Tom40 írta: ↑2021.11.23., kedd 13:50
Sziasztok Osvenyesek! :)
Parszor nekifutottam az osveny epitesenek es mindig kaptam egy csomo segitseget Toletek, de az aktualis helyi sved villanyszerelokkel nem jutok dulore. Kulonbozo okok miatt allandoan lepattan a projektem es mar nagyon unom!
Kerdesem az lenne, hogy szerintetek az megoldhato, hogy egy eloszto doboz ossze legyen szerelve otthon (Magyarorszagon), olyan altal, aki erti ezt a teruletet, es csak azt mondom a helyi villanyasznak, hogy "tessek, ezt kossed be ide"?
Ha igen, lenne valaki, aki nekem ezt elvallalna? Termeszetesen nem ingyen vagy szivessegbol kerem!
Elore is koszi!
Itt most beindult az ötletelés, de igazából nem írtad le pontosan mit szeretnél, olyat, amit a svéd villanyász vagy nem ért, vagy neki úgy nem szabályos, nem vállal azért felelősséget.
(Magyarországon is egy durvább szinten történik a hivatalos és norma szerinti/biztonsági villamos hálózat építés, amit elfogad a használatba engedélyező hivatal, biztosító, katasztrófa védelem stb. Követelménnyé vált az engedélyes tervező, engedélyes kivitelező és engedélyes felülvizsgáló, ami egyszerűbb esetben szokott egy kéz/vállalkozásban is menni.)
Nem kizárható, ilyen okok miatt sem jutottál dűlőre ott kint.
Tehát, neked nem ösvény építés az igényed, nem lakáselosztó bővítés valahol a fogyasztásmérő szekrénynél, hanem az ösvény(?) végén egy valami hálózati elosztó? Ez a hálózati elosztót fixen falba süllyesztve? Ha ez a süllyesztett megoldás az igényed, erre lehet húzza a lábát a svéd villanyász. Ellenben egy falon kívüli hálózati elosztóhoz nem kell villanyász ember bekötni. Azonban ilyen elosztókat hifi minőségben számos kategóriában lehet kapni, passzív vagy aktív szűrővel, minőségi, akár Furutech aljzatokkal is. Én mégis ez utóbbi módszert javasolnám, lényegesen rugalmasabb, mint a falban fix 3/4 aljzatos valami elosztó. Falban ennél több elosztó egy kupacban ismét kezd macera lenni.