ZolaBA írta: ↑2021.10.23., szomb. 12:25
'amíg eldöntöm mit akarok' egy iEAST SoundStream M20-at vettem...
Hát ezt a szart

Cseszik hangot kiadni az erősítő felé. Látszólag minden megy, csak épp nincs kimenet. Elszartam több órát vele de semmi. Oké, a 35 ezres áron egy olcsó cucc .........
Nekem M30 volt, ami gyakorlatilag abban más, hogy van usb bemenete és távirányítója, ezen kívül hardveresen ugyanaz. Az iEast Play app szerintem elég jól kezelhető és logikus, a telepítés gyorsan megvolt. Arra figyelni kell, hogy csak b/g/n wifit tud, vagyis csak 2,4G hálózaton megy, ac-n (5G) nem. Kábelen meg mindegy, de ez pont az a kütyü, ami wifivel nagyon stabil. Én optikai kimenetról használtam a Heed DA-n keresztül, úgy nagyon jól szólt. Analóg csak jack-rca kábellel megy, az nekem nem túl szimpi, de a csomagban hozzáadott noname (természetesen bejáratlan) kábellel se volt rossz. ESS Sabre ES9023 DAC chip van benne, az ESS chipek gyors, levegős, precíz hangzása sokaknak bejön. Ha nem külső dackal használod, és most végleg kiszerettél belőle, akkor talán érdemes próbát tenned a Yamaha kis WXAD-10 streamerével, ebben a budget osztályban az egyik legjobb és nem kell hozzá fordító kábel, mert rca kimenete van. Új ára szerintem sok, de használtan mindig van fen 30-35eF körül. Vagy Chromecast Audio, az is jack-rca, és csak használt van, mert a Google kivette a piacról, de 12-15eFt körül az is van használtan. Mondjuk ez ritkább madár, mert elég jó és a mérete miatt praktikus kütyü, ezért kevesen adják el.
gondolom visszaveszik/javítják/ésatöbbi
Ha hibás a kütyü, akkor a vásárlástól számított három (3)
munkanapon belül ki KELL cserélni. Ha boltban vetted, akkor a várárlástól számít a határidő, ha neten, akkor pedig az átvételtől. Az átvétel napja a 3 napba nem számít bele, de a hibát ÉS a csereigényt haladéktalanul jelezni kell az eladónak. Elvben akár a hivatalosan megadott ügyfélszolgálati telefonon is megteheted, de az írásos, igazolható formát javaslom. Ilyenkor is a honlapon megadott ügyfélszolgálati email címre írj, de ha regisztrációval vásároltál a honlapon, gyakran van ilyen opció a "vásárlás/kosár" címszó alatt.
Ha neten vásároltál, és nem szeretnéd a terméket megtartani, akkor a fenti csereigényen kívül 14 napon belül korlátozás és indoklás nélküli elállási jogod van, fontos, hogy ezt is be KELL jelenteni, a fenti módokon.
Ebben az esetben visszaküldöd a megadott címre - a visszaküldési címet érdemes egy gyors telefonnal csekkolni, mert én jártam már úgy, hogy a honlapon nem jó cím volt megadva, és kevergett a futár, amiből később vita lett - és visszautalják a pénzt.
Fontos, hogy ha valaki sokat agyal, és addig vakarózik, amíg kimegy a fenti határidőkből, utána ezek a "gyorsított" és feltétel nélküli jogorvoslati lehetőségek elvesznek. Természetesen a kötelező jótállás az általános szabályok szerint megmarad, de ott már belép egy csomó egyéb szabály (pl belépnek különféle bizonyítási kötelezettségek oda-vissza, ez itt OFF) úgyhogy ha nem műxik, akkor intézkedj SOS, és kérd vissza a pénzedet!
Néha a visszaküldési útmutatót - inkorrekt módón - valamilyen alcím alá megpróbálják eldugni, de ott kell lennie, mert a fogyasztóvédelem büntet érte.
Fontos, hogy a csomagolás megléte már nem feltétele a visszaküldésnek, ha erre hivatkoznának, akkor a jogszabályellenes!