Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Pest St Lawrence írta:
2021.11.04., csüt. 19:00
Üdvözlet mindenkinek!
Remélem nem trollkodom szét más témáját, újrakezdő vagyok a fórumon.
A tapasztaltak segítségét kérem!
Csöves erősítő javítására keresek szakit, ki mit mond?
Előre is köszönöm!
Beteg neve: AI 300
Üdv az AVX-en!
Ebben a topikban olvass vissza: viewtopic.php?f=32&t=17426

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 20:42
Mindenkinek köszönöm aki hozzászólt, az is hasznos információ, amikor nem direktben nekem válaszoltok, hanem egymással vitatjátok meg a dolgot :smile53:

Simán benne lehet a pakliban, hogy erősebb mélyhez szokott a fülem, bár az erősítőimet mindig is vagy direct módban hallgatom, vagy +5-+5% magas+mély kiemeléssel, ha olyan tartalmat fogyasztok.

Valószínű az is bezavart, hogy a nagyobb részletesség és a nagyobb tér a közép/magas által jön ki igazán, azt nem a mély adja. Mindenesetre rögtön feltűnt a dolog, tehát nem apróságról van szó. Ha az eq potmétereket órának vesszük, (12 felül a 0 állapot) akkor ennél az erősítőnél 12-ről 55-re állítanám a magasat és 5-10-közé a mélyeket, hogy semleges hangzást kapjak. Az szerintem nem kevés eltérés.

Nem dübörgő mélyeket várok és bár nem tartom szofisztikáltnak a hallásom, de jártam pár hifi-show-n, kiállításon ahhoz, hogy tudjam, mi lenne a kívánatos cél.

A konkrét eszköztippeket is köszönöm, aminek lehet utánanézek, még ha nem is jelzek mindenre vissza egyesével. :tutiok:

Az általam linkelt Audiolab8200A mennyire lehet szerintetek elvetélt ötlet?
Még egy tanács, ami persze már erősen közhelyes, de attól még állja magát. Semmit ne vegyél meg úgy, hogy nem hallgatod meg. Sőt, ha van lehetőség rá, akkor saját rendszerben tedd. Egy ilyen meghallgatás, minden javaslatnál, okoskodásnál, többet segít.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1253

Hozzászólás Szerző: Rotox »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 20:42
...de jártam pár hifi-show-n, kiállításon ahhoz, hogy tudjam, mi lenne a kívánatos cél.
Én pedig jártam pár hifi-shown-n, kiállításon ahhoz, hogy tudjam, mi nem lenne a kívánatos cél. ;)

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

,,Én inkább azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy egy(vagy akár több) tápkábel helyett, ami egy további ismeretlen körülményt vinne be az amúgy is zavaros képbe, inkább a tervezett erősítők, és hangsugárzók összehallgatásrára, ha teheti, hívjon el egy, vagy akár több, gyakorlott fülü(tehát hifis, nem laikus) barátját, ismerősét."

Nekem elég a feleségem. Bár nem érdekli a hobbim, de a zenét szereti. Több méter távolságból megítéli, ha valamit változtatok, pedig nem szoktam az orrára kötni... sad.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: _ap_ »

Mindenkinek köszönöm aki hozzászólt, az is hasznos információ, amikor nem direktben nekem válaszoltok, hanem egymással vitatjátok meg a dolgot :smile53:

Simán benne lehet a pakliban, hogy erősebb mélyhez szokott a fülem, bár az erősítőimet mindig is vagy direct módban hallgatom, vagy +5-+5% magas+mély kiemeléssel, ha olyan tartalmat fogyasztok.

Valószínű az is bezavart, hogy a nagyobb részletesség és a nagyobb tér a közép/magas által jön ki igazán, azt nem a mély adja. Mindenesetre rögtön feltűnt a dolog, tehát nem apróságról van szó. Ha az eq potmétereket órának vesszük, (12 felül a 0 állapot) akkor ennél az erősítőnél 12-ről 55-re állítanám a magasat és 5-10-közé a mélyeket, hogy semleges hangzást kapjak. Az szerintem nem kevés eltérés.

Nem dübörgő mélyeket várok és bár nem tartom szofisztikáltnak a hallásom, de jártam pár hifi-show-n, kiállításon ahhoz, hogy tudjam, mi lenne a kívánatos cél.

A konkrét eszköztippeket is köszönöm, aminek lehet utánanézek, még ha nem is jelzek mindenre vissza egyesével. :tutiok:

Az általam linkelt Audiolab8200A mennyire lehet szerintetek elvetélt ötlet?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7533

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 17:25
Ezek voltak a következő lépések, amikor megnéztem, jó helyen van-e a piros/fekete csatlakozó :)

De szerintem a hétvégén pontot teszek az ügy végére. Gyereknél van 2 Tannoy, a moziszobában 2 Quadral, mindegyikre rákötöm a NAD-ot is a CA-t is meg a Creek-et is, és rögtön meglesz a megoldása annak, hogy ki hagyja ki a mélyeket, vagy ki mit tol túl :) A család imádni fog :D

Én azért könyveltem el, hogy a Creek mélyszegényebb, mert a másik kettő már hajtotta az RS1-eket , a NAD a Tannoyokat is és egyiknél sem volt ilyen jellegű (sok magas vagy mély) probléma. Ezen a szinten mindegyik teljesen egészséges arányokkal rendelkezett, egyik sem volt sehol hallhatóan túl sok/kevés.

A tápkábel mindenhatóságában - ebben az árkategóriában - nem hiszek. A falban sem tudom kicserélni az ugyanilyen rézkábeleket, a fali aljzat is teljesen hagyományos, így ezen szerintem semmi nem múlik. Ez nem az a liga :)
kimber írta:
2021.11.04., csüt. 16:15
Nem lehetséges, hogy most hallod csak, hogy igazából milyen is a hangfalad? Simán lehet, hogy az előző erősítőd kiemelt a felső basszus tartományban, ami jót tett a hangfaladnak. Ezért az is benne van a pakliban, hogy most "jó" a hangzás, csak a korábban megszokott, kellemesebb "rossz" hangzást hiányolod. Nyilván ez nem segít rajtad, ha így nem tetszik.
Nem tudom milyen tápkábelt használsz a Creek-hez, de ha sima pc drótot, akkor érdemes itt is próbálgatni mielőtt eladnád az erősítőt. Hydrasound, Fapaci, stb.
Másik hiba, amit készülék cserekor elkövethetnek az emberek, hogy fixnek veszik a hangfal helyét. Ilyenkor ki kell próbálni kicsit odébb tenni a dobozokat. Hátrébb tolni valamivel, vagy a beforgatás mértékével is lehet játszani.
Keress egy első generációs Heed Obelisket, 100e körül mennek. Ennyi pénzért tök jó hangja van, sokkal jobb még PC dróttal is, mint a Creek , CA, vagy NAD akármilyen drága kábelekkel. De még a Heed Luna + Canopus szett is marha jó tud lenni, sőt! Az is ekörül van. Ennyi pénzért csak más van, nagyságrenddel jobb nincs, de sokkal rosszabb sok van. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

kimber írta:
2021.11.04., csüt. 18:39
viri írta:
2021.11.04., csüt. 18:32
kimber írta:
2021.11.04., csüt. 17:39

Ezért írtam, hogy kérdeze meg Józsit, hogy mit ajánl. Ha szerinte nincs olyan kábele, ami megodlhatja a problémát, azt is őszintén meg fogja mondani. Sok kábele van, eltérő szerkezettel, hangzással. A Creek feltétlen megérdemel valami jobb kábelt, mint egy pc drót, még ha az nem is hydrasound, hanem bármi más, nyilván ár/érték arányban olyat, ami ide passzol. A probléma mértékét mi nem látjuk (halljuk), így csak találgatni tudunk a lehetséges okokról. Ne becsüljük le a korábban megszokotthoz való ragaszkodást, mert simán lehet, hogy az csalt, a mostani meg igazat mond, mégis azt szerettük jobban, és emiatt nem tudunk örülni annak ami jött, csak azt siratjuk, ami ment. Úgy kellene megoldani a problémát -ha lehet-, hogy ami jött az is megmaradjon, és visszajöjjön valami abból is, ami most kevesebb. Ezért gondoltam, hogy érdemes volna tápkábeleket is kipróbálni, mert vannak köztük olyanok, amikkel teltebb, mélyben erősebb lehet a hangzás. Nem feltétlen vásárlásra akarom rábeszélni, csak a próbára, ami után majd eldönti, hogy kell-e neki kábel, vagy sem.
Persze, nem hallottuk, de valahogy átéreztem, amikor azt írta, hogy hirtelen azt gondolta, hogy azért szól úgy, mert nem fázishelyesen van bedugva a hf kábel. Magyarán semmi mélye nincs, ilyenkor a legkevésbé érdekel, hogy valaki szerint ekkor mond igazat, vagy nem :D ezt én sem bírom elviselni, együtt érzek a kérdezővel :D
Majd ha az rendben lesz, akkor tényleg érdemes lesz egy pc drótnál jobbat beletenni.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kimber írta:
2021.11.04., csüt. 18:39
viri írta:
2021.11.04., csüt. 18:32
kimber írta:

Szép program elé nézel. :)

Azért arra buzdítanálak, hogy feltétlen tegyél próbát 1-2 tápkábellel. Nézz szét a hydrasound oldalán, Néhai fórumtárs nagyon segítőkész, biztos tud kábelt ajánlani a problémádra, amit oda is ad kipróbálni. Lehet ez tényleg megoldaná a gondod, kár lenne próba nélkül hagyni egy jó lehetőséget. Akkor is számít a jobb hálózati kábel, ha a falban ki tudja mi van. ;)
Bocsánat, hogy közbe szólok, imádom a jó tápkábeleket, de ebből a sztoriból nekem tisztán az jön le, hogy a kérdező nagyon is jól látja az arányokat, ilyen szintű problémát nem tud megoldani semilyen kábel. Csak zárójelben mondom, hogy ráadásul az összes néhai kábel (usb-től tápkábelig) amit régebben próbáltam, pont inkább felfelé húzott, minthogy mélyben erős lett volna. Persze azóta lehet, hogy változott nála a helyzet. Ha valami itt még segíthet, az az előző ötleted, kicsit előrébb-hátrébb húzni a dobozokat, az még okozhat meglepetést. De a tervezett próba is elfogja dönteni szerintem.
Ezért írtam, hogy kérdeze meg Józsit, hogy mit ajánl. Ha szerinte nincs olyan kábele, ami megodlhatja a problémát, azt is őszintén meg fogja mondani. Sok kábele van, eltérő szerkezettel, hangzással. A Creek feltétlen megérdemel valami jobb kábelt, mint egy pc drót, még ha az nem is hydrasound, hanem bármi más, nyilván ár/érték arányban olyat, ami ide passzol. A probléma mértékét mi nem látjuk (halljuk), így csak találgatni tudunk a lehetséges okokról. Ne becsüljük le a korábban megszokotthoz való ragaszkodást, mert simán lehet, hogy az csalt, a mostani meg igazat mond, mégis azt szerettük jobban, és emiatt nem tudunk örülni annak ami jött, csak azt siratjuk, ami ment. Úgy kellene megoldani a problémát -ha lehet-, hogy ami jött az is megmaradjon, és visszajöjjön valami abból is, ami most kevesebb. Ezért gondoltam, hogy érdemes volna tápkábeleket is kipróbálni, mert vannak köztük olyanok, amikkel teltebb, mélyben erősebb lehet a hangzás. Nem feltétlen vásárlásra akarom rábeszélni, csak a próbára, ami után majd eldönti, hogy kell-e neki kábel, vagy sem.
Én inkább azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy egy(vagy akár több) tápkábel helyett, ami egy további ismeretlen körülményt vinne be az amúgy is zavaros képbe, inkább a tervezett erősítők, és hangsugárzók összehallgatásrára, ha teheti, hívjon el egy, vagy akár több, gyakorlott fülü(tehát hifis, nem laikus) barátját, ismerősét.
Többen meghallgatva lehet, hogy jobban meg tudják ítélni mivel is van, lehet a baj. Tényleg komoly hiány van-e a mélyben, vagy csak a megszokás okozza a diagnózist.
Ahogy(elég érthetően) leírta a tapasztalatait, elég komolyan elbillenhetett a hangzási balansz, ilyen szintű elváltozást, szerintem egy kábel cserével nem lehet orvosolni. Sőt, akár még valami apróbb műszaki hiba sem kizárt.
Creek erősítővel egyébként nekem is volt hasonló, negatív tapasztalatom. Az akkori hangsugárzómmal, ami egy Chario Constallation Delphinus volt, nem hogy nem jött ki, de egyenesen összeegyesztethetetlenek voltak! Az ismert minőségükhöz képest, szörnyű volt a közös produkciójuk, nagyon nem egymáshoz valók.
A Creek, egész pontosan a classic 5350 SE erősítöje, bennem nem hagyott mély nyomokat. Több hangsugárzóval is próbálkoztam hozzá, de nem sikerült megtalálni az igazi párját, így elengedtem.
Nem tudom más típusok, vagy a mai Creek erősítők milyenek, de az 5350SE, tapasztalatom alapján, bár lehet csak az enyém, de elég silány kiviteli minőségű volt, annak ellenére, hogy szép allapotú, nem "bütykölt" példány volt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Pest St Lawrence
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pest St Lawrence »

Üdvözlet mindenkinek!
Remélem nem trollkodom szét más témáját, újrakezdő vagyok a fórumon.
A tapasztaltak segítségét kérem!
Csöves erősítő javítására keresek szakit, ki mit mond?
Előre is köszönöm!
Beteg neve: AI 300

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

kimber írta:
_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 17:25
Ezek voltak a következő lépések, amikor megnéztem, jó helyen van-e a piros/fekete csatlakozó :)

De szerintem a hétvégén pontot teszek az ügy végére. Gyereknél van 2 Tannoy, a moziszobában 2 Quadral, mindegyikre rákötöm a NAD-ot is a CA-t is meg a Creek-et is, és rögtön meglesz a megoldása annak, hogy ki hagyja ki a mélyeket, vagy ki mit tol túl :) A család imádni fog :D

Én azért könyveltem el, hogy a Creek mélyszegényebb, mert a másik kettő már hajtotta az RS1-eket , a NAD a Tannoyokat is és egyiknél sem volt ilyen jellegű (sok magas vagy mély) probléma. Ezen a szinten mindegyik teljesen egészséges arányokkal rendelkezett, egyik sem volt sehol hallhatóan túl sok/kevés.

A tápkábel mindenhatóságában - ebben az árkategóriában - nem hiszek. A falban sem tudom kicserélni az ugyanilyen rézkábeleket, a fali aljzat is teljesen hagyományos, így ezen szerintem semmi nem múlik. Ez nem az a liga :)
kimber írta:
Nem lehetséges, hogy most hallod csak, hogy igazából milyen is a hangfalad? Simán lehet, hogy az előző erősítőd kiemelt a felső basszus tartományban, ami jót tett a hangfaladnak. Ezért az is benne van a pakliban, hogy most "jó" a hangzás, csak a korábban megszokott, kellemesebb "rossz" hangzást hiányolod. Nyilván ez nem segít rajtad, ha így nem tetszik.
Nem tudom milyen tápkábelt használsz a Creek-hez, de ha sima pc drótot, akkor érdemes itt is próbálgatni mielőtt eladnád az erősítőt. Hydrasound, Fapaci, stb.
Másik hiba, amit készülék cserekor elkövethetnek az emberek, hogy fixnek veszik a hangfal helyét. Ilyenkor ki kell próbálni kicsit odébb tenni a dobozokat. Hátrébb tolni valamivel, vagy a beforgatás mértékével is lehet játszani.
Szép program elé nézel. :)

Azért arra buzdítanálak, hogy feltétlen tegyél próbát 1-2 tápkábellel. Nézz szét a hydrasound oldalán, Néhai fórumtárs nagyon segítőkész, biztos tud kábelt ajánlani a problémádra, amit oda is ad kipróbálni. Lehet ez tényleg megoldaná a gondod, kár lenne próba nélkül hagyni egy jó lehetőséget. Akkor is számít a jobb hálózati kábel, ha a falban ki tudja mi van. ;)
Bocsánat, hogy közbe szólok, imádom a jó tápkábeleket, de ebből a sztoriból nekem tisztán az jön le, hogy a kérdező nagyon is jól látja az arányokat, ilyen szintű problémát nem tud megoldani semilyen kábel. Csak zárójelben mondom, hogy ráadásul az összes néhai kábel (usb-től tápkábelig) amit régebben próbáltam, pont inkább felfelé húzott, minthogy mélyben erős lett volna. Persze azóta lehet, hogy változott nála a helyzet. Ha valami itt még segíthet, az az előző ötleted, kicsit előrébb-hátrébb húzni a dobozokat, az még okozhat meglepetést. De a tervezett próba is elfogja dönteni szerintem.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kimber írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 15:21
Igenigen, láttam, már el van mentve nálam is, köszi :)

Nem vagyok benne biztos, hogy a mélyért cserébe nem lépek-e minden tekintetben vissza egyet, amit nem szeretnék.

Sajnos összehasonlító teszt nincs, de ha csak az árat veszem figyelembe, szerintem nem egy liga a kettő.
Alex_Aston írta:
2021.11.04., csüt. 15:02

Árulnak most egy ilyet. Lehet érdemes lenne meghallgatnod. Ez elég jó kis doboz, 20cm-es mélysugárzóval.

viewtopic.php?f=33&t=166742&p=2652093&h ... n#p2652093
Amíg nem hallgatod meg, szerintem nem érdemes találgatni, hogy milyen lehet. Legrosszabb eset az, hogy tényleg nem felel meg neked ;)
Csak a Marantz! :-D

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Igenigen, láttam, már el van mentve nálam is, köszi :)

Nem vagyok benne biztos, hogy a mélyért cserébe nem lépek-e minden tekintetben vissza egyet, amit nem szeretnék.

Sajnos összehasonlító teszt nincs, de ha csak az árat veszem figyelembe, szerintem nem egy liga a kettő.
Alex_Aston írta:

Árulnak most egy ilyet. Lehet érdemes lenne meghallgatnod. Ez elég jó kis doboz, 20cm-es mélysugárzóval.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:

Biztos nagyobbat szól, de szerintem nem egy szinten van a Silver-rel... :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 14:55
Legkevésbé sem válaszoltam meg magamnak - ha így lenne, nem itt beszélgetnék :)

Próbálom összerakni a puzzle-t, hogy mi a legjobb megoldás. Miután itt nálam okosabbak vannak, nagyon is számításba veszem a leírtakat, de másik oldalról pedig ott van az hogy most adtam ki 115e Ft-ot egy erősítőre úgy, hogy volt egy 100-as keret mindenre. Az, hogy most még többet költsek, nem fér bele. Az, hogy később egy mostani rossz döntésem miatt többet költsek az akkor tervezettnél, nem fér bele.

Én eddig sehol nem hallottam/olvastam azt, hogy egy Monitor Audio RS1 erősen mélyhiányos lenne, vagy árkategóriájában (ugyanúgy 100e Ft-ért vettem 2-3 éve) nagyon eltérne ettől a Creek-től. Úgyhogy én továbbra is a szerencsétlen párosítást látom a problémának, nem azt, hogy akár az erősítő, akár a hangfal rossz lenne, vagy jóval gyengébb/jobb a másiknál.

Elgondolkozok én a lecserélésén, de kinek van jobb ötlete 90-100e F-ot ársávban, ami studió jellegű hangzással bír, és csak egy picit "mélynehéz"? Egyelőre nem látok ilyen megoldást.

(Hozzáteszem, erősítő fronton sincs magabiztos alternatívám, kb. ez az egyetlen, ami most szembejött és felkeltettek az érdeklődésemet)

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Tibor77beat »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 12:27
Annyiban pontosítanék, hogy a régi erősítővel nem volt konkrét problémám. Annak idején volt egy keret amiből gazdálkodhattam és a hangfalakra költöttem többet, az erősítőre kevesebbet. Most újra volt keret, így az erősítő feljött arra az árszintre, mint a hangfalak. De nem azért, mert problémám volt vele, hanem csak azért, hogy kicsit jobb legyen.

Ugyanakkor a hangfalaknál anno szempont volt az, hogy stúdiójellegűek legyenek, azaz ne színezzék a hangot, ne húzzanak semerre hanem a hibákat is megmutassák. Ezt eddig hozták is. Ha van is bennük túlbuzgóság középmagas tartományban, akkor sem ekkora, ezt annak idején olvastam volna a tucatnyi tesztben, amit végignyálaztam.

Ugyancsak fontos adalék, hogy mindkét erősítőm szól(t) más hangfalakon is, és ekkora arányban nem konyult le.

Ami a kábeleket illeti, itt is a mértékkel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Szerintem egy ilyen értékű rendszeren ennyire nem tudja befolyásolni a hangot a kábel. Ez ahhoz túl nagy difi. Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.

Nem vagyok vájtfülű. Nagyon nem. De amikor az az első gondolatom, hogy fordítva kötöttem be a hangfalakat, akkor ott nem olyan mértékű elcsúszás van, amit egy kábelcsere helyrehoz :)

Szóval igazából ha mindent összeadok és azt valószínűsítem, hogy a legrosszabb összeállításba nyúltam bele, akkor ez a szitu:

- van egy hangfalam, ami kicsit elhúz felfelé, de ez a kicsit lekonyuló eddigi erősítőim kompenzálták. Nagy mértékről ugye nem beszélhetünk, mert az az erősítőről és a hangfalról is köztudott lenne.
- vannak a kábelek, amik kicsit* elhúznak felfelé. Nagy belenyúlás itt se lehet, mert a fentiekben kiütközött volna már.
- van az új erősítő, ami legalább közepes mértékben elhúz felfelé.

És ezek mind összeadódtak. Pech :)

Ha erre azt lépem, hogy lecserélem a kábelt kicsit mélyre húzóra, lecserélem a hangfalakat mélyre húzóra, akkor a következő erősítőnél eléggé belenavigálom magam a saját csapdámba, mert vagy ugyanígy középmagasban erős erősítőt veszek és imádkozok, hogy az arányok ne boruljanak fel (gyakorlatilag lehetetlen küldetés) vagy a teljes rendszert cserélhetem egyszerre, hogy a komponensek ne húzzanak jobbra-balra.

Jelenleg úgy gondolom, hogy nem a leginkább kilógó komponenshez kell mindent igazítani, mert annak az az eredménye, hogy minden valamerre túlkompenzál, és bármelyik elem cserélődik később, borul minden. Annak pedig semmi értelme.

mishow írta:
2021.11.04., csüt. 11:35
_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 11:04
Hosszabb távon ez biztosan nem fog így maradni, tehát vagy az erősítőt cserélem, vagy a hangfalakat. Utóbbi eddig gond nélkül kiszolgált egy NAD és egy CA erősítőt is és nem volt vele gond. Viszont az is biztos, hogy a Creek nem minden hangfalon így szól. Egyszerűen ők ketten így muzsikálnak. Csak nekem meg ez nincs rendben :(
Ha a szinergia felborult, és az összép nem teszik, akkor ez tényleg nincs rendben, és ne hallgasd úgy, hogy nem tetszik.
A kérdés, hogy melyik maradjon?
A CA és a NAD (hangsúlyozom, amiket én ezek küzöl hallottam) általában "lekonyul" a felső tartományban, amit ezek szerint a meglévő dobozaid élénksége kiegyenlített. Vagyis egyik hibát havította a másik, de hát azzal sem voltál elégedett, hiszen azért szerettél volna cserélni.
Ha a Creek-kel egyértelmű az előrelépés mindenben, amit kerestél, "csak" a hangzási ballansz billent pont ellenkező irányba, mint szeretetted volna, akkor lehet, hogy a Creek maradjon, és a hangdobozt kellene cserélni olynra, ami nem húz magasba, és van elég teszes mélye.
Illetve, talán a hangfalkábel az, amin el kellene gondolkodnod.
Pali kolléga igen rég árulja ezt a kábelt, lehet, hogy egy letét ellenében egy oda-vissza foxposttal elküldi neked.
A DNM vékonysága miatt sokan azt hiszik, nem lesz basszusa, pedig van, az egyeres tömör kábel simasága pedig pedig lehet, hogy azt a bántó élt, illetve a magasba billenő egyensúlyt tenné a helyére.
Arról nem beszélve, hogy a Creek/Epos/DNM régen tesók voltak, de még ma is jól passzolnak egymáshoz, úgyhogy ezt átgondolnám a helyedben, és lehe minden a helyére kerül gondolkodik.gif
Bocsánat, nem olvastam el minden előzményt, de egy Vincent SV-500 talán jó lehet neked. Érdemes meghallgatni a forgalmazónál, de használtan is viszonylag sokszor felbukkan. Én hallottam magasba húzó hangfallal, elég jó produkciót nyújtott. A Type 4 kábel nálam is járt (magasba húzó hangfal és magasban, mélyben erős, alacsony bemeneti érzékenységű kombinációja mellett, Denon PMA800, Quadral Ascent80 LE), az inkább javított a helyzeten, akkor nem volt annyira durva a magas. Nyilván csodát nem tudott tenni.

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Legkevésbé sem válaszoltam meg magamnak - ha így lenne, nem itt beszélgetnék :)

Próbálom összerakni a puzzle-t, hogy mi a legjobb megoldás. Miután itt nálam okosabbak vannak, nagyon is számításba veszem a leírtakat, de másik oldalról pedig ott van az hogy most adtam ki 115e Ft-ot egy erősítőre úgy, hogy volt egy 100-as keret mindenre. Az, hogy most még többet költsek, nem fér bele. Az, hogy később egy mostani rossz döntésem miatt többet költsek az akkor tervezettnél, nem fér bele.

Én eddig sehol nem hallottam/olvastam azt, hogy egy Monitor Audio RS1 erősen mélyhiányos lenne, vagy árkategóriájában (ugyanúgy 100e Ft-ért vettem 2-3 éve) nagyon eltérne ettől a Creek-től. Úgyhogy én továbbra is a szerencsétlen párosítást látom a problémának, nem azt, hogy akár az erősítő, akár a hangfal rossz lenne, vagy jóval gyengébb/jobb a másiknál.

Elgondolkozok én a lecserélésén, de kinek van jobb ötlete 90-100e F-ot ársávban, ami studió jellegű hangzással bír, és csak egy picit "mélynehéz"? Egyelőre nem látok ilyen megoldást.

(Hozzáteszem, erősítő fronton sincs magabiztos alternatívám, kb. ez az egyetlen, ami most szembejött és felkeltettek az érdeklődésemet)
mishow írta:
2021.11.04., csüt. 14:02
_ap_ írta:
Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.
....
Jelenleg úgy gondolom, hogy nem a leginkább kilógó komponenshez kell mindent igazítani, mert annak az az eredménye, hogy minden valamerre túlkompenzál, és bármelyik elem cserélődik később, borul minden. Annak pedig semmi értelme.
A Type4 ebben a kategóriában egy korrekt kábel, ráadásul az is egyeres tömör vezetőkből áll, tehát kár lenne bántani.
A hangdobozzal eddig elégedett voltál, tehát akkor megválaszoltad magadnak a kérdést: az erősítő megy a háztól :rolleyes:
Annyit halkan hozzátennék, hogy rengeteg Creek erősítőm volt, és soha nem hallottam egyiket sem mélyhiányosnak, tehát én adnék egy esélyt valami más doboznak, de az írásodból úy érzem, már döntöttél ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

_ap_ írta:
Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.
....
A Type4 ebben a kategóriában egy korrekt kábel, ráadásul az is egyeres tömör vezetőkből áll, tehát kár lenne bántani.
A hangdobozzal eddig elégedett voltál, tehát akkor megválaszoltad magadnak a kérdést: az erősítő megy a háztól :rolleyes:
Annyit halkan hozzátennék, hogy rengeteg Creek erősítőm volt, és soha nem hallottam egyiket sem mélyhiányosnak, tehát én adnék egy esélyt valami más doboznak, de az írásodból úy érzem, már döntöttél ;)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

22-es csapdája. Vegyél egy jobb erősítőt, hogy kihasználd azt, ami a dobozaidban rejlik. Az eredmény csalódás, mert a dobozaid nem elég jók az erősítőhöz. Vegyél jobb dobozokat!
Az új dobozokból nem hozza ki az erősítő a maximumot.............. :D

Én is erősítőt keresek éppen.
xFt-ért adtam el a régit, 1/4xFt-os van most, nem érzem visszalépésnek.
Kérdés, mi lesz a véleményem, ha 2 - 3x értékben veszek erősítőt (tehát a jelenlegitől úgy 10x drágábban)?
Nem szotkam hibázni.

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Annyiban pontosítanék, hogy a régi erősítővel nem volt konkrét problémám. Annak idején volt egy keret amiből gazdálkodhattam és a hangfalakra költöttem többet, az erősítőre kevesebbet. Most újra volt keret, így az erősítő feljött arra az árszintre, mint a hangfalak. De nem azért, mert problémám volt vele, hanem csak azért, hogy kicsit jobb legyen.

Ugyanakkor a hangfalaknál anno szempont volt az, hogy stúdiójellegűek legyenek, azaz ne színezzék a hangot, ne húzzanak semerre hanem a hibákat is megmutassák. Ezt eddig hozták is. Ha van is bennük túlbuzgóság középmagas tartományban, akkor sem ekkora, ezt annak idején olvastam volna a tucatnyi tesztben, amit végignyálaztam.

Ugyancsak fontos adalék, hogy mindkét erősítőm szól(t) más hangfalakon is, és ekkora arányban nem konyult le.

Ami a kábeleket illeti, itt is a mértékkel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Szerintem egy ilyen értékű rendszeren ennyire nem tudja befolyásolni a hangot a kábel. Ez ahhoz túl nagy difi. Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.

Nem vagyok vájtfülű. Nagyon nem. De amikor az az első gondolatom, hogy fordítva kötöttem be a hangfalakat, akkor ott nem olyan mértékű elcsúszás van, amit egy kábelcsere helyrehoz :)

Szóval igazából ha mindent összeadok és azt valószínűsítem, hogy a legrosszabb összeállításba nyúltam bele, akkor ez a szitu:

- van egy hangfalam, ami kicsit elhúz felfelé, de ez a kicsit lekonyuló eddigi erősítőim kompenzálták. Nagy mértékről ugye nem beszélhetünk, mert az az erősítőről és a hangfalról is köztudott lenne.
- vannak a kábelek, amik kicsit* elhúznak felfelé. Nagy belenyúlás itt se lehet, mert a fentiekben kiütközött volna már.
- van az új erősítő, ami legalább közepes mértékben elhúz felfelé.

És ezek mind összeadódtak. Pech :)

Ha erre azt lépem, hogy lecserélem a kábelt kicsit mélyre húzóra, lecserélem a hangfalakat mélyre húzóra, akkor a következő erősítőnél eléggé belenavigálom magam a saját csapdámba, mert vagy ugyanígy középmagasban erős erősítőt veszek és imádkozok, hogy az arányok ne boruljanak fel (gyakorlatilag lehetetlen küldetés) vagy a teljes rendszert cserélhetem egyszerre, hogy a komponensek ne húzzanak jobbra-balra.

mishow írta:
2021.11.04., csüt. 11:35
_ap_ írta:
Hosszabb távon ez biztosan nem fog így maradni, tehát vagy az erősítőt cserélem, vagy a hangfalakat. Utóbbi eddig gond nélkül kiszolgált egy NAD és egy CA erősítőt is és nem volt vele gond. Viszont az is biztos, hogy a Creek nem minden hangfalon így szól. Egyszerűen ők ketten így muzsikálnak. Csak nekem meg ez nincs rendben :(
Ha a szinergia felborult, és az összép nem teszik, akkor ez tényleg nincs rendben, és ne hallgasd úgy, hogy nem tetszik.
A CA és a NAD (hangsúlyozom, amiket én ezek küzöl hallottam) általában "lekonyul" a felső tartományban, amit ezek szerint a meglévő dobozaid élénksége kiegyenlített. Vagyis egyik hibát havította a másik, de hát azzal sem voltál elégedett, hiszen azért szerettél volna cserélni.
Ha a Creek-kel egyértelmű az előrelépés mindenben, amit kerestél, "csak" a hangzási ballansz billent pont ellenkező irányba, mint szeretetted volna, akkor lehet, hogy a Creek maradjon, és a hangdobozt kellene cserélni olynra, ami nem húz magasba, és van elég teszes mélye.
Pali kolléga igen rég árulja ezt a kábelt, lehet, hogy egy letét ellenében egy oda-vissza foxposttal elküldi neked.
A DNM vékonysága miatt sokan azt hiszik, nem lesz basszusa, pedig van, az egyeres tömör kábel simasága pedig pedig lehet, hogy azt a bántó élt, illetve a magasba billenő egyensúlyt tenné a helyére.
Arról nem beszélve, hogy a Creek/Epos/DNM régen tesók voltak, de még ma is jól passzolnak egymáshoz, úgyhogy ezt átgondolnám a helyedben, és lehe minden a helyére kerül gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

_ap_ írta:
A CA és a NAD (hangsúlyozom, amiket én ezek küzöl hallottam) általában "lekonyul" a felső tartományban, a közepe meg (főleg az olcsóbb modelleknek) gyakran lapos, unalmas, amit ezek szerint a meglévő dobozaid élénksége kiegyenlített.
Vagyis egyik hibát havította a másik, de hát azzal sem voltál elégedett, hiszen azért szerettél volna cserélni.
Ha a Creek-kel egyértelmű az előrelépés mindenben, amit kerestél, "csak" a hangzási ballansz billent pont ellenkező irányba, mint szeretetted volna, akkor lehet, hogy a Creek maradjon, és a hangdobozt kellene cserélni olynra, ami nem húz magasba, és van elég testes mélye.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... m#p2651799

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ha összeszokás a feltétele az írásnak, akkor szerintem nem fogok írni :D

Komolyra fordítva eléggé vegyesek az érzéseim. Ami egyértelműen hűha faktor az a sztereó színpad és a részletesség. Ebben klasszisokkal jobb, mint az eddigi erősítőm és mint amennyibe került. Feleslegesen nem is ömlengenék róla, szerintem ezt mindenki mindenhol leírta már, egyáltalán nem alaptalanul.
Amivel viszont nem tudok megbarátkozni, az az alsó szekciója a zenének. Hogy érzékletesen leírjam, először azt hittem rosszul kötöttem be a hangfalakat és ezért tűnt el mindennek az alja. De nem. Sokat hallgatva feltűnik, hogy részletgazdag és pontos mélyekkel rendelkezik, csak kevéssel.
Illetve nem tudom.
Amikor vásárlás előtt beszéltem az eladóval és megkérdezte milyen hangfalakkal hallgatom majd (MA RS1 S) akkor az első reakciója az volt, hogy azok erősek magasban és középben. És végülis lehet innen is nézni.
Összességében teljesen mindegy, hogy a közép és a magas szól 120-130%-on és a mély 100%-on, vagy előbbi kettő 100%-on és a mély csak 70-80%-on, a végeredmény ugyanaz :) Egy gyönyörű színpaddal rendelkező, precíz és részletgazdag, ámde magasban/középben erős, avagy mélyben gyenge hangkép.
És ez csak azért probléma, mert alapvetően melegebb hangzásvilágot kerestem, ami az erősebb magasaknak - még ha azok nem is bántóak, harsányak - és a halkabb mélyeknek - azok lágysága mellett is - javarészt nem valósul meg. Illetve azért probléma, mert ezek szabályozására az erősítő nem képes.

Úgyhogy most gondban vagyok. Hosszabb távon ez biztosan nem fog így maradni, tehát vagy az erősítőt cserélem, vagy a hangfalakat. Utóbbi eddig gond nélkül kiszolgált egy NAD és egy CA erősítőt is és nem volt vele gond. Viszont az is biztos, hogy a Creek nem minden hangfalon így szól. Egyszerűen ők ketten így muzsikálnak. Csak nekem meg ez nincs rendben :(

mishow írta:
2021.10.25., hétf. 12:40
_ap_ írta:
2021.10.25., hétf. 12:16
A Creek lett a befutó, de jó tudni, a többi infót is.
36_1_11.gif
Majd írj pár sort a tapasztalataidról lécci, ha más összeszoktatok! 36_1_11.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Re: Sztereó erősítők

Karl0 írta:
2021.11.01., hétf. 08:29
A Tv-n elvileg van fejhallgató kimenet. Sose használtam, nem is láttam még, nem tudom hová dugták el az aljzatot. A falon van, majd megnézem.
Értem én, hogy használtba kapok jobb hangszórót, de újat szeretnék (erősítőből és hangfalakból is), pont olyan méretű polchangszórót, amit belinkeltem. Van egy nagyobb méretű hifi cuccom (álló hangfalakkal), ami már nem fér el.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy max 120.000Ft-ból zenehallgatásra milyen erősítőt és hangfalat ajánlanátok?
Talán jobb lett volna itt feltenni a kérdést, mert kéne pár dolgot tisztázni még ahhoz, hogy hasznos választ lehessen adni
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=23121

De ha már itt kérdezted: a TV-d egy korábbi LG smart készülék, nem látok benne bluetoot csatlakozási lehetőséget, pedig az lenne a legpraktikusabb. Ha élvezhető hangot szeretnél kihozni a tévéből, akkor az optikai kimenetet érdemes használni, de a kinézett erősítődben nincs dac, tehát az kiesik.
Össze tudod csatlakoztatni egy ilyen kütyüvel:
https://edigital.hu/audio-lejatszok-kel ... to-p263505
Ennek a hangja az általad választott Sony párost simán kiszolgálja. A TV optikai kimenetét beledugod ebbe, az rca kimenetet meg bele az erősítőbe. Nem vészes pénz, ennyiért tisztességesen szól.
Kérdés, milyen milyen készülékekekt akarsz rádugni az erősítőre? Ha hallhgatsz LP-t, akkor jól jársz ezzel vele, mert van benne phono (ami ma már ritka) ha nem LP-zel, akkor felesleges. A BT jól jöhet a telefon kihangosításához, rádió meg eleve van benne.
Ha nem akarsz használttal kínlódni (sokan vannak így, megértem) akkor ennyiért kb minden márkából ezt kapod.

Karl0
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Karl0 »

Szia!
A TV milyen? Leginkább az a kérdés, hogy van e analóg hang kimenete? Ha pl. fejhallgató kimenete van a TV-nek, akkor kábellel rá tudod kötni erre az erősítőre, mert van jack bemenete, de RCA-n is fogad analóg jelet, ha olyan a TV. A fejhallgató kimenet összekötése azért jó, mert így a tv távirányítóval (is) tudsz hangerőt állítani, azaz nem kell kettő távot nyomkodni TV nézés közben.
Ha nincs a TV-n analóg hang kimenet, de Bluetooth igen, azzal is össze tudod párosítani, mert az erősítőben van ilyen funkció is. Ez esetben ugyanúgy a TV távval tudod majd vezérelni a hangot.

Hangfal esetében érdemes lenne használtat nézni ennyi pénzért, mert sokkal jobbat kaphatsz. Itt a fórumon van az Adás-vétel topik, azon belül hangsugárzók is. Ezek a kis olcsó Sony dobozok, amit néztél, elég karcsúak szerintem.
Köszönöm a válaszod!
A Tv-n elvileg van fejhallgató kimenet. Sose használtam, nem is láttam még, nem tudom hová dugták el az aljzatot. A falon van, majd megnézem. Ilyen TV-m van: https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... mek-leiras

Értem én, hogy használtba kapok jobb hangszórót, de újat szeretnék (erősítőből és hangfalakból is), pont olyan méretű polchangszórót, amit belinkeltem. Van egy nagyobb méretű hifi cuccom (álló hangfalakkal), ami már nem fér el.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy max 120.000Ft-ból zenehallgatásra milyen erősítőt és hangfalat ajánlanátok?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Karl0 írta:
2021.10.31., vas. 22:33
Köszönöm!
Szóval a következőt szeretném megkérdezni tőletek:
Kinéztem egy Sony erősítőt és hangfalat amit elsősorban zenehallgatásra használnék. Sajnos nem értek ezekhez. A paraméterek alapján összepárosítható az erősítő és a hangfal? Esetleg a TV-t valahogy összelehet kapcsolni ezzel az erősítővel? Esetleg a 120.000Ft-os kategóriába tudtok valami mást ajánlani?

Köszönöm szépen a segítséget!

https://www.arukereso.hu/erosito-c3646/ ... 406123469/#
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... 238496183/
Szia!
A TV milyen? Leginkább az a kérdés, hogy van e analóg hang kimenete? Ha pl. fejhallgató kimenete van a TV-nek, akkor kábellel rá tudod kötni erre az erősítőre, mert van jack bemenete, de RCA-n is fogad analóg jelet, ha olyan a TV. A fejhallgató kimenet összekötése azért jó, mert így a tv távirányítóval (is) tudsz hangerőt állítani, azaz nem kell kettő távot nyomkodni TV nézés közben.
Ha nincs a TV-n analóg hang kimenet, de Bluetooth igen, azzal is össze tudod párosítani, mert az erősítőben van ilyen funkció is. Ez esetben ugyanúgy a TV távval tudod majd vezérelni a hangot.

Hangfal esetében érdemes lenne használtat nézni ennyi pénzért, mert sokkal jobbat kaphatsz. Itt a fórumon van az Adás-vétel topik, azon belül hangsugárzók is. Ezek a kis olcsó Sony dobozok, amit néztél, elég karcsúak szerintem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”