earforce írta: ↑2021.10.19., kedd 12:32
De itt ketté is választanám a hobbit: az állandóan útkeresésben lévő hifistára, aki imád készülékeket birtokolni és csereberélni és a zenehallgató hifistára, aki meg a zene szeretete és a hangzáshűség miatt hobbizik. A kettő véleményem szerint egészen más hobbi.
Tegnap vettem egy hangsugárzót. Semmi komoly (B&W CM1 s1), bárki mondhatja, hogy egyszerű, olcsó, tucat, kommersz, stb. Gyakorlatilag nem előrelépés, nem volt rá szükségem, és nem is cserélek le vele semmit - sőt, még azt sem tudom hol lesz a helye, vagy, hogy mivel fogom hajtani

(költhetek kb. 2x annyit elektronikára, mint a HS volt).
De kellett

Nincs ám szó semmilyen útkeresésről, vagy jobb hang hajszolásról... Sima birtoklási/gyűjtési vágy, ráadásul a választás is maximálisan csak érzelmi alapú, csak mert szép, csak mert nagyon rég tetszett. Lehet akkor is elhozom ha nem működik
Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ez a fajta gyűjtési vágy is ott van a kettéválasztott hobbik között, akár párhuzamosan is más célokkal. Viszont valahogy furcsa, hogy hifinél a gyűjtés (vagy a pénz/hely szűke okán végzett cserélgetés) egészen más, kevésbé elfogadott (inkább kritizált), mint egy csomó más gyűjtő jellegű hobbinál. Milyen vicces lenne, hogy valaki mondjuk addig adja-veszi a bélyegeket, amíg meg nem találja "a legszebbet"

- de ki tudja, talán olyan is van, én nem ítélném el :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!