Kimeríthetetlen téma. Komoly gyűjteménnyel rendelkezem hifista hülyeségekből szöveges és képi formátumban, utóbbiból adok egy kis kóstolót. Semmiképpen sem gúnyolódás tárgyának, inkább érdemi beszélgetésnek lehetne alapja ez a néhány esettanulmány egy hifis FB csoportból.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Zeneszoba
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11315
- Kapcsolat:
Re: Zeneszoba
Igazi hibrid.
A vacak és a csúnya ötvözete.
A vacak és a csúnya ötvözete.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9783
Ígérem az utolsó elrettentő példát mutatom. Hihetetlen, hogy manapság mennyi pénzt költenek emberek kütyükre, miközben az alapvető feltételeket sem teremtik meg hozzá…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2783
egy (szintén) svájci rendszer...csupasz falak,relative kis szoba,méretes Apogee üvegfal elött
...nem mindenki szereti a tele tömködött,zsúfolt szobát,halálra "döglesztett" hangot 
- Csatolmányok
-
- apogee.jpeg (32.1 KiB) Megtekintve 2422 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Szerintem az igazán magyar az lenne ha még hozzá tetted volna, hogy csak az irigység beszél belőlem.diagnet írta: ↑2021.08.30., hétf. 00:36
Egyetlen kósza screenshot alapján neves építész irodák munkáit fikázni annyira magyar, hogy be kéne keretezni
Legközelebb ha belinkelnek valamit okosozni amiről kiderül, hogy még a szerző sem tud róla semmit, akkor a jobb egérgomb "search google for image" segítségével megtalálhatjátok a forrást. A netflix, vagy a többi tévés hivatkozás valamelyikét: Pl: https://youtu.be/iR6U8nCi4yI
2 percen belül kiderült volna, hogy 1700 tonna betont tartalmaz és van úszómedencés terasza. Külső árnyékoló azért nem kell, mert aki valaha is eltöltött egyetlen napot is az alpokban az tudja, hogy a napfény mindennél többet ér.
Az a tömeg nem fog átmelegedni olyan klíma mellett, ahol augusztusban a gerinc északi oldalán esténként már fűteni kell. Amúgy cca. 15 éves konstrukció. A hifi berendezések kiselejtezett fele már a kárpát medencében muzsikálhat.
Megnéztem a csatolt videót, de nem az én stílusom. A hely maga gyönyörű, de a ház inkább rideg mint otthonos. Az ilyen típusú házak inkább egy múzeumra, vagy bemutató teremre hajaznak. Nekem. Pláne ha belegondolok, hogy mindezt Nógrád megye éves GDP-jéből hozták össze. De hogy is jövök én ahhoz, hogy egy neves építész irodáról véleményt formáljak
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Egyetlen kósza screenshot alapján neves építész irodák munkáit fikázni annyira magyar, hogy be kéne keretezni :DTctronic írta: ↑2021.08.29., vas. 19:55
Nagyon nem értem ezt a koncepciót. gondolkodik.gif Nem vagyok építész, de még belső építész sem, de ez miért jó? Ha telibe süti a nap felmelegszik, még egy függöny vagy árnyékoló sincs. Ok biztosan van légkondi, meg mondjuk kintről lehet van valami motorikus árnyékoló féle is. Mennyivel jobb lenne ha ez mondjuk egy terasz lenne ahová ki lehetne ülni pl. Nem csak nézni mint egy akváriumból, hanem érezni a levegőt is. Kicsit közelebb lenne ez a csodálatos természet. A zene szobát meg meghagyni külön. Így tulajdonképpen két helyiséget csesztek el szerintem. Én vagy a természetet csodálnám, vagy a zenét. Jelen állapotában egyiket se lehet tökéletesen. Így egy dologra jó csak: mutogatni.
Legközelebb ha belinkelnek valamit okosozni amiről kiderül, hogy még a szerző sem tud róla semmit, akkor a jobb egérgomb "search google for image" segítségével megtalálhatjátok a forrást. A netflix, vagy a többi tévés hivatkozás valamelyikét: Pl: https://youtu.be/iR6U8nCi4yI
2 percen belül kiderült volna, hogy 1700 tonna betont tartalmaz és van úszómedencés terasza. Külső árnyékoló azért nem kell, mert aki valaha is eltöltött egyetlen napot is az alpokban az tudja, hogy a napfény mindennél többet ér.
Az a tömeg nem fog átmelegedni olyan klíma mellett, ahol augusztusban a gerinc északi oldalán esténként már fűteni kell. Amúgy cca. 15 éves konstrukció. A hifi berendezések kiselejtezett fele már a kárpát medencében muzsikálhat.
Nézd meg a spectrumhome-on. Én nem láttam. Az túl kommersz lenne ennél az extravagáns designban. Ebben a részben, vagy következőben mutatnak több Svájcból óriás ablakú házakat hegy szakadék szélén, és micsoda menő dolog a természetben élni, hegyek az ablak előtt-alatt.Vinkler írta: ↑2021.08.29., vas. 20:06Amennyiben ez a szoba Svájcban van, mérget vehetsz rá, hogy van zsaluzia.Tctronic írta: ↑2021.08.29., vas. 19:55Nagyon nem értem ezt a koncepciót.Nem vagyok építész, de még belső építész sem, de ez miért jó? Ha telibe süti a nap felmelegszik, még egy függöny vagy árnyékoló sincs. Ok biztosan van légkondi, meg mondjuk kintről lehet van valami motorikus árnyékoló féle is. Mennyivel jobb lenne ha ez mondjuk egy terasz lenne ahová ki lehetne ülni pl. Nem csak nézni mint egy akváriumból, hanem érezni a levegőt is. Kicsit közelebb lenne ez a csodálatos természet. A zene szobát meg meghagyni külön. Így tulajdonképpen két helyiséget csesztek el szerintem. Én vagy a természetet csodálnám, vagy a zenét. Jelen állapotában egyiket se lehet tökéletesen. Így egy dologra jó csak: mutogatni.
![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor

Amennyiben ez a szoba Svájcban van, mérget vehetsz rá, hogy van zsaluzia.Tctronic írta: ↑2021.08.29., vas. 19:55Nagyon nem értem ezt a koncepciót.Nem vagyok építész, de még belső építész sem, de ez miért jó? Ha telibe süti a nap felmelegszik, még egy függöny vagy árnyékoló sincs. Ok biztosan van légkondi, meg mondjuk kintről lehet van valami motorikus árnyékoló féle is. Mennyivel jobb lenne ha ez mondjuk egy terasz lenne ahová ki lehetne ülni pl. Nem csak nézni mint egy akváriumból, hanem érezni a levegőt is. Kicsit közelebb lenne ez a csodálatos természet. A zene szobát meg meghagyni külön. Így tulajdonképpen két helyiséget csesztek el szerintem. Én vagy a természetet csodálnám, vagy a zenét. Jelen állapotában egyiket se lehet tökéletesen. Így egy dologra jó csak: mutogatni.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Nagyon nem értem ezt a koncepciót.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
És a tulajdonos meg ott vigyorgott a fotelban elégedetten mint egy tejbetök?fapaci írta: ↑2021.08.29., vas. 19:28Volt velük néhány ütközetem. Egy beszélgetés során őszintén kerestem a rejtett kamerát, mert azt hittem, valami TV-s szívatás áldozata váltam. Lakberendező dizájner hősünk sehogy sem akarta megérteni a sztereó tér minimális feltételeit, illetve erősen ragaszkodott hozzá, hogy a tulajdonos 5 milliós Focal hangdobozait valamilyen bluetooth-os eszközzel kössük be, hogy ne legyenek kábelek. No meg hozott egy bordó színkártyát, hogy áruljam már el, hol lehet venni olyan színű készülékeket, mert ő azt álmodta meg. Hogy ő csodálkozott jobban a válaszaimon, vagy én az ő kérdésein, az nem derült ki.mishow írta: ↑2021.08.29., vas. 16:22A másik dolog, hogy a lakberendezők nem szeretik a hifit, mert nem oda lehet tenni, ahol “szép”, hanem kell(ene) egyéb zűrös dolgokra is figyelni, amivel nem akarnak küzdeni (pl akusztika). Ez az életben is így van, nem csak a műsorokban. Egy lakberendező kb a dizájn hifit fogadja el (B&O, Tivoli, Sonos, stb) manapság meg a multiroom beépített hangrendszert tolják tablettel.
Legyél rugalmass szorozzd fel hússzal és mutasd meg neki ezt:
- Csatolmányok
-
- 75D5B793-F2FA-49B3-9816-7930034F363A.jpeg (230.75 KiB) Megtekintve 2676 alkalommal
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Volt velük néhány ütközetem. Egy beszélgetés során őszintén kerestem a rejtett kamerát, mert azt hittem, valami TV-s szívatás áldozata váltam. Lakberendező dizájner hősünk sehogy sem akarta megérteni a sztereó tér minimális feltételeit, illetve erősen ragaszkodott hozzá, hogy a tulajdonos 5 milliós Focal hangdobozait valamilyen bluetooth-os eszközzel kössük be, hogy ne legyenek kábelek. No meg hozott egy bordó színkártyát, hogy áruljam már el, hol lehet venni olyan színű készülékeket, mert ő azt álmodta meg. Hogy ő csodálkozott jobban a válaszaimon, vagy én az ő kérdésein, az nem derült ki.mishow írta: ↑2021.08.29., vas. 16:22A másik dolog, hogy a lakberendezők nem szeretik a hifit, mert nem oda lehet tenni, ahol “szép”, hanem kell(ene) egyéb zűrös dolgokra is figyelni, amivel nem akarnak küzdeni (pl akusztika). Ez az életben is így van, nem csak a műsorokban. Egy lakberendező kb a dizájn hifit fogadja el (B&O, Tivoli, Sonos, stb) manapság meg a multiroom beépített hangrendszert tolják tablettel.
Kábel elrejtés említése csak teszt volt részemről, gondoltam valaki csak észreveszi a bazi nagy faltól-falig, padlótól-plafonig vastag üveg borzalmasat ütését a csilliárdos Bower hangzásán. A többi fal hogyan, mivel van akusztika kezelve, nem látjuk, de az üveg reflexióját képtelenség jól kezelni. Várom fapaci/fülelek szakvéleményét.ZolaBA írta: ↑2021.08.29., vas. 18:54Szerintem sírnánk itt egy páran szívesen...![]()
másrészt itt a film részlet: https://www.bbc.co.uk/programmes/p05zdpgv
Látszik, hogy be vannak kötve, bemegy egy padló csatornába.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Szerintem sírnánk itt egy páran szívesen...
másrészt itt a film részlet: https://www.bbc.co.uk/programmes/p05zdpgv
Látszik, hogy be vannak kötve, bemegy egy padló csatornába.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nyilván. Ezért is kérdeztem, hogy konkrétan mit lehetne a XXI. sz-i lakótereknél csillapító hatású falburkolásra használni.
De ezek szerint még néhány évtizedig nem aktuális a téma...
A svájci villák után a hazai proli barlangokban valahogy így valósul meg: 2:35-nél
youtu.be/MwB7t2Gtnj0
Kevésbé hatásos, viszont kellően igénytelen.
Az oldalfalak külső burkolására valami festhető és légáteresztő mikro-méhsejt szerkezetű takaró lapokat lehetne alkalmazni.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2630
Láttam ezt a részt, amikor leadta a Spectrum Home. A tulaj igazi tech őrült, más szobákban is van nagy hifi, a garázsban meg Porsche gyűjtemény. Mindenhol minimál dizájn, ami lehet elrejtve-beépítve.
Az egész ház egy férfibarlang, nem kispályás szinten.
Amúgy a házépítős-ingatlanos műsorokban soha nincs hifi, aminek az egyik oka, hogy igyekeznek kerülni a termékelhelyezést. Ezeket a sorozatokat a világon mindenfelé vetítik, és az országonként eltérő szabályok miatt bele lehet(ne) szaladni komoly jogi vitákba. Inkább elengedik. Láttam olyan skandináv házat, ahol bemutatták a “moziszobát” amiben egy szál óriás tv volt a falon, oxt csókolom. A tv alatt meg ott volt falba épített csatlakozósor, konnektorokkal, média csatikkal. Ordított róla, hogy ott amúgy rendesen komoly hangtechnika is van.
A másik dolog, hogy a lakberendezők nem szeretik a hifit, mert nem oda lehet tenni, ahol “szép”, hanem kell(ene) egyéb zűrös dolgokra is figyelni, amivel nem akarnak küzdeni (pl akusztika).
Ez az életben is így van, nem csak a műsorokban. Egy lakberendező kb a dizájn hifit fogadja el (B&O, Tivoli, Sonos, stb) manapság meg a multiroom beépített hangrendszert tolják tablettel.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ott azért bőségesen van akusztikai kezelés, plusz réteg a betonon, vászon mögött...
Lehet, hogy XXI. század építőanyaga a beton, de én szerencsére XX. századi vagyok.
Még a telefonon 480p-ben is látszik, hogy futnak le a drótok a parkettába vágott kábelcsatornába. Jobbra a faliszekrényben van a hifi, az asztalon meg a távirányítója. A padló + mennyezet szigetelt és a falak a végig vannak aggatva akusztikai panelekkel. Talán a svájciakra a legkevésbé jellemző, hogy üres veretésre adnák a pénzüket.
Tetszik vagy sem, a XXI. sz. vezető építőanyaga a beton. Fajlagosan a legolcsóbb és szerkezetileg elkerülhetetlen az alkalmazása. A leier sem fog rönkházakra átállni.
A plázák cinema city szobái is betonból épültek. Indokolatlan könyvespolcok és egyéb belógatások nélkül is szinte tökéletes az akusztika.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Ez inkább csendszoba, mintsem zeneszoba... érdekes lehet az ablak külső tisztítása (drónnal, vagy alpinista technikával
)
Azért ilyen esetre is van megoldás...(nem a fejhallgató, de nem is BW)
Azért ilyen esetre is van megoldás...(nem a fejhallgató, de nem is BW)
Meg AN dróttal..
Simán
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy láttam már padlóba rejtett kábelezést, nem az ördögtől való és aki úgy tervezi a lakást, hogy bele van tervezve a hifi, az meg is tudja valósítani.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy az előző képen valóban nincs összekötve a hangsugárzó.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy az előző képen valóban nincs összekötve a hangsugárzó.
NETFLIX-en megy ez a "A világ legkülönlegesebb otthonai"
Beton kockában hatalmas üvegfal előtt B&W 800 kábelek nélkül még szobadísznek is siralmas.
Beton kockában hatalmas üvegfal előtt B&W 800 kábelek nélkül még szobadísznek is siralmas.
- Csatolmányok
-
- 800D_svájc.jpg (79.59 KiB) Megtekintve 2503 alkalommal
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nem baj, néhány kék gyönggyel és pár BlackGate kondival megoldunk mindent.
Azt hiszed?
Okos hifista ezen is talál kivetnivalót
- Vinkler
- Adminisztrátor

viri írta: ↑2021.08.28., szomb. 18:47Nyugi, ez a Vinkler által betett elrettentő példa csak azért nem lett szétszedve, mert nem egy kérdező fórumtársé, így mindenki tojik ráAlex_Aston írta: ↑2021.08.28., szomb. 17:56Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...![]()
![]()
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Nyugi, ez a Vinkler által betett elrettentő példa csak azért nem lett szétszedve, mert nem egy kérdező fórumtársé, így mindenki tojik ráAlex_Aston írta: ↑2021.08.28., szomb. 17:56Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...![]()
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature