https://www.youtube.com/watch?v=0QDswapK5j8
10. másodperctől. Laptopon is hallatszik nagyobb hangerőn, de itt nem teljesen térben.
Hasonló, ezt imitt-amott szétugatják a kutyák.
https://www.youtube.com/watch?v=hrxDDUYSsbU
https://www.youtube.com/watch?v=0QDswapK5j8
Elég halk az a rész, szóval síri csend, jó hallás, de inkább magasabb hangerőállás kell.
Én is ezt tapasztaltam. Bár nem hájend rendszeren, kb. két olcsó tápkábel ára volt az erősítő és a dobozok (a lánc eleje sem sokkak drágább)...
És onnan kezdve nem lehetne előítéletnek nevezni.
Ki az akinek nem mondjuk ki a nevét???supravox írta: ↑2021.10.13., szer. 09:37Kb. 2 éve jártam a jeles javító és konstruktőr mesternél..valami javítással kapcsolatban
Aki szerint csak és kizárólag az Ő termékei hallgathatóak.
Minden más egy fos.
Na Ő mutogatta ezt az ugatós felvételt.
Jaja igen hallottam.
Emlékeim szerint bal hátulról.
Na de ami elölről jött a hangfalakból...![]()
Azt az összemosott dinamikátlan hangot.
Szóval úgy érzem a vauzás még nem minden:)
Nekem az jutott eszembe ezzel az összehasonlítással kapcsolatban, hogy létezik-e ember itt a fórumon, aki komoly, nagy gyártók teljes csúcs rendszerét ( a gyártó által javasolt beállításokkal, kábelekkel stb.) kiváló akusztikájú teremben, mondjuk két félét, azonos műsorral össze tudott hallgatni? Ott is ekkor különbségek vannak pl. a téralkotásban?mishow írta: ↑2021.10.12., kedd 16:40Jó régen, amikor még csináltam (sőt talán még írogattam is) mindenféle teszteket, egyszer kaptam egy maroknyi USB DAC-ot.
Olyan rég volt, hogy már a típusokra sem emlékszem (talán volt közte a piros lapos meg a szürke "koporsó" HRT, az akkori ESI u24-em, meg talán még Bélától pár AVX-es kínai) és talán még a Jungson LS3/5-öm volt meg és szerintem a Creek Destiny - de mindegy is, mert nem ez a lényeg.
Volt egy akkoriban kedvelt zeném, valami bárban énekelt egy csaj, a szokásos zongora, dob, nagybőgő felállással, olyan igazi éjszakai füstös lokál hangulata volt az egésznek.
Háááát bassszus! A színpadkép mindegyiken másképp "nézett" ki, néha kicsit, néha nagyon. A két szélsőség az volt, hogy az egyiken a csaj egészen elől énekelt, a színpad elején, a hangszerek meg valahol épp pöntyögtek hátul. A másik véglet meg: láttam "lelki" szemeimmel, hogy a csaj hátul (!) kicsit beb@xva énekel a zongorára támaszkodva, a többiek meg épp vannak ahol vannak, kicsit már szétcsapva. A különféle színpadok mérete és a hangszerek távolsága is eltért, arról már nem beszélve, hogy az egyik cuccal a hajnali bárból ötórai teadélután lett, ahol a csaj vidáman mosolyogva énekelt, és mindenki szépen jólfésülten kísérte.
Akkor most hány éves a hangmérnök kapitány?![]()
Jól van az beállítva...onnan kell szólnia...Aszpirin írta: ↑2021.10.12., kedd 22:21Semmi gond, én is csak két helyen hallottam hátulról ugatni. De eddig nálam mindenki onnan hallotta, ezek szerint ez vagy a szoba sajatossága, vagy rosszul vannak beállítva a hangfalaim (azt meg hogy kell? :) ) Ha erre jársz, ugorj be valamikor…
Nincs meg CD-n, HRA-ról szól nálam.
Ugyan nem "hi-fi", de annak nézetkülönbségeire, elvárás beli különbségeire rávilágít ez is:wittao írta: ↑2021.10.10., vas. 15:06Tegnap, Győr:
Nem sok jot remeltem, mivel a hangositott koncerteket keves alkalommal talaltam jonak. John Williams filmzeneit a Győri Filharmonikus Zenekar jatszotta, szamomra nagyon tetszetos modon, hihetetlenul jol ereztem magam. Vegre nem orditott, nem csengett-bongott. Szuper volt.
A5C2BEB5-F56D-4D12-A3B1-173A6ECABC48.jpeg
Kb. 2 éve jártam a jeles javító és konstruktőr mesternél..valami javítással kapcsolatbanZolaBA írta: ↑2021.10.13., szer. 08:35Meghallgattam én is a kutyát. Szerintem a jobb szomszédban van, aztán elfut hátra ugatás közben.![]()
Viszont ami érdekes, hogy ez az egész térhatás nálam/szerintem hangerő függő. Elsőre benyomtam szokásos hangon, szólt jobbról de halk volt, ezért, hogy jobban megfigyelhessem tekertem feljebb, aztán megint feljebb, stb. és nekem úgy tűnik, hogy ahogy egyre hangosabb már csak sztereo poziciója van és ha visszahalkítom, hogy bizonyos hangok csak a háttérzaj szintjén legyenek akkor megjön az effekt tere és kerül jobb hátra a kutya. Gondolom megvan ennek is a logikája, hiszen be kell csapni a fület. Szóval aki nem hallotta térben az próbálja ki halkabban![]()
Akkor ti igazi burzsujok voltatok, mert nekünk otthon volt egy Tesla szalagos magnó, mellé egy Beag piros gömb hangszóró.pali923 írta: ↑2021.10.13., szer. 08:23Akkoriban egyetemista voltam, és egy kisvárosban laktunk a világ végén. Apámnak mindenféle bizniszei voltak az egyetlen helyi műszaki kereskedéssel. Egyszer mentem haza, és ott várt egy Pio deck és lemezjátszó, meg egy Cleopátra 2 hangfallal. Csak úgy.Alex_Aston írta: ↑2021.10.13., szer. 06:17Hogyne lett volna. Ott volt az Orion is, mint lehetőség, vagy a Beag![]()
Mit kellett volna mondanom? Hogy inkább kérek egy Beagot?
![]()
Akkoriban nem lehetett mást elérni hifiből itthon egy kisvárosban, ez maga volt ott a csúcstechnika. Emlékeim szerint az Orion a Videoton után jött elő a "hifi" cuccaival, kicsit később.
Akkoriban egyetemista voltam, és egy kisvárosban laktunk a világ végén. Apámnak mindenféle bizniszei voltak az egyetlen helyi műszaki kereskedéssel. Egyszer mentem haza, és ott várt egy Pio deck és lemezjátszó, meg egy Cleopátra 2 hangfallal. Csak úgy.Alex_Aston írta: ↑2021.10.13., szer. 06:17Hogyne lett volna. Ott volt az Orion is, mint lehetőség, vagy a Beag![]()
Hogyne lett volna. Ott volt az Orion is, mint lehetőség, vagy a Beag
Ilyennel még én sem találkoztam.
Sose tennék olyat. Az AVX-en ez egyébként sem szokás.
Én is 81-ből származom, az egy ilyen jó évjárat.
Dehogyis, az egy ilyen jó rendszer volt! Vagy talán le akarod szólni?
Hát igen, nekem is ez a bajom ezzel a leírással.
Azér a “in the yard next door” iránya eléggé függ attól, hogy milyen az ûléspozíciód a szomszéd kertjéhez képest, nem?Robici írta: ↑2021.10.12., kedd 23:00Na elővettem, ezt írja a lemez ismertetője: "This recording was mixed in QSound, a new audio technology producing a wider, more natural sound field. To hear the QSound effect you must be positioned centrally between the two speakers. If the dog barking at the beginning of the record doesn't sound like he's in the yard next door then your speakers are out of phase"
QSound and Q are trademarks of Archer Communications, Inc., 1991