Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Karakterek vannak egy filmben, így valakinek az adottságai, gondolok itt magasság, testsúly, fizikum, kidolgozottság, jóképűség, stb. kell hogy passzoljon a szerephez. A színész tehetsége még hozzátesz.
Pl Schwarzenegger a Terminator, stb. szerepekben “brillírozott”, viszont a vígjátekokban, a túl nagy lomha testével bugyután nézett ki. A Két tűz közöttben jó volt, de az”akció film”.

Rock azért jobban hozza a laza stílust, pl. Központi hírszerzés.

Stalone az Oscarban jól játszott, illet hozzá a szerep.

Szeretem De Niro-t, de a kemény “bunyós’ szerepek nem állnak jól neki, nem hiteles.

Brosnant is szeretem, de Bondnak túl nyálas, szépfiú volt, Craig szerintem telitalálat(volt).

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3632

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2021.11.18., csüt. 10:15

Klassz lenne erről beszélgetni egy mozis topikban
Pedig szerintem most is ez folyik.
Kinek a pap, kinek a papné. Kinek pedig mindkettő.

Nekem jöhet bármi, nem vagyok válogatós. Néha jól esik csak úgy bambulni, mert csak ki akarok kapcsolni 1-2 órára, amire megfelelő lehet egy sima látvány film is, ha nem valami nagyon gagyi.
És egyéb esetben pedig szeretem a jó filmeket, amit nem az akció és a hang visz el, hanem az egyéb tartalom (színészi játék, forgatókönyv, operatőri munka).

És úgy gondolom, ez a kettő megfér egymás mellett. Köpködni egyikről a másikra pedig felesleges, mert nem is egymással versenyeznek, hanem egymás mellett.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11081
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Dorian írta:
2021.11.18., csüt. 08:42
Valószínűleg ez a véleményeltérés megfejtése: Pont ellentétesek a filmekkel kapcsolatos elvárásaink. Vannak akiknek a fenti jelzők pozitívak, számomra pl. kifejezetten negatívak. Bevallom, egyetlen filmjét sem láttam, vagy törlődött. Még szerencse, hogy elfér a világban ez is, az is. Nem lenne túl jó, ha mindenkinek ugyanaz a nő (vagy férfi, vagy egyéb nem :D ) tetszene.
Klassz lenne erről beszélgetni egy mozis topikban, de tartok tőle, sok sértődést és indulatot váltana ki, így bele sem kezdek. Mint láttuk az elmúlt napokban, már egy mosolygós kérdőjelet is képes valaki fröcsögős utálatként értelmezni. Kár, mert hát hol lehet erről beszélgetni, ha itt nem?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Bevallom rágugliztam erre a "nagyon várós" Black Adamra.
Khm...
IMG_20211118_084604.jpg
IMG_20211118_084604.jpg (141.76 KiB) Megtekintve 1741 alkalommal
Szerintem!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Fish írta:
2021.11.17., szer. 22:52
a filmjei tuti kikapcsolnak, nem kell rajtuk mélázni, gondolkodni, csak egyszerű kikapcsolódás és ebben bízhatunk ,ha ő szerepel benne
Valószínűleg ez a véleményeltérés megfejtése: Pont ellentétesek a filmekkel kapcsolatos elvárásaink. Vannak akiknek a fenti jelzők pozitívak, számomra pl. kifejezetten negatívak. Bevallom, egyetlen filmjét sem láttam, vagy törlődött.
Még szerencse, hogy elfér a világban ez is, az is. Nem lenne túl jó, ha mindenkinek ugyanaz a nő (vagy férfi, vagy egyéb nem :D ) tetszene.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2021.11.18., csüt. 06:08
Én pl bírom a Chuck Norris utólagos poénokat, mémeket, de mint színészt, és a filmjeit már nem annyira. Azért valjuk be nem kell elalélni tőle, tőlük.
Vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert Cuck figyel téged IS. :D

Egyébként pl. Stallone ugye a Rockyt maga írta, meg ilyenek. És Oscart kapott érte (a filmért), és jelölték erte mint színészt, és forgatókönyv írót is. Imdb-n 8,1 jelenleg.
Rambo forgatókönyv is részben az ő műve.
Vagy az Expendables is a saját alkotás, ami nem egy film művészeti remekmű, de szuper nosztalgia részben a vén sztárokkal.
Na ilyen nem lesz soha a Szikla. Őt csak oda rakják, hogy bohóckodjon kicsit, rántsa össze a szemöldökét néha, meg a vállával helyettesítse a nyakát.
De a Csak lazán filmben mondjuk jó volt, vagy a szerep legjobb is jól állt neki. És a fent említett Csapda sem volt tényleg rossz film, vagy a Rohanás sem. Bár ezek szerintem nem miatta nem voltak csapnivaló alkotások.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Na akkor nesztek!
Én pl bírom a Chuck Norris utólagos poénokat, mémeket, de mint színészt, és a filmjeit már nem annyira. Azért valjuk be nem kell elalélni tőle, tőlük.
De 50 körül már nem vagyok akciósztár-rajongó. Nem mintha lettem volna valaha. ;)
A death metált sem hallgatom már reggeltől estig. (csak szigorúan elalvás elött, ellazulva, orvosi utasításra :D)

De boldogok a gyermeklelkű középkorúak! Éljenek sokáig! :tutiok:
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Rock, persze, hogy jó gyerek.

Mindig is kellettek ilyen arcok.

Csak példálódzva, Schwarzenegger, Chuck Norris Charles Bronson vagy Lee Marvin sem a kifinomult színészi kelléktáráról híres és mégis, mindegyiknek volt pár remek filmje, ami nélkülük elképzelhetetlen (vagy nagyon más) lenne.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Rock sztem jó gyerek, én nagyon bírom, nyílván nem az évszázad legjobb színésze, de nem is ezért szeretjük, a filmjei tuti kikapcsolnak, nem kell rajtuk mélázni, gondolkodni, csak egyszerű kikapcsolódás és ebben bízhatunk ,ha ő szerepel benne! sztem!

Kifejezetten vannak jobban sikerült és kevésbé jó filmjei.. a jobbak közé sorolható sztem,illetve amikbe játszott:

Az Amazonas kincse
Csak lazán!
Erőpróba
A Boszorkány-hegy
Csapda
Vaiana( mese szinkron , még énekel is benne ,sztem zseniális) :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2021.11.17., szer. 13:59
De most nagyon egyedül érzem magam a véleményemmel - úgy látszik itt a fórumon csak én vagyok ezzel így.
Nem vagy egyedül :)
Nagy kedvenceim a "The Rundown", "Fast Five" vagy a "Jumanji: Welcome to the Jungle". A Black Adam pedig várólistás.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.11.17., szer. 20:26
Mivel fapacin kívül lehet más sem tudja, hogy kiről is van szó!
Már tudom kiről van szó, sőt az is kiderült, hogy láttam egy filmjét (San Andreas), legalábbis az első 8 percet belőle. Úgy tűnik, én beérem a kisebb filmsztárokkal.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na, megnéztük a The trip-et.

Köszi az ajánlást, megérte. Bírom az ilyen fekete humorú filmeket is. 36_1_11.gif

Valamiért eszembe jutott ez a film.
Trancsírák
Nagyon hülye magyar cím, annál jobb mozi. Jól ki van benne figurázva ez a trancsírozós fajta erdei horror kategória (persze a The trip pont nem az).
https://www.imdb.com/title/tt1465522/

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Az új mutánsok (The New Mutants)

Nem volt sokkal rosszabb mint a korábbi X-Men filmek, így nem világos miért volt NAGY bukta.

A fiatalok jók, Anya Taylor-Joy, pláne, tehetséges.

Mivel a Disney megvette a Foxot, így anyagi bukta nélkül is törölték volna a trilógiának tervezett sorozatot.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

fapaci írta:
2021.11.17., szer. 19:18
BoRRoNeo írta:
2021.11.17., szer. 19:04
Ebben nincs igazad, mert ez egy objektív fogalom.
Akkor ez olyan, mint a világ legnagyobb zenésze, vagy mint a világ legnagyobb írója? Kik kapták ezeket az objektív díjakat?
Nem volt szó foglalkozásról. Ha az lett volna a megfogalmazás, hogy a világ legnagyobb színésze, akkor egy szót sem szólok. De itt -nem véletlenül- a sztár kifejezés szerepelt helyette.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1725

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

BoRRoNeo írta:
Ebben nincs igazad, mert ez egy objektív fogalom. Johnson az elmúlt évek legfoglalkoztatottabb, legjobban fizetett színésze, és a filmjei az elmúlt évek legjövedelmezőbb alkotásai.
Ezzel ki is érdemelheti a "jelenleg legfelkapottabb" jelzőt.
A >legjobb< viszont egy erőltetett fogalom, amit 20 éves kor alatt szokás osztogatni ;)
Én is bírom Johnson-t, de nem gondolom, hogy mint önmaga egy Számkivetett jellegű filmben "lenyomná" pl. Tom Hanks-et. A felkapottság pedig azzal jár, hogy tesznek mellé, mögé jó forgatókönyvet, szereplő partnereket, pénzt... úgy meg nem nehéz jót csinálni :)
szigorúan imho.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BoRRoNeo írta:
Ebben nincs igazad, mert ez egy objektív fogalom.
Akkor ez olyan, mint a világ legnagyobb zenésze, vagy mint a világ legnagyobb írója? Kik kapták ezeket az objektív díjakat?

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

fapaci írta:
2021.11.17., szer. 18:18
Biztos vagyok benne, hogy mindenki másik színésznek adományozná A Világ Legnagyobb Filmsztárja címet. Én speciel nem testsúly és bicepszméret alapján ítélném oda, de leginkább sehogy.
Ebben nincs igazad, mert ez egy objektív fogalom. Johnson az elmúlt évek legfoglalkoztatottabb, legjobban fizetett színésze, és a filmjei az elmúlt évek legjövedelmezőbb alkotásai. Más kérdés, hogy ez szerintem is elég nagy baj, de a közízléssel nincs mit vitatkozni. Szóval a nemtetszésünket ki lehet fejezni, de a tényeket vitatni nem lehet.

Mármint persze ha a világ legnagyobb filmsztárja kifejezést egyformán értelmezzük, bár szerintem ezen sok vitatkoznivaló nincs. A sztárság mérhető, leginkább ismertségben, megjelenési mennyiségben és pénzben.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Cutler írta:
2021.11.17., szer. 16:21
Azt viszont nagyon furának találom, hogy itt az Avx-en, ami egy filmes, mozis, műszaki fórum, szényenkeznie kell bárkinek is, hogy milyen filmeket szeret nézni.

De, ha már filmajánló, a The Trip című norvég filmet is ajánlom, főleg annak, aki a morbid humort jól fogadja.
Nem látom, hogy bárki is fel lett szólítva szégyenkezésre, de mosolyogni csak lehet egymás szokásain, mániáin, fogalmazásain. Biztos vagyok benne, hogy mindenki másik színésznek adományozná A Világ Legnagyobb Filmsztárja címet. Én speciel nem testsúly és bicepszméret alapján ítélném oda, de leginkább sehogy.

The Trip - Bármilyen morbid, én szétröhögtem magam a poénokon, miközben fröcsögött a művér a vászonról. Ritka jó mozi, bár a kibelezésről szívesen lemondtam volna.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Cutler írta:
2021.11.17., szer. 16:21
Azt viszont nagyon furának találom, hogy itt az Avx-en, ami egy filmes, mozis, műszaki fórum, szényenkeznie kell bárkinek is, hogy milyen filmeket szeret nézni.
Miért kellene szégyenkezni bárkinek? Ez egy filmes topik, filmekről, színészekről cserélünk eszmét. Azért remélem, hogy egy beszélgetésben nem csakis pozitívumot lehet mindenről mondani :rolleyes:
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 14:28
Cutler is rajongó. Úgy tudom gyűjti a fényképeit. ;)
Fényképeit is!! 31_1_21.gif

Amúgy egyéni ízléseken vitatkozni, annyira felesleges. Nekem bejön a kopasz is, Deadpool is jöhet, ahogy JW is. De a Dune is tetszett, pedig a régitől hánytam. A Szárnyas fejvadásznál is az új, ami tetszett, a régi viszont kicsit sem. Nemrég néztem, a The Best of Enemies drámát és lekötött végig. Nem volt Dolby Atmos 15 csatornás hangeffekt benne, de akkor is a mozimban néztem és a nagy kép és a film zenéje beszippantott, arra a bő 2 órára. Az igaz történet alapjan készült filmek, alapból előnnyel indulnak nálam. Szóval én eléggé mindenevő vagyok és ebbe, a drámák mellett, sokszor becsúsznak olyan pihe könnyű alkotások is, mint az emlegetett Red Notice vagy épp a Free Guy. Itt megküldöm a rendszert és átadom magam a bűnös élvezetnek. Azt viszont nagyon furának találom, hogy itt az Avx-en, ami egy filmes, mozis, műszaki fórum, szényenkeznie kell bárkinek is, hogy milyen filmeket szeret nézni. Nincs problémám, ha valaki csak a nagy mondanivalóval rendelkező, lassú és drámai filmeket nézi, de másnak se fájjon, ha valaki szereti a könnyed kikapcsolódást is. Ahogy az se, ha valaki jó sok csatornán, esetleg több darab szubbal megtámogatva élvezi a hobbiját, a filmnézést.

Csutkával viszonylag ritkán szoktam egyet érteni, de abban most igaza van, hogy aki nem szereti a Szikla filmjeit, az miért szenved velük. Ha meg kínozza magát, akkor utána ne sírjon.
Nekem nem jönnek be a koreai, japán filmek. Egyszerűen, ahogy kifejezik magukat, az nekem nagyon túlzó, már már röhejes. Ezért viszonylag ritkán veszem rá magam, hogy ilyen filmeket nézzek. Szerencsére azért a pocsolya túloldalán se csak hulladékot gyártanak, ahogy az európai filmek között is lehet találni nagyon jókat.

A közelmúltból, a Finch című scifi is tetszett. Tom Hanks nagy kedvencem, nem csak az 1 bitesek.

De, ha már filmajánló, a The Trip című norvég filmet is ajánlom, főleg annak, aki a morbid humort jól fogadja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2021.11.17., szer. 16:35-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.11.17., szer. 13:59
Dorian írta:
2021.11.17., szer. 10:08
A '90-es, 2000-es években nálunk Lagzi Lajcsi volt az egyik legnagyobb sztár zenei téren. Nagyon sokaknak tetszett, nagyon sok műsora és fellépése volt és nagyon sok bevételt szerzett. Csakhogy ezek nem mondanak semmit a produkció színvonaláról, művészi értékeiről. Tudod, van a legyek esete azzal a bizonyos kupaccal.
Hát igen!
Akkor ez a barnítókrémet használó egy amcsi Lagzi Lajcsi!
Tetszik!
:D

Na én ettől még csipázom! A filmjeit is.
De most nagyon egyedül érzem magam a véleményemmel - úgy látszik itt a fórumon csak én vagyok ezzel így.
gondolkodik.gif
Nem, Cutler is rajongó. Úgy tudom gyűjti a fényképeit. ;)
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

fapaci írta:
2021.11.17., szer. 13:16
Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 11:47
De Lakodalom Lajos legalább tud zenélni. :D
Pankrációban viszont vélhetően elkenné a világ legnagyobb filmsztárja.
Persze, ha úgy írják meg előre a szkriptet :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 11:47
Pankrációban viszont vélhetően elkenné A Világ Legnagyobb Filmsztárja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.17., szer. 13:30-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Dorian írta:
2021.11.17., szer. 10:08
DeLorean írta:
2021.11.16., kedd 17:25
Akárki akármit mond, jelenleg a legnagyobb filmsztár.
A '90-es, 2000-es években nálunk Lagzi Lajcsi volt az egyik legnagyobb sztár zenei téren. Nagyon sokaknak tetszett, nagyon sok műsora és fellépése volt és nagyon sok bevételt szerzett. Csakhogy ezek nem mondanak semmit a produkció színvonaláról, művészi értékeiről. Tudod, van a legyek esete azzal a bizonyos kupaccal.
Tökéletes párhuzam.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2021.11.17., szer. 07:26
Megnéztük tegnap asszonnyal a Free Guy-t.
Neki kifejezetten tetszett, mert pörgős, és szórakoztató.
És szerintem is így kell nézni. Nem kell belegondolni semmit, csak elengednie magát az embernek. Jópofa volt a számítógépes világ megvalósítása, bár nyilvan tele van hibákkal, amit egy kocka szét tudna szedni.
Egynek jó volt. Imdb 7,2 nagyjából megálljt a helyét szerintem is.
Informatikusként és a mai napig aktív játékosként nekem sose tetszettek az olyan filmek, mikor játékot próbálnak megfilmezni. Szerintem mindig erőltetett valamilyen szinten és a Free guy sem volt kivétel. Egyszer ok, de nem egy újranézős kategória.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”