LIMAR írta: ↑2021.10.31., vas. 21:00
...Akkor ezt a tömeget milyen paraméter hegyekkel kellene bombázni? Amik az egyes készülékek különbségeit jellemeznék úgysem fogna fel belőlük gyakorlatilag semmit. Nem is várható el egy átlag felhasználótól, hogy ezeket a paramétereket ismerje, kiértékelje. Nincs meg hozzá az ismeretanyaga...
Én semmit nem írtam erre vonatkozólag
Akit érdekelnek a műszaki paraméterek, jellemzők, az nyilván megnézi, elolvassa, utánajár, akit meg nem érdekel, az nem foglalkozik vele.
A "látványosan elértéktelenítjük a műszaki adatok fontosságát" azt jelenti, hogy szándékosan befolyásolni akarjuk ezt a szabadelvűséget, degradálunk: azt propagáljuk, hogy nem érnek a műszaki jellemzők egy fabatkát sem, semmi közük a hangminőséghez, ha megnyomod a play gombot, akkor megkapod az igazságot, stb...
LIMAR írta: ↑2021.10.31., vas. 21:00
... Munkám során rendkívül sok egyéniséggel találkozom, akinek az elvárása a reprodukcióval szemben tökéletesen ellentétes....
Gyakorlatilag pontosan erről a jelenségről írtam, néhány hozzászólással ezelőtt, némileg más kontextusban:
"A hifisták egy részének szokása, hogy a szubjektív hangi jellemzőket abszolútizálják: tényként kezelik, hogy egy készülék „fülre jó” avagy nem, hol helyezkedik el a hangminőség ranglétráján.
Teszik ezt annak ellenére, hogy már többször nyílvánvalóvá vált, hogy ezek a ranglétrák nem azonosak, párhuzamosak, vagy akár semmi közük egymáshoz, még hifista berkeken belül sem."