Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: mishow »

pali923 írta:
2021.10.20., szer. 08:32
Ebben neked nyilvánvalóan igazad van, de azért egy idézetet idetennék egy egészen másik fórumról:
"Unokatesóm milliós tételt hazudott le otthon az (első ex-)asszonynak a horgászcuccaiból, és ő még csak nem is a legőrültebb horgász. Fotózás: ugyanez." :D
Minden hobbista legnagyobb rémálma, hogy ha egyszer hirtelen történik vele valami, akkor a család annyiért adja majd el a gyűjteményét, amennyit az asszonynak bemondott. gondolkodik.gif
Ezt így leírva talán egy veteránautós oldalon olvastam, de bármelyik költséges hobbi dettó :rolleyes:

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

cables írta:
2021.10.20., szer. 08:56
Tegnap valaki (AVX olvasó/író) megdicsért, hogy röviden írok be...
Arat a diszlexia... :(
"Annál is hihetetlenebb..."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Tegnap valaki (AVX olvasó/író) megdicsért, hogy röviden írok be...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2021.10.20., szer. 06:48
A drága horgász eszköz jó minőségű, megbízható, tartós, és magas használati értékkel bír. Aki sokat horgászik, netán versenyez is, akkor annak hosszú távon kifizetődőbb a drága horgász felszerelés.
Ebben neked nyilvánvalóan igazad van, de azért egy idézetet idetennék egy egészen másik fórumról:
"Unokatesóm milliós tételt hazudott le otthon az (első ex-)asszonynak a horgászcuccaiból, és ő még csak nem is a legőrültebb horgász. Fotózás: ugyanez." :D

Akárhogy is, itt sokféleképpen keressük itthonra az ideális hangot, biztosan van naponta ezer olyan komponenscsere, aminek nem volt racionális indoka, legfeljebb a remény, hogy egy kicsit feljebb tudunk lépni. Az eredmény többnyire kétes. :rolleyes: Arról nem beszélve, amikor hifis gyűjteményeket látsz, van belőle nem kevés a neten. Azok nem a zenehallgatást szolgálják.

A hobbi már csak ilyen. Tulajdonképpen a bélyeggyűjtésnek vagy a numizmatikának is a befektetés lehetne az egyetlen belátható oka, de biztos vagyok benne, hogy a filatelisták nagy része nem ezért gyűjt bélyeget. Miért vesz valaki száz éves, használhatatlan autót/motort, hogy működőképeset varázsoljon belőle? Közlekedni lehetne sokkal olcsóbb és működő gépelyt is venni.

Szerencsére vannak a racionalitástól eltérő szempontok is az életben, ez így van jól. Aztán kinek a pop, kinek a popsi. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pali923 írta:
2021.10.19., kedd 22:51
ZolaBA írta:
2021.10.19., kedd 22:23
Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ez a fajta gyűjtési vágy is ott van a kettéválasztott hobbik között,
Ez biztosan igaz, és nem csak a hifistákra.

Klasszikus példa a horgászoké. Van aki szereti a halat, és azért horgászik, mert hazaviszi, megeszi. Vannak a sporthorgászok, akik visszadobják a kifogott halat, nekik a kihívás a lényeg. Aztán vannak, akik komoly hifistákhoz mérhető pénzt adnak ki mindenféle botra, orsóra, egyébre, pedig azzal sem lehet több/nagyobb halat fogni. Hobbiasztalos fórumon lehet találni tagokat, akik 5 fúró-csavarozó géppel rendelkeznek, és ez nem is a legdrágább tétel a műhelyben.

És akkor még nem is beszéltem a kényszervásárló plázacicákról. :D
A komolyabb/drágább horgász eszközök nem a több, nagyobb hal fogásának reményében kel, e kettő között nincs is összefüggés. Még csak nem is hiúságból, vagy stászusz szimbólúmnak, ennél sokkal prózaibb. A drága horgász eszköz jó minőségű, megbízható, tartós, és magas használati értékkel bír. Aki sokat horgászik, netán versenyez is, akkor annak hosszú távon kifizetődőbb a drága horgász felszerelés. A belépő szintű eszközök az alkalom szerű(évi 2-3 alkalom) horgászokat célozza meg.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

És mekkora málőr az ha a feleséged a plázacica, te meg a hifi gyűjtögető vagy. :)
Vajon van ilyen egybeesés?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ZolaBA írta:
2021.10.19., kedd 22:23
Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ez a fajta gyűjtési vágy is ott van a kettéválasztott hobbik között,
Ez biztosan igaz, és nem csak a hifistákra.

Klasszikus példa a horgászoké. Van aki szereti a halat, és azért horgászik, mert hazaviszi, megeszi. Vannak a sporthorgászok, akik visszadobják a kifogott halat, nekik a kihívás a lényeg. Aztán vannak, akik komoly hifistákhoz mérhető pénzt adnak ki mindenféle botra, orsóra, egyébre, pedig azzal sem lehet több/nagyobb halat fogni. Hobbiasztalos fórumon lehet találni tagokat, akik 5 fúró-csavarozó géppel rendelkeznek, és ez nem is a legdrágább tétel a műhelyben.

És akkor még nem is beszéltem a kényszervásárló plázacicákról. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

earforce írta:
2021.10.19., kedd 12:32
De itt ketté is választanám a hobbit: az állandóan útkeresésben lévő hifistára, aki imád készülékeket birtokolni és csereberélni és a zenehallgató hifistára, aki meg a zene szeretete és a hangzáshűség miatt hobbizik. A kettő véleményem szerint egészen más hobbi.
Tegnap vettem egy hangsugárzót. Semmi komoly (B&W CM1 s1), bárki mondhatja, hogy egyszerű, olcsó, tucat, kommersz, stb. Gyakorlatilag nem előrelépés, nem volt rá szükségem, és nem is cserélek le vele semmit - sőt, még azt sem tudom hol lesz a helye, vagy, hogy mivel fogom hajtani gondolkodik.gif (költhetek kb. 2x annyit elektronikára, mint a HS volt).

De kellett :D Nincs ám szó semmilyen útkeresésről, vagy jobb hang hajszolásról... Sima birtoklási/gyűjtési vágy, ráadásul a választás is maximálisan csak érzelmi alapú, csak mert szép, csak mert nagyon rég tetszett. Lehet akkor is elhozom ha nem működik :fekverohog:

Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem ez a fajta gyűjtési vágy is ott van a kettéválasztott hobbik között, akár párhuzamosan is más célokkal. Viszont valahogy furcsa, hogy hifinél a gyűjtés (vagy a pénz/hely szűke okán végzett cserélgetés) egészen más, kevésbé elfogadott (inkább kritizált), mint egy csomó más gyűjtő jellegű hobbinál. Milyen vicces lenne, hogy valaki mondjuk addig adja-veszi a bélyegeket, amíg meg nem találja "a legszebbet" ;) - de ki tudja, talán olyan is van, én nem ítélném el :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fapaci írta:
2021.10.19., kedd 14:52
cannonball írta:
2021.10.19., kedd 11:49
Rá kellett ugyanis jönnöm az utóbbi pár évben, hogy bármilyen szett unalmas lehet, tehát mindig kell egy "B" szett, ami más élményt ad...
B szett vásárlása helyett nálam jóval hatékonyabb, élvezetesebb és egészségesebb módszernek bizonyult egy-egy kiadós, több napos hegymászó túra, erdei bringázás, vagy folyami evezés, amik során szándékosan nem hallgatok zenét semmilyen formában. Ilyenfajta "vérátömlesztés" után nem csak a munka és a mindennapi konfliktusok kezelése megy könnyebben, de a zenehallgatás is jóval könnyedebb élménnyé válik, kevésbé szól a kütyüzésről. Elázva fázva, sárosan, mégis felszabadultan mozogni a természetben szépen helyére rakja az értékrendet, bár nyilván nem való mindenkinek.
Ezt én is pontosan így látom, és teszem is. Egy másod rendszer kiépítése, hallgatása helyett, én inkább másba fektetem az energiát. Elmegyek a fiammal gyalog, vagy bicikli túrázni, horgászni, stb. engem, még ha fizikailag fárasztó is, de ezek a tevékenységek baromira ki tudnak kapcsolni, fel tudnak tölteni.
Én személy szerint nagyon zajos körülmények között dolgozom, ebből kifolyólag szinte szomjazom a csendet, amit az említett természet közeli tevékenységektől maradéktalanúl megkapok.
A természetben eltöltött, kimerítő és tartalmas nap végén jól esik az önfeledt zenehallgatás. Számomra ez így kerek, ezek az időtöltési formák jól kiegészítik egymást.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

cannonball írta:
-tényleg eláshatnánk ezt a kutyát...

Ássuk el! De csak virtuálisan 36_1_11.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

cannonball írta:
2021.10.19., kedd 13:22
earforce írta:
cannonball írta:
Eltérő hangzású eszközök a hifibogár kiirtásához?
Sok-sok hifis sorstársat ismerve, ezt egyféleképpen lehet elásni: tudod, hogy mit keresel az áhított hangban.
És akkor 1 rendszer is elég. Az emberek zömének fogalma sincs mit keres, mi az az ideál amit kerget. Emiatt a sok adok-veszek = pénzégetés + rengeteg energia, utánajárás.

Felmerül a kérdés: honnan tudom, hogy nekem mi a jó? Mi az amivel elégedett leszek hosszútávon is?
Nos erre nem tudok válaszolni, mivel egyénenként rendkívül eltérő lehet.
De itt ketté is választanám a hobbit: az állandóan útkeresésben lévő hifistára, aki imád készülékeket birtokolni és csereberélni és a zenehallgató hifistára, aki meg a zene szeretete és a hangzáshűség miatt hobbizik. A kettő véleményem szerint egészen más hobbi.
Ha csak egy fajta zenét hallgatsz könnyen megtalálod, amit keresel. Ha azonos hangerőn, akkor is.
Én hallgatok komolyzenét, elektronikus zenét, dinamikus jazzt (jazzrock), koncert felvételeket, ezeket többnyire nagyobb hangerőn, erre jó az Arden.
De hallgatok finom kis jazz triókat, vokális darabokat sokszor késő este csendesebben, erre jó az omnidirekcionális.
Sokáig az erősítőket cserberéltem a Tannoy előtt, aztán rájöttem, hogy kutyából (jaj már megint...) nem lesz szalonna.
Én is hallgatok minden fajta zenét,erre nekem elég egy rendszer,de egy jó rendszernek mindent jól kell tolmácsolnia!
Üdv. Gyuri :napsut:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

Egy (hifis) életen át lehet kísérletezni, csereberélni, vágyakozni, A-B-C rendszerek összerakni, ha nem tudod mire is kell neked a sok kütyü, mit szeretnél megtalálni ebben az egész félig technikai sportban, és ha nem tudsz épeszű kompromisszumot kötni a korlátok, lehetőségek figyelembevételével. Amíg ez nem megy, addig magaddal sem vagy tisztában, és bármely más területen is csak csetleni-botlani fogsz.
tumblr_mqr6wqRMGT1s447a9o1_500.jpg
tumblr_mqr6wqRMGT1s447a9o1_500.jpg (38.57 KiB) Megtekintve 1893 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cannonball írta:
Rá kellett ugyanis jönnöm az utóbbi pár évben, hogy bármilyen szett unalmas lehet, tehát mindig kell egy "B" szett, ami más élményt ad...
B szett vásárlása helyett nálam jóval hatékonyabb, élvezetesebb és egészségesebb módszernek bizonyult egy-egy kiadós, több napos hegymászó túra, erdei bringázás, vagy folyami evezés, amik során szándékosan nem hallgatok zenét semmilyen formában. Ilyenfajta "vérátömlesztés" után nem csak a munka és a mindennapi konfliktusok kezelése megy könnyebben, de a zenehallgatás is jóval könnyedebb élménnyé válik, kevésbé szól a kütyüzésről. Elázva fázva, sárosan, mégis felszabadultan mozogni a természetben szépen helyére rakja az értékrendet, bár nyilván nem való mindenkinek.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: -CB- »

earforce írta:
cannonball írta:
Sok-sok hifis sorstársat ismerve, ezt egyféleképpen lehet elásni: tudod, hogy mit keresel az áhított hangban.
És akkor 1 rendszer is elég. Az emberek zömének fogalma sincs mit keres, mi az az ideál amit kerget. Emiatt a sok adok-veszek = pénzégetés + rengeteg energia, utánajárás.

Felmerül a kérdés: honnan tudom, hogy nekem mi a jó? Mi az amivel elégedett leszek hosszútávon is?
Ha csak egy fajta zenét hallgatsz könnyen megtalálod, amit keresel. Ha azonos hangerőn, akkor is.
Én hallgatok komolyzenét, elektronikus zenét, dinamikus jazzt (jazzrock), koncert felvételeket, ezeket többnyire nagyobb hangerőn, erre jó az Arden.
De hallgatok finom kis jazz triókat, vokális darabokat sokszor késő este csendesebben, erre jó az omnidirekcionális.
Sokáig az erősítőket cserberéltem a Tannoy előtt, aztán rájöttem, hogy kutyából (jaj már megint...) nem lesz szalonna.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cannonball írta:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: -CB- »

-tényleg eláshatnánk ezt a kutyát...

Mit szólnátok az alábbi témafelvetéshez:

Rá kellett ugyanis jönnöm az utóbbi pár évben, hogy bármilyen szett unalmas lehet, tehát mindig kell egy "B" szett, ami más élményt ad. Mivel a leginkább a hangfal ami befolyásolja a hangzást, úgyhogy a vaskos, és direkt hangzás (Tannoy) ellentéteként egy vékonyabb, szofisztikáltabb, és indirekt hangzású dobozt (Greenwave Audio) szereztem be. Eddig úgy tűnik, beválik, nagyjából fele-fele arányban hallgatom őket, ráadásul a különböző stílusokra is egyik vagy másik a jobb.
Csatolmányok
20211019_084402[1].jpg
20211019_084402[1].jpg (1.71 MiB) Megtekintve 2030 alkalommal

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Van nekem egy kis dolgozatom, tényleg, csak a legfölső hájendeknél lehet érzékelni, igaz, ott még Vajk is hallaná.
Miután kifinomodott az építmény, részlet:

A mestermű finomodásának lépéseit néhány pontban a jegyzeteim alapján ismertetem.
1, A részletek fenomenálisak, hallom, ahogy az egyik vonós a bal szélen kölcsönkér a trombitástól néhány lepedőt. Ez zenész szlengben 1000 kottalapot jelent.
2, Tovább finomodik a hangzásvilág. A zenészek egyre jobban tagolódnak, a hátsó traktusban a cintányéros fejen áll., karmester később veszi észre, figyelmeztetőleg feltűnés nélkül fejbe dobja egy teniszütővel.
3, Most kiderül, az egész hangzás úgy volt rossz, ahogy volt! Mégis megérte arany füsttel borítani a nyomtatott áramköröket és beoltatni a kutyát újra. A zene már a hátam mögött is szól, a postás ordítása teljesen plasztikus, szinte tapintható, ugyanúgy a gyorshajtásért kapott csekk papírzörgése. Az elektronikus hangboglyát el is felejtettem bekapcsolni.
4, Az új módosítás leverte az eddigi összes kísérletemet! A mávosok lélegzetvételnyi szünetében tisztán hallani, ahogy a nézőtéren az 5. sorban a jegyszedő megkerget egy engedély nélküli szotyolaárust, fantasztikus!
5, Na, végre, elértem a non + ultrát! Minden a helyére került! A szomszéd szerint én is...

1-2 rész itt:
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=25&t=3243
2016.10.27. 13:18

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

istvan01 írta:
2021.10.17., vas. 14:14
Ha még mindig a véletlen vagy szándékos háttér állathangra hajtana a társaság, akkor legyen már olyan is, hogy néhány templomi-kápolnás barok zenekar, vokálisan vagy anélkül, nyitott ablakon/ajtón (akusztikus hangolás) pianóban beszűrődő madár zaj, csicsergést meghatározni madár faj, darabszám, jobb-bal-hátul meghallási foka, kinek mennyire.
Ezek a madár zajok végképp nem effekt bekeverés.
Arvo Pärt: Passio (ECM 1370). Néha a buszok zaja, néha a madarak, és a tér valahogy a templom boltozatáig ér. Egy interjúban a szerző beszél a felvétel viszontagságairól: https://fidelio.hu/klasszikus/arvo-part ... 50565.html

Más: egy élő SACD felvétel: https://www.alia-vox.com/en/catalogue/g ... 1013-1502/. Ugyan állatok nincsenek, de az élő felvétel zajai, atmoszférája csodálatos.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2021.10.18., hétf. 07:55
Itt kicsit körbejárták a témát. Azt tudja bárki aki írt erről, hogy ő melyik verziót hallotta a netről?

http://highfidelity.pl/@main-602&lang=en
A híres ruszki honlapról a 'Japanese SBM Mastersound Edition'-t kölcsönöztem ki. Kb. amúgy 1000 verzió létezik belőle.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

fererencz írta:
2021.10.18., hétf. 08:32
Aztán azon a fórumon egy válasz:

"since you have told me why it does not work
it has stopped working
thank you"

Amióta elmondtad, miért nem működik,
Megszűnt működni
Köszönöm!
Ujabb valtozo lehet a crossfeed funkcio ami a ket csatorna jelet kepes keverni, modellezve a hangfalak szobaban valo mukodeset :)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aztán azon a fórumon egy válasz:

"since you have told me why it does not work
it has stopped working
thank you"

Amióta elmondtad, miért nem működik,
Megszűnt működni
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

fererencz írta:
2021.10.16., szomb. 19:01
Acus írta:
2021.10.16., szomb. 18:01
Btw. Fejhallgatoval is tud hatulrol ugatni vagy csak hangfallal?
Én a középszerű, zárt fejhallgatómmal messze nem hallottam olyan pontosan, mint a hifin. Persze, utóbbi a binaural felvételekkel nem remekel annyira...
Nem a kutya miatt, inkább az effekt mögött lévő technológia miatt (Bocsánat, hogy angolul...):

"you seem to have missed my point. q1 was developed to work with speakers. q2 was developed to work with headphones. atd used q1 not q2. the 3d sound is created by the interaction of the sound waves from 2 seperate speakers in a physical space, not in your ears. that's why q1 doesn't work with headphones. with headphones, the sound waves never interact with each other. they're going straight into your ears. any "3d" effects you're hearing while wearing headphones is just plain old stereo.

i know that you're probably about to post how wrong i am, and that you're sure that you're hearing the dog barking over your shoulder. trust me, the effect is much better using speakers. try it sometime."
Nem szotkam hibázni.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Itt kicsit körbejárták a témát. Azt tudja bárki aki írt erről, hogy ő melyik verziót hallotta a netről?

http://highfidelity.pl/@main-602&lang=en

Kutya egy lemez.jpg
Kutya egy lemez.jpg (149.83 KiB) Megtekintve 2297 alkalommal

earforce
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.10.17., vas. 15:38
Sound of the future :smile51: :smile30:
<20$
https://www.dhgate.com/product/s5-s4-bu ... 54690.html
érdemes görgetni :smile29:
Ez a kamu klón.
Az eredeti zsanmiselzsár alkotása és szinte ingyen van!
https://www.univeco.com/en/stereo-and-s ... 90019.html

Itt maga a mester, ahogy a létrán közelíti meg az ájpodját: (és csak 399000€ a készülék!!!)

Kép

;peace; ;peace; :tutiok: :tutiok: :tutiok: ;peace; ;peace; :D :D

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kinyomoztam a tényállást, mindenki megnyugodhat...
Vaúúúúúú.jpg
Vaúúúúúú.jpg (537.18 KiB) Megtekintve 2432 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”