Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ilyen van az én órámban is, tulajdonképpen ez volt az egyik feature, amiért ezt vettem.
Screenshot_20210728-234458_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20210728-234458_Samsung Internet.jpg (441.44 KiB) Megtekintve 1522 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2021.07.28., szer. 21:44
kargidje írta:
2021.07.28., szer. 21:21
AAttila írta:
2021.07.28., szer. 20:49
6x10p 250w a pulzusom nincs 150
Majd a 15-20% emelkedőn megjön a 180-190, főleg terepen. :smile53:
De pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom , mert tudom, hogy nagyjából mekkora wattal hány percig tudok menni. Ez öl ki sok mindent a mai versenyzésből, mert mindenki (legtöbben) az óráikat nézik és az alapján látják, mennyit mehetnek még. Nem érzés alapján mennek, mint a "régiek". Persze azokban az időkben élvezetesebb is volt egy verseny. :smile32:
Ne foss, Pogiék,mikor menés van, nem a wattokat nézik. Annál inkább a feltöltött utat és a várható kaptatókat és hosszukat. Még én is nézem a bükkben is, hogy tudjam,mire számítsak,ha most odalépek, azt milyen formában tegyem, milyen áttételen. Ha rövid a kaptató, izomból,nagytányér,ha hosszabb más...
Egyébként versenyen nincs idő ezzel xarakodni. Te is hiába néznéd,hogy a 250wattal lenne jó,ha közben elmegy a mezőny. Ezek a zónás edzések arra jók,amire Te is használod, főleg télen,amikor kell valami kapaszkodó, terv, amit le kell követni. De pl én ezt megoldottam a spinninggel is, minden műszer nélkül, néhány youtube videóval, vagy épp a dksi teremedzőssel. Ti nemrég huppantartok ebbe bele(páran, pl Szalon is), már így kapjátok, hogy aki nincs fosraműszerezve, az eleve halott. Nyugi, ez olyan mint a hifi. Az öreg rókák mosolyognak,hogy nem kell azért mindent megenni. Egy 30 éves Ongaku mai napig lever bármit, pedig milyen ócskavas ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5278

Hozzászólás Szerző: pärt »

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 22:06

Ez a vizsgálat nem terheléses EKG volt, hiszen nem kaptál terhelést. :D
Pont az a lényege, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, ha van benne. Ehhez kell a terhelés. Itt a szívet ellátó koszorúerek, ha bármilyen okból be vannak szűkülve, akkor ez kijönne terhelésre, maga a szívizomzat nem kapna elég vért. Nyilván Te nem az 50 éve dohányzó alkoholista csapatban játszol, akik az ott megfordulók javát adják, így a 120bpm terhelés esetedben semmi, semmilyen érdemi információt nem ad.
Éreznéd sportolás közben, ha gond lenne... :smile32:
Na ja. Szóval remélem ( mi mást tehetek?), hogy nincs nyúl a bokorban. Mindenesetre ezért tök fölöslegesen raboltuk egymás idejét meg a köz pénzét. Mindegy; a vizsgálat el lett végezve, elszámolható. Amúgy még magasról nézvést megvolna az ország.
Na, zárom a búsongást, ez már tényleg túl off.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8008

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2021.07.28., szer. 21:42

Asszép! :o
Nem szívvel volt gondom. Egy minden előzmény nélküli bélproblémám volt, amivel a sürgősségin kötöttem ki. A feleségem, akinek jobban odavert a vírus, már korábban volt terheléses EKG-n. Utána nagyon lassan állt vissza a nyugalmi pulzus, ezért neki kifejezetten javasolták, hogy óvatosan, lassan építse fel újra a komolyabb terhelést igénylő mozgásait. Innen kaptam kedvet, plusz egy közeli ismerősömet pont azon a hétvégén élesztette újra a férje egy tisza-tavi tekerésen, amikor mi is ott voltunk a hifi bzkkal. Szóval úgy döntöttem, jobb az előrelátás.

Nekem 169 bpm volt megcélozva a papír szerint, ehhez képest 120 körül abbahagyták, mert a görbék értékelhetetlen katyvazzá alakultak valami mérési anomália miatt. Természetesen engem is az érdekelt volna, mi a helyzet a max. környékén, mert úgy tudom, nem egy-egy intenzív séta szokott bajt okozni. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.
Ez a vizsgálat nem terheléses EKG volt, hiszen nem kaptál terhelést. :D
Pont az a lényege, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, ha van benne. Ehhez kell a terhelés. Itt a szívet ellátó koszorúerek, ha bármilyen okból be vannak szűkülve, akkor ez kijönne terhelésre, maga a szívizomzat nem kapna elég vért. Nyilván Te nem az 50 éve dohányzó alkoholista csapatban játszol, akik az ott megfordulók javát adják, így a 120bpm terhelés esetedben semmi, semmilyen érdemi információt nem ad.
Éreznéd sportolás közben, ha gond lenne... :smile32:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
AAttila írta:
De pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom , mert tudom, hogy nagyjából mekkora wattal hány percig tudok menni. Ez öl ki sok mindent a mai versenyzésből, mert mindenki (legtöbben) az óráikat nézik és az alapján látják, mennyit mehetnek még. Nem érzés alapján mennek, mint a "régiek". Persze azokban az időkben élvezetesebb is volt egy verseny. :smile32:

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 18:19
Nekem is volt kb 10-12 hete PSVT-m. 1 óra szenvedés után ( reméltem, hogy elmúlik magától :D ) bevitt a kollégám a kórházba, épp asszony volt a belgyógy szakrendelőben. :rolleyes: :D 160-as frekvencián ment a szívem, nem színuszban, de így is tudtam futni még simán. Kaptam némi adenozint, földön túli élmény volt. Utána ß blokkolót kellett szednem, már lenegyedeltem, csak egy nagyon pici megy, végre fel tud menni a frekvenciám normálisan, ha terhelem magam. Marha szar volt, hogy éreztem, nem megy úgy a szívem, ahogy kéne... Volt szívultrahang, sőt CT is. Okát senki se tudja, de előjel nélkül a semmiből jött, remélem úgy is ment. Ki tudja.
A szívem amúgy olyan állapotban van, amilyennek az után a terhelés után, amilyet kapott az életem során, lennie kell. Az aorta aszcendensem olyan átmérőjű, mint a sportautók leömlője. :D
Milyen jellegű szívproblémád volt?
Asszép! :o
Nem szívvel volt gondom. Egy minden előzmény nélküli bélproblémám volt, amivel a sürgősségin kötöttem ki. A feleségem, akinek jobban odavert a vírus, már korábban volt terheléses EKG-n. Utána nagyon lassan állt vissza a nyugalmi pulzus, ezért neki kifejezetten javasolták, hogy óvatosan, lassan építse fel újra a komolyabb terhelést igénylő mozgásait. Innen kaptam kedvet, plusz egy közeli ismerősömet pont azon a hétvégén élesztette újra a férje egy tisza-tavi tekerésen, amikor mi is ott voltunk a hifi bzkkal. Szóval úgy döntöttem, jobb az előrelátás.

Nekem 169 bpm volt megcélozva a papír szerint, ehhez képest 120 körül abbahagyták, mert a görbék értékelhetetlen katyvazzá alakultak valami mérési anomália miatt. Természetesen engem is az érdekelt volna, mi a helyzet a max. környékén, mert úgy tudom, nem egy-egy intenzív séta szokott bajt okozni. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
AAttila írta:
Én ha sétálok 120-130között van. Szintén, mint revox 150 felett kezdek élni...
Hja kérem, nem megyek olyan hely(gy)re ;peace;

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: kargidje »

AAttila írta:
Én ha sétálok 120-130között van. Szintén, mint revox 150 felett kezdek élni...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Mer Te alacsonypulzussal játszol. Ami egyébként nem baj. Nálam a 150 még félálom volt bicajon :D 170-nél éreztem azt,hogy bármire azonnal tudok reagálni. Kb 16 éves kölyök pulzusával dolgoztam. De nem jó az. 16 évesen biztos, azért 40 fölött fene tudja :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

20210728_204743.jpg
20210728_204743.jpg (4.06 MiB) Megtekintve 1531 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.07.28., szer. 17:14
Ha már pulzus... Fura élményem volt a múlt héten. gondolkodik.gif Talán nem nagyon off. Túl a covidon, egy csúnya, valószínűsíthetően oltási szövődményen - no meg az ötvenen is bőven, plusz családi rizikó - úgy döntöttem, hogy elmegyek. egy terheléses EKG vizsgálatra. Bár jól érzem magam a bőrömben, nem szeretném, hogy egy esetleges rosszullét után két nappal csak a medverágta maradékom találják meg a hegyekben az út szélén. Ehhez képest azzal szembesültem, hogy nem értik, mit keresek ott. Ha nem szúr, nem szorít, akkor nincs is miért aggódnom; szórakozásból ne terheljük a rendszert. Ha már baj van, majd akkor szépen utánajárnak. Én azt gondoltam, hogy mindenkinek jobb (nekem kiváltképp), ha egy esetleges veszély ismeretében már óvatosabb vagyok, és nem terhelem túl magam. Végül csak meglett a vizsgálat - szív ultrahanggal kiegészítve - de azt hiszem, hogy csak félig, mert a célzott max. HR közelébe sem sikerült jutni; annyi idegen komponens volt a jelekben már 175W-nál, hogy ott véget is ért a vizsgálat. Érzékelők vagy mérési hiba miatt? Passz. Nagyon nem stesszelem magam, de négy és fél óra folyosón ücsörgés után nem igazán tudtam meg többet magamról, történetesen, hogy meddig is feszíthetem a húrt.

Nektek volt már ergometria? Kaptatok esetleg tanácsot, korlátozást? Ákos, a Te véleményedet külön is örömmel veszem! :smile53:
Engem sportorvosküldött el, beutalót a háziorvos adott axxem. Időpontor kb idény végére kaptam,ígyinkább bepecsételtékelőre,hogy majd cigyem be yz eredményt.
No, eljött a nap. Mondom az nőcinek,aki szemláromásrpt már rohant volna haza, hogy nekem 205-re állítsa a mayot, úgyjátszunk. Erre közölte,hogy a gép yzerint amaxom 164(kor, testtömeg, stb...), 8gy a gép ap157-ig megy :D hámmondom, akkor énmég alszok a bicajon, 170-től kezdek élni,de ez érdekelne, ott mi zajlik, meg 190 környékén. Mindhiába. 25 Wattonként emelet, aztán 225-nél egy pillanatra becsipogott a 157 bpm jelzője, le is tépett mindent, végeztünk... Dokinak is mondtam, hogy ez így nem annyira ok, de csak annyit tett hozzá,ha itt nincs baj, akkor nincs baj, plusz bukta a magával kötött fogadàst, miszerint végigtekerem sípolás nélkül 250ig.(az az utolsó fokozat). Mondtam neki, addig írja az adarokat, míg a gép kiadja a 205 maxot, akkor végigtekrem neki, de nem memt bele :D Így, végülis, civilben jól leizzadtam és megtudtam, hogy kicsi terhelésen minden OK :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.07.28., szer. 17:29
revox írta:
2021.07.28., szer. 17:23
semmitől jobb, de kevés a boldogsághoz... de ha megtanít szélárnyékban menni,szélárnyékot adni, kapuzni,leszélezni,lánctalpazni, stb... talán :smile53:
Ma már mindkettő kell a boldogsághoz :smile53: a kütyüzés is és az utolsó mondatod is. (azt persze csak csapattal lehet)
Most erre mit mondjak? Egy sebességmérő kell, semmi más, hogy az intervallumot legyen mégis valamihez mérni.. De korhán laci azt se hord. Amikor beigazolt master3-ba, hogy versenyezgetne kicsit, 12 verseny mérlege 12 arany volt :D
De ha ettől jobban érzitek magatokat, egyezzünk ki döntetlenben ;peace;
Az vixont fix, manapság már itthon se az eredményeket nézik elsősorban,hanem az adatokat. Már pl az utánpótlàs válogatásánál.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
Ha már pulzus... Fura élményem volt a múlt héten. gondolkodik.gif Talán nem nagyon off. Túl a covidon, egy csúnya, valószínűsíthetően oltási szövődményen - no meg az ötvenen is bőven, plusz családi rizikó - úgy döntöttem, hogy elmegyek. egy terheléses EKG vizsgálatra. Bár jól érzem magam a bőrömben, nem szeretném, hogy egy esetleges rosszullét után két nappal csak a medverágta maradékom találják meg a hegyekben az út szélén. Ehhez képest azzal szembesültem, hogy nem értik, mit keresek ott. Ha nem szúr, nem szorít, akkor nincs is miért aggódnom; szórakozásból ne terheljük a rendszert. Ha már baj van, majd akkor szépen utánajárnak. Én azt gondoltam, hogy mindenkinek jobb (nekem kiváltképp), ha egy esetleges veszély ismeretében már óvatosabb vagyok, és nem terhelem túl magam. Végül csak meglett a vizsgálat - szív ultrahanggal kiegészítve - de azt hiszem, hogy csak félig, mert a célzott max. HR közelébe sem sikerült jutni; annyi idegen komponens volt a jelekben már 175W-nál, hogy ott véget is ért a vizsgálat. Érzékelők vagy mérési hiba miatt? Passz. Nagyon nem stesszelem magam, de négy és fél óra folyosón ücsörgés után nem igazán tudtam meg többet magamról, történetesen, hogy meddig is feszíthetem a húrt.

Nektek volt már ergometria? Kaptatok esetleg tanácsot, korlátozást? Ákos, a Te véleményedet külön is örömmel veszem! :smile53:
Nekem is volt kb 10-12 hete PSVT-m. 1 óra szenvedés után ( reméltem, hogy elmúlik magától :D ) bevitt a kollégám a kórházba, épp asszony volt a belgyógy szakrendelőben. :rolleyes: :D 160-as frekvencián ment a szívem, nem színuszban, de így is tudtam futni még simán. Kaptam némi adenozint, földön túli élmény volt. Utána ß blokkolót kellett szednem, már lenegyedeltem, csak egy nagyon pici megy, végre fel tud menni a frekvenciám normálisan, ha terhelem magam. Marha szar volt, hogy éreztem, nem megy úgy a szívem, ahogy kéne... Volt szívultrahang, sőt CT is. Okát senki se tudja, de előjel nélkül a semmiből jött, remélem úgy is ment. Ki tudja.
A szívem amúgy olyan állapotban van, amilyennek az után a terhelés után, amilyet kapott az életem során, lennie kell. Az aorta aszcendensem olyan átmérőjű, mint a sportautók leömlője. :D
Milyen jellegű szívproblémád volt?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

pärt írta:
...úgy döntöttem, hogy elmegyek. egy terheléses EKG vizsgálatra. ....négy és fél óra folyosón ücsörgés után nem igazán tudtam meg többet magamról, történetesen, hogy meddig is feszíthetem a húrt.

Nektek volt már ergometria? ...
magyar valosag sajnos.
en 1-2 eve kerdeztem erröl haziorvosom, aki sportorvos is, azt mondta: ha nincs panaszom, nem csinalnak, penzert csinaltathatok valahol.
ennyiben hagytam.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.07.28., szer. 17:23
semmitől jobb, de kevés a boldogsághoz... de ha megtanít szélárnyékban menni,szélárnyékot adni, kapuzni,leszélezni,lánctalpazni, stb... talán :smile53:
Ma már mindkettő kell a boldogsághoz :smile53: a kütyüzés is és az utolsó mondatod is. (azt persze csak csapattal lehet)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 16:45
revox írta:
2021.07.28., szer. 16:12
avl2 írta:
2021.07.28., szer. 15:18
mért érték vs. ahogy ott jól esik)

na, erre milyen pulzustartomanyokban mennyit menegessek ?
ahogy jólesik.. néha az is jólesik,ha megtolja az ember. olyankor told meg. egyszerű ez ;peace;

írtam lentebb, túl van ez dimenzionálva. ráadásul még ha épp a fittségi állapotod azonos is, az eltérő hőmérséklet más pulzust szül. régebben nekem is voltak összahsonlító tesztek (bringákat hasonlítottam). érzetre ugynazt hajtottam, de két eltérő nap és egyszer 156 volt az átlag, máskor meg 164. érzetre ugyanazt csináltam
Nincs ez túldimenzionálva, sőt, nagyon alul van. :)
Vannak emberek, akik tehetségesek az adott sportban, szarnak rá, ki mit mond, mégis elől mennek és ha én bármennyit edzek bármilyen edzővel, sose érek a közelébe sem, pont. Mondhatjuk-e, hogy akkor meg minek tervszerűen edzeni, meg minek az egész? Mondhatjuk, persze, de én mégsem mondom. Sőt, mikor a tehetség más tehetségekkel kerül egymás mellé, akkor már neki sem lesz mindegy.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nem szabad kiölni a tervezettséggel az élvezetet a dologból, véleményem szerint a kettő nem kell üsse egymást, megférnek egymás mellett.
Hogy kis zene is legyen, rengeteg olyan zenész van, aki úgy játszik végig egy életet, hogy fogalma sincs, mit játszik, csak csinálja és valamiért működik. Viszont ezek az emberek nem képesek továbbadni a tudományukat, illetve "helyzetben" mindig alul maradnak azokkal szemben, akik tudják is mit csinálnak, nem csak érzik.
Én azt mondom szükséges a tervszerűen edzés és ezzel együtt hagyni kell benne mozgásteret a pillanatnyi érzetnek, amit a sportoló érez, milyen az aktuális állapota.
minden edzés tervszerű. mi is előre kaptuk, egy hónapra, de csak az volt megadva, mit kell tekerni és milyen teljesítményszázalékkal. nem mértünk wattot(minek? mindekinek más az értéke, a zónája), csak tudtuk, ha 75%-on kell menni,az mit jelent. nem vesztünk el a kütyük világába, nyomtuk. ez is tervszerű volt. de azért nekem aggályos a kicentizett,gramamozott, miliwattozott,százzónázott instant tréning :smile53: semmitől jobb, de kevés a boldogsághoz... de ha megtanít szélárnyékban menni,szélárnyékot adni, kapuzni,leszélezni,lánctalpazni, stb... talán :smile53:
halfnote.hu

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: kargidje »

asebestyen írta:
2021.07.27., kedd 20:01
kargidje írta:
2021.07.27., kedd 10:40
zoli73 írta:
2021.07.27., kedd 09:30
Tudom, itt az országúti bringa a fő csapásirány, de azt hiszem ennek itt a helye: https://www.nemzetisport.hu/tokio-2020/ ... an-2840695 ;peace; bravo.gif
Néztem, brutál amit művelt. Végre volt kiért, miért izgulni ... leborulok.gif leborulok.gif Az elején le volt maradva, de a 3. kör után megtáltosodott, talán bemelegedett, a többiek meg akkorra már szenvedtek...

Nem is értem, a Benkót miért erőltetik ennyire, évek óta jó, ha a 20-30 között szerepel, onnan nem tud előrébb kerülni.
Parti-ról ne is beszéljünk, nagyon eljárt felette az idő!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fiatalabb korában sem volt nemzetközi szinten nagy szám.
Fiatalítani kell: motiváltak, frissek, gyorsan regenerálódnak, gyorsan tanulnak, erősödnek, fejlődnek..... :goodmorning:

Lásd Loana Lecomte, xco világkupán sza..á veri a mezőnyt. Ráadásul fütyörészve, dalolva... :fekverohog:
Kíváncsi lennék a magyar elit milyen háttérrel készül egy olimpiára. Gondolok itt az edzői gárdára , az orvosi csapatra, gyúrókra, mentális felkészítőkre, stb.
.
Ahogy előttem AAttila írta, egyik magyar profi kerékpáros sem itthoni csapatban teker és eddz. Szóval ez itt megbukott. Benkó Barbi sem, mégis a középmezőnyben van évek óta.
Parti Andris 38éves bazz!!! Ő volt ha jól emlékszem a legidősebb a mezőnyben. Schurter is már 35, nem is megy neki sem kb. 1-1,5éve, előtte meg szinte akkor is nyert, amikor nem akart.

Amúgy a Tour de France ill. a nagy körversenyek kapcsán is azt állították, ha nincs egy erős csapatod, nem fogsz összetettet nyerni. Hát tavaly Pogacar csapata minden volt, csak erős nem. :nonononono:

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Itt van pl. a haverom és én. Kb egyforma erősek vagyunk. Én pár hónapja edzővel készülök. Hétfőn átbeszéljük az elmúlt hetet (persze bármikor hívhatom, ha szükséges) és beírja az aktuális heti adagot.A haver továbbra is nyomja a szokásos statikus menéseket, ill. növelte azok átlagsebességét. Most mentünk megint párat együtt is és látta, van különbség. Vettem el tőle KOM-okat :rolleyes: Most ő is kezd intervallozni egyedül is, nem csak menni. Mondta nézzem meg, a 1,5 órára mekkora TSS jött neki.Visszaírtam, nézze meg az enyémet 1,5 órára. Azóta csinálja ő is másképpen.Ha már 1,5 órát elveszünk a családtól, akkor annak legyen értelme.

Még egy dolog az edzőről.Amikor beteg voltam.Mindig jelentést kért az állapotomról (hogy érzem magam,mekkora a pulzusom,milyen színű váladék jön az orromból,stb)Felhívott telefonon, hogy hallja milyen a hangom. Szerintem kellően odafigyel rám :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.07.28., szer. 16:12
avl2 írta:

ahogy jólesik.. néha az is jólesik,ha megtolja az ember. olyankor told meg. egyszerű ez ;peace;

írtam lentebb, túl van ez dimenzionálva. ráadásul még ha épp a fittségi állapotod azonos is, az eltérő hőmérséklet más pulzust szül. régebben nekem is voltak összahsonlító tesztek (bringákat hasonlítottam). érzetre ugynazt hajtottam, de két eltérő nap és egyszer 156 volt az átlag, máskor meg 164. érzetre ugyanazt csináltam
Nincs ez túldimenzionálva, sőt, nagyon alul van. :)
Vannak emberek, akik tehetségesek az adott sportban, szarnak rá, ki mit mond, mégis elől mennek és ha én bármennyit edzek bármilyen edzővel, sose érek a közelébe sem, pont. Mondhatjuk-e, hogy akkor meg minek tervszerűen edzeni, meg minek az egész? Mondhatjuk, persze, de én mégsem mondom. Sőt, mikor a tehetség más tehetségekkel kerül egymás mellé, akkor már neki sem lesz mindegy.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nem szabad kiölni a tervezettséggel az élvezetet a dologból, véleményem szerint a kettő nem kell üsse egymást, megférnek egymás mellett.
Hogy kis zene is legyen, rengeteg olyan zenész van, aki úgy játszik végig egy életet, hogy fogalma sincs, mit játszik, csak csinálja és valamiért működik. Viszont ezek az emberek nem képesek továbbadni a tudományukat, illetve "helyzetben" mindig alul maradnak azokkal szemben, akik tudják is mit csinálnak, nem csak érzik.
Én azt mondom szükséges a tervszerűen edzés és ezzel együtt hagyni kell benne mozgásteret a pillanatnyi érzetnek, amit a sportoló érez, milyen az aktuális állapota.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asztalra letéve szinte szúrja a szemed.. brrrrr... de 100 ojróért nem hagytam ott 320 helyett :D
20210728_145227.jpg
20210728_145227.jpg (469.9 KiB) Megtekintve 1523 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
2021.07.28., szer. 15:05
revox írta:
2021.07.28., szer. 14:11
ne xarj be,erős vagy. már csak biciklizni kell megtanulni (értsd,ahogy kell. technika...
nna, egy talán nem bántó :D párhuzam: en/mi itthon Roglicra mondom: nem tud biciklizni.
(Neki is "csak" azt kellene megtanulnia, Ö is "erös")

nem az ereje, testi merhetö teljesitmenye stb., hanem mondjuk esések száma / verseny km. persze vannak itt társai (G), de vannak, akik ebben sokkkkkal jobbak (Sagan ? ...meg biztos lehet sorolni, akik azert ott vannak, tehat nem hatul elkullognak, de tudnak helyezkedni, adodott helyzetben gyorsan es profin reagalni - nyilvan ezekben is jelentkezik, hogy valaki X evet bmx, cycloross, stb., ki meg nem + adottsag az ügyessegre, egyensulyerzek, helyzetfelismeres, ..)
előélet sokat számít... nekem bmx volt, sose voltam zűrös helyzetben, kivétel az az egy szem tiszatavi eset, amit a hifiBZK-val sikerült megélnem :D de volt,hogy körülöttem 30-an feküdtek a körforgalomban, én álltam, aztán hrtelen azt se tudtam, hol vagyok, vagy mi van most :D aztán hátamrakaptam a bicajt és futottam ki a haldoklók tömegéből :)
xal kel laz előélet. nem véletlen indítottunk 6-8éves kortól edzéseket, főleg ügyességi páylák vannak és monti, cx bringa jöhet szóba.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 14:37
revox írta:
2021.07.28., szer. 14:11
ne xarj be,erős vagy. már csak biciklizni kell megtanulni (értsd,ahogy kell. technika,taktika és a felkészülés). apropó, felkészülés. nemhiába visongtam minidg,hogy sok a heti 5. azóta kétszer lettél beteg. tudom,egyszer vírus,most meg a klíma, de ezek akkor támadnak be, amikor a szervezet gyengül. nem kell hosszúkat edzeni, rövid, minőségit. mi hétköznap 60-70eket mentünk(Barna is, aztán látod, még memóriából mit megy), hétvégén többet(de max 120 körül, hogy a nagyobb résztávokat kiadja), de a fókusz a résztávokon volt,nem az összetávolságon, vagy edzésátlagon. ettől,ha kimentünk nagyváradra, simán lezúztuk 40-42-es vezetésekkel (már,amikor toltuk neki) a 180 kili oda-visszát.

rövid, minőségi edzés + kellő regeneráció. ennyi a titka :smile32:
Részben egyetértek. Másrészt a minőségi edzés egyénenként eltérő, és a kulcs ebben van véleményem szerint. Persze van, amit csapatban lehet csak edzeni/gyakorolni, de szerintem mindenkinek szüksége van egyéni edzésre/edzéstervre, ha a max a cél. Ahogy írtad pár poszttal lejjebb, a technikák (kerékpár) közt is vannak különbségek, a riderek közt meg sokkal nagyobbak.
Én a magam részéről csak a személyes edzéstervezésben hiszek, ami tényleg az is, nem csak annak mondott. Tehát amikor a figyelem a versenyzőre minden szempontból 100%. Ellenkező esetben jönnek a betegségek és a sérülések rendszeresen és egy idő után visszafordíthatatlan károsodások, amik azért borzalmasak, mert megérzed, hogy Te már hiába akarsz, nem fogsz soha...
ja, a technika félrement. én a kerékpárkezelésre értem a technikát.
ezen a szinten felesleges ennyire túltolni az egyéni edzéstervet. minél többet kell csapattal edzeni és versenyen menni, azzal lehet fejlődni. aki meg olyan hülye,hogy nem érzi, hogy rottyon van, az meg is érdemli :D divat lett ez nagyon, de ez inkább pro szinten érdekes, de ott is főként azért,mert sok esetben a csapattagok baromira nem együtt edzenek, hanem ki-ki, ahol lakik, magának. a pro csapatok a felhúzóversenyeken (nekik ez az edzés) kovácsolódnak össze és ott már ők is csapatban gondolkodva tekernek, hogy mire 3hetesek jönnek, forma legyen. de persze,teljesen igazad van, de ez csak addig igaz, míg valaki kénytelen egyedül edzeni, ami soha nem fog felérni ahhoz, hogy valaki csapatban tud tréningezni (ott meg ugye nem lehet mindenkire rászabni az edzést, csak a gyengébb majd tudja,hogy kevesebbet vezessen). nekem legalábbis nagyon ez a tapasztalatom. persze más,ha valaki beteg, vagy valami adata nincs rendben, akkor be kell avatkozni ,de amíg az adatok jók, menjen csak közös edzésre, oszt tolja, mint a buldózer ;peace;
halfnote.hu

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

a celok kapcsan: azert kerdezem, mert többfelekepp tudok menni, es nem tudom mi lenne a jo, a legjobb.

nehany legutobbi menesem:
Unbenannt.JPG
Unbenannt.JPG (43.01 KiB) Megtekintve 1554 alkalommal
az utolso 3 oszlopban, hogy azon tartomanyban az idö hany %-at voltam

az elsö 5 ugyanaz az utvonal (Pilis, fel-le), abbol a legutobbi ma reggel (reggeli elött), nem igy terveztem, de az egyik emelkedö nehany percén át sokkal gyorsabban nem tudtam volna menni, ahhoz lett akkor ott kedvem; kicsit a vegig 140 alatt unalmas illetve kellemetlen kihívás, mert emelkedön könnyen föle szaladok, ha nem direkt figyelek erre (de vajon érdemes-e ?? mért érték vs. ahogy ott jól esik)

szerintem a kategoriabeosztas kicsit tartalmat takar, mert ugrik ha pl. 134 vagy 133 a pulzus, köztük meg ugye epp csak 1 a különbseg, ezek az olcso kütyü altal adott tartomanyok, nem biztos, hogy engem írnak le

a legjobb, de mire ? legfontosabb: a biciklizesnek hátránya (egészség, sérülés) ne legyen; nyilvan kell fittség, erönlét, keringesi, sziv, suly karbantartasa, minel kisebb gyengülese a korral.
na, erre milyen pulzustartomanyokban mennyit menegessek ? vagy mindegy, a fenti 5 barmelyike, de fontos az utana nyujtas ?

nalam egyertelmü: szandekos, biciklin kivüli bemelegites gyakorlatilag nincsen, utana nyujtas a szabadidö függvenyeben, 10 perc sosincs, gyakran 4-5 perc, ritkan semennyi, szoval erösen azt gondolom, hogy a tudomany altal ajanlottnal kevesebb

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”