A z2-nek télen van értelme, sőt,ott az dominál,de néha be lehet/kell iktatni kardiot. Ha télen is keményet nyom a dolgozó, nyár közepére elfogy a power és azért van még sok verseny októberig. aztán nálunk pl a november volt a rekreációs időszak, ott lényegében egy hónapig szinte tilos volt bicajra ülni. nyilván nem nyakaztak le egy kis karikázásért, de nem nézték jó szemmel,ha edzeni kezdtél, mert a versenyidényt ki kell pihenni, regenerálódni kell fizikailag és mentálisan is. aztán a december már a következő idényről szól. (ez persze a mi világunk. a pro tour télen is tolja,de nekik ennyi dolguk van, ez a szakmájuk, de azért ők is finomabban mennek télen)AAttila írta: ↑2021.07.29., csüt. 10:52Tulajdonképpen azért vannak berakva a Z2 napok, hogy fejlesszük az alap állóképességet is. Én mondtam az edzőnek,hogy elengedem ezt az évet, akár végig is alapozhatjuk. De úgy gondolta, hogy a téli munkám se menjen kárba, kicsit öszvér módon, alapozok is és fejlesztek is. Majd ettől a téltől mehet "hagyományosan" a felkészülés. Vagyis szezon közben nem lesz ennyi Z2.
ha megnézed azt az esdzéstervet kicsit jobban, látszik a hónap elején a rengeteg sprint és rövid résztáv, a téli statikus menését felgyorsítani. aztán a hajdú kupa után beindulnak a nagyobb résztávozások(kövi verseny balmaz gp, időfutam), de még oda van írva, hogy a 10 kilist csak 40-42-vel. Az sajna nem azért van,mert lassabban akarunk, hanem ellenkezőleg, van pár barom,aki már áprilisban 50-el akart résztávozni. lehet, csak akkor júliusban megint viszlát van