Véletlenül botlottam bele, az elejét csak fél szemmel néztem mert unalmasnak tűnt, de kellett a sztorihoz az is. Norvég film.... Milyen kategória is lehet.

U.i.: A norvégok a párterápiát így intézik

Nem hiszem, hogy ebben van az új Dűne sikere. Mármint magában a történetben, vagy a könyvhöz való viszonyában.Quetz írta: ↑2021.11.07., vas. 19:32Ezek szerint Dune története nem neked való, valószínűleg könyvben sem kötne le. Azoknak akik olvasták a könyveket és látták a filmet valószínűleg azért tetszik, mert viszonylag szorosan követi az eredetit, pár dolgot hagytak csak ki belőle, hogy ne legyen túl hosszú az első rész.
Az teljesen O.K., ha nem ugyanolyannak látunk egy-egy filmet. Az én véleményemben erősen benne van, hogy az Alapítvány fiatalkorom egyik ronggyá olvasott műve volt, és középkorúként is újraolvastam vagy kétszer. Aki a könyveket olvasta, az elkerülhetetlenül felállít valamilyen mércét, és az Alapítvány sorozat nálam nagyon mélyen ezen mérce alatt van. Az IMDB-n néztem monstanában az Alapítvány szöveges értékeléseit, nagyon megoszlik a tábor, de ha csak abból számítanának átlagot (és rendes átlagot, nem az IMDB rendkívül fiura súlyozású, bonyolult mediánt és súlyozott átlagot is használó módszerével), akkor láthatóan 5 alatt lenne a tetszési indexe. De mindig van, akinek tetszik, és ez így is van jól.
Egyetértek. Aszpirin véleményét olvasva azon gondolkodtam, hogy vajon ugyanazt a filmet néztük-e. Mondjuk nálam az Alapítvány semmiképp sem 10/10, valahol a 6/10-7/10 környékére tenném. Viszont a Dune az tényleg ott van a szeren.DeLorean írta: ↑2021.11.08., hétf. 14:44Két részletben néztem meg, de engem megfogott az egész.ZolaBA írta: ↑2021.11.07., vas. 17:34Dune kritika... Bocs.
Mindenkinek ismerős a sztori amikor 1977 körül forgattak a Star Wars IV-et és a homoksikló alatt el kellett mossák a képet, hogy ne látszódjanak a kerekek... Na ez a Dune kb. az egész ilyen mosott szar volt, sehol semmi részlet, szándékos háttér kenés, mosás, felületesség. Egy ZS kategóriás scifi sorozat szebb. Igen, voltak szép kék szemek, a szitakötők cgi-ja is jó volt, de a lista nem hosszú. Nem értem mire gondol az a sok ember aki oda volt érte :)
A sztori meg hagyjuk is, lassú és lapos.... a kardozás meg egyszerűen vicc.
Legjobb Dune-s élménynek meg marad a 1992-ben gyártott Dune II PC játék. Több látvány fantázia volt benne, mint ebben a filmben![]()
Szerintem a kép teljesen rendben volt. Akkor volt mosott, amikor arra volt szükség.
A megvalósítás 5*, a színészeket is eltalálták. A főszereplő srác nagy karriert futhat be. Már most is nagy nevek ismerik el a színészi képességeit.
A hang, zene is tök jó volt.
Én nem tudok belekötni, ahogy az Alapítvány sorozatba sem - nekem mindkettő 10/10.
Semmi bajom azokkal, akiknek a Peremvidéken film tetszik és a svéd munkásosztály legaljának mindennapjaira kíváncsiak, de nekem jöhet még pár ilyen nagyszabású alkotás, mint mondjuk ez a Dune!
![]()
DeLorean írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:49Ha azt nézzük, majdnem mindenki átlagon felülien játszik benne. Nekem már mint nő, személy nem szimpatikus az elejétől kezdve, hogy még csak meg sem szólalt.kargidje írta: ↑2021.11.03., szer. 19:48
Killing Eve - sorozat (Megszállottak viadala) - ismételten egy béna magyar cím![]()
Na, ezt elkezdtem nézni és valóban zseniális a csaj benne, de a kínai is elképesztően jól játszik.
Megkockáztatom - én még nem láttam ilyen jó és természetes alakítást kínai/kóreai színésztől.
![]()
Szinkronosan néztem(ritkán szoktam), és azt is nagyon elkapták.![]()
Esetleg ez:
Milyang / Secret sunshine (2007)
dél-koreai filmdráma, nincs a jól megszokott nevetséges és túljátszott ripacskodás, egyszerűen kemény.
"A Cannes-i Filmfesztivál Díja a legjobb női alakításért"
Ezek szerint Dune története nem neked való, valószínűleg könyvben sem kötne le. Azoknak akik olvasták a könyveket és látták a filmet valószínűleg azért tetszik, mert viszonylag szorosan követi az eredetit, pár dolgot hagytak csak ki belőle, hogy ne legyen túl hosszú az első rész.ZolaBA írta: ↑2021.11.07., vas. 17:34Dune kritika... Bocs.
Mindenkinek ismerős a sztori amikor 1977 körül forgattak a Star Wars IV-et és a homoksikló alatt el kellett mossák a képet, hogy ne látszódjanak a kerekek... Na ez a Dune kb. az egész ilyen mosott szar volt, sehol semmi részlet, szándékos háttér kenés, mosás, felületesség. Egy ZS kategóriás scifi sorozat szebb. Igen, voltak szép kék szemek, a szitakötők cgi-ja is jó volt, de a lista nem hosszú. Nem értem mire gondol az a sok ember aki oda volt érte :)
A sztori meg hagyjuk is, lassú és lapos.... a kardozás meg egyszerűen vicc.
Legjobb Dune-s élménynek meg marad a 1992-ben gyártott Dune II PC játék. Több látvány fantázia volt benne, mint ebben a filmben![]()
Nekem is nagyon tetszik az Alapitvany, eddig mindegyik resz lekotott. Jol adagolja a sztorit. Nem olvastam a konyveket, igy nincs problemam a sztorihuseggel.DeLorean írta: ↑2021.11.02., kedd 17:42Lassan át lehetne írni a címet!
Film(nem)ajánlók, k*vaszarsorozatok, negatív-vélemények, csevegő, avagy mit szenvedtem végig...
Korábban annyi jó ötletet kaptam itt - kikölcsönöztem és "teccett". (az esetek túlnyomó százalékában)
Most a kóreai a menő, ahogy olvasom, a többi kuka.
Valóban ez a helyzet?
Bevallom nézem az Alapítványt és nekem tetszik eddig (3 és 1/2 rész után). Nagyon nem értem ugyan és lehet a kóreai sorozatok jobbak, de eddig nagyon nem vett rá a lélek, hogy azokat nézzem.![]()
![]()
Azért ne felejtsük el, hogy ezeknek a filmeknek nem mi vagyunk a célközönsége. Nem véletlenül tinifilmek.
Nyilván, eredetileg mind Cutler fórumtárs, mind általam említett sorozatok (némelyike) csak abban az értelemben tu-fa (sci-fi), hogy a köznyelvben minden olyan fantasy, ami NEM középkoriasch díszletben játszódik, az már tu-fa.
...már amennyiben az általad említettek scifi-kategóriába sorolhatók :-)
Egyetértek.
Ugyanezt gondolom én is.
Amerikai pszicho.Lemmy9.1 írta: ↑2021.11.01., hétf. 10:48Én mindig is "paráztam", hogy ki és hogyan veszi majd a bátorságot az Alapítványt képernyőre vinni.
A szomorú az, hogy bejött a matematikai jóslatom.
A legszomorúbb viszont, hogy nem nyúltak tisztelettel hozzá, mert felülírták külső okok.
Ezt a sorit úgy kellett volna megcsinálni, hogy kizárni mindent és a lehető leghitelesebben átadni.
Gyalázat.
Peter Jackson vagy Denis Villeneuve kellet volna ide.
De talán nem is baj, mert így marad a újraolvasás.
Én az Expanse készítőit is eltudtam volna képzelni. Az tényleg egy tudományos fantasztikus sorozat. Ok, az alapítványban vannak olyan részek ami jelenleg csak fikció, de például azok a jelenetek, hogy oxigén szint 2%... ott már halott lenne a hősünk. Arról nem beszélve, hogy amikor az életfenntartó rendszer visszakapcsol akkor kb 5 másodperc után minden szép és jó. Örülnék, ha ilyen gyorsan tudnék otthon szellőztetniLemmy9.1 írta: ↑2021.11.01., hétf. 10:48Én mindig is "paráztam", hogy ki és hogyan veszi majd a bátorságot az Alapítványt képernyőre vinni.
A szomorú az, hogy bejött a matematikai jóslatom.
A legszomorúbb viszont, hogy nem nyúltak tisztelettel hozzá, mert felülírták külső okok.
Ezt a sorit úgy kellett volna megcsinálni, hogy kizárni mindent és a lehető leghitelesebben átadni.
Gyalázat.
Peter Jackson vagy Denis Villeneuve kellet volna ide.
De talán nem is baj, mert így marad a újraolvasás.
Egyetértek.