Hát Aszpirin sajnálom hogy én leszek a kakukktojás, de azt a kutyát még soha sehol nem hallottam hátulról ugatni. Ha jól van beállítva minden akkor jól fókuszáltan jobb oldalról ugat rögtön az elején (ha jól rémlik amúgy a füzet is azt írja, hogy "a melletted lévő szobából" de most nem szedem elő megnézni). Anno még a régi lakóhelyemen a padlásszobában pont jobb oldalon volt az ablak is, kint meg nálunk is volt kutya és ha jött valaki mindig mutattam ezt és mindenki azt hitte, kint ugat a kutya. Az ott szélessávú egyutas volt, nagyon szépen kihozta a többi effektust is, mert az a lemez tele van ilyenekkel. Egy dolog szokott hátulról jönni, azt hiszem a 3. track-en van egy zongora, na az egy darabig hátulról jön valóban, de az nem annyira fókuszált mint a kutyaugatás az elején (aztán van még vízcsöpögés, vonatfütty, brácsa, rádió, stb :-)
Amikor hifit kerestem, mindig ez volt az egyik tesztlemezem, de egy cucc kivételével egyik bemutatóteremben és egyetlen helyen se szólt olyan precizitással a kutya mint a szélessávún. Mindig valami elkenődött, meghatározhatatlan paca volt jobb oldalon. Amúgy tény, hogy a hangsugárzók pontos beállítása is kell hozzá.
Én történetesen nagyon szeretem ezt az albumot, többször volt már rám katartikus hatással. És az effektusok itt nem öncélúak, hanem a művészi üzenet szolgálatába vannak állítva. És volt már olyan élményem amikor egyszer sötétedéskor, nagyon ráhangolódva tudtam meghallgatni, hogy a végére már tényleg nem tudtam mi a valóság és mi az illúzió. Aztán a végén mikor Waters énekli, hogy "It was the greatest show on earth", nekem az legtaglózó, katartikus élmény volt. Na ez például egy nagy zenehallgatási élmény volt az életemben, máig emlékszem pedig jó régen volt.

(Pedig egy kis DIY 14 centis szélessávú egyutasról szólt egy akusztikailag kezeletlen kis 12,5 négyzetméteres szobában ráadásul CD-ről. :-)
Én is nézegettem más Waters szólóalbumot is, azt gondoltam majd azok is ilyen jók de a többi már nekem se tetszett a belehallgatások alapján.
Itt van egy 1991-es műsor ahol amúgy valami hasonlót demonstrálnak mint ez a Q sound:
https://youtu.be/YUZP6AHUzx8?t=896