Szalon írta: ↑2021.09.30., csüt. 09:23
viszont rossz ezt így látni amúgy leírva, hogy mennyi extra idő van még a tekerésekben, amihez a bicaj karbanntartást (mosás/takarítás/olajozás/gumicser...stb) még bele se számoltam...
és nem említsz téli tréninget, ahol jóesetben csak az út vizes, rosszabb esetben esett is

A sterimo a minimum,aiben a legrosszabb, ha sorba is kell állni. 5 perc várakozással elég jól át lehet már fagyni

aztán bicaj letesz,hogy csöpögje ki magát, majd mire lenyomtad a fehérjeturmixot, jöhet a módszeres átolajozás a forgáspontokon(fék,váltás = WD40) lánc. nem tűnik soknak, de 4-5 óra hidegben tekerés után még üdítőleg hat, ráadásul nem 10 perc, de a legborzalmasabb,mire a bicaj kicsöpög, már kezded elfelejteni. a pulzus kezd leülni, kezdesz kifeküdni és ekkor kell erőt venni, mert másnap reggel újra irány a szép, mocskos alföldi táj
egyébként kb szerintem jók az arányaid.
nálunk úgy ment, kb 6 kilire volt az edzés indulási pontja. ha nem voltam késésben, szép kényelmesen kigurultam, ez afféle első melegítsé az ülőmunka után. de sokszor már városban is előkerült az 50/17 (más erőben voltam akkor,mint amit Ti láttatok), elpörgettem. 25-30 között mentem ki edzésre, ha késében voltam, tolni kellett, akkor 30 fölött, de még maradt a 17.
xal 6 kili előmelegítés.
ezt követte 5 kili melegítés csapatban, kb 35-ös tempó. általában páros sorban, váltottvezetés érzésere, 500-1000méter, beszélgetős. majd a 100-as kőtől (105-től indultunk és visszafele számol) már tempót emeltünk. itt 5 kilin jött két hullám, ahol már illett a 38-40et tartani és rendzerint a 95 kötöl indult az első résztáv. itt már előtte egy elynúlós,combosabb kaptató volt, de a 40-et kellett tartani. aztán kő előtt jöttek a váltócsattogások és nyél 50(ahogy a szél adta,engedte, de a középérték az 50 volt)
ezután eltérő hosszú résztávok és pihenők jöttek, pihenő 38-40(40 volt az előírt,ahogy sikerült) és 50-es menések.
hazafele elvielg az utolsó 5 kili leforgatás volt, de az inkább a pöcsméregetés volt, kiben maradt még annyi,hogy behúzza a sort 40-42 környékén a városig.
a végére maradt a hazafele 6 kili, de az már tényleg lazán... eleinte még nagy/17, de csak lazán forgatva, aztán kistányér a végére.
mi ezt a terhelést annyira megszoktuk, különösebb utólagos, vagy előzetes kezelést nem igényelt, de nyilván, ideág el kell jutni valahogy. itt nem az a kérdés,meg tudjuk e csinálni a kiírt dolgokat, hanem milyen minőségben oldjuk meg. mennyire halad szépan a sor résztávban, mennyire forog szépen a lánctalp pihenőben, stb... szóval a technika finomítása az egyik fontos cél, nomeg, persze a szintetntartás, így nem teljesen összevethető egy erősítő-edzésfolyamattal.
edit: ja, nem írtam pulzust és egyebeket. ez ugye azért van, mert csapatban edzésnél ezek az adatok értelmezhetetlenek. ha érzed, hogy jön a baj,időben ki kell állni a vezetésből és hátrasorolni pihenni. de azért voltak megadva itinerben olyanok, hogy 75%-on, akkor azt tudtuk, hogy laza, "átmozgató+1 pici" edzést jelent
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu