Akkor ezzel is ékesen bizonyította, se fórum, sem közösség kompatibilis a borotválkozó asztalkán fabrikácsoló kábelbűvölő számlamentes DIY-er.tonee73 írta: ↑2021.09.25., szomb. 08:56
Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót.asebestyen írta: ↑2021.09.25., szomb. 08:52És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt!![]()
Uff, én írtam.![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Uff, én írtam.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8055
És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt!
Uff, én írtam.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
2. A hallás fiziológiája azonos mindenkinél.
3. Az otthoni hangzás természetesen más mindenkinél, mivel csak egy disztópikus falanszterben lehet egyen készülékkel, egyen akusztikával egyen hangzást megvalósítani.
(Az előző két tételt bajként megjelölni számomra érthetetlen.)
4. Fülekek felhívása nem tükrözött átlagízlés által szentesített legjobb hangzás keresésére irányuló szándékot.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5324
1. A rendezvény nem mint szakmai konferencia lett megjelölve. A hifi termékek végfelhasználói nagyrészt nem a szakma képviselői (feltételezve hogy azok nem csak maguknak fejlesztenek/gyártanak). Szóval ez nem egy audió zsinatnak ígérkezik, ahol alapelvekről születhet megállapodás.cables írta: ↑2021.09.25., szomb. 07:11Jó reggelt mindenkinek!
Elég sok hasonló rendezvényen voltam már (több Fonó stb.) gyakorlatilag 0 szakmai eredménye van ezeknek. Mindenki másra kíváncsi, ami káoszhoz vezet a lebonyolításban, de a legnagyobb baj, hogy az itészek - ha szabad ezt a kifejezést használni a tesztelőkre - valamennyien másképp hallanak és más otthoni hangzáshoz szokottak. Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
2. A hallás fiziológiája azonos mindenkinél.
3. Az otthoni hangzás természetesen más mindenkinél, mivel csak egy disztópikus falanszterben lehet egyen készülékkel, egyen akusztikával egyen hangzást megvalósítani.
(Az előző két tételt bajként megjelölni számomra érthetetlen.)
4. Fülekek felhívása nem tükrözött átlagízlés által szentesített legjobb hangzás keresésére irányuló szándékot.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Azt hiszem ez mára már teljesen világossá vált: azért, hogy bemásolja a fanok ajnározó posztjait.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha ezt így gondolod, miért indítottad a "Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban" című topikot?
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
Jó reggelt Neked is.
Kényelmes álláspont ez :)
De picit másként megközelítve: én arra lennék őszintén kíváncsi, hogy Te felismernéd-e a saját kábeleid hangját 100%-ot közelítő bizonyossággal, illetve a VF-dugód jelenlétét vagy hiányát csak a hang alapján. Ha egy ilyen megmérettetést vállalnál, arra én is nagyon szívesen elmennék közönségnek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
WTF??cables írta: ↑2021.09.25., szomb. 07:11Jó reggelt mindenkinek!
Elég sok hasonló rendezvényen voltam már (több Fonó stb.) gyakorlatilag 0 szakmai eredménye van ezeknek. Mindenki másra kíváncsi, ami káoszhoz vezet a lebonyolításban, de a legnagyobb baj, hogy az itészek - ha szabad ezt a kifejezést használni a tesztelőkre - valamennyien másképp hallanak és más otthoni hangzáshoz szokottak. Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
Szakmai eredmény? Volt hirdetve, tervezve szakmai konklúzió, amit majd a résztvevők aláírásukkal 20 évre előírnának?
Vagy csak annyi a baj, hogy nem lesz ott egy szatornyi Radnai kábel?
Komolyan nem értem.
Jó reggelt mindenkinek!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
November13 vagy 20. lenne célszerű, ha sokan jelentkeznek, akkor mindkét időpont szóba jöhet, délelőtt és délután is. Kábeleket is fogunk tesztelni, meg ezoterikus bizbaszokat is.
Könnyített vak teszt, (idegileg kevésbé terhelő, valamint a tesztelők anonimok maradnak), azaz mindig van változás, de nem tudod, mi változott. 4x szólal meg ugyanaz a zene, ebből 2-2 különböző, de nem ismeretes a sorrend.
A forrás, dac, erősítő, hangsugárzó mindig ugyanaz.
Könnyített vak teszt, (idegileg kevésbé terhelő, valamint a tesztelők anonimok maradnak), azaz mindig van változás, de nem tudod, mi változott. 4x szólal meg ugyanaz a zene, ebből 2-2 különböző, de nem ismeretes a sorrend.
A forrás, dac, erősítő, hangsugárzó mindig ugyanaz.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Szuper lenne valami hifis összejövetel, ha már idén sem lesz show.fülelek írta: ↑2021.09.24., pén. 20:36De ezt te tudod bizonyítani? Az, hogy így hallod, nem ér semmit.
Felajánlok egy bizonyítási lehetőséget novemberben, a bemutató termemben, hozd el a kábeleidet, egyéb földbuzeráló cuccaidat, "Hic rhodus, hic salta!" természetesen nem mi fogunk dönteni, hanem mások, jelentkező avx fórumozók.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fülelek
- V.I.P.

De ezt te tudod bizonyítani? Az, hogy így hallod, nem ér semmit.
Felajánlok egy bizonyítási lehetőséget novemberben, a bemutató termemben, hozd el a kábeleidet, egyéb földbuzeráló cuccaidat, "Hic rhodus, hic salta!" természetesen nem mi fogunk dönteni, hanem mások, jelentkező avx fórumozók.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
Nos, ha nem publikus az információ, akkor légyszíves mellőzd a további “Írtam”-okat. Mert így egy kicsit üzleti szaga van a dolognak, amit ugye nem itt kellene folytatni…
Akinek írtál, úgyis látja.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Pontosan melyik Z banán amit jónak tartasz, és a kis fülnek ami kiáll belőle mi a szerepe? Hangban számít, hogy a forrasztásnál használt forrasztóón ezüstöt taratalmaz vagy nem?
Nagyon egyszerű! Mert szerkezetileg a Z banán a legjobb hangfal dugó! De hozzá tenném, hogy abból nem a legolcsóbbat teszem rá.
Volt már itt olyan javaslat is, hogy kössük össze a rendszerünket a legolcsóbb, legegyszerűbb drótokkal. Aztán ha tetszik, amit hallunk, vagy legalábbis nem borzasztó a hang, akkor jobb kábelekkel lehet rajta javítani, finomítani. Ha elfogadjuk ezt a módszert, akkor ehhez képest a banándugók kérdése valószínűleg erősen másodlagos.
Na jó, elvek és gyakorlat: sokáig kísérleteztem mindenféle kábellel, dugókkal is, diy. Aztán letettem a voksomat 2 kábelgyártó mellett (tkp. ex has), és csak gyári szerelt kábeleket használok. Azóta a hifibogár kicsit kevésbé izgat, ez is csak döntés kérdése.
Én úgy állok ehhez a kérdéshez, hogy nincs akkora felbontása a rendszeremnek, vagy ha van is, akkor a fülem sem annyira tökéletes, hogy minden apró különbséget meghalljak. Ezért bizonyos összetevőknél ár/érték-érzékeny vagyok erősen. Aztán vagy igazam van, vagy nem, egyszerűen nem foglalkozom vele. Amúgy is alapelvem, hogy virágozzon 100 virág, mindenki úgy élvez, ahogy akar.
Volt már itt olyan javaslat is, hogy kössük össze a rendszerünket a legolcsóbb, legegyszerűbb drótokkal. Aztán ha tetszik, amit hallunk, vagy legalábbis nem borzasztó a hang, akkor jobb kábelekkel lehet rajta javítani, finomítani. Ha elfogadjuk ezt a módszert, akkor ehhez képest a banándugók kérdése valószínűleg erősen másodlagos.
Na jó, elvek és gyakorlat: sokáig kísérleteztem mindenféle kábellel, dugókkal is, diy. Aztán letettem a voksomat 2 kábelgyártó mellett (tkp. ex has), és csak gyári szerelt kábeleket használok. Azóta a hifibogár kicsit kevésbé izgat, ez is csak döntés kérdése.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3167
Ennek az ellenkezője az igazságA felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- fülelek
- V.I.P.

A matek nem az erősséged, mert két negatív számot össze kell szorozni, hogy pozitív legyen.tunerman írta: ↑2021.09.23., csüt. 08:08Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást.Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.
Pedig lehet Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.![]()
Itt inkább a soros adatátvitelre hasonlító információ átvitelről beszélhetünk.
Tehát logikailag, ami elveszik a lánc elején az örökre elvész, azt későbbi egységekben/fokozatokban nem lehet helyreállítani...
TJ.
A felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el, különféle mértékben torzul, zaj adódik hozzá, ami elfedheti, modulálja. A hallgatási tér akusztikája szintén torzítja az információt.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Ha annyira qva sokat számít, hogy a teljesen jó hangból hajtépést csinál a banándugócables írta: ↑2021.09.23., csüt. 07:57Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.
Egyébként nem az olcsó és nagyon drága között kell választani. Pl. a legegyszerűbb Z banánt se mindegy hogy hol veszed. Árban pár száz Ft a különbség és jól hallható.
Z banándugó.jpeg
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Szerintem a F1-ben sem raknak kínai gumit az autókra.Vinkler írta: ↑2021.09.23., csüt. 00:03Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28
Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Tehát logikailag, ami elveszik a lánc elején az örökre elvész, azt későbbi egységekben/fokozatokban nem lehet helyreállítani...
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3167
Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást.Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.
Pedig lehet Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.
Egyébként nem az olcsó és nagyon drága között kell választani. Pl. a legegyszerűbb Z banánt se mindegy hogy hol veszed. Árban pár száz Ft a különbség és jól hallható.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Ez a fő elemekre igaz lehet, amikor a gyenge forrás lehúzza az egészet, vagy ha pont a doboz a leggyengébb, esetleg az erősítő nem tudja igazán jól kezelni a hangsugárzót stb. de itt most nem erről van szó. Hanem a kiegészítőkről. Ahol a súlyozással aránytalanul ellehet billenni (én már csak tudom :)) ezért írtam be.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 793
Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft