Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

tonee73 írta:
2021.09.25., szomb. 08:56

Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót. gondolkodik.gif
Akkor ezzel is ékesen bizonyította, se fórum, sem közösség kompatibilis a borotválkozó asztalkán fabrikácsoló kábelbűvölő számlamentes DIY-er.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6594

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

asebestyen írta:
2021.09.25., szomb. 08:52
tonee73 írta:
2021.09.25., szomb. 08:21
mike-rame írta:
2021.09.25., szomb. 07:56

Ha ezt így gondolod, miért indítottad a "Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban" című topikot?
Azt hiszem ez mára már teljesen világossá vált: azért, hogy bemásolja a fanok ajnározó posztjait.
És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt! ;peace;
Uff, én írtam. :D
Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8055

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tonee73 írta:
2021.09.25., szomb. 08:21
mike-rame írta:
cables írta:
2021.09.25., szomb. 07:11
Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint.
Ha ezt így gondolod, miért indítottad a "Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban" című topikot?
Azt hiszem ez mára már teljesen világossá vált: azért, hogy bemásolja a fanok ajnározó posztjait.
És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt! ;peace;
Uff, én írtam. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5324

Hozzászólás Szerző: pärt »

cables írta:
Jó reggelt mindenkinek!

Elég sok hasonló rendezvényen voltam már (több Fonó stb.) gyakorlatilag 0 szakmai eredménye van ezeknek. Mindenki másra kíváncsi, ami káoszhoz vezet a lebonyolításban, de a legnagyobb baj, hogy az itészek - ha szabad ezt a kifejezést használni a tesztelőkre - valamennyien másképp hallanak és más otthoni hangzáshoz szokottak. Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
1. A rendezvény nem mint szakmai konferencia lett megjelölve. A hifi termékek végfelhasználói nagyrészt nem a szakma képviselői (feltételezve hogy azok nem csak maguknak fejlesztenek/gyártanak). Szóval ez nem egy audió zsinatnak ígérkezik, ahol alapelvekről születhet megállapodás.
2. A hallás fiziológiája azonos mindenkinél.
3. Az otthoni hangzás természetesen más mindenkinél, mivel csak egy disztópikus falanszterben lehet egyen készülékkel, egyen akusztikával egyen hangzást megvalósítani.
(Az előző két tételt bajként megjelölni számomra érthetetlen.)
4. Fülekek felhívása nem tükrözött átlagízlés által szentesített legjobb hangzás keresésére irányuló szándékot.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6594

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

mike-rame írta:
cables írta:
Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 708

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6405

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
Jó reggelt Neked is.
Kényelmes álláspont ez :)
De picit másként megközelítve: én arra lennék őszintén kíváncsi, hogy Te felismernéd-e a saját kábeleid hangját 100%-ot közelítő bizonyossággal, illetve a VF-dugód jelenlétét vagy hiányát csak a hang alapján. Ha egy ilyen megmérettetést vállalnál, arra én is nagyon szívesen elmennék közönségnek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
Jó reggelt mindenkinek!

Elég sok hasonló rendezvényen voltam már (több Fonó stb.) gyakorlatilag 0 szakmai eredménye van ezeknek. Mindenki másra kíváncsi, ami káoszhoz vezet a lebonyolításban, de a legnagyobb baj, hogy az itészek - ha szabad ezt a kifejezést használni a tesztelőkre - valamennyien másképp hallanak és más otthoni hangzáshoz szokottak. Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
WTF??
Szakmai eredmény? Volt hirdetve, tervezve szakmai konklúzió, amit majd a résztvevők aláírásukkal 20 évre előírnának?
Vagy csak annyi a baj, hogy nem lesz ott egy szatornyi Radnai kábel?
Komolyan nem értem.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Jó reggelt mindenkinek!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

November13 vagy 20. lenne célszerű, ha sokan jelentkeznek, akkor mindkét időpont szóba jöhet, délelőtt és délután is. Kábeleket is fogunk tesztelni, meg ezoterikus bizbaszokat is.
Könnyített vak teszt, (idegileg kevésbé terhelő, valamint a tesztelők anonimok maradnak), azaz mindig van változás, de nem tudod, mi változott. 4x szólal meg ugyanaz a zene, ebből 2-2 különböző, de nem ismeretes a sorrend.
A forrás, dac, erősítő, hangsugárzó mindig ugyanaz.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fülelek írta:
2021.09.24., pén. 20:36
cables írta:
2021.09.23., csüt. 10:11
viri írta:
2021.09.23., csüt. 08:44

Te miért a legolcsóbb dugókat teszed a kábeleidre?
Nagyon egyszerű! Mert szerkezetileg a Z banán a legjobb hangfal dugó! De hozzá tenném, hogy abból nem a legolcsóbbat teszem rá.
De ezt te tudod bizonyítani? Az, hogy így hallod, nem ér semmit.
Felajánlok egy bizonyítási lehetőséget novemberben, a bemutató termemben, hozd el a kábeleidet, egyéb földbuzeráló cuccaidat, "Hic rhodus, hic salta!" természetesen nem mi fogunk dönteni, hanem mások, jelentkező avx fórumozók.
Szuper lenne valami hifis összejövetel, ha már idén sem lesz show. ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
viri írta:

Nagyon egyszerű! Mert szerkezetileg a Z banán a legjobb hangfal dugó! De hozzá tenném, hogy abból nem a legolcsóbbat teszem rá.
De ezt te tudod bizonyítani? Az, hogy így hallod, nem ér semmit.
Felajánlok egy bizonyítási lehetőséget novemberben, a bemutató termemben, hozd el a kábeleidet, egyéb földbuzeráló cuccaidat, "Hic rhodus, hic salta!" természetesen nem mi fogunk dönteni, hanem mások, jelentkező avx fórumozók.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6405

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2021.09.24., pén. 17:39
írtam
Nos, ha nem publikus az információ, akkor légyszíves mellőzd a további “Írtam”-okat. Mert így egy kicsit üzleti szaga van a dolognak, amit ugye nem itt kellene folytatni…
Akinek írtál, úgyis látja.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: G66 »

cables írta:
viri írta:

Pontosan melyik Z banán amit jónak tartasz, és a kis fülnek ami kiáll belőle mi a szerepe? Hangban számít, hogy a forrasztásnál használt forrasztóón ezüstöt taratalmaz vagy nem?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

viri írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

viri írta:
Vagy lehet hogy mégsem olyan perdöntő a szerepe? Szerintem arányában ezek nyüanszok.
Én úgy állok ehhez a kérdéshez, hogy nincs akkora felbontása a rendszeremnek, vagy ha van is, akkor a fülem sem annyira tökéletes, hogy minden apró különbséget meghalljak. Ezért bizonyos összetevőknél ár/érték-érzékeny vagyok erősen. Aztán vagy igazam van, vagy nem, egyszerűen nem foglalkozom vele. Amúgy is alapelvem, hogy virágozzon 100 virág, mindenki úgy élvez, ahogy akar.

Volt már itt olyan javaslat is, hogy kössük össze a rendszerünket a legolcsóbb, legegyszerűbb drótokkal. Aztán ha tetszik, amit hallunk, vagy legalábbis nem borzasztó a hang, akkor jobb kábelekkel lehet rajta javítani, finomítani. Ha elfogadjuk ezt a módszert, akkor ehhez képest a banándugók kérdése valószínűleg erősen másodlagos.

Na jó, elvek és gyakorlat: sokáig kísérleteztem mindenféle kábellel, dugókkal is, diy. Aztán letettem a voksomat 2 kábelgyártó mellett (tkp. ex has), és csak gyári szerelt kábeleket használok. Azóta a hifibogár kicsit kevésbé izgat, ez is csak döntés kérdése.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el
Ennek az ellenkezője az igazság :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2021.09.23., csüt. 08:08
Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.

Pedig lehet  Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. 
Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást. :smile29:
Itt inkább a soros adatátvitelre hasonlító információ átvitelről beszélhetünk.
Tehát logikailag, ami elveszik a lánc elején az örökre elvész, azt későbbi egységekben/fokozatokban nem lehet helyreállítani...
TJ.
A matek nem az erősséged, mert két negatív számot össze kell szorozni, hogy pozitív legyen.
A felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el, különféle mértékben torzul, zaj adódik hozzá, ami elfedheti, modulálja. A hallgatási tér akusztikája szintén torzítja az információt.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

cables írta:
2021.09.23., csüt. 07:57
viri írta:
2021.09.22., szer. 22:28

Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.

Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.

Egyébként nem az olcsó és nagyon drága között kell választani. Pl. a legegyszerűbb Z banánt se mindegy hogy hol veszed. Árban pár száz Ft a különbség és jól hallható.

Z banándugó.jpeg
Ha annyira qva sokat számít, hogy a teljesen jó hangból hajtépést csinál a banándugó :D akkor Te miért a legolcsóbb dugókat teszed a kábeleidre? Vagy Arzachel miért azzal az olcsó dugóval szereli az ic-jét már vagy 20 éve? Nyilván mert megtaláltátok a titkos tippet, a kivételt, nem? Vagy lehet hogy mégsem olyan perdöntő a szerepe? Szerintem arányában ezek nyüanszok. Nyilván nem fogunk egyetérteni, mert ez nézőpont kérdése. Régebben magammal sem értettem volna egyet, :D most meg már nagyon másként látom. De lehet hogy velem van a hiba, valahogy a nyüanszok vadászása nem vonz már.Viszont imádok új zenéket felfedezni.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 793

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Vinkler írta:
2021.09.23., csüt. 00:03
arzachel írta:
2021.09.22., szer. 23:43
viri írta:

Pedig lehet :D Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.
Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.
Szerintem a F1-ben sem raknak kínai gumit az autókra.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.

Pedig lehet  Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. 
Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást. :smile29:
Itt inkább a soros adatátvitelre hasonlító információ átvitelről beszélhetünk.
Tehát logikailag, ami elveszik a lánc elején az örökre elvész, azt későbbi egységekben/fokozatokban nem lehet helyreállítani...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

viri írta:

Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.

Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.

Egyébként nem az olcsó és nagyon drága között kell választani. Pl. a legegyszerűbb Z banánt se mindegy hogy hol veszed. Árban pár száz Ft a különbség és jól hallható.

Z banándugó.jpeg
Z banándugó.jpeg (10.89 KiB) Megtekintve 2417 alkalommal

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

arzachel írta:
viri írta:
arzachel írta:
2021.09.22., szer. 19:24

Pedig lehet :D Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Ez a fő elemekre igaz lehet, amikor a gyenge forrás lehúzza az egészet, vagy ha pont a doboz a leggyengébb, esetleg az erősítő nem tudja igazán jól kezelni a hangsugárzót stb. de itt most nem erről van szó. Hanem a kiegészítőkről. Ahol a súlyozással aránytalanul ellehet billenni (én már csak tudom :)) ezért írtam be.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

arzachel írta:
viri írta:
arzachel írta:

Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 793

Hozzászólás Szerző: arzachel »

viri írta:
arzachel írta:
viri írta:
2021.09.22., szer. 18:42
Én ahol lehet, inkább nem használok semmit, de én is azt mondom, hogy nem ezen múlik, pl. a Kimber ajánlásánál ma már nem költenék többet hf kábel végére.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”