Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5307

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szalon írta:
2021.09.30., csüt. 12:27

Nyáron nekem azért voltak ilyen heteim, ahol nagyon sokat számított a bicajon kívüli tevékenység is: 20+ óra, 550km szűk 6000m szinttel... :rolleyes:
Sajnos ilyeneket itthon nem tudok menni már.
Rossz helyen laksz. :D Itt a környéken kedvedre élvezkedhetnél. Most néztem kíváncsiságból Locuson az Eger-Kékes-Eger kört, ami 112km, és 1905m szint. Ha több időm lenne (és kevésbé lennék lusta) ott heti egy-két menettel jól kipattinthatnám magam. De akkor már valószínűleg én is pisztolyoznék... :rolleyes:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4592
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

apropó!

Part tuti, más nemtom, van e elvetemült, aki küllőfeszmérőt használ.
Tegnap az új elkezdett minden baromságot mérni. ami kijelző szerint be volt állítva 15-re, először 16 volt, majd 17, majd megint 16,aztán volt,hogy 20... jódarabig nézegettem,majd úgy voltam, visszaküldöm a fenébe, de valami ötlettől vezérelve megfújtam WD40-el a rugót, ahol rögzítve van a csavaros végű tengelyen. és jééé, ami 15 volt régen, 15 lett... amit jól kilazítottam, hogy túl feszes, meg csavargathattam vissza, mert a 17 csak 12 volt. de vicc,hogy a sajátom(kerék), ami 15,az is 17 volt :D

xal használat előtt inkább fújjuk be, az a biztos
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.09.30., csüt. 12:27

Nyáron nekem azért voltak ilyen heteim, ahol nagyon sokat számított a bicajon kívüli tevékenység is: 20+ óra, 550km szűk 6000m szinttel... :rolleyes:
az a 2 óra, 70 kili nem rossz :smile32:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

pärt írta:
2021.09.30., csüt. 11:16
Én szigorúan kaotikus és esetleges időbeosztás szerint megyek esetileg alakuló terhelésekkel. :D Idáig bevált.

Szalon említett kisebb, 2-2,5 órás tekeréseket. Nálam egy 2,5 órás menet már viszonylag nagyobbnak számít. 4 órásra csak hétvégeken tudok menni, de ha őszinte vagyok magamhoz, az utolsó órát már nem nagyon élvezem. Biztos másnál is megvan, hogy mondjuk 80-90 (kinek mennyi) után már nem úgy gurul a gép. Szóval átlag harcosoknak a 100+ már jóval megterhelőbb - ha csak nem gyakorítja az ilyen alkalmakat. És itt jöhet képbe a nyújtás, masszírozás, ami a kisebb terheléseknél még nem olyan fontos, de nagyobbak esetében - különösen ha másnap hasonló következik - már fontos lehet.
Csatolmányok
IMG_7660.PNG
IMG_7660.PNG (402.86 KiB) Megtekintve 1198 alkalommal
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.09.30., csüt. 11:16
Én szigorúan kaotikus és esetleges időbeosztás szerint megyek esetileg alakuló terhelésekkel. :D Idáig bevált.

Szalon említett kisebb, 2-2,5 órás tekeréseket. Nálam egy 2,5 órás menet már viszonylag nagyobbnak számít. 4 órásra csak hétvégeken tudok menni, de ha őszinte vagyok magamhoz, az utolsó órát már nem nagyon élvezem. Biztos másnál is megvan, hogy mondjuk 80-90 (kinek mennyi) után már nem úgy gurul a gép. Szóval átlag harcosoknak a 100+ már jóval megterhelőbb - ha csak nem gyakorítja az ilyen alkalmakat. És itt jöhet képbe a nyújtás, masszírozás, ami a kisebb terheléseknél még nem olyan fontos, de nagyobbak esetében - különösen ha másnap hasonló következik - már fontos lehet.
Meg szerintem biztosan van egyéni, alkati különbség is. Van ismerősöm, akinek annyira kötött, feszes az izomzata, hogy kisebb terhelésektől is előfordulnak szakadások - ő csak óvatosan vitézkedhet.
ismerős érzés :D de aki rendszeresen teker, irányítottan, mind fejben, mind kondícióban, mind étkezésben erre fel van készülve. régen nekem is volt,hogy több.mint 7 órát tekertem, bazi melegben, csak kutaknál megállva,tankolni. 120 kilig élveztem, bár az időközben jövő eső kicsit kedvem és tempóm szegte, de újra kisütött. xal 120ig élveztem. 160 körül már baromira untam és az utolsó 10-15 kínlódós volt. a negyedik banánt felénél eldobtam, már azt is untam :D kerek 200 lett, de én többet nem mentem ilyen hosszúra egyedül. (de talán csoportosan se)
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.09.30., csüt. 09:23
viszont rossz ezt így látni amúgy leírva, hogy mennyi extra idő van még a tekerésekben, amihez a bicaj karbanntartást (mosás/takarítás/olajozás/gumicser...stb) még bele se számoltam... :angry:
és nem említsz téli tréninget, ahol jóesetben csak az út vizes, rosszabb esetben esett is :D
A sterimo a minimum,aiben a legrosszabb, ha sorba is kell állni. 5 perc várakozással elég jól át lehet már fagyni :D
aztán bicaj letesz,hogy csöpögje ki magát, majd mire lenyomtad a fehérjeturmixot, jöhet a módszeres átolajozás a forgáspontokon(fék,váltás = WD40) lánc. nem tűnik soknak, de 4-5 óra hidegben tekerés után még üdítőleg hat, ráadásul nem 10 perc, de a legborzalmasabb,mire a bicaj kicsöpög, már kezded elfelejteni. a pulzus kezd leülni, kezdesz kifeküdni és ekkor kell erőt venni, mert másnap reggel újra irány a szép, mocskos alföldi táj :D

egyébként kb szerintem jók az arányaid.
nálunk úgy ment, kb 6 kilire volt az edzés indulási pontja. ha nem voltam késésben, szép kényelmesen kigurultam, ez afféle első melegítsé az ülőmunka után. de sokszor már városban is előkerült az 50/17 (más erőben voltam akkor,mint amit Ti láttatok), elpörgettem. 25-30 között mentem ki edzésre, ha késében voltam, tolni kellett, akkor 30 fölött, de még maradt a 17.
xal 6 kili előmelegítés.
ezt követte 5 kili melegítés csapatban, kb 35-ös tempó. általában páros sorban, váltottvezetés érzésere, 500-1000méter, beszélgetős. majd a 100-as kőtől (105-től indultunk és visszafele számol) már tempót emeltünk. itt 5 kilin jött két hullám, ahol már illett a 38-40et tartani és rendzerint a 95 kötöl indult az első résztáv. itt már előtte egy elynúlós,combosabb kaptató volt, de a 40-et kellett tartani. aztán kő előtt jöttek a váltócsattogások és nyél 50(ahogy a szél adta,engedte, de a középérték az 50 volt)

ezután eltérő hosszú résztávok és pihenők jöttek, pihenő 38-40(40 volt az előírt,ahogy sikerült) és 50-es menések.
hazafele elvielg az utolsó 5 kili leforgatás volt, de az inkább a pöcsméregetés volt, kiben maradt még annyi,hogy behúzza a sort 40-42 környékén a városig.

a végére maradt a hazafele 6 kili, de az már tényleg lazán... eleinte még nagy/17, de csak lazán forgatva, aztán kistányér a végére.

mi ezt a terhelést annyira megszoktuk, különösebb utólagos, vagy előzetes kezelést nem igényelt, de nyilván, ideág el kell jutni valahogy. itt nem az a kérdés,meg tudjuk e csinálni a kiírt dolgokat, hanem milyen minőségben oldjuk meg. mennyire halad szépan a sor résztávban, mennyire forog szépen a lánctalp pihenőben, stb... szóval a technika finomítása az egyik fontos cél, nomeg, persze a szintetntartás, így nem teljesen összevethető egy erősítő-edzésfolyamattal.

edit: ja, nem írtam pulzust és egyebeket. ez ugye azért van, mert csapatban edzésnél ezek az adatok értelmezhetetlenek. ha érzed, hogy jön a baj,időben ki kell állni a vezetésből és hátrasorolni pihenni. de azért voltak megadva itinerben olyanok, hogy 75%-on, akkor azt tudtuk, hogy laza, "átmozgató+1 pici" edzést jelent
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Meg szerintem biztosan van egyéni, alkati különbség is. Van ismerősöm, akinek annyira kötött, feszes az izomzata, hogy kisebb terhelésektől is előfordulnak szakadások - ő csak óvatosan vitézkedhet.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8021

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nekem meg szerencsére nem kell gondolkoznom, hogy mik legyenek az arányok, mert minden pontosan elő van írva. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

avl2 írta:
2021.09.30., csüt. 07:15
AAttila írta:
2021.09.29., szer. 20:35
…éppen az edzésre van időm, sajna van,hogy azon is rövidítek…
nekem is hasonlo ill. szerintem altalaban is az időráfordítás (mire, mennyit) a kulcs, meghatarozo, limit.

ha van 1.5-2.0 ora (ha csak 1 ora, akkor bele se kezdek), abbol en mar megyek gurulni, es nem ugy, hogy 15 perc melegites, öltözes, utana 30 perc nyujtas, 15 perc hengerezes, 15 perc “pisztolyozas”, 5 perc zuhany ….es akkor maradt/na 10 perc a tekeresre

hanem a raszant/rendelkezesre allo idő 85-95%-a maga a tekeres, a többi el van osztva a cuccolásra, mini nyujtasra, stb.

Nem optimális (valószínűleg).

Ha “full” program (melegítés, maga a “lényeg”=tekerés, utána “minden”=nyujt, henger, akarmi), akkor mi lenne durvan a helyes időarány?
Aki kicsit ennek megfelelőbben teszi (gondolom Szalon, Sebi), mennyi idő 1-1 alkalom, mennyi idő aminél még bele sem érdemes kezdeni, mert tul rövid lenne ? es kb. heti hány óra “megy/mehet” erre ?
Nálam eléggé terhelés függő.

Van, amikor asszonnyal megyek, valamint a recoveri tekerések. Ezeknél igazából külön nem szoktam bemelegíteni, mert gyakorlatilag az egész tekerés számomra kb bemelegítő zónában zajlik. (Pulzus: 60% alatt, teljesítmény 55% alatt) Az ilyen tekerések után nem szoktam semmit csinálni (ez akkor változik kicsit, ha az előző nap/napokban extra terhelést kaptam, akkor van kis bemelegítés, 5 perc pisztoly, valamint utána is 5-10 perc pisztoly, pár perc nyújtás)

Amennyiben rövid, de intenzív edzés vár rám (2-2,5 óra tekerés) akkor 10 perc pisztoly be/előmelegítés, 5 perc bicajon extra lassú tempó, ezt nem is szoktam a tekerés időtartamába beleszámolni (pulzus kicsit nyugalmi felett, teljesítmény 35% körül) 10-20 perc laza bemelegítés (pulzus 60% alatt, teljesítmény 55% alatt) levezetés bicajon 10-20 perc szintén ilyen tartományban. Utána 15-20 perc pisztoly, 10 perc nyújtás. Amennyiben több nap is nagyobb terhelést kaptam, akkor akár napi még 2-3 extra alkalommal is pisztolyozom magam 10 perceket...

Amennyiben hosszab (3-4-5 óra) tekerés vár rám, akkor 5 perc pisztoly, 5 perc bicajon extra lassú tempó, (pulzus kicsit nyugalmi felett, teljesítmény 35% körül) 10 perc laza bemelegítés (pulzus 60% alatt, teljesítmény 55% alatt) 10 perc emeltebb tempó (pulzus 70% alatt, teljesítmény 65% alatt) alatt. Levezetés bicajon 10-20 perc bemelegítő tartományban. Utána 15-20 perc pisztoly, 10 perc nyújtás.

Idők persze nagyságrendi idők, nem stopperrel mérem, inkább érzésre hagyatkozom. Ha úgy érzem, akkor inkább megnyújtom kicsit a levezetést... vagy akár a bemelegítést is. Továbbá heti 4x járok kondiba, ahol bemelegítés/nyújtás során, van hogy extrán hengerezem/nyújtom a lábam 5-10 percig, ha úgy érzem, hogy kell. Lábnapokon pedig 20-25 perc henger/nyújtás bemelegítés és levezetésként is amúgy is van.
Öltözködés, készülődés (pumálás/kis olajozás/kulacsok megtöltése, tárolóból bicaj előszedése...stb) nyáron 10, télen 15 perc kb. Vetkőzés elpakolás 5 perc nyáron, 10 perc télen...

Összegezve időarányosan: (tekerés - egyéb):
Recovery-családi tekerésnél: 87,5 - 12,5%
Rövid, de intenzív: 66 - 33%
Hosszabb tekerés: 82 - 18%

Hogy az én módszerem mennyire helyes, vagy sem, azt nem tudom megmondani, de annyi biztos, hogy sérülés/túlterhelés/meghúzódás...stb sosem ért így... viszont rossz ezt így látni amúgy leírva, hogy mennyi extra idő van még a tekerésekben, amihez a bicaj karbanntartást (mosás/takarítás/olajozás/gumicser...stb) még bele se számoltam... :angry:
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
Leginkább azért, mert éppen az edzésre van időm, sajna van,hogy azon is rövidítek. A munka, a család (gyerekek külön programjai) miatt alig van időm. Még így is éjszaka folytatom a munkát. Baromi gyorsan el tudok aludni, ha mindennel végeztem. Így inkább azt a fél órát is alvással töltöm és úgy regenerálódok. Ha érzem,hogy nagyon fájt az edzés,akkor megcsinálom. De ha csak "érzem", hogy dolgoztam, az nem érdekel.
Hétfő pihi, kedd,szerda fejlesztés, csütörtök z2, 6-8 kiállással,péntek pihi, szombat, vasárnap fejlesztés v verseny. Bevált, megy a regenerálódás is.
ha az segít,én se csináltam semmit. ami nem azt jelenti, hogy nem nézem semmibe, de az idő. meg nem éreztem,hogy ne regenerálódnék a következő tréningre. régebben pl szombati edzés után még kimentünk a kertbe, főztem valami bográcsost, vasárnao meg mentünk bükkbe tekerni, de nem ilyen répáshuta tárkány,hanem 100-110 kiliket. a 80 már rövidnek számított és hétfőn vigyorogva jöttem dolgozni. most a regenerációm sokkal lassabb lett, de alapvetően én inkább a keringés elfáradásában érzem a problémát, meg a szénhidrát, cukor,stb... kimerítésében. rendszertelenül tekerek, az anyagcserét teljesen meghülyítem, így akár egy laza gurulás is van, hogy zavart okoz a rendszerben.
de alapvetően izomlázam sose volt, de beállt izmok se. mondjuk, heti 1-2 alkalommal meglátogattuk a gyógyfürdőt. bár nem rekreációs szándékkal, csak úgy időtöltés...
na,fenében, mennem kell. a lényeg, nálam se voltak izomproblémák, nem nagyon gyúrtam,bár tréning után mindig volt leforgatás,meg néha meghúzgáltam a lábam nyújtás címszó alatt. ... franc, mennem kő...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.09.29., szer. 19:48

Igen, valóban sokáig nézegettem (kb 5-6 hónapig...) és az 50 EUR példányok kipróbálásától jutottam el ehhez...
Én a következők miatt választottam ezt, nem fontossági sorrendben:

teljesen logikus :smile32:
halfnote.hu

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

AAttila írta:
…éppen az edzésre van időm, sajna van,hogy azon is rövidítek…
nekem is hasonlo ill. szerintem altalaban is az időráfordítás (mire, mennyit) a kulcs, meghatarozo, limit.

ha van 1.5-2.0 ora (ha csak 1 ora, akkor bele se kezdek), abbol en mar megyek gurulni, es nem ugy, hogy 15 perc melegites, öltözes, utana 30 perc nyujtas, 15 perc hengerezes, 15 perc “pisztolyozas”, 5 perc zuhany ….es akkor maradt/na 10 perc a tekeresre

hanem a raszant/rendelkezesre allo idő 85-95%-a maga a tekeres, a többi el van osztva a cuccolásra, mini nyujtasra, stb.

Nem optimális (valószínűleg).

Ha “full” program (melegítés, maga a “lényeg”=tekerés, utána “minden”=nyujt, henger, akarmi), akkor mi lenne durvan a helyes időarány?
Aki kicsit ennek megfelelőbben teszi (gondolom Szalon, Sebi), mennyi idő 1-1 alkalom, mennyi idő aminél még bele sem érdemes kezdeni, mert tul rövid lenne ? es kb. heti hány óra “megy/mehet” erre ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2021.09.29., szer. 17:31
revox írta:
2021.09.29., szer. 16:00
jól néz ki ez a dogma, hogy verjek bele :D ;peace;
Revi,ezek láttán megértem,hogy egyből apróra verted a Meridát :kapdelm:
Na melyik lesz a befutó. :party:

5E2C7C14-4EBC-4F9A-A344-EB623E0014BA.jpeg

8D8F89DB-3D61-4A46-B6FC-813F4323E085.jpeg

94FD885D-841B-45AC-B7C7-95E6B5E1B5D4.jpeg

630A18DC-6C40-46BB-AD32-6A47CF548ACD.jpeg
Kettő nem függ össze. Három bicaj van. Nekem jelenleg a legoptimálisabb választás a Gan. Teljes felszereltséggel az is csak 7,3kg ultegrával, ha durára cserélném egyből 7 lenne. Hasonlóan viselkedik,mint a merida, de lényeghesen kisebb. Bár pont ma néztem egy gcn videót, ahol a méretet taglalták. Elvileg ami kisebb,mint a méreted azzal néha belerúgsz az első kerékbe. Na, a gannal és dogmával is előfordul ez néha, reactoval még soha(kazalógus szerint az méretem), de akkor is azt érzem, nekem testhezállóbb a kisebb váz.

Egyébként ez a két bicaj tetszetős. Méretben a Speci kisebb, meg valsz az hozzám közelebb állhat, de az F12 is nagyon szép. Lehet,ha kezelésbevenném, többet kihoznék belőle, mint amikor próbáltam, de nincs nyugtalan éjszakám. Ellenben erősen agyalok egy csöves erősítőn, így lehet pl a reacto átsétál egy csövibe.
Ha a kettó közül kellene választani? Lövésem sincs. Szerintem az ésszerű a speci lenne, de az f12 élőben tényleg durván odacsap.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2021.09.29., szer. 22:09
AAttila írta:
2021.09.29., szer. 20:55
Fennt van az új fékváltókar és bandázs 36_3_1.gif
20210929_180305.jpg
11-esre váltottál? Vagy betegeskedett sz előd?
Már tavaly 11-re váltottam,csak a baloldali nem lett kicserélve, mivel funkciójában a régi is jó volt. Most viszont szép,szimmetrikus, ha úgy gondolnám, hogy eladom, csak szebb így. ;) :smile32:

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
2021.09.29., szer. 20:55
20210929_180305.jpg
11-esre váltottál? Vagy betegeskedett sz előd?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

20210929_180305.jpg
20210929_180305.jpg (1.97 MiB) Megtekintve 1162 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.09.29., szer. 20:16
AAttila írta:
2021.09.29., szer. 20:14
asebestyen írta:
2021.09.29., szer. 18:21
Olyan a nyújtás a testnek, mint kerékpárnak az ápolás, karbantartás, zsírzás, olajzás. :)
Ááá....én azt sem csinálom 31_1_21.gif

Tudom,hogy jót tenne, mégsem csinálom. Tudom,hasznos, de mégsem. jaj.gif

(A bicót természetesen karbantartom ;) )
Nah, akkor most én kérdezek. De mijjjjér? :D
Leginkább azért, mert éppen az edzésre van időm, sajna van,hogy azon is rövidítek. A munka, a család (gyerekek külön programjai) miatt alig van időm. Még így is éjszaka folytatom a munkát. Baromi gyorsan el tudok aludni, ha mindennel végeztem. Így inkább azt a fél órát is alvással töltöm és úgy regenerálódok. Ha érzem,hogy nagyon fájt az edzés,akkor megcsinálom. De ha csak "érzem", hogy dolgoztam, az nem érdekel.
Hétfő pihi, kedd,szerda fejlesztés, csütörtök z2, 6-8 kiállással,péntek pihi, szombat, vasárnap fejlesztés v verseny. Bevált, megy a regenerálódás is.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Kaptok rólam egy képet a hétvégéről :gift:
received_818174515543226.jpeg
received_818174515543226.jpeg (66.1 KiB) Megtekintve 1148 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2021.09.29., szer. 20:14
asebestyen írta:
Olyan a nyújtás a testnek, mint kerékpárnak az ápolás, karbantartás, zsírzás, olajzás. :)

Nah, akkor most én kérdezek. De mijjjjér? :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2021.09.29., szer. 19:49
asebestyen írta:
2021.09.29., szer. 16:16
Nekem is van, szeretem is, de nem tudnám kiváltani vele a hengert azért, viszont mellé nagyon jó.
Kifejtenéd kicsit, hogy miért nem? :smile53:
Mert pl a hátamat (gerincmerevítők, csuklya) ki tudom hengerezni, de a "pisztolyhoz" segítség kell. Én még a teniszlabdát is be szoktam vetni, ha olyan helyen érzek csomót pl a vállamban vagy a csípőlapát alatt a farizomban, ahol a henger már csonton felülne akárhogy fészkelődök. Másrészt én a hatását is kicsit másnak érzem. Az izmok szétrezgetésével rövidebb idő alatt lazul az izom, de nálam valahogy nincs olyan tartós hatása, mint a hengernek. A henger után "pisztolyozva" viszont a leghatékonyabb nálam, de arra csak ritkán van szükség. Még ez is fokozható, kilazított izmokkal még megteker a manuálterapeuta, az mindent visz, csak utána nem jó emelni, nekem meg tuti, hogy aznap vagy másnap kell felvinnem a kollégával egy 120kg-os gépet a másodikra, úgyhogy ilyenen már régen voltam.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2021.09.29., szer. 16:16
Nekem is van, szeretem is, de nem tudnám kiváltani vele a hengert azért, viszont mellé nagyon jó.
Kifejtenéd kicsit, hogy miért nem? :smile53:
Lumin A1
Siltech

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2021.09.29., szer. 17:02
avl2 írta:
2021.09.29., szer. 16:43

en is megnyitottam, es mar csuktam is be a 600 €-t meglátva.

Más kategórákban utazok/zunk - nem baj ez, inkább természetes. Mint mindenben: széles a mezöny.

...az lehet, hogy nem egyszerü, hogy a másik kategória (mindennél van "lejjebb" és mindennél van "feljebb" is) felé pozitívan (vagy sehogy) viszonyulni, de ne negatívan
részemről semmi negatív, csak felkacagtam. ez olyan igazi szalonos volt, ami nem negatív, így szeretjük :napsut: vagyis én így szeretem. benyom egy linket,amin fixen valami polgárpukkasztó ár lesz ;peace; gondolom,amikor valamit kitalál, hogy vesz, megkeresi a legjobbnak ítéltet, ami sokszor determinálja az árat és megveszi. jóvanaz, kinek ,mi a bogara. nekem a felnimatrica betűje, másnak más :smile32:
Nem veszem magamra ám, csak nyugodtan! ;)
Igen, valóban sokáig nézegettem (kb 5-6 hónapig...) és az 50 EUR példányok kipróbálásától jutottam el ehhez...
Én a következők miatt választottam ezt, nem fontossági sorrendben:

- Akkumulátoros - számomra kényelmes, hogy nem kell konnektor mellet állni/ülni/feküdni. Oda viszem és akkor, amikor akarom. Amennyiben Ausztriába megyek hegyre, akkor is tudom használni tekerés előtt és után is. 2db aksi is jár hozzá, így folyamatosan lehet használni, mert 3 másodperc alatt ki lehet cserélni, ha lemerült.

- Erős- baromi erős motor van benne! Próbálkoztam olcsóbbakkal is. A belépő kategóriát a kezemmel teljesen meg tudtam állítani kb. Szóval ha így nézem, sajnos a feladatukat nem tudják ellátni. A kicsit drágábbak 1 fokkal jobbak, de ott meg a vibráció csökken, volt aminél jócskán, volt aminél kevésbé, de ez is olyan számomra, hogy hiába tud a levegőben 100.000 HZ-en rezegni, ha valós használat során ez a frekvencia lecsökken a századára... (mint az egybeműanyaghifi, ami 2x450W...) Számomra fontos volt, hogy ami tud, azt minden körülmények között tudja. Ezt nem tudom megfojtani, nem csökken a vibráció sebessége/erőssége semmilyen körülmények között.

- Tartozékok - az alapabb készülékekhez 1 fej jár, ehhez 9 járt. Nem mondom, hogy mindet használom/kihasználom, de még 3-4 fejet érdemes beszerezni szerintem az "alap" mellé.

-Élőben mutatja a hatékonyságot - Van egy kis kijelzője, amin mutatja, hogy milyen erővel nyomom rá. 3 csík jelenik meg attól függően milyen erővel csinálom. Vagy 1 sem, ha nem nyomom rá kellően... Számomra ez baromi hasznos, így nem tudom, hogy mennyire erősen kell(ene) csinálni és nem fogom elkényelmeskedni. Amúgy telefonhoz/tablethez is tudod csatlakoztatni és ott még pontosabban mutatja, hogy milyen erősen nyomod rá. Nyilván ez leginkább az elején, míg meg nem szokja az ember, addig érdekes a leginkább, de ha ez nem lett volna rajta, akkor szerintem mind a mai napig túl finom lennék magamhoz, ezáltal kevésbé hatékony is. Persze a telefonos alkalmazás sok egyéb extrát is tud, vannak masszázsprogramok, gyakorlatilag egy programon vezet végig, közben mutatja mit milyen fejjel hogyan maszírozz, mennyi ideig, valamint az erősséget és a rezgés amplitudóját is szépen belövi az adott izomcsoportnak megfelelően. Teljesen meg lehet ilyenek nélkül is élni, de az elején tök jó és hasznos megtapasztalni, hogy mit mivel, hogyan érdemes csinálni.

- Több, mint 30%-os kedvezmény volt rá a listaárhoz képest... (gyári honlapokat szoktam belinkelni, mert úgy gondolom, ott lehet leginkább mindent is megtudni legjobban az adott termékről, ennek ellenére igyekszem ahol csak tehetem nem listaáron vásárolni... :rolleyes: )

- A feje mozgatható, valamint 3 helyen is meg tudod fogni, így gyakorlatilag mindened meg tudod vele megfelelően maszírozni, hátad, derekad is.

- Összeszerelés minősége, meg az anyaghasználat nagyon más, mint egy belépő modellnél...

Szóval én kb a fentiek miatt választottam. Nekem fontos volt a kényelmes használat, mert ez biztosítja azt, hogy 1-2 hónap múlva nem a sarokba dobva végzi majd...

De ha már ennyire belementem, akkor pár negatív dolog is, mert az is van természetesen:
- Erős motor+aksi+forgatható fej+sokféle fogási lehetőség = nagy méret és nagy súly! Asszonynak pár perc alatt elfárad tőle a keze, nem bírja tartani. Nekem is szoknom kellet.
- Hangos ám... van ettől halkabb modell is, akár márkán belül is... de a fizikát nem lehet megerőszakolni, erős motor hanggal és súllyal is jár.
- Nyilván a felesleges kiegészítőket is meg kell fizetni, mint pl az utazó tok, sok fej...
-Meg kell fizetni az applikácót, okos telefonos bizbaszokat...

Szóval összességében, hasonló tudású gépek ennyiért vannak amúgy... 400 EUR kategóriához képest jobban felszerelt, ehhez jár a legtöbb kiegészítő fej, valamint ehhez jár egy extra aksi is. Ezt amúgy nem tudtam kipróbálni előtte személyesen, neten rendeltem, úgy voltam vele, ha nem tetszik, max visszaküldöm, de számomra ez volt a legjobb, így maradt. A 4-500 EUR kategóriából amúgy szinte mindet megfogdostam/kipróbáltam, mielőtt ezt megvettem, de az akciós árat is sokallottam érte akkor, így pár hét használat után a listaárat is simán megérné nekem!
Lumin A1
Siltech

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

asebestyen írta:
AAttila írta:
2021.09.29., szer. 17:06
Nincs hengerem, nincs masszázspisztolyom, nem zuhanyzok váltott vízzel és nyújtani csak a nagyon nehéz edzés után szoktam, amikor már akkor érzem a combjaim, amikor még csak a bicót vittem be a garázsba. Tudom, nem helyes. 12 évesen már az atlétika edzésen nyújtani kellett (ment is még az angol spárga is :D gimis koromig). Most még sem teszem. Talán nem tolom annyira keményen az edzéseket, mint Ti vagy nem tudom. Nem érzem, hogy ne regenerálódna az izomzatom másnapra, utána pedig jön a pihi nap. :rolleyes:
Senki nem ismeri jobban a tested igényeit, mint Te magad. Ha Te úgy érzed, nincs erre szükséged, ne csináld, illetve ha megpróbálod mégis és nem érzed semmi hasznát, végképp ne csináld. Ha pedig esetleg úgy érzed pár hét után, hogy hoppá, mintha minden könnyebb lenne, akkor talán érdemes. Egyébként ez úgy szokott lenni, hogy akkor jön rá az ember, hogy kellett volna, mikor már ráb...tt és részlegesen vagy teljesen elszakadt az izom, az ízület félrekopott, a szalagok egyik oldalon megrövidültek, a másikon kinyúltak, a kényszertartások rögzültek a gerincben, minden kisizom letapadt, stb. Olyan a nyújtás a testnek, mint kerékpárnak az ápolás, karbantartás, zsírzás, olajzás. :)
Az asszony masszőr is,ritkán szoktam maszíroztatni ,pont most végzett,a bal vádlim nagyon le volt tapadva,kellemes is volt…én picit szoktam nyújtani tekerés után, a hengeren mindig gondolkozom ha üzletben meglátom…..

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2021.09.29., szer. 17:06
Nincs hengerem, nincs masszázspisztolyom, nem zuhanyzok váltott vízzel és nyújtani csak a nagyon nehéz edzés után szoktam, amikor már akkor érzem a combjaim, amikor még csak a bicót vittem be a garázsba. Tudom, nem helyes. 12 évesen már az atlétika edzésen nyújtani kellett (ment is még az angol spárga is :D gimis koromig). Most még sem teszem. Talán nem tolom annyira keményen az edzéseket, mint Ti vagy nem tudom. Nem érzem, hogy ne regenerálódna az izomzatom másnapra, utána pedig jön a pihi nap. :rolleyes:
Senki nem ismeri jobban a tested igényeit, mint Te magad. Ha Te úgy érzed, nincs erre szükséged, ne csináld, illetve ha megpróbálod mégis és nem érzed semmi hasznát, végképp ne csináld. Ha pedig esetleg úgy érzed pár hét után, hogy hoppá, mintha minden könnyebb lenne, akkor talán érdemes. Egyébként ez úgy szokott lenni, hogy akkor jön rá az ember, hogy kellett volna, mikor már ráb...tt és részlegesen vagy teljesen elszakadt az izom, az ízület félrekopott, a szalagok egyik oldalon megrövidültek, a másikon kinyúltak, a kényszertartások rögzültek a gerincben, minden kisizom letapadt, stb. Olyan a nyújtás a testnek, mint kerékpárnak az ápolás, karbantartás, zsírzás, olajzás. :)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”