Régi antenna coax kábel belső tömör réz vezetéke elég tiszta audio(fil) felhasználásra?
Hangfalkábel, belső kábel célokra?
Köszi!

Köszönöm a választ!istvan01 írta: ↑2021.10.02., szomb. 12:20Ha a toroid primer tekercse egy réteg, általában az, akkor nincs semmi jelentősége a trafónál a fázis-nulla sorrendnek. Az EI trafóknál mindig több réteg a primer, jellemzően step-down, feszültség csökkentőnél, akkor ott, a nulla úgy jobb, ami a primer tekercs rész külső rétegével indul.
Ha a toroid primer tekercse egy réteg, általában az, akkor nincs semmi jelentősége a trafónál a fázis-nulla sorrendnek. Az EI trafóknál mindig több réteg a primer, jellemzően step-down, feszültség csökkentőnél, akkor ott, a nulla úgy jobb, ami a primer tekercs rész külső rétegével indul.
Én nem jelölök, mert egy fáziscerka csak van otthon. Nélküle ezt sem tudjuk, az elosztóban melyik póluson van a fázis, úgy meg a kábeljelölés sem ér sokat.
Ja,de mint írtam is ha már jelölünk azon a fránya villásdugón,akkor az a jelölés legyen már jó helyen is ahhoz hogy az iec jobb oldalán kukucskáljon ki az a fázis.
... 'míg el nem forgatjuk a nyamvadt dugót.
Alapból nem kell árnyékolni az IC kábeleket, mert az ront a hangon. Vannak olyan helyek is, ahol a nagy impedancia miatt kell árnyékolni, de ezek ritka kivételek.nagygabor1982 írta: ↑2021.06.11., pén. 13:44Sziasztok.
Még 1 kérdésem lenne:
RCA IC kábel készítésénél a fém árnyékolást be kell forrasztani a negatív cucchoz vagy nem?
Köszi!
Grafénra gondoltam.sutemenyx írta: ↑2021.07.01., csüt. 22:40Gyors utánaolvasás után az derult ki, hogy árulnak valami grafén bevonatú rézvezetékez az alin, de én nem lennék benne teljesen biztos, hogy az tényleg az. Ugyanis egyelőre jellemzően még mindig inkabb kutatasi terulet a grafén.
Ha grafitra gondoltal, az más, arra biztos fogsz valami ajanlast kapni.
Gyors utánaolvasás után az derult ki, hogy árulnak valami grafén bevonatú rézvezetékez az alin, de én nem lennék benne teljesen biztos, hogy az tényleg az. Ugyanis egyelőre jellemzően még mindig inkabb kutatasi terulet a grafén.
De arra miért van szükség, hogy földelt legyen? Hidegpont mindenképp.istvan01 írta: ↑2021.06.14., hétf. 09:08Forrás oldal az esetek 90%-ban földeletlen (PE független) táplálású, tehát egy lebegő árnyékolást kaphat forrás oldalról a kábel. Érdekes eset ebből az LP lemezjátszó. Ha annak sasszija kap földelést (opcioánilis) akkor stabilabb az árnyékolás, ha nem kap földelést, pl mert motor külön épített, a hangkar-karbázis fémet sem tartalmaz, tehát nincs értelme azon az oldalon tartani a kábel árnyékolás bekötést.
/ennyivel is kevesebb gondjuk van az árnyékolást nem kedvelőknek/
Forrás oldal az esetek 90%-ban földeletlen (PE független) táplálású, tehát egy lebegő árnyékolást kaphat forrás oldalról a kábel. Érdekes eset ebből az LP lemezjátszó. Ha annak sasszija kap földelést (opcioánilis) akkor stabilabb az árnyékolás, ha nem kap földelést, pl mert motor külön épített, a hangkar-karbázis fémet sem tartalmaz, tehát nincs értelme azon az oldalon tartani a kábel árnyékolás bekötést.
Amelyik oldalon nagyobb, erősebb a tápegység és a jel GND összefügg galvanikusan/kapacitíve a PE/védővezetővel, persze ha a készülék is földelt konnektoros bekötésű. Ez szinte mindig az erősítő/végerősítő.
Mindkét végét azert nem érdemes, mert akkor az árnyékoláson is fog menni a jel. Márpedig az árnyékolás jellemzően egy sokkal alantasabb vezető.tomrider írta: ↑2021.06.11., pén. 19:20Erre többféle megoldás létezik, én bekötöm mindkét végét, de sokan csak az egyik végétnagygabor1982 írta: ↑2021.06.11., pén. 13:44Sziasztok.
Még 1 kérdésem lenne:
RCA IC kábel készítésénél a fém árnyékolást be kell forrasztani a negatív cucchoz vagy nem?
Köszi!