BLX írta: ↑2021.11.06., szomb. 18:25
Ha tesztelés közben arra az eredményre jutnál, hogy valami "nem kerek" a Creek erősítővel, akkor szerintem, vidd el esetleg egy átnézésre a márkaszervizbe. Alap kábelekkel is jól kellene szólnia, bárhogy dugnád bele a tápkábelt. Ez egy tisztességes és jó erősítő. Én inkább ezt választanám mint az Audiolab8200A-t. Szóval ha megtartanád hosszabb távra és érzel némi bizonytalanságot a működésével kapcsolatban, akkor márkaszerviz és még sokáig jó szolgálatot tehet. De könnyen el is tudod adni, mert jó cucc. (Én ha veszek egy "új" erősítőt, akkor többnyire átnézetem a gyártónál, vagy a márkaszervizben, vagy a Besénél.)
Amit még asebestyen irt nov. 4-én a régebbi Heed erősítőkkel kapcsolatban, nekem az az irány is tetszene.
Remélem találsz egy remek megoldást erre az erősítő problémára.
mishow írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:29
A fázishelyes bekötés fontos, és csak egy fázisceruza kell hozzá.
Csináld végig a hangfalteszteket, amiről korábban írtál, és ha a Creek egyik párosításban sem győz meg, akkor add el.
El fog menni, szerintem szuper erősítő, neked nem jött be, van ilyen.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy ami elsőre ennyire nem tetszik, az később se fog - ezért írtam korábban, hogy ez a dolog szerintem eldőlt.
Nahh, készen van a "meghallgatás". Nem ereszteném igazából bő lére, el fognak válni az útjaink. Végrehajtottam az összes olyan itt javasolt tippet amit módomban állt, igazából egyiktől sem lett jobb (vagy ha igen, nem vettem észre) Egy dolog segített egy kicsit és az a bekötés módja. Az előző erősítő kettős kábelezéssel volt összekötve és ezt az újat én elsőre úgy kötöttem be, hogy a hangfalon hagytam a 2 érpárt bi-wire módban, az erősítőnél pedig összefogtam. Valaki itt írta, hogy 3-5 ohmos ellenállást is rakhatok a magas bemenethez, hátha ez segít. Ez szöget ütött a fejembe és elővakartam a hangfalhoz tartozó kis aranyozott fémhidakat, és azzal kötöttem össze, immár a nagykönyv szerint. Ekkor mintha tényleg javult volna kicsit az alja, de lehet, hogy csak hallani akartam a különbséget.
A Quadralokon pontosan ugyanaz* fogadott mint az MAudiokon, ugyanolyan jellegű volt az eltérés. A Tannoyokat már be se kötöttem, ha két hangfallal ugyanaz az eltérés a két hangkép között, akkor igazából nem a hangfalon múlt.
*ugyanaz = persze a két hangfal karakterisztikája hallhatóan eltér egymástól, de ezt beleszámítva is ugyanolyan difi volt az erősítők között is. Csukott szemmel bármikor meg tudtam volna mondani mikor melyik szól. Az egyik légiesebb, nagyobb színpaddal, sokkal több részlettel és gyengébb mélyekkel, a másik egy kategóriával lejjebb minden tekintetben, de egységes mély/közép/magas eloszlással. Sajnos utóbbi nekem többet jelent, így a Creek megy eladásra.
Köszönöm a sok segítséget amit adtatok, valószínűleg a hangfalat is el fogom adni, és beruházok helyettük egy aktív studio monitorra. Sok gonddal kevesebb