Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Quetz írta:
2021.08.08., vas. 20:46
kasumi írta:
2021.08.08., vas. 20:43
Blood Red Sky
https://www.imdb.com/title/tt6402468/ - csak saját felelősségre! Azt a fél/egy órát jobban is el tudtam volna tölteni.
Izgalmas kezdés, nem igazán tudni, ki kivel van. Terroristák, gépeltérítés, kiskölyök...
SPOILER!...aztán az egész egy nevetséges zombi ámokfutássá változik.
Ez egy vámpíros film volt, a zombik egy másik kategória. Szerintem ennek fényében nézd újra, meg fog változni a véleményed. :D
Most azt mondod, zombis filmnek gagyi, vármpírosnak jó?! Hm... oké, értem én, de láttam belőle eleget, szerintem ultra gagyi így is, úgy is.
Újratervezés

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

kasumi írta:
2021.08.08., vas. 20:43
Blood Red Sky
https://www.imdb.com/title/tt6402468/ - csak saját felelősségre! Azt a fél/egy órát jobban is el tudtam volna tölteni.
Izgalmas kezdés, nem igazán tudni, ki kivel van. Terroristák, gépeltérítés, kiskölyök...
Ez egy vámpíros film volt, a zombik egy másik kategória. Szerintem ennek fényében nézd újra, meg fog változni a véleményed. :D
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Blood Red Sky

youtu.be/U8M_1eyrBtQ

John and the Hole
https://www.imdb.com/title/tt11307724/ - az érdekessége az erőssége. Nincs robbantás, sem világvége, de mégis jó, a maga módján. Ajánlott!

youtu.be/uddPHOuQh7E

Beneath a Sea of Lights

https://www.imdb.com/title/tt8070042/ - érdekes emberi sorsok, érdekes köntösben. Ajánlott!

youtu.be/yIeuDPjmEI4

A Most Wanted Man
https://www.imdb.com/title/tt1972571/ - Erősen ajánlott!

youtu.be/OUyYBrlF_W8

The Informer
https://www.imdb.com/title/tt1833116/ - A főszereplő korábbi filmje, a Snabba cash is jó! Ez meg különösen! Erősen ajánlott!

youtu.be/jUakWaEpCmY
Újratervezés

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Már nem azért, de ennek a suicide squadnak a legkisebb baja, hogy épp mekkora bitrátájú a hangsáv. :D

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Spiky03 írta:
2021.08.08., vas. 11:07
Tuti.
Mert a webripen csak 786 kbes a hang.
BDn meg csak ott lesz a DTSHD vagy Atmos hang.
789-es hang még önmagában nem jelenti azt, hogy halkabb és/vagy szar is egyben.
Jónéhány film, 640-es DD sávval se halk és kellően dinamikus is.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Tuti.
Mert a webripen csak 786 kbes a hang.
BDn meg csak ott lesz a DTSHD vagy Atmos hang.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Kijött a Suicide Squad, kell neki egy +5/+6dB hangerő a megszokotthoz képest, mert halk lett a HBO MAX-os verzió. Remélhetőleg a bluray javítani fog ezen.

Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Deadpool írta:
2021.07.27., kedd 23:12
Mint a netflix, ez is igyekszik pc lenni,
Netflix és a "pc" ... mint mikor a kezdő háziasszony minden ételbe tesz fahéjat, hogy finom legyen :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Kép

Egy ideje nem néztem szinte semmit. Most ez jött szembe, az első két részt már meg is volt. A harmadikat ma néztem volna, de hosszú volt a nap, talán majd a héten máskor.

Ez egy tetszetős slasher, kicsit sötét, "kicsit" véres. A szereplők gondolkodnak, harcolnak. Jók az erőviszonyok, aki balf@sz - az meg baltát kap a fejébe kb azonnal. Nem akarom lelőni a helyzeteket... 😀 nekem tetszik, hogy nem kíméltek meg senkit.

Mint a netflix, ez is igyekszik pc lenni, de nem viszi túlzásba. Három egész estés részből áll a mini sorozat. Időrendben - részenként - visszafelé haladva magyarázza el az eseményeket.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Alex_Aston írta:
2021.07.26., hétf. 08:30
Szerintem ez zseniális film. Nekem legalább is, nagyon bejön, és bármikor meg tudom újra nézni.
"Tudtam, csak nem sejtettem!" :D

https://szinkronjunkie.blog.hu/2021/07/ ... t_az_oscar
Én csak egyszer tudtam.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3774

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ha már nemet filmek.

Sötétben.
Nem egy szokványos bosszú film. Amolyan realista. Ajánlom

https://m.imdb.com/title/tt5723272/
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem ez zseniális film. Nekem legalább is, nagyon bejön, és bármikor meg tudom újra nézni.
"Tudtam, csak nem sejtettem!" :D

https://szinkronjunkie.blog.hu/2021/07/ ... t_az_oscar

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2021.07.20., kedd 06:22
fapaci írta:
2021.07.19., hétf. 20:32
Mindig értetlenül álltam a Star Trek saga előtt, pedig többször is próbát tettem. Pont úgy vagyok vele, mint a most nagyon menő Marvel szuperhős filmekkel,
Volt régen az a kérdés, hogy "Te Star Trek-es vagy Star Wars-os vagy?" - amire szerintem sokan mondtuk, hogy "Viccelsz? mindkettő! :D " - és bár a star wars filmeknél sokak szerint csökken a színvonal, a star trek vonal talán hozza amit kell. De kétségtelen, hogy pl. a Discovery-be beerőltetett meleg romantika úgy lett letolva a torkunok, hogy igény az nem volt rá.

A Marvel univerzum viszont már egészen más szerintem. Az Iron Man részeket még imádtam, de ez a sok új szuperhős már nagyon kiesik, mintha túl sok kategóriában akarna az ember kegyeiért indulni (sci-fi, akció, vígjáték, stb.), aztán egyik se válik be.
Másik része ez a világok keverése, univerzummá válás. Értem a koncepciót, ami valószínűleg jó is, de számomra már sok. Első ötlet jelleggel a bosszúállók még egynek elment, persze annyi sztárral muszáj is volt neki - meg azt hihettük poén, de komolyra vették és univerzum maradt. Remélem sosem éljük meg a Voyager vs. Millenium Falcon -t, de hát Batman vs. Superman is volt, aminek csak a címe akkora csalódás, hogy azóta sem voltam hajlandó megnézni, sőt azóta egyetlen Batman filmet se.

Amúgy már nem tudom miről akartam írni, no mindegy :D
Azt azért ne feledd, hogy eredeti képregényekben, ezek ugyanúgy univerzumok, csak mondjuk ott jobban voltak megdva.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fapaci írta:
2021.07.19., hétf. 20:32
Mindig értetlenül álltam a Star Trek saga előtt, pedig többször is próbát tettem. Pont úgy vagyok vele, mint a most nagyon menő Marvel szuperhős filmekkel,
Volt régen az a kérdés, hogy "Te Star Trek-es vagy Star Wars-os vagy?" - amire szerintem sokan mondtuk, hogy "Viccelsz? mindkettő! :D " - és bár a star wars filmeknél sokak szerint csökken a színvonal, a star trek vonal talán hozza amit kell. De kétségtelen, hogy pl. a Discovery-be beerőltetett meleg romantika úgy lett letolva a torkunok, hogy igény az nem volt rá.

A Marvel univerzum viszont már egészen más szerintem. Az Iron Man részeket még imádtam, de ez a sok új szuperhős már nagyon kiesik, mintha túl sok kategóriában akarna az ember kegyeiért indulni (sci-fi, akció, vígjáték, stb.), aztán egyik se válik be.
Másik része ez a világok keverése, univerzummá válás. Értem a koncepciót, ami valószínűleg jó is, de számomra már sok. Első ötlet jelleggel a bosszúállók még egynek elment, persze annyi sztárral muszáj is volt neki - meg azt hihettük poén, de komolyra vették és univerzum maradt. Remélem sosem éljük meg a Voyager vs. Millenium Falcon -t, de hát Batman vs. Superman is volt, aminek csak a címe akkora csalódás, hogy azóta sem voltam hajlandó megnézni, sőt azóta egyetlen Batman filmet se.

Amúgy már nem tudom miről akartam írni, no mindegy :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

bitrograde írta:
2021.07.19., hétf. 19:15
Lehet, hogy másik filmet-sorozatot nézünk néha, mert más a szemüveg.
Bizonyára így van. Mindig értetlenül álltam a Star Trek saga előtt, pedig többször is próbát tettem. Pont úgy vagyok vele, mint a most nagyon menő Marvel szuperhős filmekkel, számomra értelmezhetetlen mind, a Fekete özveggyel sem tudtam mit kezdeni, 10 percet bírtam belőle. És mivel kívülálló vagyok, nyilván más szemmel nézem őket, mint a rajongók, akik otthon érzik magukat ezekben a világokban.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

fapaci írta:
2021.07.19., hétf. 13:54
kargidje írta:
2021.07.19., hétf. 12:33
Csak azért megnézni, hogy ide beírhasd, nem volt értelme + baromság az egész. gondolkodik.gif
Érdekes felvetés, de legalább egyfajta választ ad arra a kérdésre, hogy emberek miért néznek végig olyan filmeket, amik nem tetszenek nekik. A minap valamiért belekezdtem a Star Trek - Picard sorozatba, de fél órás csodálkozás és szemdörzsölés után töröltem az egészet. Abban a pár percben is lecsapta a biztosítékomat az ötlettelenség, tudatlanság és a ZS kategóriás színészi teljesítmény. Miért áldozzak az életemből 10 órát rá?
Érdekes, amit mondasz. Éppen azon tanakodtam, hogy bele kellene néznem, mert az egyik kedvenc amerikai regényíróm is közreműködött a megírásában. A sorozaton nőtt fel, a rajongás az apjától ráhagyományozott családi örökség volt, aki éppen a munkálatok közepette halt meg. Michael Chabon írta egyébként a Wonderboyst is, a regényei sorra jönnek ki magyarul épp (utoljára épp a Wonderboys alapanyaga, Fenegyerekek címmel).
Lehet, hogy másik filmet-sorozatot nézünk néha, mert más a szemüveg.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

kargidje írta:

Ha megnézed a trailert, leszűrhető, hogy egy határ ..., kb. mint az indiai filmek 99%-a.
Csak azért megnézni, hogy ide beírhasd, nem volt értelme + baromság az egész. gondolkodik.gif

De az is lehet, mazochista vagy ... leborulok.gif
Sorozatepizódot 5-10 perc után kinyomom, ha nem fog benne meg semmi.

Ezt olyan ajánlotta, akire e téren érdemes figyelnem, ezért előzetest se néztem meg, utána pedig egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nem lesz benne valami, ami miatt ajánlására érdemesnek tartotta...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kargidje írta:
Érdekes felvetés, de legalább egyfajta választ ad arra a kérdésre, hogy emberek miért néznek végig olyan filmeket, amik nem tetszenek nekik. A minap valamiért belekezdtem a Star Trek - Picard sorozatba, de fél órás csodálkozás és szemdörzsölés után töröltem az egészet. Abban a pár percben is lecsapta a biztosítékomat az ötlettelenség, tudatlanság és a ZS kategóriás színészi teljesítmény. Miért áldozzak az életemből 10 órát rá?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2021.07.19., hétf. 07:56
Több hét különbséggel, két részletben megtekintettem a Báhubali - a kezdet (Baahubali: The Beginning) c. indiai opuszt, a Netflixen fellelhető opció közül tamil nyelvű verziót angol felirattal (már gőzöm nincs miért ezt, lehet, csak ehhez volt angol felirat).

....
Ha megnézed a trailert, leszűrhető, hogy egy határ ..., kb. mint az indiai filmek 99%-a.

De az is lehet, mazochista vagy ... leborulok.gif

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6232

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tegnap elkezdtem nézni a "Vincenzo" c. koreai sorozatot a Netflixen.
Megnéztem két epizódot (hosszúak az epizódok), és nem biztos, hogy a többit megnézem.
A történet érdekes, de a sorozat egy vígjáték-sorozat, és ezt a fajta nagyon túljátszott távolkeleti humor megfekszi a gyomromat.
Pedig jól indult, nagyon...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Több hét különbséggel, két részletben megtekintettem a Báhubali - a kezdet (Baahubali: The Beginning) c. indiai opuszt, a Netflixen fellelhető opció közül tamil nyelvű verziót angol felirattal (már gőzöm nincs miért ezt, lehet, csak ehhez volt angol felirat).

Izé.

Eddig sosem láttam nagyszabású, indiai fantasy produkciót, de, azt hiszem, nem vesztettem sokat.
Az alapkonfliktus nem ismeretlen: a trónt bitorolják, az uralkodói vérvonalból származó csecsemő - menekítése közben - mit sem sejtő, kedves falusiakhoz kerül, de természetesen, felnőve, nem kerülheti el a sorsát.
Ja, 159 perc elteltével úgy ér véget egy történetszál mesélése közben, hogy "folytatása következik", ami a Báhubali 2 - a befejezés (Baahubali 2: The Conclusion).

Látványos, helyenként grandiózus panoráma képek.
Csiricsáré képi világ.
Zenés-táncos betétek.
Faék egyszerűségű történet.
Még a nyugati szuperhős filmeken edzett elmének is fájó túlzások.
Európai szemmel, helyenként értelmezhetetlen történet (a filmet többször megállítva, visszatekerve se sikerült értelmezni ki kivel van, amikor Kattappa mesélt a múltról, csak a film wikipédia szócikke segített), sokszor értelmezhetetlen színészi játék.
Meg, persze, a nekem tök egyforma indiai arcok is zavaróak voltak, sokszor meg se tudtam különböztetni a idősebb Báhubali-t (főhősünk édesapját) a riválisától, Bhallaladeva-tól (illetve, tamil nyelven Palvaalthevan-tól).

Értem én, hogy világszerte siker volt, meg sok pénzt termelt, meg az indiai filmgyártásban ehhez (is) köthető, hogy a soknyelvű országban is inkább szinkronizálnak, mint különböző nyelveken újraalkossanak.
Lásd, "Pa-India films" mozgalom.

De, azon kívül, hogy elnéző (lenéző?) mosollyal elmondhatom, hogy láttam egy indiai szuperprodukciót (ami másképpen, de ugyanúgy rossz mint a tipikus magyar film), semmi értelme nem volt megtekinteni, se érdekes, se izgalmas, se szórakoztató, se tanulságos (nem mitologiát dolgoz fel, hanem egy katyvasz a rendező gyerekkorában hallott mesékből és, bevallottan, indiai képregényekből) nem volt.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Szeretem azokat a filmeket, amelyek képesek helyre tenni (ha csak rövid időre is) az ember értékrendjét.
Na, egy olyan film.
Nagyon jól bemutatja, mi is egy igazi probléma az életben, és nem pl. egy "rossz" hangfal kábel...

Különleges életek

https://m.imdb.com/title/tt8655470/

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Tegnap délutáni japán fûggetlenfilmes matiné. Tarantino, Ferreri, Bunuel és Miike rajongóinak felhőtlen szórakozás. De Vinnie Jones rajongói se hagyják ki.
What's your function in life?
:bang:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Tulajdonképpen ez egy road movie, meg karakter fejlődés, ahogy mondani szokták.
Mégis inkább egy nagyon szerethető történet, nagyon szépen találva.
Ajánlom.

Mogyoróvaj sólyom

https://m.imdb.com/title/tt4364194/

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2021.07.11., vas. 20:28
scaurus írta:
2021.07.11., vas. 19:43
...
Más.
A csodálatos okos tévémen nézegettem a Plex app-ot és felfedeztem, hogy nemcsak az itthoni tartalmakat tudja az itthoni médiaszerverről elérni, hanem egy csomó film megtekinthető, illetve zene/podcast hallgatható vele.
Persze, jellemzően olyan csodálatos alkotások mint a Voyage to the Planet of Prehistoric Women (1968), ami egyébként a Youtube-on is fenn van.
Ezt megnézted, vagy csak írtad, hogy ilyenek vannak ott?
Amennyiben az első, akkor kényszerítettek rá, vagy más oka volt? gondolkodik.gif
Ezt csak írtam, hogy ilyenek (is) vannak, de ezt a gyöngyszemet nem néztem meg.
DeLorean írta:
2021.07.11., vas. 20:28
scaurus írta:
2021.07.11., vas. 19:43
"Végül megtekintettem a Plex app-ban a The Sensei (2008) c. opuszt."
A kérdés hasonló.
Tényleg érdekelne, hogy mi vesz rá valakit, hogy egy 2008-as sehol nem jegyzett filmet megnézzen?

Rákerestem, mert nem ismertem. Érdekes vélemények.
One of the best movies I ever see!
This was an Amazing movie!
Loved this movie. D Lee Inosanto is my favorite actress.
One of my favorate, really , great action drama,,,luv it
Powerful. Thus is the best movie I've seen all year

+még sok hasonló.
Pusztán a kíváncsiság.
Elképedve böngésztem az elémkerült filmtárat, beleolvastam a tartalmukba, s erről azt hittem, hogy egy ZS-kategóriás Karate Kid klón lesz. :D

Alkalmanként, megnézek régi szutykokat, ahogy alkalmanként régi ponyvába is belekezdek (pl. most akadt a kezembe Pavel Vezsinyov A smaragdos szelence c. könyve...). ;peace;

Ja, egy másik fórumon találtam ezt a linket, innen is lehet csemegézni:
https://holdkomp.hu/tag/csomozi/

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”