Ez is így van.Vinkler írta: ↑2021.10.06., szer. 17:39Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.![]()
Viszont, ha gatyamadzaggal is felejtős, azt kábelezheti kend akármivel, meg naphosszat, akkor sem lesz belőle értékelhető hang.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 99
Re: Általában a hifiről
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Addig tapasztalat, amíg egyet értünk vele, különben rágalom. Igaz lehet ez mindkét oldalon.
Nem szotkam hibázni.
Azt hiszem én pont egy tapasztalatot osztottam meg.white-tiger írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:59Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
De ahogy nézem teljesen feleslegesen, mert csak sértődés a vége.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

Hoppá… És ezért (is) gyártják.
Mindenki eldöntheti hogy neki mit/mennyit ér.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7818
Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
Gratulálok!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- fererencz
- Törzsvendég

Mint ezt is:
https://www.amazon.co.uk/Shit-Glitter-c ... B01M69W8TG
(Persze nem a kábel témát akarom ezzel támadni, hanem az érvelést)
Nem szotkam hibázni.
"Magyar Narancs: A másfél milliós, csöves erősítő és az aranyozott hangszórókábel tényleg számít, vagy ez csak az audiofilek sznobizmusa?
Ujházy László: Nem vagyok a csúcsszuper dolgok híve. Egyszer például hangszórókábeleket teszteltünk, az egyiknek métere ötezer, a másiknak háromezer forint, volt köztük aranyozott, ezüstözött, oxigénmentes, amit csak el tud képzelni. Stikában betettünk a tesztalanyok közé egy közönséges villanydrótot. És nem volt különbség."
Ujházy László: Nem vagyok a csúcsszuper dolgok híve. Egyszer például hangszórókábeleket teszteltünk, az egyiknek métere ötezer, a másiknak háromezer forint, volt köztük aranyozott, ezüstözött, oxigénmentes, amit csak el tud képzelni. Stikában betettünk a tesztalanyok közé egy közönséges villanydrótot. És nem volt különbség."
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- fererencz
- Törzsvendég

Ez nem magyarázat. A piac tele van olyan termékekkel, amiket nem azért gyártanak, mert van "értelme", hanem mert megveszik.
Nem szotkam hibázni.
Viszont, ha gatyamadzaggal is felejtős, azt kábelezheti kend akármivel, meg naphosszat, akkor sem lesz belőle értékelhető hang.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9563
Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.
Viszont, ha gatyamadzaggal is felejtős, azt kábelezheti kend akármivel, meg naphosszat, akkor sem lesz belőle értékelhető hang.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Vagy nem, de egy normális minőségű kábellel már talán.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó

Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.
Ááá...megtaláltam...a helyén! Ahogy illik! 
Gyula
Ha már szóba hoztad, esetleg pontosítanál?
Gyula
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 446
Bocsánat, kár volt hozzákevernem a témához, de emlékeim szerint a DMM is digitális felvételi alapokon nyugodott, vagy tévedek?
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Ó, elnézest, lassú vagyok… mert egy igazán szép Handel-orgona-concerto felvételre bukkantam, ami folyton eltereli a figyelmemet… :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
DMM technológiával felvett lemezek? Hmmm. Ez új nekem. DMM (direct metal mastering) tudtommal egy mesterlemez-vágási technológia, de persze lehet, hogy tévedek.PgSpa írta: ↑2021.10.05., kedd 21:51A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...![]()
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A DMM aka Direct Metal Mastering a TELDEC által kidolgozott lemezvágási eljárás volt legjobb tudomásom szerint.
Gyula
- PgSpa
- Fórumlakó

A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11177
- Kapcsolat:
Na az meg mi a szösz? Az egyik oldala SACD?
- PgSpa
- Fórumlakó

Nem keserítesz el, nyilván úgy van, ahogy írod. Akkor még kevésbé értem, hogy miért szól nálam ennyivel jobban az SACD a normál CD-hez képest.
[/quote]
Az SACD az én alap rendszeremen is jól szól (mármint a valódi lemez), sőt nagyon jól szól, DE engem már valahogy nem az érdekel, hogy milyen mélyre és magasra megy, meg ilyesmi, hanem a zene komplexitása, ritmikája, élményszerűsége hogyan jön le. És erre egy sima CD programja is nagyon jó tud lenni. Sőt én, minő eretnekség, hibrid LP-ket is szeretek hallgatni, ami ugye merő anakronizmus....ja, és most éppen a Bartókot hallgatom, élő követítés, netrádió, szar MP3, de az élmény nagyon jó...
[/quote]
Az SACD az én alap rendszeremen is jól szól (mármint a valódi lemez), sőt nagyon jól szól, DE engem már valahogy nem az érdekel, hogy milyen mélyre és magasra megy, meg ilyesmi, hanem a zene komplexitása, ritmikája, élményszerűsége hogyan jön le. És erre egy sima CD programja is nagyon jó tud lenni. Sőt én, minő eretnekség, hibrid LP-ket is szeretek hallgatni, ami ugye merő anakronizmus....ja, és most éppen a Bartókot hallgatom, élő követítés, netrádió, szar MP3, de az élmény nagyon jó...