Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Cutler írta:
2021.11.17., szer. 16:21
Azt viszont nagyon furának találom, hogy itt az Avx-en, ami egy filmes, mozis, műszaki fórum, szényenkeznie kell bárkinek is, hogy milyen filmeket szeret nézni.
Miért kellene szégyenkezni bárkinek? Ez egy filmes topik, filmekről, színészekről cserélünk eszmét. Azért remélem, hogy egy beszélgetésben nem csakis pozitívumot lehet mindenről mondani :rolleyes:
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 14:28
Cutler is rajongó. Úgy tudom gyűjti a fényképeit. ;)
Fényképeit is!! 31_1_21.gif

Amúgy egyéni ízléseken vitatkozni, annyira felesleges. Nekem bejön a kopasz is, Deadpool is jöhet, ahogy JW is. De a Dune is tetszett, pedig a régitől hánytam. A Szárnyas fejvadásznál is az új, ami tetszett, a régi viszont kicsit sem. Nemrég néztem, a The Best of Enemies drámát és lekötött végig. Nem volt Dolby Atmos 15 csatornás hangeffekt benne, de akkor is a mozimban néztem és a nagy kép és a film zenéje beszippantott, arra a bő 2 órára. Az igaz történet alapjan készült filmek, alapból előnnyel indulnak nálam. Szóval én eléggé mindenevő vagyok és ebbe, a drámák mellett, sokszor becsúsznak olyan pihe könnyű alkotások is, mint az emlegetett Red Notice vagy épp a Free Guy. Itt megküldöm a rendszert és átadom magam a bűnös élvezetnek. Azt viszont nagyon furának találom, hogy itt az Avx-en, ami egy filmes, mozis, műszaki fórum, szényenkeznie kell bárkinek is, hogy milyen filmeket szeret nézni. Nincs problémám, ha valaki csak a nagy mondanivalóval rendelkező, lassú és drámai filmeket nézi, de másnak se fájjon, ha valaki szereti a könnyed kikapcsolódást is. Ahogy az se, ha valaki jó sok csatornán, esetleg több darab szubbal megtámogatva élvezi a hobbiját, a filmnézést.

Csutkával viszonylag ritkán szoktam egyet érteni, de abban most igaza van, hogy aki nem szereti a Szikla filmjeit, az miért szenved velük. Ha meg kínozza magát, akkor utána ne sírjon.
Nekem nem jönnek be a koreai, japán filmek. Egyszerűen, ahogy kifejezik magukat, az nekem nagyon túlzó, már már röhejes. Ezért viszonylag ritkán veszem rá magam, hogy ilyen filmeket nézzek. Szerencsére azért a pocsolya túloldalán se csak hulladékot gyártanak, ahogy az európai filmek között is lehet találni nagyon jókat.

A közelmúltból, a Finch című scifi is tetszett. Tom Hanks nagy kedvencem, nem csak az 1 bitesek.

De, ha már filmajánló, a The Trip című norvég filmet is ajánlom, főleg annak, aki a morbid humort jól fogadja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2021.11.17., szer. 16:35-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:
2021.11.17., szer. 13:59
Dorian írta:
2021.11.17., szer. 10:08
A '90-es, 2000-es években nálunk Lagzi Lajcsi volt az egyik legnagyobb sztár zenei téren. Nagyon sokaknak tetszett, nagyon sok műsora és fellépése volt és nagyon sok bevételt szerzett. Csakhogy ezek nem mondanak semmit a produkció színvonaláról, művészi értékeiről. Tudod, van a legyek esete azzal a bizonyos kupaccal.
Hát igen!
Akkor ez a barnítókrémet használó egy amcsi Lagzi Lajcsi!
Tetszik!
:D

Na én ettől még csipázom! A filmjeit is.
De most nagyon egyedül érzem magam a véleményemmel - úgy látszik itt a fórumon csak én vagyok ezzel így.
gondolkodik.gif
Nem, Cutler is rajongó. Úgy tudom gyűjti a fényképeit. ;)
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Hozzászólás Szerző: -KP- »

fapaci írta:
2021.11.17., szer. 13:16
Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 11:47
De Lakodalom Lajos legalább tud zenélni. :D
Pankrációban viszont vélhetően elkenné a világ legnagyobb filmsztárja.
Persze, ha úgy írják meg előre a szkriptet :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.17., szer. 11:47
Pankrációban viszont vélhetően elkenné A Világ Legnagyobb Filmsztárja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.17., szer. 13:30-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Dorian írta:
2021.11.17., szer. 10:08
DeLorean írta:
2021.11.16., kedd 17:25
Akárki akármit mond, jelenleg a legnagyobb filmsztár.
A '90-es, 2000-es években nálunk Lagzi Lajcsi volt az egyik legnagyobb sztár zenei téren. Nagyon sokaknak tetszett, nagyon sok műsora és fellépése volt és nagyon sok bevételt szerzett. Csakhogy ezek nem mondanak semmit a produkció színvonaláról, művészi értékeiről. Tudod, van a legyek esete azzal a bizonyos kupaccal.
Tökéletes párhuzam.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2021.11.17., szer. 07:26
Megnéztük tegnap asszonnyal a Free Guy-t.
Neki kifejezetten tetszett, mert pörgős, és szórakoztató.
És szerintem is így kell nézni. Nem kell belegondolni semmit, csak elengednie magát az embernek. Jópofa volt a számítógépes világ megvalósítása, bár nyilvan tele van hibákkal, amit egy kocka szét tudna szedni.
Egynek jó volt. Imdb 7,2 nagyjából megálljt a helyét szerintem is.
Informatikusként és a mai napig aktív játékosként nekem sose tetszettek az olyan filmek, mikor játékot próbálnak megfilmezni. Szerintem mindig erőltetett valamilyen szinten és a Free guy sem volt kivétel. Egyszer ok, de nem egy újranézős kategória.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
Akárki akármit mond, jelenleg a legnagyobb filmsztár.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3956

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Megnéztük tegnap asszonnyal a Free Guy-t.
Neki kifejezetten tetszett, mert pörgős, és szórakoztató.
És szerintem is így kell nézni. Nem kell belegondolni semmit, csak elengednie magát az embernek. Jópofa volt a számítógépes világ megvalósítása, bár nyilvan tele van hibákkal, amit egy kocka szét tudna szedni.
Egynek jó volt. Imdb 7,2 nagyjából megálljt a helyét szerintem is.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
Dwayne Johnson... Akárki akármit mond, jelenleg a legnagyobb filmsztár.
Végülis 120 kg körül van. Nem tudtam, ki ez, de utána jártam. :napsut:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:

Akárki akármit mond, jelenleg a legnagyobb filmsztár. Ráadásul, akár színészileg is a nagy elődöknél jobb. Persze ez SZVSZ.
Én azért ezzel vitába szállnék. Lehet, az egyik legjobban fizetett, de szerintem ennyi.
Melyik előd az, akinél mondjuk volt legalább 1 ironikusabb filmje? Nekem egy se jut eszembe. gondolkodik.gif
Ha meg akciósztár, és manapság nézzük, akkor pl. Jason Statham is "ügyesebb" nála. Szerintem persze.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szuper ajánlat végre. :D

Troll-lemming. Óriási!
Szerintem!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6381

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.15., hétf. 21:45
Különösen veszélyes bűnözők.

Két veszélyesen bárgyúarcú, 1 bites "színész", egy összeollózott, ultragagyi Cgi-os, buta filmben.
Értékelhetetlen szemét.
Most valamiért folyamatosan azt gondolja a Netflix, hogy nekem ezt kellene megnéznem, és nyomja a pofámba…
Megspóroltál nekem legalább 10 elvesztegetett percet, leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2021.11.16., kedd 11:54
Lemmy9.1 írta:
2021.11.16., kedd 09:54
.. meg bronzkenőcsbenfürdőnek a kopaszt…
Anyunak az azért megvan, hogy a kopasz, alapjáraton nem fehér ember?
Persze. Trollkodok. Tudom, hogy sokan imádjátok a tehetségét, és humorát. :D

Amúgy már vártalak... ;)
Szerintem!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.16., kedd 09:54
.. meg bronzkenőcsbenfürdőnek a kopaszt…
Anyunak az azért megvan, hogy a kopasz, alapjáraton nem fehér ember?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.11.16., kedd 09:06

Neki tetszett?
Limonádénak titulálta, és butaarcúnak, meg bronzkenőcsbenfürdőnek a kopaszt. :D
Ezért a feleségem! :kiss:

Olyanok vagyunk mint a Muppet Show.
20160906muppet-show.jpg
20160906muppet-show.jpg (151.6 KiB) Megtekintve 1898 alkalommal
Szerintem!

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

Én bevallom a bűnöm: Megnéztem az Old c. baromságot, amit én választottam. Már az elején látszott, hogy nagyon gagyi az egész, de aztán a közepétől már nem tudtam, h sírjak vagy nevessek. (A feleségem kb. itt inkább elment olvasni)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

"Én mindhárom sztárt nagyon szeretem"

A feleségem választotta, én meg mellette ültem.
Gal kisasszonnyal nincs bajom, :kiss:, de nem a teljesítménye miatt kap pluszt.
De ez Rock (haha, de jó név mi?) meg a másik gipszjakab, két szerencsétlen egykarakteres. Számomra eleve nullák.

De hajrá, neked ajánlom, tudom, hogy fekszik az ilyesmi.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Különösen veszélyes bűnözők.

Két veszélyesen bárgyúarcú, 1 bites "színész", egy összeollózott, ultragagyi Cgi-os, buta filmben.
Értékelhetetlen szemét.
Szerintem!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Pooli1971 írta:
2021.11.15., hétf. 15:49
A Milliárd dolláros forráskód

A "Giga multi" és egy kis /Startup/ cég esete a a Google Earth "eredeti" ötletéről.
Ajánlom szívesen, nem mondom, hogy egy szuper alkotás de 10/7 szerintem adható rá.
A téma és a környezete nagyon érdekes /számomra/
20 perce fejeztem be. Szerintem is javasolt!
A "szuper alkotás" relatív dolog, ez a film nyilván nem a látványra és a hangeffektekre épít, a tartalma viszont annál érdekesebb. A történetet persze el lehetne mesélni fél órában is, de jót tesz neki a bővebb kifejtés, a gondolatok, karakterek, szerepek bemutatása. És az egészben az a félelmetes, hogy igaz történet alapján készült.
Sajátságos de aktuális mértékegység, hogy nekem pl. eszembe se jutott közben a telefonomra nézni, végig érdekes volt ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Hétvégi film élmény :

A Milliárd dolláros forráskód

A "Giga multi" és egy kis /Startup/ cég esete a a Google Earth "eredeti" ötletéről.
Ajánlom szívesen, nem mondom, hogy egy szuper alkotás de 10/7 szerintem adható rá.
A téma és a környezete nagyon érdekes /számomra/
Csatolmányok
billiondollarcode-e1634209163908-1024x575.png
billiondollarcode-e1634209163908-1024x575.png (946.22 KiB) Megtekintve 1911 alkalommal
Eversolo DMP-6 ME > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Dorian
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2021.11.11., csüt. 17:42
Mondjuk, JÓMAGAM, inkább megnézek egy gyengébb szuperhősfilmet, mint pl. egy Peremvidékent.
A képernyőn/vásznon varázslatot akarok látni, nem mások nyomorát; az van nekem is, meg a való világban látok eleget.
Én voltam, aki a Peremvidéken-ről írt egy pozitív véleményt, de szóba sem hoztam a szuperhősös-űrös-b@szóskardozós filmeket. Ellenben amikor látványfilmekről írtatok, DeLorean és Te hoztad fel ezt a filmet, amolyan magyarázkódásként, hogy miért a látványfilmek tetszenek nektek. Nem kell megmagyarázni, nyugi senki sem néz le ezért titeket :rolleyes:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Sajnos, megint van időm a képernyő előtt bambulni.

Seinfeld

Első évad 1. rész

Tévétörténeti jelentőségére tekintettel belenéztem.
Rosszul öregedett, borzalmas volt.

Zombieland

Nem kedvelem a zombi filmeket, ugyanakkor Woody Harrelson és Jesse Eisenberg ütős páros, így belenéztem ebbe a 2009-es alkotásba.
Maga a történet faék egyszerűségű, beköszöntött a zombi apokalipszis, hőseinknek meg zombikat kell írtani a túléléshez, illetve meg kell tanulniuk bízni egymásban.

A karakterek, a színészek, a sajátos humor viszont elviszik a hátukon, alkalomadtán megnézném a folytatást.

Man in Black - Sötét zsaruk a Föld körül (MIB International)

Bár Chris Hemsworth és Tessa Thompson párosa nem olyan ütős, mint az írók szeretnék, de maga a film annyira nem is volt rossz, amennyi rosszat olvastam róla.

A cselekmény szót sem érdemel, de vicces volt, az idegen lények meg jópofák.

Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World)

Mivel a Last Night in Soho kapott egy kis reklámot, utánanéztem és rájöttem, hogy (emlékeim szerint) még nem láttam Edgar Wright rendezte filmet.
Gondoltam, megnézem ezt.

Azt hiszem a legenyhébb jelző erre a 2010-es opuszra, hogy döbbenetes.
Mintha egy film és egy videojáték szerelemgyereke lenne.

A történet összességében annyi, hogy főhősünknek ahhoz, hogy főhősnőnkkel járhasson, le kell győznie főhősnőnk 7 gonosz exét.
Az egész egy eszement, szürreális cselekménysorozat, erős karakterekkel (pl. Kim szerepében Alison Pill).

Egy biztos, ha tiniként látom ezt az opus magnumot, Mary Elisabeth Winstead posztere kint volna a falon...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.11., csüt. 20:47
...
Ha miattam írtad a Peremvidéken címet, akkor nem stimmel...
Nem, nem konkrétan miattad, csak nemrégiben felmerült (talán a Dűnével szemben).

Lemmy9.1 írta:
2021.11.11., csüt. 20:47
...
De mivel nyomozós, gyilkosos, így lehet hogy nyomoros is, úgyhogy ne nézd meg. :D
De amúgy igen, el lehet varázsolódni 2 órára, de azért van élet a képregényen túl is.
A nyomozós sorozatok bizonyos mértékig szórakoztatnak, különösen az olyan kedves gügyeségek, mint pl. Miss Fisher, Murdoch.

Viszont, lassú folyású, "hangulat-központú" sorozatok (pl. True Detective) nem igazán kötnek le.
Ritka kivétel a Mindhunter.
Most fejeztem be a 2. évadot.
Tulajdonképpen a cselekménye lassú, nincs semmi íve, inkább szétesik.
Maga a nyelvezete is furcsa (legalábbis számomra), sokszor még felirattal is vissza kellett tekernem.
DE
Mégis van benne valami, a karakterek, színészek nagyon jók, a zenék (stáblista alatt) szintén, az egésznek van egy olyan sajátos hangulata, stílusa, ami miatt végül, ugyan 2 év alatt, de végignéztem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Alien rajongóknak kötelező! Ez q..a jó!!! :D

youtu.be/8ClCE7_hUUQ

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”