Asszép!asebestyen írta: ↑2021.07.28., szer. 18:19Nekem is volt kb 10-12 hete PSVT-m. 1 óra szenvedés után ( reméltem, hogy elmúlik magától) bevitt a kollégám a kórházba, épp asszony volt a belgyógy szakrendelőben.
![]()
160-as frekvencián ment a szívem, nem színuszban, de így is tudtam futni még simán. Kaptam némi adenozint, földön túli élmény volt. Utána ß blokkolót kellett szednem, már lenegyedeltem, csak egy nagyon pici megy, végre fel tud menni a frekvenciám normálisan, ha terhelem magam. Marha szar volt, hogy éreztem, nem megy úgy a szívem, ahogy kéne... Volt szívultrahang, sőt CT is. Okát senki se tudja, de előjel nélkül a semmiből jött, remélem úgy is ment. Ki tudja.
A szívem amúgy olyan állapotban van, amilyennek az után a terhelés után, amilyet kapott az életem során, lennie kell. Az aorta aszcendensem olyan átmérőjű, mint a sportautók leömlője.![]()
Milyen jellegű szívproblémád volt?
Nem szívvel volt gondom. Egy minden előzmény nélküli bélproblémám volt, amivel a sürgősségin kötöttem ki. A feleségem, akinek jobban odavert a vírus, már korábban volt terheléses EKG-n. Utána nagyon lassan állt vissza a nyugalmi pulzus, ezért neki kifejezetten javasolták, hogy óvatosan, lassan építse fel újra a komolyabb terhelést igénylő mozgásait. Innen kaptam kedvet, plusz egy közeli ismerősömet pont azon a hétvégén élesztette újra a férje egy tisza-tavi tekerésen, amikor mi is ott voltunk a hifi bzkkal. Szóval úgy döntöttem, jobb az előrelátás.
Nekem 169 bpm volt megcélozva a papír szerint, ehhez képest 120 körül abbahagyták, mert a görbék értékelhetetlen katyvazzá alakultak valami mérési anomália miatt. Természetesen engem is az érdekelt volna, mi a helyzet a max. környékén, mert úgy tudom, nem egy-egy intenzív séta szokott bajt okozni. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.