- Agymenés / ON!
Sokan érdeklődtetek privátban, hogy mi történt, miért nem írok, el vagyok teljesen veszve és sorolhatnám...
Amikor rápillantok az avatarom alatt húzódó hozzászólás számlálóra, az pontosan "12597"-en áll! Elképesztő szám! Ahogy mondani szokás, gombócból is sok(k)!

Aki figyelmesen olvas, annak nem különösebben meglepő a hallgatásom, hiszen többször leírtam, amikor nincs miről beszámolnom, nem fogok csupaszra rágott témákat mantrázni, mindössze azért hogy legyen e helyütt tartalom!
Az aktív, napi szintű fórumozással már évekkel ezelőtt felhagytam, ma már kizárólag a saját világomban létező, szellemi kiskertem gondozása foglalkoztat.
Nem fáj, érdekelni meg egyáltalán nem tud, ha bárki mást gondol, kábelezésről, politikáról, autókról, vagy akár Lady Gaga kutyusáról...
Maradjunk annyiban, hogy megfelelő távolból, mindenkit képes vagyok szeretni!
- Nyaf nyaf nyaf...
Elég régóta, egyféle önjáró, underground, kistérségi hájgend remete vagyok, ezért senki ne érezze tiszteletlenségnek, amennyiben nem teszek eleget meghívásoknak és nem preferálom a HiFi turizmust.
Persze hiszek az audio, illetve bármely egyéb hobbi közösség (sz)építő erejében, de az sem tagadható, hogy ez már nem az internet nélküli, romantikus, 80-90-es évek, összejárós, hátlapogatós szakkörözése...
Túlsúlyban van az aktuálisan meghallgatott kereskedők, magánszemélyek rendszereinek, kibeszélése. A leegyszerűsített "szarozás" tapasztja össze, egységesíti túlnyomó részben az eseti "baráti” társaságokat.
Sokan egyszerűen, még ebben a készülék dömpingben sem képesek elfogadni, hogy nem létezik a legjobb, "mindentől is jobb" univerzális, megkérdőjelezhetetlen hangzás!
Egyféle tótumfaktum orákulumként, vélt jótét missziót teljesítve tekintenek másokra, mivel rajtuk kívül mindenki süket, sötétben tévelygő, hintőporos tomporú újszülött, aki segítségre, iránymutatásra szorul.
Legtöbb emberke, akikkel a hobbin belül beszélgetésbe bonyolódom, szinte elvárja, hogy válasszak oldalt, valljak színt, ócsároljam, ezt vagy azt a megoldást, gyártót, kivitelt, terméket...
Rengetegen akadnak, akik kaphatók az "egy a zászló", dögevő mentalitást, látszólagos jóakarók égisze alá tömörítő, demonstrációval megspékelt sárdobálásra.
Sajnálatos módon, gyártók, kereskedők között is létezik ez a norma!
Ez is egyféle közösségi tevékenység, viszont én nem kívánok, sem most, sem pedig a jövőben teret engedni ennek a nekifutásból legyünk csúcsra járatott idióták mentalitásnak!
Talán majd egyszer, közösen vizet cserélünk az audió lábvízben, amibe már sokan belemosták retkes lábukat, méghozzá legtöbbször mások tisztálkodó eszközeit használva!
- A régi verkli.
Annak ellenére, hogy nagy mennyiségű kábelt, készüléket megtapasztaltam, általában saját, éppen aktuális prekoncepcióim napszemüvegén át, adott láncban, adott szobaakusztika mellett, nem tudok használható tanáccsal szolgálni senkinek!
Számtalanszor megírtam már, mégis a mai napig érkeznek hasonló jellegű kérések, kérdések…
A magánvéleményem mindenkinek szívesen megírom, viszont attól, hogy nekem ez, vagy az tetszett/nem tetszett, akkor és ott, még nem válasz semmire!
- Korai (kár)örömök...
Magukat konkurenciáimnak érző felebarátaimat el kell keserítenem, ugyanis nem vagyok „beteg”, nem kerültem "kreatív válságba", mint ahogyan azt már tudni vélitek!
Jelenleg is folynak új vezetők, szigetelések tesztjei. Sőt! Nagyon élvezem a High-End kábelezésben jelenleg még idegennek ható anyagokkal való kísérleteket, próbákat, teszteket.
Fejlesztés alatt áll egy abszolút referencia kábel, amely az általam ma elérhető legmagasabb minőséget, technológiát fogja képviselni! Célkitűzésem, a kábel jellegét tekintve, ötvözni a Graphene-X fókuszát, felbontását az Aura Reference kábelek kivételes simaságával, koherenciájával.
A kábel alapjaiban egy grafén - nemesfém hibrid, amely jelen fejlesztési fázisban az Auránál használt geoid alakú vezetőkre támaszkodik hordozóként. (Ez még változhat!)
- Főhajtás
Feltételezem, mindenki értesült róla, hogy az Ethosz Audio tulajdonosa, konstruktőre, mindenese, Puklics József elhunyt...
Nagyon kevés fórumtárssal ápoltam, ápolok kapcsolatot, Józsi egy volt közülük...
Tudtunk egymás kisebb-nagyobb dolgairól, illetve ha valami extra cuccra volt szükség építéshez, teszteléséhez, egyéb fejlesztésekhez, Józsira mindig lehetett számítani!
A fentebb említett, most még név nélküli referencia kábelemmel szeretnék emléket állítani a kivételes fejlesztőnek, embernek, Puklics József-nek!
Vagyis, leendő referencia kábelemet, Józsi emlékének, szellemiségének ajánlom!
Sok munkával, állhatatossággal egy kellően eltökélt szakember eljuthat arra a szintre, amelyet High End tervezőként képviselt, viszont egyedülálló humánuma, legtöbbünk számára közelíthetetlen marad!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)