Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2946
- Kapcsolat:
Re: DAC-olás
Na akkor próbáljuk meg kicsit máshogy értelmezni a dolgokat. Szoval egy bejövő energiamennyiséget vagy egy bejövő jelet sehogysem tudsz már jobbá tenni, mint ahogyan beérkezik. Ez egy elv, egy nézet, nem mennék bele ennél jobban, mert megint előkerülnek a kaják, a csajok és a kocsik. Ha ebben gondolkodunk, akkor amire lehetőség van az az, hogy vagy olyan kapcsolásokat használunk, amik a zavarokra érzéketlenebbek (pl közös módusú tápelnyomás), vagy ha nem lehet, akkor persze megpróbáljuk kalapálni mondjuk a betápot, de ennek mindig lesz költsége, el fog romlani valamilyen más tulajdonság. Egy ilyen dacban pedig ha betesznek 3 kör stabilizatort egymas utan, ott annak csak költsége van. Mind az opák, mind a dac chip remekül működnek nélkülük is. Ha beteszed, csak szorítod össze vele a slaggot, amin jön be a viznyomas.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Ha az ember a jó tápfokozatokat jól alkalmazza, akkor javul a hang. De nagyon nem mindegy hogy milyet...és az sem hogy melyikkel melyiket.sutemenyx írta: ↑2021.08.11., szer. 20:11Nem, én a diyer fórumon is sutemenyx vagyok. Egyelőre még nem sikerült annyira vállalhatatlan stílusban írnom, ami miatt bárhonnan kitiltottak volna, bár ismerek olyat is.hifitibi írta: ↑2021.08.11., szer. 19:37Olyanról nyilatkozol, amiről látszik, hogy lövésed sincs. Mert ha már próbáltad volna, akkor tudnád, hogy nem így van.sutemenyx írta: ↑2021.08.11., szer. 17:53Na ezeket a szeparalt tapegysegeket pont le lehet huzni a klotyon. Ez nem szeparalas, hanem egy nagy vicc. Minel tobb ilyen van, a hang annál rosszabb, bármi is a mérés.
Ugye megint ott tartunk, hogy egy tápregenerátor bejövő tápkábelét ha halljuk, akkor vajon mennyire csinálja azt, amit szeretnénk…
Na ez is kb pont ennyire jó, semennyire.
Volt egy srác a DIY-er fórumon, Toto volt a fedőneve. Az olyan bölcs dolgokat írt, hogy a fal adja a másikat. Te figyumá, te nem az a srác vagy?
Az a problema, hogy ezeknek a dolgoknak az eldöntésére nemjó bármilyen rendszer. Egy gyengébb lánc bizonyos hibáit előfordul, hogy kipofozza egy amúgy szintén nemjó pluszelem. Akinek segít az persze használja, főleg neked jó, mert magad építed, így relatíve olcsó. De abszolut értékben sajnos ezek nemjó dolgok.
Nem szabad egymás mögé rakni erősítőket, valojában ez történik. A szeparált tápkör az egy remek dolog, de nem így, ahhoz sajnos külön trafó kell. A különböző tápköröknek onnan kell indulni, ahol az impedancia végletesen alacsony, és nem tud megvalósulni igazán egymásrahatás köztük. Erre a legjobb hely a primerkör, azaz a betápoldal. És de elég sokat próbálkoztam elég sokmindennel.
Volt olyan konkrét készülék, amiben az amúgyis stabilizátorral ellátott részegységek előtt még volt a tápegység modulban 1-2 stabilizálókör. Ezek elhagyásával jelentősen javult a hang.
Az a problema, hogy ezeknek a dolgoknak az eldöntésére nemjó bármilyen rendszer. Egy gyengébb lánc bizonyos hibáit előfordul, hogy kipofozza egy amúgy szintén nemjó pluszelem. Akinek segít az persze használja, főleg neked jó, mert magad építed, így relatíve olcsó. De abszolut értékben sajnos ezek nemjó dolgok.
Nem szabad egymás mögé rakni erősítőket, valojában ez történik. A szeparált tápkör az egy remek dolog, de nem így, ahhoz sajnos külön trafó kell. A különböző tápköröknek onnan kell indulni, ahol az impedancia végletesen alacsony, és nem tud megvalósulni igazán egymásrahatás köztük. Erre a legjobb hely a primerkör, azaz a betápoldal. És de elég sokat próbálkoztam elég sokmindennel.
Volt olyan konkrét készülék, amiben az amúgyis stabilizátorral ellátott részegységek előtt még volt a tápegység modulban 1-2 stabilizálókör. Ezek elhagyásával jelentősen javult a hang.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem, én a diyer fórumon is sutemenyx vagyok. Egyelőre még nem sikerült annyira vállalhatatlan stílusban írnom, ami miatt bárhonnan kitiltottak volna, bár ismerek olyat is.hifitibi írta: ↑2021.08.11., szer. 19:37Olyanról nyilatkozol, amiről látszik, hogy lövésed sincs. Mert ha már próbáltad volna, akkor tudnád, hogy nem így van.sutemenyx írta: ↑2021.08.11., szer. 17:53Na ezeket a szeparalt tapegysegeket pont le lehet huzni a klotyon. Ez nem szeparalas, hanem egy nagy vicc. Minel tobb ilyen van, a hang annál rosszabb, bármi is a mérés.
Ugye megint ott tartunk, hogy egy tápregenerátor bejövő tápkábelét ha halljuk, akkor vajon mennyire csinálja azt, amit szeretnénk…
Volt egy srác a DIY-er fórumon, Toto volt a fedőneve. Az olyan bölcs dolgokat írt, hogy a fal adja a másikat. Te figyumá, te nem az a srác vagy?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Olyanról nyilatkozol, amiről látszik, hogy lövésed sincs. Mert ha már próbáltad volna, akkor tudnád, hogy nem így van.sutemenyx írta: ↑2021.08.11., szer. 17:53Na ezeket a szeparalt tapegysegeket pont le lehet huzni a klotyon. Ez nem szeparalas, hanem egy nagy vicc. Minel tobb ilyen van, a hang annál rosszabb, bármi is a mérés.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Na ezeket a szeparalt tapegysegeket pont le lehet huzni a klotyon. Ez nem szeparalas, hanem egy nagy vicc. Minel tobb ilyen van, a hang annál rosszabb, bármi is a mérés.
Izé..
Mi ez?
Router?
Mi ez?
Router?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1.1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1.1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Feltennél egy fotót, hogy néznek ki ezek a szeparált tápegységek?shany írta: ↑2021.08.11., szer. 08:24Én nem vagyok jó példa hifis szempontból: a hifista számára a készülék egy fekete doboz, a cél, olyat találni, amely a legjobban kielégíti az elvárásokat.
A számomra a Topping D70/D70S egy, a műszaki elvárásaimat teljesítő csomag, amely képes az AK4497 platform jellemzőit/korlátait reprezentálni, és amely szükség esetén módosítható az én, hangot illető elvárásaim szerint.
Ebben a konkrét esetben az én szempontjaim voltak:
- elsőrangú USB jelkezelés ( bónusz I2S bemenet )
- elsőrangú-, magasan szeparált tápegységek
- "femto clock" pontoságú órajelek
- elsőrangú "mixed signal pcb layout design" ( amely az ASR spektrum-méréseiből megállapítható )
Ezek a jellemzők alapvetően nem a szubjektív hangi végeredményt determinálják, hanem inkább egy hangi keretet, lehetőséget határoznak meg. Az, hogy a kimeneten végül egy színes, izgalmas, vérpezsdítő "zene", semleges-, forrásközeli hang avagy szürke, unalmas massza jelenik meg ( millió egyéb átmenet és jelző mellett ), azt a konstruktőr és a kitűzött hangi cél határozza meg.
Ugye, pl. az általam vizsgált 2 Topping dac is jó példa erre: bár gyakorlatilag ugyanolyan a belső tartalmuk, mégis teljesen másképp szólnak.
Tetszik ez a hang egy feketeöves hifistának, mármint valamelyik, hiszen csak jelen esetben is kétféle van ? Fogalmam sincs, nem is érdekel igázán, meg annyira eltérő az ízlés, annyira szubjektív az a keresett "valódi" hang. Csak azért szálltam bele ebbe a kínai dac dologba, mert zavart a totális félretájékoztatás.
Én nem vagyok jó példa hifis szempontból: a hifista számára a készülék egy fekete doboz, a cél, olyat találni, amely a legjobban kielégíti az elvárásokat.ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 18:43Épp ellenkezőleg.shany írta: ↑2021.08.10., kedd 15:08Ha ez a cél, akkor a kitalált 3 millióért kell venni valamit, mert egy olcsóbb esetén - függetlenül a kapott hangélménytől - mindig ott mocorogna a hifibogár: egy 3 milliós biztosan jobb lett volna, jobb lenne....ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 11:58
Nemcsak a spotify csal szerintem.
De tény, hogy a régi kazettáimat, ha hallgatom, azok ma sem zavarnak.
Egy könnyebb műfajú zenét én is simán meghallgatok bármin, akár telefonon.
A komolyzenéhez viszont már - nekem- lényegesen jobb minőségű lejátszóber3ndezés kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjam hallgatni.
Az a cél, hogy olyan legyen a hang, de csak párszázezer forintba kerüljön.
Gondolom, te is hasonló okokból módosítgatod a Toppingokat.
A számomra a Topping D70/D70S egy, a műszaki elvárásaimat teljesítő csomag, amely képes az AK4497 platform jellemzőit/korlátait reprezentálni, és amely szükség esetén módosítható az én, hangot illető elvárásaim szerint.
Ebben a konkrét esetben az én szempontjaim voltak:
- elsőrangú USB jelkezelés ( bónusz I2S bemenet )
- elsőrangú-, magasan szeparált tápegységek
- "femto clock" pontoságú órajelek
- elsőrangú "mixed signal pcb layout design" ( amely az ASR spektrum-méréseiből megállapítható )
Ezek a jellemzők alapvetően nem a szubjektív hangi végeredményt determinálják, hanem inkább egy hangi keretet, lehetőséget határoznak meg. Az, hogy a kimeneten végül egy színes, izgalmas, vérpezsdítő "zene", semleges-, forrásközeli hang avagy szürke, unalmas massza jelenik meg ( millió egyéb átmenet és jelző mellett ), azt a konstruktőr és a kitűzött hangi cél határozza meg.
Ugye, pl. az általam vizsgált 2 Topping dac is jó példa erre: bár gyakorlatilag ugyanolyan a belső tartalmuk, mégis teljesen másképp szólnak.
Tetszik ez a hang egy feketeöves hifistának, mármint valamelyik, hiszen csak jelen esetben is kétféle van ? Fogalmam sincs, nem is érdekel igázán, meg annyira eltérő az ízlés, annyira szubjektív az a keresett "valódi" hang. Csak azért szálltam bele ebbe a kínai dac dologba, mert zavart a totális félretájékoztatás.
A mérések műszaki adatok. Volt egy autós hasonlat.
LE, fogyasztás, stb, nagyon sok adat alapján ki lehet jelenteni, hogy két autó tudása egyforma.
Veszik is a Dacia Dustereket, de attól azok még nem Honda minőséget adnak.
Gyorsulás, Co kibocsájtás, stb, eezekben lehet egyenlők.
Vagy egy Uaz is elmegy ott, ahol egy Landcruiser, csak kényelmetlenebb, zajosabb, többet fogyaszt, de sokkal olcsóbb autó.
Amik nem mérhetők, mennyi időt töltenek majd a tulajok szervizben, mennyit kórházban, (a megbízhatóság, és biztonságosság).
Szóval van, aki a mérések alapján választ, és elégedett.
Van aki gyártó és arcimke szerint választ.
Topping dac, 250 ezer. Ez az a ketegória, ami tudannyit, mint mondjuk egy másik márka 600 ezresdac- ja.
De annyit már nem tud, mint a másik márka 800 ezres dacja.
Mi határozza meg egy termék árát?
A műszaki tartalom, ez mérhető. A cég múltja, ismertsége, presztízse, elfogadottsága befolyásolja.
Mennyit költenek reklámra, ez mind megjelenik az árban.
Mennyire keresett a piacon? Ha nem ismerik, nem keresik. Akkor tud olcsóbb lenni. Ahogy elkezdenek költeni hirdetésre, úgy lesz a gép egyre drágább.
De van mondjuk egy Tannoy hangfal, meg egy itthon készûlt hasonló tudású. Csak az egyikne ott a Tannoy felirat, az többet ér. Lehet, a hangjuk kb. Egyforma.
A szolgáltatások, a felszereltség, garanciaidő- ez mind összehasonlítható.
Értékvesztés...na ez érdekes téma. Vannak cuccok, amikből használtan nincs eladó.
Design, szín. Szervízháttér, ügyfélszolgálat...ezekre nincs szükség? Amíg minden működik, addig nem érdekes. Utána azért számít.
Mennyi idő a szállítás, két nap vagy két hónap?
Szvsz a fentiek mind befolyásolják a döntést, a választást.
Érdekes dolog ez a hifi úgy látszik. A mérés semmit nem mond a hangról, ellenben az árcímke meghatározza azt... 
Épp ellenkezőleg.shany írta: ↑2021.08.10., kedd 15:08Ha ez a cél, akkor a kitalált 3 millióért kell venni valamit, mert egy olcsóbb esetén - függetlenül a kapott hangélménytől - mindig ott mocorogna a hifibogár: egy 3 milliós biztosan jobb lett volna, jobb lenne....ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 11:58Nemcsak a spotify csal szerintem.mishow írta: ↑2021.08.10., kedd 08:33
Aki naponta órákig hallgat zenét, az igazi zenebarát, és nem hifista - tehát szinte bármilyen rendszeren elhallgat bármilyen muzsikát órákig.
Akinek meg az a lelki bánata, hogy milyen hifit vegyen 3mFt-ért, amitőt nem pis@l bele egyből a konnektorba, az max 5 perces trackekben gondolkodik, és sose lesz neki jó semmi.
De ha már konkrét kérdés volt, legyen konkrét válasz: a filléres Chromecast Audiot a nagy Heed DA-ba egy noname optikaival bedugva és Spotify-ról etetve órákon át tudtam élvezettel hallgatni. Most ugyanaz Tidalról egy nagy tápos Auralic Minivel NAGYSÁGRENDEKKEL jobb hang, és élvezem is nagyon, de valahogy mégsem ragaszt annyira a fotelba.
Tudom, hogy a Spotify csal, de ügyesen csinálja, ezért a hallgatása közben még sosem voltak "öngyilkos gondolataim" - ezzel CSAK annyit akarok mondani, hogy óvatosan azzal, hogy mivel mennyiért milyen hosszan élvezhető a zene.
A komolyzenéhez viszont már - nekem- lényegesen jobb minőségű lejátszóber3ndezés kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjam hallgatni.
Az a cél, hogy olyan legyen a hang, de csak párszázezer forintba kerüljön.
Gondolom, te is hasonló okokból módosítgatod a Toppingokat.
Ha ez a cél, akkor a kitalált 3 millióért kell venni valamit, mert egy olcsóbb esetén - függetlenül a kapott hangélménytől - mindig ott mocorogna a hifibogár: egy 3 milliós biztosan jobb lett volna, jobb lenne....ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 11:58Nemcsak a spotify csal szerintem.mishow írta: ↑2021.08.10., kedd 08:33Aki naponta órákig hallgat zenét, az igazi zenebarát, és nem hifista - tehát szinte bármilyen rendszeren elhallgat bármilyen muzsikát órákig.
Akinek meg az a lelki bánata, hogy milyen hifit vegyen 3mFt-ért, amitőt nem pis@l bele egyből a konnektorba, az max 5 perces trackekben gondolkodik, és sose lesz neki jó semmi.
De ha már konkrét kérdés volt, legyen konkrét válasz: a filléres Chromecast Audiot a nagy Heed DA-ba egy noname optikaival bedugva és Spotify-ról etetve órákon át tudtam élvezettel hallgatni. Most ugyanaz Tidalról egy nagy tápos Auralic Minivel NAGYSÁGRENDEKKEL jobb hang, és élvezem is nagyon, de valahogy mégsem ragaszt annyira a fotelba.
Tudom, hogy a Spotify csal, de ügyesen csinálja, ezért a hallgatása közben még sosem voltak "öngyilkos gondolataim" - ezzel CSAK annyit akarok mondani, hogy óvatosan azzal, hogy mivel mennyiért milyen hosszan élvezhető a zene.
Nemcsak a spotify csal szerintem.mishow írta: ↑2021.08.10., kedd 08:33Aki naponta órákig hallgat zenét, az igazi zenebarát, és nem hifista - tehát szinte bármilyen rendszeren elhallgat bármilyen muzsikát órákig.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2752
Aki naponta órákig hallgat zenét, az igazi zenebarát, és nem hifista - tehát szinte bármilyen rendszeren elhallgat bármilyen muzsikát órákig.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A konnektorból. Ahogy minden más elektromos eszköz is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Kb 40k huf. Ennyiböl jött ki a hifiberry amp2 és egy raspi.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5374
A kapszulás kávé olyan, mint ha mobil telefon füles kimenetéről hifiznénk. Ezen kár rugózni.
Ez már azért bőven a szubjektivitás területe, de meg kell hajoljak, valóban jobbat, legalábbis számomra.
Másrészt, bár szeressük, és tényleg szórakoztatóak ezek az analógiák, ez kávés példa nem oda vezet, ahova "kellene", mivel én hőmérséklet-, és nyomáskarakterisztikákat mértem, állítottam be a cél érdekében. A szubjektivitás rész pedig az, hogy egszerűen kedvelem a nagy vasakat.
Az én kávéfőzőm kb. 40kg, és tényleg jó hangja van...az őrlő is lehet vagy 15kg, az is jó hangú....ANDS írta: ↑2021.08.08., vas. 23:22El tudja látni a feladatát mindegyik dac, azért dac és nem kávéfőző.denesdr írta: ↑2021.08.08., vas. 22:54
Szerinted ezt a feladatot egy alacsony tömegű DAC nem tudja rendesen ellátni? A Topping ezt jól csinálja a mérések szerint és amelyiket én hallottam, az szerintem fülre is jól tette a dolgát. Persze lehet, hogy a hallásommal van gond és a különféle mérések sem reprezentatívak. :)
Amúgy ma ez már a második hozzászólás két különböző témában, miszerint "alacsony tömeg = mitől szólna jól?", szóval lehet, hogy ez egy alapkövetelménye az igazán jó hangnak, mármint a magas készüléktömeg, de azt hiszem én nem vagyok elég oldschool ehhez a nézőponthoz, mert nem érdekel egy hifi készülék tömege, amíg elbírja az állvány. :)
A kérdés csak a kapott hang minősége.
Nekem még szokatlan, hogy egy normális méretű (és tömegű) trafó nélküli készülék honnan veszi az áramot, hogy kiadjon egy jó minőségű hangot. A Chord Dave is 5 kg.
Nem vásárlási szándékkal hallgattam meg, de ha csak a hangot vennénk alapul, akkor simán bevállalnám.wittao írta: ↑2021.08.08., vas. 23:48Nem is ertem miert nem ez lett a befuto akkor Nalad? :)denesdr írta: ↑2021.08.08., vas. 22:54Egy eszköz (legyen az bármilyen autó vagy épp DAC) működési zajszintje objektíven mérhető. Komfort címszó alatt hifinél például mondhatjuk, hogy legyen hozzá távirányító, amin kellemes tapintású, jól elkülönűlő gombok vannak, ez is nyilván mérhető lenne, de lehet, hogy valakinek a puha kerek, másnak meg a kemény szögletes gombok a komfortosak.
Igazából nem kell, hogy hangja legyen egy DAC-nak. Elég, ha a belétáplált digitális kódfolyamot minél pontosabban visszaalakítja az annak megfelelő analóg elektromos jelfolyammá (tudom tudom, a digitális jel is valójában analóg) olyan formában, amit a láncban utána következő készülék használhatóan fogadni tud. Szerinted ezt a feladatot egy alacsony tömegű DAC nem tudja rendesen ellátni? A Topping ezt jól csinálja a mérések szerint és amelyiket én hallottam, az szerintem fülre is jól tette a dolgát. Persze lehet, hogy a hallásommal van gond és a különféle mérések sem reprezentatívak. :)
Amúgy ma ez már a második hozzászólás két különböző témában, miszerint "alacsony tömeg = mitől szólna jól?", szóval lehet, hogy ez egy alapkövetelménye az igazán jó hangnak, mármint a magas készüléktömeg, de azt hiszem én nem vagyok elég oldschool ehhez a nézőponthoz, mert nem érdekel egy hifi készülék tömege, amíg elbírja az állvány. :)
Dac chip ugyanaz, tehat mindent ugyanugy csinal, a kapott hang ugyanaz, es 5-od akkora a tomege, merete minden. Ennel idealisabbat ez alapjan a szempontrendszer alapjan amit felvazoltal elkepzelni sem tudnek:
https://www.fiio.com/m11pro_parameters
Funkcionalitásban, csatlakozási lehetőségekben ez a fiio is kevés lenne sajnos.
El tudja látni a feladatát mindegyik dac, azért dac és nem kávéfőző.denesdr írta: ↑2021.08.08., vas. 22:54
Szerinted ezt a feladatot egy alacsony tömegű DAC nem tudja rendesen ellátni? A Topping ezt jól csinálja a mérések szerint és amelyiket én hallottam, az szerintem fülre is jól tette a dolgát. Persze lehet, hogy a hallásommal van gond és a különféle mérések sem reprezentatívak. :)
A kérdés csak a kapott hang minősége.
Nekem még szokatlan, hogy egy normális méretű (és tömegű) trafó nélküli készülék honnan veszi az áramot, hogy kiadjon egy jó minőségű hangot. A Chord Dave is 5 kg.
Egy eszköz (legyen az bármilyen autó vagy épp DAC) működési zajszintje objektíven mérhető. Komfort címszó alatt hifinél például mondhatjuk, hogy legyen hozzá távirányító, amin kellemes tapintású, jól elkülönűlő gombok vannak, ez is nyilván mérhető lenne, de lehet, hogy valakinek a puha kerek, másnak meg a kemény szögletes gombok a komfortosak.ANDS írta: ↑2021.08.08., vas. 21:33Szerintem eléggé találó a hasonlat. Vezettem 75 lóerős Lada Samarat is, meg Opest Astrat is. Az Opel komfortosabbnak, csendesebbnek tűnt.denesdr írta: ↑2021.08.08., vas. 10:14
Értem a hasonlatot, de mint minden hasonlattal, ezzel is az a probléma, hogy csak hasonlat. A nevében is benne van, hogy csak hasonlít, de nem ugyanaz.
Amúgy itt akkor a Topping melyik autó lenne? A Honda vagy az Opel? A blokk rezgése objektíven mérhető (még ha nem is szerepel ez az adat a katalógusban), a pohár víz is ezt hivatott vizualzálni, noha ez (feltételezhetően) nem lett végül számszerűsítve.
Mi Opelt vettünk több mint 20 éve, ami akkor volt 5 éves, a motorja a mai napig kiválóan üzemelne, ha tavaly nem adtuk volna le bontóba a kaszni elporlása miatt, a japán autóknak szintén nem erősségük a rozsdásodásmentesség. :)
A Toppping dac témához: lehet, hogy a mérések alapján minden szép és jó, de hogy lehet egy 1,9 kg tömegű dac-nak jó hangja?
Igazából nem kell, hogy hangja legyen egy DAC-nak. Elég, ha a belétáplált digitális kódfolyamot minél pontosabban visszaalakítja az annak megfelelő analóg elektromos jelfolyammá (tudom tudom, a digitális jel is valójában analóg) olyan formában, amit a láncban utána következő készülék használhatóan fogadni tud. Szerinted ezt a feladatot egy alacsony tömegű DAC nem tudja rendesen ellátni? A Topping ezt jól csinálja a mérések szerint és amelyiket én hallottam, az szerintem fülre is jól tette a dolgát. Persze lehet, hogy a hallásommal van gond és a különféle mérések sem reprezentatívak. :)
Szerintem eléggé találó a hasonlat. Vezettem 75 lóerős Lada Samarat is, meg Opest Astrat is. Az Opel komfortosabbnak, csendesebbnek tűnt.denesdr írta: ↑2021.08.08., vas. 10:14
Értem a hasonlatot, de mint minden hasonlattal, ezzel is az a probléma, hogy csak hasonlat. A nevében is benne van, hogy csak hasonlít, de nem ugyanaz.
Amúgy itt akkor a Topping melyik autó lenne? A Honda vagy az Opel? A blokk rezgése objektíven mérhető (még ha nem is szerepel ez az adat a katalógusban), a pohár víz is ezt hivatott vizualzálni, noha ez (feltételezhetően) nem lett végül számszerűsítve.
Mi Opelt vettünk több mint 20 éve, ami akkor volt 5 éves, a motorja a mai napig kiválóan üzemelne, ha tavaly nem adtuk volna le bontóba a kaszni elporlása miatt, a japán autóknak szintén nem erősségük a rozsdásodásmentesség. :)
A Toppping dac témához: lehet, hogy a mérések alapján minden szép és jó, de hogy lehet egy 1,9 kg tömegű dac-nak jó hangja?