zatar01 írta: ↑2021.10.18., hétf. 12:08
A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer. Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak. Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha. A tíznél is kb egy másfél év kellett ahhoz hogy stabil rendszer lehessen. Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért tálálták ki hogy új pc-t keljen vásárolni mert 2025 már a tíz nem kap frissítést. A régi pc-k csak Linuxra lesznek jók. Esetle kizárólagos média streamerre.
Szia Zatar01
Szedjük ezt a hozzászólásodat szálára, mert sok minden van itt kérem szépen...
1 - A win 11 egyenlőre csak kísérletre jó semmi másra, nem kiforrt rendszer.
Nálam otthon kb 4 hónapja megy róla a zenelejátszás és stream-elés,
kb egy hónapja pedig a munkahelyemen Win11-en dolgozom.
Féltem tőle megmondom az őszintét, de ennyi idő elteltével azt kell mondjam sokkal jobb munkára is!
Építész vagyok, több tucat komoly és drága programot használok (CAD, látványtervek, képszerkesztés, stb...)
Hibátlanul működik, szinte mindenben gyorsabb és stabilabb mint eddig bármelyik windows.
Egy valamit viszont nem tudok megszokni, ez az új tálca, na arra már várom, hogy legyen valami épkézláb
megoldás, ami úgy működik mint a régebbi rendszereken. Ezt a részt kegyetlenül elk***ták.
2 - Az informatikusok többsége sem ajánlja telepítésre alkalmasnak.
Szerintem a telepítés helyett a használatot szeretted volna írni. (nem nyelvészkedni akarok, de így azt jelenti a mondatod, hogy már telepíteni sem lehet)
3 - Ráadásul ha usb-ről van telepítve a frissítéseket sem kapja meg automatikusan soha.
Ez így konkrétan nem igaz! Volt olyan Insider változat még a kezdetekben (2021-06 körüli időben)
ami nem frissített, de a hivatalosan kiadott Win11 USB-ről telepítve frissíti magát.
4 - Ráadásul ezt a tpm mizériát is gyanítom azért találták ki hogy új pc-t keljen vásárolni...
A gépeimbe van TPM-2 chip fogadására alkalmas foglalat, viszont nem szeretném ezt használni.
Van éppen elég "póráz" már az ember nyakán, még plusz egy nem kell.
Remélem nem haragszol meg soraimért, csak én nap mint nap használom, nem egy blogger véleményét
adom tovább!