Volt velük néhány ütközetem. Egy beszélgetés során őszintén kerestem a rejtett kamerát, mert azt hittem, valami TV-s szívatás áldozata váltam. Lakberendező dizájner hősünk sehogy sem akarta megérteni a sztereó tér minimális feltételeit, illetve erősen ragaszkodott hozzá, hogy a tulajdonos 5 milliós Focal hangdobozait valamilyen bluetooth-os eszközzel kössük be, hogy ne legyenek kábelek. No meg hozott egy bordó színkártyát, hogy áruljam már el, hol lehet venni olyan színű készülékeket, mert ő azt álmodta meg. Hogy ő csodálkozott jobban a válaszaimon, vagy én az ő kérdésein, az nem derült ki.mishow írta: ↑2021.08.29., vas. 16:22A másik dolog, hogy a lakberendezők nem szeretik a hifit, mert nem oda lehet tenni, ahol “szép”, hanem kell(ene) egyéb zűrös dolgokra is figyelni, amivel nem akarnak küzdeni (pl akusztika). Ez az életben is így van, nem csak a műsorokban. Egy lakberendező kb a dizájn hifit fogadja el (B&O, Tivoli, Sonos, stb) manapság meg a multiroom beépített hangrendszert tolják tablettel.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Zeneszoba
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Re: Zeneszoba
Kábel elrejtés említése csak teszt volt részemről, gondoltam valaki csak észreveszi a bazi nagy faltól-falig, padlótól-plafonig vastag üveg borzalmasat ütését a csilliárdos Bower hangzásán. A többi fal hogyan, mivel van akusztika kezelve, nem látjuk, de az üveg reflexióját képtelenség jól kezelni. Várom fapaci/fülelek szakvéleményét.ZolaBA írta: ↑2021.08.29., vas. 18:54Szerintem sírnánk itt egy páran szívesen...![]()
másrészt itt a film részlet: https://www.bbc.co.uk/programmes/p05zdpgv
Látszik, hogy be vannak kötve, bemegy egy padló csatornába.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Szerintem sírnánk itt egy páran szívesen...
másrészt itt a film részlet: https://www.bbc.co.uk/programmes/p05zdpgv
Látszik, hogy be vannak kötve, bemegy egy padló csatornába.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nyilván. Ezért is kérdeztem, hogy konkrétan mit lehetne a XXI. sz-i lakótereknél csillapító hatású falburkolásra használni.
De ezek szerint még néhány évtizedig nem aktuális a téma...
A svájci villák után a hazai proli barlangokban valahogy így valósul meg: 2:35-nél
youtu.be/MwB7t2Gtnj0
Kevésbé hatásos, viszont kellően igénytelen.
Az oldalfalak külső burkolására valami festhető és légáteresztő mikro-méhsejt szerkezetű takaró lapokat lehetne alkalmazni.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Láttam ezt a részt, amikor leadta a Spectrum Home. A tulaj igazi tech őrült, más szobákban is van nagy hifi, a garázsban meg Porsche gyűjtemény. Mindenhol minimál dizájn, ami lehet elrejtve-beépítve.
Az egész ház egy férfibarlang, nem kispályás szinten.
Amúgy a házépítős-ingatlanos műsorokban soha nincs hifi, aminek az egyik oka, hogy igyekeznek kerülni a termékelhelyezést. Ezeket a sorozatokat a világon mindenfelé vetítik, és az országonként eltérő szabályok miatt bele lehet(ne) szaladni komoly jogi vitákba. Inkább elengedik. Láttam olyan skandináv házat, ahol bemutatták a “moziszobát” amiben egy szál óriás tv volt a falon, oxt csókolom. A tv alatt meg ott volt falba épített csatlakozósor, konnektorokkal, média csatikkal. Ordított róla, hogy ott amúgy rendesen komoly hangtechnika is van.
A másik dolog, hogy a lakberendezők nem szeretik a hifit, mert nem oda lehet tenni, ahol “szép”, hanem kell(ene) egyéb zűrös dolgokra is figyelni, amivel nem akarnak küzdeni (pl akusztika).
Ez az életben is így van, nem csak a műsorokban. Egy lakberendező kb a dizájn hifit fogadja el (B&O, Tivoli, Sonos, stb) manapság meg a multiroom beépített hangrendszert tolják tablettel.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ott azért bőségesen van akusztikai kezelés, plusz réteg a betonon, vászon mögött...
Lehet, hogy XXI. század építőanyaga a beton, de én szerencsére XX. századi vagyok.
Még a telefonon 480p-ben is látszik, hogy futnak le a drótok a parkettába vágott kábelcsatornába. Jobbra a faliszekrényben van a hifi, az asztalon meg a távirányítója. A padló + mennyezet szigetelt és a falak a végig vannak aggatva akusztikai panelekkel. Talán a svájciakra a legkevésbé jellemző, hogy üres veretésre adnák a pénzüket.
Tetszik vagy sem, a XXI. sz. vezető építőanyaga a beton. Fajlagosan a legolcsóbb és szerkezetileg elkerülhetetlen az alkalmazása. A leier sem fog rönkházakra átállni.
A plázák cinema city szobái is betonból épültek. Indokolatlan könyvespolcok és egyéb belógatások nélkül is szinte tökéletes az akusztika.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Ez inkább csendszoba, mintsem zeneszoba... érdekes lehet az ablak külső tisztítása (drónnal, vagy alpinista technikával
)
Azért ilyen esetre is van megoldás...(nem a fejhallgató, de nem is BW)
Azért ilyen esetre is van megoldás...(nem a fejhallgató, de nem is BW)
Simán
Meg AN dróttal..
Simán
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9572
Csak úgy halkan megjegyzem, hogy láttam már padlóba rejtett kábelezést, nem az ördögtől való és aki úgy tervezi a lakást, hogy bele van tervezve a hifi, az meg is tudja valósítani.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy az előző képen valóban nincs összekötve a hangsugárzó.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy az előző képen valóban nincs összekötve a hangsugárzó.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
NETFLIX-en megy ez a "A világ legkülönlegesebb otthonai"
Beton kockában hatalmas üvegfal előtt B&W 800 kábelek nélkül még szobadísznek is siralmas.
Beton kockában hatalmas üvegfal előtt B&W 800 kábelek nélkül még szobadísznek is siralmas.
- Csatolmányok
-
- 800D_svájc.jpg (79.59 KiB) Megtekintve 2482 alkalommal
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nem baj, néhány kék gyönggyel és pár BlackGate kondival megoldunk mindent.
Okos hifista ezen is talál kivetnivalót
Azt hiszed?
Okos hifista ezen is talál kivetnivalót
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Vinkler
- Adminisztrátor

viri írta: ↑2021.08.28., szomb. 18:47Nyugi, ez a Vinkler által betett elrettentő példa csak azért nem lett szétszedve, mert nem egy kérdező fórumtársé, így mindenki tojik ráAlex_Aston írta: ↑2021.08.28., szomb. 17:56Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...![]()
![]()
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1659
Nyugi, ez a Vinkler által betett elrettentő példa csak azért nem lett szétszedve, mert nem egy kérdező fórumtársé, így mindenki tojik ráAlex_Aston írta: ↑2021.08.28., szomb. 17:56Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...![]()
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3754
Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...
Csak a Marantz! :-D
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
A végső megoldás...
- Csatolmányok
-
- D5CF1FBA-1BD9-421F-80BB-B7BADD9B5E1F.jpeg (1.21 MiB) Megtekintve 2124 alkalommal
- Vinkler
- Adminisztrátor

Huh, megnyugodtam…rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:40Félre ne érts jöhetnek a képek!Vinkler írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:19Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57
Akkor keressük a hibákat:
Egy Mekis nem hallgat dCs Bartókot, egy Mekis nem dobja a sarokba kivilágitatlanúl a nem használt cuccot, nincsenek kábelek, erősítés 5 csatornán de még a centert sem látom, kicsi bázis távolság, Sonusok a lukba tolva, képek bénán alacsonyan a falra felhányva, tv szint úgy se a centernek se a kötelezö bizbaszoknak a párkányon nincs hely, megvilágítás túl erős egy nappaliba, ráadásul 2db aszimetrikusan felrakva ( be is csillan), a kedvenc fotel meg a szvítszpottyban balra el a budiajtóban talán? Így hirtelen ennyi.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.![]()
AFAE3005-B3BC-4C02-9C04-57926DCBD9E0.jpeg![]()
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Félre ne érts jöhetnek a képek!Vinkler írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:19Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57Akkor keressük a hibákat:
Egy Mekis nem hallgat dCs Bartókot, egy Mekis nem dobja a sarokba kivilágitatlanúl a nem használt cuccot, nincsenek kábelek, erősítés 5 csatornán de még a centert sem látom, kicsi bázis távolság, Sonusok a lukba tolva, képek bénán alacsonyan a falra felhányva, tv szint úgy se a centernek se a kötelezö bizbaszoknak a párkányon nincs hely, megvilágítás túl erős egy nappaliba, ráadásul 2db aszimetrikusan felrakva ( be is csillan), a kedvenc fotel meg a szvítszpottyban balra el a budiajtóban talán? Így hirtelen ennyi.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.![]()
AFAE3005-B3BC-4C02-9C04-57926DCBD9E0.jpeg
De az elöbbin nyilvánvalóan a polcok voltak a fókuszban, azokat akarják eladni úgy, hogy bedörzsölik sok pénzzel. Ezért nem ég a tűz a kandallóban sem, elvonná a figyelmet.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57Akkor keressük a hibákat:
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.
Az írásban, a plusz 2db szub hangsugárzó egészen speciális jelet sugároz ( inkább energiát nyel el ), speciális helyen. Ez a szokásos akusztikai passzív elnyelő rendszerekkel szemben, "aktív". Az egykori Hifi Magazin sajtószemléjében talán felbukkant ilyesmi jellegű dolog valamikor ( sarokba állítható aktív basszuscsabda ? )...rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 11:50...
1. A kép és az első talán kissé költői kérdés shany által alább belinkelt tanulmányból elméleti, modellezett 4 sub sugárzóval elérhető eredményeire vonatkozott.lsd.
https://vbn.aau.dk/ws/portalfiles/porta ... AC-phd.pdf
...
Inkább érdekesség....
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A(z egykori) Hiltonban valamelyik HiFi Show-n demóztunk vele a Penna termében, akkoriban hozták be az első Danley hangsugárzókat. Nyilván van előnye, hiszen minél közelebb vagyunk a hangforráshoz, annál kevésbé dumál bele a környezet a produkcióba, ennek ellenére ez a megoldás szerintem inkább poénnak jó. A jókora hangdobozra (talán DTS10 volt) tettünk egy fotelt és abba ülve lehetett élvezni a szubbasszus hangok fiziológiai hatását, jellemzően fülig érő szájjal. Kétlem, hogy otthon bárki is így szeretne zenét hallgatni. Házimoziban el tudom képzelni, hiszen ott minden lehetséges.rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 11:50Arra vonatkozott ha a lehallgató térben egy megfelelően kiválasztott hallgatási pontban és közvetlen környezetében hozhat bármi előnyt ha sub forrása a közvetlen közelünkben van- mellettünk. ( Az alapok ismerete talán meg van um. körsugárzás, szükséges fázis és időkorrekciók)
Korábban talán itt a fórumon olvastam, kaef2 demózott egy rendezvényen Danley sub sugárzóra ültetett közönségnek hasonlót. Nyílván nem a testhangokat akarta ezzel szemléltetni.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Igazad van ez így zagyvaság lett. Engem frusztrál a sok betű pötyögés, így viszont csak a gondolataim végét írtam le két érthetetlen és szorosan össze nem függő mondatban.fapaci írta: ↑2021.08.28., szomb. 09:39Elolvastam párszor a kérdéseidet, de esküszöm, nem értem őket. Ha a digitális jelen akarunk tekergetni, az csak DSP-vel lehetséges. Talán célszerű lenne tisztázni, mi az a DSP? Vagy nem tudom... A szubsugárzót bárhova is tesszük a szobában, be kell állítani a paramétereit és a fülmagasságunk is mindig 100 cm körül lesz. Egyikből sem következik az "egyenletes hangnyomású térszelet".rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 22:47Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
A lehallgató pozíció (fotel, kanapé) mellet közvetlenül elhelyezett, sub megfelelő beállításáról ( késleltetés/fázis korrekció) hallottam már. Ekkor cc. 100 cm fülmagasság közel esik a legtöbb beltér 1/3-2/3-hoz, ami ha jól vettem le a sub tartományban egy egyenletes hangnyomású térszelet a forrásponttól számítva.
Elnézést kérek!
1. A kép és az első talán kissé költői kérdés shany által alább belinkelt tanulmányból elméleti, modellezett 4 sub sugárzóval elérhető eredményeire vonatkozott.lsd.
https://vbn.aau.dk/ws/portalfiles/porta ... AC-phd.pdf
2. Arra vonatkozott ha a lehallgató térben egy megfelelően kiválasztott hallgatási pontban és közvetlen környezetében hozhat bármi előnyt ha sub forrása a közvetlen közelünkben van- mellettünk. ( Az alapok ismerete talán meg van um. körsugárzás, szükséges fázis és időkorrekciók)
Korábban talán itt a fórumon olvastam, kaef2 demózott egy rendezvényen Danley sub sugárzóra ültetett közönségnek hasonlót. Nyílván nem a testhangokat akarta ezzel szemléltetni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Elolvastam párszor a kérdéseidet, de esküszöm, nem értem őket. Ha a digitális jelen akarunk tekergetni, az csak DSP-vel lehetséges. Talán célszerű lenne tisztázni, mi az a DSP? Vagy nem tudom... A szubsugárzót bárhova is tesszük a szobában, be kell állítani a paramétereit és a fülmagasságunk is mindig 100 cm körül lesz. Egyikből sem következik az "egyenletes hangnyomású térszelet".rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 22:47Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
A lehallgató pozíció (fotel, kanapé) mellet közvetlenül elhelyezett, sub megfelelő beállításáról ( késleltetés/fázis korrekció) hallottam már. Ekkor cc. 100 cm fülmagasság közel esik a legtöbb beltér 1/3-2/3-hoz, ami ha jól vettem le a sub tartományban egy egyenletes hangnyomású térszelet a forrásponttól számítva.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
Hallgat valaki így 2.1 szettet?
Hallgat valaki így 2.1 szettet?
- Csatolmányok
-
- A0131E19-26B2-418A-856C-07DD7FD917BC.png (872.06 KiB) Megtekintve 2064 alkalommal