Általában az eszközök felismerik a Heed usb kártyát, de lehet, hogy kell telepíteni usb drivert.
A neten kell lennie, próbáld leszedni.
Szerintem a heedaudio.com oldalon lesz.
Nem Volumio-t használok, de általában akkor kell konkrét DAC típust választani, ha a RP-re a tüskesoron rádugott I2C buszos DAC-ot használsz. A Heed-et gondolom USB-n csatlakoztattad.
Én azt sejtem, hogy nagy valószínűséggel 24bit 96kHz-ig kitudja csomagolni a Tidal/Volumio. Ez a felbontás egy jó DAC esetében elég kell, hogy legyen a jó zenei élményhez. (Sőt már a 16bit 44,1kHz is elég adott esetben.) Ezt tudja a Dactilus 3 is, sőt még 192kHz-et is. Én nem szaladnék az MQA kompatibilitás irányába feltétlenül. 1.3-as verziójú DA kártya van ebben a Dactilusban? Mely eszközökkel rendelkezel már? Mi a kereted DAC-ra és lejátszóra?
Nincs a Dactilusban MQA dekóder. Ettől még simán szólhat szebben, mint egy 200-300 dolláros kínai kacat MQA-val. Nincs tapasztaltom a Volumioval, de feltételezem, hogy ki lehet vele csomagoltatni az MQA-t a nem MQA képes DAC-ok számára, mint ahogy pl. a Roon-ban is be lehet ezt állítani.
Nem hinném, hogy komoly gyártó/kereskedő ilyent hangoztatna. Aki ezt teszi, tisztában van vele, hogy a terméke műszaki oldalról enyhén szólva is kifogásolható, ezért a misztikum irányából közelít a fogyasztóhoz.shany írta: ↑2021.11.01., hétf. 09:27A "látványosan elértéktelenítjük a műszaki adatok fontosságát" azt jelenti, hogy szándékosan befolyásolni akarjuk ezt a szabadelvűséget, degradálunk: azt propagáljuk, hogy nem érnek a műszaki jellemzők egy fabatkát sem, semmi közük a hangminőséghez, ha megnyomod a play gombot, akkor megkapod az igazságot, stb...
Én semmit nem írtam erre vonatkozólagLIMAR írta: ↑2021.10.31., vas. 21:00...Akkor ezt a tömeget milyen paraméter hegyekkel kellene bombázni? Amik az egyes készülékek különbségeit jellemeznék úgysem fogna fel belőlük gyakorlatilag semmit. Nem is várható el egy átlag felhasználótól, hogy ezeket a paramétereket ismerje, kiértékelje. Nincs meg hozzá az ismeretanyaga...
Gyakorlatilag pontosan erről a jelenségről írtam, néhány hozzászólással ezelőtt, némileg más kontextusban:
A technika, technológia ugrásszerű fejlődése az utóbbi évtizedekben meghaladta az emberi befogadóképességet.
Egyszer megkérdeztem egy (általam nem kedvelt) villamosmérnököt, hogy a villamos hány méter hosszú? Nem örültsutemenyx írta: ↑2021.10.31., vas. 13:04Na akkor szerencsés vagy, ha minden vevőd úgy megy be, hogy pénz nem számít!alto írta: ↑2021.10.31., vas. 11:49A marketing épp úgy egy felsőfokú végzettséget igénylő szakma mint a mérnök. Vannak jó és rossz szakemberek mindkét területen, de az egyik szakmát a másik fölé helyezni értelmetlen és arrogáns dolog. Én egyébként mérnök vagyok, így nem a mundér becsületét védem.
A Hifi szakmában eddig eltöltött 15 év alatt többszáz DAC-ot adtam el. Soha, senki nem kérdezte eddig, hogy mennyi is a SINAD-ja egy adott készüléknek. A vevők a hangminőség, a funkcionalítás, a kezelhetőség és a design alapján hoznak döntéseket.![]()
Hmmm... érzek itt némi iróniát
Van ilyen plecsni 1973 óta, DIN45500 a neve...
Ott a pont, persze, a büdzsé számít. Kifelejtettem.sutemenyx írta: ↑2021.10.31., vas. 13:04Na akkor szerencsés vagy, ha minden vevőd úgy megy be, hogy pénz nem számít!alto írta: ↑2021.10.31., vas. 11:49A marketing épp úgy egy felsőfokú végzettséget igénylő szakma mint a mérnök. Vannak jó és rossz szakemberek mindkét területen, de az egyik szakmát a másik fölé helyezni értelmetlen és arrogáns dolog. Én egyébként mérnök vagyok, így nem a mundér becsületét védem.
A Hifi szakmában eddig eltöltött 15 év alatt többszáz DAC-ot adtam el. Soha, senki nem kérdezte eddig, hogy mennyi is a SINAD-ja egy adott készüléknek. A vevők a hangminőség, a funkcionalítás, a kezelhetőség és a design alapján hoznak döntéseket.![]()
Na akkor szerencsés vagy, ha minden vevőd úgy megy be, hogy pénz nem számít!alto írta: ↑2021.10.31., vas. 11:49A marketing épp úgy egy felsőfokú végzettséget igénylő szakma mint a mérnök. Vannak jó és rossz szakemberek mindkét területen, de az egyik szakmát a másik fölé helyezni értelmetlen és arrogáns dolog. Én egyébként mérnök vagyok, így nem a mundér becsületét védem.
A Hifi szakmában eddig eltöltött 15 év alatt többszáz DAC-ot adtam el. Soha, senki nem kérdezte eddig, hogy mennyi is a SINAD-ja egy adott készüléknek. A vevők a hangminőség, a funkcionalítás, a kezelhetőség és a design alapján hoznak döntéseket.
Vajon milyen hatása lenne egy ilyen plecsnis rendszer bevezetésének?wittao írta: ↑2021.10.30., szomb. 10:19... Soha nem ertettem miert szukseges egy home audio szamara gyartott keszuleken megadni THD+N es SN ratio adatokat, megis ki az aki ezalapjan barmit relevans modon kovetkeztet az otthoni hifijeben nyujtott teljesitmenyre ravetitve ezen informaciokat.
Kellene egy standard, aminek megfelel, egy plecsni, aztan kesz. A ProAudio egy mas tortenet, ott legyen. De itt, ebben a csoportban rugozni ilyen dolgokon totalisan felesleges.
A hifisták egy részének szokása, hogy a szubjektív hangi jellemzőket abszolútizálják: tényként kezelik, hogy egy készülék „fülre jó” avagy nem, hol helyezkedik el a hangminőség ranglétráján.wittao írta: ↑2021.10.30., szomb. 09:05...
Arra celzol esetleg ezt azert csinaltak, hogy legyen termekuk Amirek listajanak also harmadaban is? :)
Igy majd biztos joval tobb elismero szot kapnanak az audiofulektol? Kotve hiszem. A kevesbe elismero szavak azert szulettek, mert a merve tokeletes eszkozeik hallgatas soran pont az ellenkezojet valtottak ki az emberekbol. Ha merve rossz lesz es meg fulre is, miert adna tobb vasarlot/elismerot? Ha pedig fulre jo lenne, mindentol fuggetlenul elmondanak, hogy ez most tenyleg jol sikerult.
Hozzateszem, hogy az ara predesztinalja arra, hogy a Sinad top10 vasarlokozonsege ugyanugy nem lesz erintett a termeket illetoen a hangminosegtol fuggetlenul :)
Inkább, honnan szerezték, mondjuk néhány évvel ezelőtt. Pl. innen: https://www.rocelec.com