mert ha nem ugyanarról a forrásról (azt hiszem a LimeTree-hez lehet USB-n csatlakoztatni CD meghajtót) akkor ha nem volt különbség érdekes. Ugyanis közel sem ugyanazok a DA átalakítok vannak a CD lejátszóban és a citromfában, a körítésük is más. Tapasztalatom szerint ha nem is rosszabbul, de legalább kicsit másképp szoktak a különböző DAC-ok. Így pedig lehet hogy nem is a források egyformák, hanem a CD-CD lejátszó kombináció egyenértékű a Deezer-LimeTree kombóval.
Ennek az összehasonlításnak úgy lenne értelme hogy mindkét forrást ugyanazon a DAC-on hallgatod meg. Tehát CD digit kimenet a DAC-ba, és a hálózati futómű (tied nem ilyen, mert nincs digit kimenet rajta) ugyanahhoz a DAC-hoz csatlakozik digitálisan.
Marantz CD17MKIII, ez is dupla DAC-os, mint a citromfa.
Én nem a forrás minőségre gondoltam, hogy van e különbség, mert egy Remastered CD és a Deezeren is Remastered FLAC valószínű "ugyanaz" lehet.
Én a két készülékre voltam kíváncsi egymás mellett, vagy egymáshoz képest.
Persze az RCA nem ugyanaz volt a kettő esetében, mert a CD egy 18 éves, Kácsa szerelésű ezüstös Neotech kábellel van rákötve az erősítőre, 2003-ban kb. 15e Ft-os kategória volt ez újonnan. A Limetree pedig Wireworld Equinox 8-al. Bár elvileg nagy különbség nem kéne, hogy legyen ezen kábelez között.

Szóval arra voltam kíváncsi, hogy a két lejátszó között van e érdemi különbség számomra.
Mivel nincs, így a CD-re mondhatni nem is lenne mostantól szükségem... De sem eladni, sem kidobni nem szándékozom azért. Meg a lemezek is jók, ha megvannak, mert csak. Aztán lehet meggondolom magam egy idő múlva. Nem tudom... gondolkodik.gif

Több fül…

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2021.11.18., csüt. 10:45
Szerintem elveszítené a nyugodt, elégedett zenehallgatás örömét és nyerne egy évekig tartó költséges futamot, aminek során készülékeket, kábeleket cserélgetne a nyugodt, elégedett zenehallgatás reményében.
Ezt hívom (nem csak) én úgy, hogy hifizés vagy zenehallgatás. Hifizni csak ritkán érdemes, a célnak úgyis az "elégedett zenehallgatásnak" kéne lennie. Ha a hibákat keresed, elvész a varázs. Nem csak a zenében, az autózásban és a csajozásban is. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.11.18., csüt. 10:45
Valóban túlkapás ez alapján kijelenteni, hogy semmi különbség nincs kábelek, alkatrészek között,
Na ez itt a gond.
Én ilyet ugyanis NEM ÍRTAM. Én csak azt tettem, hogy megírtam, SZÁMOMRA nincs hallható különbség nálam, a nappaliban.

Ez a probléma, hogy egyesek mást akarnak belelátni, főleg, ha esetleg anyagi érdekük is fűződik hozzá (ha nem így van, akkor elnézést, én sosem akarok senkit megbántani).
Miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek így, valakinek meg úgy jó?

Ahogy tesztelésnél sem "teszt zenét" meg effekteket kell hallgatni szerintem, hanem azt, amit amúgy is hallgat az ember. Ha ez Depeche Mode, vagy másnak meg Zámbó Jimmy, akkor meg azt. Nem ez lenne a lényeg? gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11367
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2021.11.18., csüt. 10:12
Teljesen egyet tudok erteni Veled, ha a kovetkeztetesek nem aok kesz el, hogy:
- nincs a kabelek kozott kulonbseg
- nincs a forrasok kozott kulonbseg
- nincs a dac chipek kozott kulonbseg

Abszolut el tudom fogadni, hogy valaki ezek kozott (foleg egyszerre) tenyleg nem detektalhato semmi, de akkor egyszeruen le kell zarnia ezt a sztorit es zenet hallgatnia a MINDEN MINDEGY MIN.
Míg nem olvastam végig, örültem a toleráns válaszodnak. Tényleg! Kár volt a végére odabiggyeszteni a nagybetűs kijelentést, mert ezzel megint az offenzív álláspontot erősíted. Nagyon sokan vannak (vagyunk), akik hangminőség terén (már) nem ostromolják az eget, de hidd el, egyáltalán nem mindegy nekik sem, milyen megoldásokat használnak. Tehát ez nem felhasználói igénytelenség, sokkal inkább racionalizmus.

Igazad van abban, hogy olyan témájú és nagyságrendű kijelentéseket érdemes tenni, ami igazodik az általunk vizsgált kérdés témájához és mélységéhez. Én biztos vagyok benne, hogy a zenehallgatók többségénél ugyanaz a helyzet, mint Alexnél. Szeretnének jó hangminőségben zenét hallgatni, de a technikai részletekben nem akarnak/tudnak elveszni. Néha összevetnek technikai megoldásokat és a hallottak alapján döntéseket hoznak. Abban is biztos vagyok, hogy a felhasználók többsége mostanában pont arra jut, mint Alex, miszerint hangzásban nincs érdemi különbség a CD pörgetés és a streaming között, de a felhasználás módjában, árában, komfortjában bőven van, ezeket lehet mérlegelni a döntés előtt. Valóban túlkapás ez alapján kijelenteni, hogy semmi különbség nincs kábelek, alkatrészek között, de a mezei felhasználónál nem is ez a kérdés, hanem a komplex végeredmény. Írhatnék most ide megint néhány autós, meg csajozós hasonlatot, de ezúttal kihagyom, talán ezek nélkül is érthető az álláspontom.

Ha lenne ilyen gonosz szándékom, leülnék Alex mellé és megsúgnám neki, milyen különbségeket kellene hallania és onnan kezdve vélhetően hallaná is. Még azt is tudom, hol lakik. :D Te is megteheted ugyanezt, rámutathatnál a differenciákra, amikre a Te füled be van élesítve, mert ebben pörögsz, ahogy én is tettem évtizedeken át. De Alex, a felhasználó ezzel mit nyerne és mit veszítene? Szerintem elveszítené a nyugodt, elégedett zenehallgatás örömét és nyerne egy évekig tartó költséges futamot, aminek során készülékeket, kábeleket cserélgetne a nyugodt, elégedett zenehallgatás reményében.

Semmi sem fekete/fehér. A napokban jártam az egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártó hazai képviseletének marketing vezetőjénél. Nagyjából ismerem a márka kínálatát, mindent is gyártanak és arra számítottam, csupa leg... kütyü lesz felhalmozva a lakásban. Meglepődve tapasztaltam, hogy inkább középkategóriás berendezések voltak elhelyezve itt-ott. Hősünk nyilván bármit hazavihetett volna a raktárból, de valamiért nem tette annak dacára, hogy tökéletesen tudta, melyik készülék mit tud. Én persze jó hifistaként rögtön kérdőre vontam, hogy de hát miért ezt... miért nem azt... ő pedig szerényen húzogatta a vállát, hogy neki ez bőven jó, könnyebb elhelyezni, cukibban néz ki, tökjól szól, stb. Percek teltek el, mire észrevettem magam és a saját számra ütöttem, hogy kussoljak és engedjem el a régi hifista reflexeket.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.18., csüt. 11:01-kor.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2021.11.18., csüt. 10:12
Abszolut el tudom fogadni, hogy valaki ezek kozott (foleg egyszerre) tenyleg nem detektalhato semmi, de akkor egyszeruen le kell zarnia ezt a sztorit es zenet hallgatnia a MINDEN MINDEGY MIN.
Én hallok különbséget a 2 forrás (meg drót meg egyebek) hangja között, és legtöbbször a cd javára. Nem is beszélve a lemezjátszóról. :D
Viszont azt gondolom, ez a Schiit dac sem szól rosszul, és a Tidal választékával nem tud versenyezni semmiféle cd- vagy lemezgyűjtemény. Alapvetően nagyon ritkán szoktam itthon egyedül hifizni, csak akkor, ha valamit cserélek, új alkatrészt veszek, meg ilyenek.

Inkább zenét hallgatok, és élvezem. :smile52: Akkor meg nem érdekel, van-e különbség.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.11.18., csüt. 09:49

Ugyanabba a problémába futunk bele, mint pár napja a szomszéd topikban. Lefolytattál egy szerintem teljesen életszagú tesztet, összehasonlítottál két zenehallgatási módot (nem készüléket, nem kábelt, nem DAC-ot) és arra jutottál, nincs köztük érdemi eltérés. Javaslom, ne hagyd magad ettől eltántorítani, akármennyire is próbálnak meggyőzni, hogy márpedig kellene hallanod különbséget. Biztosan detektálható néhány differencia, de úgy tűnik, ezekre nem vagy érzékeny. Ne bánd ezt!
Dehogy bánom! Nekem ez így teljesen megfelel.
Lehet, ha kimosnám a fülemet, kikúrálnám az enyhe náthámat, aludnék előtte 12 órát, meg egyéb módon rákészülnék a tesztelésre, akkor elképzelhető, hogy bizonyos zenék esetében hallanék valami különbséget.
De mivel nem így hallgatok zenét, ezért ez a része nem is érdekel. Én ugyanis általában csak úgy simán leülök a nappaliba (nem elszeparált zeneszoba), és hallgatom a zenéket akár 10 percre is, ezért nekem így legyen különbség. Ha így nincs, akkor SZÁMOMRA nem is érdekes a dolog tovább.

De tényleg szívesen látok bárkit hallgatózni, ha érdekli a dolog.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11367
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
Ugyanabba a problémába futunk bele, mint pár napja a szomszéd topikban. Lefolytattál egy szerintem teljesen életszagú tesztet, összehasonlítottál két zenehallgatási módot (nem készüléket, nem kábelt, nem DAC-ot) és arra jutottál, nincs köztük érdemi eltérés. Javaslom, ne hagyd magad ettől eltántorítani, akármennyire is próbálnak meggyőzni, hogy márpedig kellene hallanod különbséget. Biztosan detektálható néhány differencia, de úgy tűnik, ezekre nem vagy érzékeny. Ne bánd ezt!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
- ez is dupla dac-os
- valoszinu ugyanaz a remaster
- Deezer evi 7USD-ert
- ezustozott Kacsa Neotech , WW Equinox

Eredmeny: nem hallottam kulonbseget.

Gyere el, szívesen látlak egy hallgatózásra, ha érdekel (és bárki mást is, ha érdekli ez, vagy valamelyik komponens). Lehet, te hallanál valamit, mert tudod, hogy esetleg mit kéne hallani.
Nekem ugyanaz volt a kettő.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
EGY dologban tévedtél: havi 7$. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vkz írta:
2021.11.18., csüt. 08:28
Alex_Aston írta:
Beraktam remastered kiadású CD-t, és ugyanazt a felvételt megkerestem Deezerenis. Egyszerre elindítottam őket, majd megkértem feleségem, hogy amikor szólok, váltson forrást.
Azt kell mondjam, nem hallottam különbséget, saját hallásom szerint ugyanaz volt a kettő. Ugyanolyan sz@r :D
A CD-t mivel hallgattad?
Csak azért kérdezem mert ha nem ugyanarról a forrásról (azt hiszem a LimeTree-hez lehet USB-n csatlakoztatni CD meghajtót) akkor ha nem volt különbség érdekes. Ugyanis közel sem ugyanazok a DA átalakítok vannak a CD lejátszóban és a citromfában, a körítésük is más. Tapasztalatom szerint ha nem is rosszabbul, de legalább kicsit másképp szoktak a különböző DAC-ok. Így pedig lehet hogy nem is a források egyformák, hanem a CD-CD lejátszó kombináció egyenértékű a Deezer-LimeTree kombóval.
Ennek az összehasonlításnak úgy lenne értelme hogy mindkét forrást ugyanazon a DAC-on hallgatod meg. Tehát CD digit kimenet a DAC-ba, és a hálózati futómű (tied nem ilyen, mert nincs digit kimenet rajta) ugyanahhoz a DAC-hoz csatlakozik digitálisan.
Marantz CD17MKIII, ez is dupla DAC-os, mint a citromfa.
Én nem a forrás minőségre gondoltam, hogy van e különbség, mert egy Remastered CD és a Deezeren is Remastered FLAC valószínű "ugyanaz" lehet.
Én a két készülékre voltam kíváncsi egymás mellett, vagy egymáshoz képest.
Persze az RCA nem ugyanaz volt a kettő esetében, mert a CD egy 18 éves, Kácsa szerelésű ezüstös Neotech kábellel van rákötve az erősítőre, 2003-ban kb. 15e Ft-os kategória volt ez újonnan. A Limetree pedig Wireworld Equinox 8-al. Bár elvileg nagy különbség nem kéne, hogy legyen ezen kábelez között.

Szóval arra voltam kíváncsi, hogy a két lejátszó között van e érdemi különbség számomra.
Mivel nincs, így a CD-re mondhatni nem is lenne mostantól szükségem... De sem eladni, sem kidobni nem szándékozom azért. Meg a lemezek is jók, ha megvannak, mert csak. Aztán lehet meggondolom magam egy idő múlva. Nem tudom... gondolkodik.gif

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: vkz »

Alex_Aston írta:
A CD-t mivel hallgattad?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”