Komolyra fordítva eléggé vegyesek az érzéseim. Ami egyértelműen hűha faktor az a sztereó színpad és a részletesség. Ebben klasszisokkal jobb, mint az eddigi erősítőm és mint amennyibe került. Feleslegesen nem is ömlengenék róla, szerintem ezt mindenki mindenhol leírta már, egyáltalán nem alaptalanul.
Amivel viszont nem tudok megbarátkozni, az az alsó szekciója a zenének. Hogy érzékletesen leírjam, először azt hittem rosszul kötöttem be a hangfalakat és ezért tűnt el mindennek az alja. De nem. Sokat hallgatva feltűnik, hogy részletgazdag és pontos mélyekkel rendelkezik, csak kevéssel.
Illetve nem tudom.
Amikor vásárlás előtt beszéltem az eladóval és megkérdezte milyen hangfalakkal hallgatom majd (MA RS1 S) akkor az első reakciója az volt, hogy azok erősek magasban és középben. És végülis lehet innen is nézni.
Összességében teljesen mindegy, hogy a közép és a magas szól 120-130%-on és a mély 100%-on, vagy előbbi kettő 100%-on és a mély csak 70-80%-on, a végeredmény ugyanaz :) Egy gyönyörű színpaddal rendelkező, precíz és részletgazdag, ámde magasban/középben erős, avagy mélyben gyenge hangkép.
És ez csak azért probléma, mert alapvetően melegebb hangzásvilágot kerestem, ami az erősebb magasaknak - még ha azok nem is bántóak, harsányak - és a halkabb mélyeknek - azok lágysága mellett is - javarészt nem valósul meg. Illetve azért probléma, mert ezek szabályozására az erősítő nem képes.
Úgyhogy most gondban vagyok. Hosszabb távon ez biztosan nem fog így maradni, tehát vagy az erősítőt cserélem, vagy a hangfalakat. Utóbbi eddig gond nélkül kiszolgált egy NAD és egy CA erősítőt is és nem volt vele gond. Viszont az is biztos, hogy a Creek nem minden hangfalon így szól. Egyszerűen ők ketten így muzsikálnak. Csak nekem meg ez nincs rendben :(