Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3262

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Deadpool írta:
2021.07.08., csüt. 08:09
fapaci írta:
2021.07.08., csüt. 07:47
Fehér tenyér, Örök tél... Bevallom, meglepett, hogy ilyen filmek is szóba kerülhetnek itt az üres holivúdi látványorgiák mellet. :smile32:
Bármely hasonló tartalom ajánlását szívesen veszem :smile53:
Apró mesék
A martfűi rém
A feltaláló

Ha esetleg nem ismered, nagyon ajánlom ezeket, szerintem jó filmek.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
Fehér tenyér, Örök tél... Bevallom, meglepett, hogy ilyen filmek is szóba kerülhetnek itt az üres holivúdi látványorgiák mellet. :smile32:
Miért lep meg? Ezek mind jó filmek.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

fapaci írta:
Bármely hasonló tartalom ajánlását szívesen veszem :smile53:
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ami még nagyon bejött magyar film:

A nyomozó.

Zseniális színész Anger Zsolt, elviszi az egész filmet. Pedig maga a film is jó, és nem csak a színész miatt szerintem.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.07.06., kedd 20:35
Ha nem, akkor meg mondjuk A Viszkis, vagy hasonló, amiről lehet beszélgetni is, megérti ő is és viszonylag nézhető
Most hirtelen magyar filmek közül nekem ezek jutnak eszembe:

Kép
Fehér tenyér - ez kapott is pár díjat. Nagyon rég nem láttam, de a tornatermek "illatát" hangulatát juttatja eszembe. Nekem akkor nagyon tetszett.

Kép
X - A rendszerből törölve - Ez frissebb. Magyar thriller. Ennél már csak a magyar horror tud érdekesebb lenni. Szenvedős film, de nekem kifejezetten tetszett. 2 éve láttam ezt is. Amire emlékszem, az alapján egyszer simán nézhető.

Kép
Örök tél - gulágos munkatáboros sztori. Nekem nagyon betalált. A hangulat és a sztori is jó. Nem sokat bíráskodom, engem teljesen elvitt arra a 110 percre. De még tovább is.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2021.07.07., szer. 09:18
DeLorean írta:

Csak elképzelni tudom a helyzetet.
Eljön egy amerikai barátom Magyarországra és - na nézzünk valami magyart és jót! Nézzük meg az Egri csillagokat és a Macskafogót.

Háááát, nem is tudom.
Persze attól is függ mit akar megnézni, mit akarsz vele láttatni. Milyen a tipikus magyar film, milyenek vagyunk mi magyarok, jól filmet, szórakoztatót…?!
Ha a magyar építőipar bemutatása a cél, akkor a Legényanya című film alkalmas rá :smile29:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:

Csak elképzelni tudom a helyzetet.
Eljön egy amerikai barátom Magyarországra és - na nézzünk valami magyart és jót! Nézzük meg az Egri csillagokat és a Macskafogót.

Háááát, nem is tudom.
Persze attól is függ mit akar megnézni, mit akarsz vele láttatni. Milyen a tipikus magyar film, milyenek vagyunk mi magyarok, jól filmet, szórakoztatót…?!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tortente mag Borat is tetszett.

Az ilyen tahó filmek egyedül vagy haverokkal nézős kategória, nem az a családi mozis filmek! 31_1_21.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2021.07.05., hétf. 16:28

Ez még akár így is lehet, de azért ott van például a Borat, ami "nyugaton" nagy sikert aratott (egyébként számomra totál gusztustalan, nézhetetlen film). Pedig a készítője szerint épp az amerikaiak sztereotípiáinak állít görbe tükröt (azért ha egy kazah nemzetiségűt kérdezel meg a Boratról, nem biztos, hogy neki így jött le, nagy részük komoly sértésnek vette).
Azért megértem őket, kicsit sajnáltam is!

Ezt egyik nemzet sem venné jó néven, még ha a rendező szerint épp az amerikaiaknak egy fricska. Azért volt benne egy-két durvább jelenet, ami kimaradhatott volna.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2710

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ha már tahóság... Torrente? Ez már nekem (is) sok :D Bár emlékszem egyszer egyik részt megnéztük haverokkal italozva, és akkor fájt a szám a nevetéstől. :D Szerintem ez is (mint minden) hangulat, és alkalom függő. Ha jól tudom csak Spanyolban és nálunk volt népszerű.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Aszpirin írta:
2021.07.05., hétf. 16:28
TSanyi írta:
2021.07.05., hétf. 09:50
Az ilyen “tahós” filmek szerintem is a keleti blokk sajtjai, nyugaton ezt kevésbé értik. Ez köszönhető volt a hiánygazdaságnak, hogy itt nem lehetett mindent is kapni, ezért jól jöttek az ezermesterek akik a hozott anyagból kreáltak, fabrikáltak. Az átvágásos, kihasználós (Zimmer Feri) meg sajnos a rög valóság.
Ez még akár így is lehet, de azért ott van például a Borat, ami "nyugaton" nagy sikert aratott (egyébként számomra totál gusztustalan, nézhetetlen film). Pedig a készítője szerint épp az amerikaiak sztereotípiáinak állít görbe tükröt (azért ha egy kazah nemzetiségűt kérdezel meg a Boratról, nem biztos, hogy neki így jött le, nagy részük komoly sértésnek vette).
Külföldi ultratahó film a Borat, ( ami a retinámba égett, az a szállodai verekedős, zacsit arcra rakós rész, na ez filmtörténeti jelenet volt :D )nem rossz, de pl az Austin Powers is bunkó, de azt nagyon imádom. A szinkron is zseniális.
Be is tárazom hétvégére.
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Egri csillagok
Macskafogó igaz ez rajzfilm, meg már “túl modern” és nem is annyira tipikus magyar, de megannyi poén van benne.
De ha a régi magyar filmekből kellene felidézni Kabos, Latabár játékát szerettem.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

tonee73 írta:
2021.07.05., hétf. 18:36
Tctronic írta:
2021.07.05., hétf. 18:29

David Sushet
Bud Spencel
https://hu.wikipedia.org/wiki/David_Suchet
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
;peace;
Jogos :D Vessetek a mókusok elé :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6181

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Én a könnyedebb stílus híve vagyok. Nekem bejön az Indul a bakterház ugyanúgy mint a Roncsfilm, Csapd le csacsi vagy akár az Üvegtigris is. De a legjobban jelenleg is a Kontroll tetszik. Jó zene, jó szereplők. Van egyfajta nyomasztó stílusa , de egyben nagyon jók is a karakterek. Ez szerintem az én korosztályomnak szól igazán, ellenben pl. A tanúval vagy Egészséges erotikával amik lehet viccesek, de nekem már nem mondanak annyit, nem ülnek úgy a poénok mint egy előző generációnak.

Amit jelen pillanatban is meg tudok nézni bármikor ha éppen belebotlok: Columbo, Sherlock Holmes (Jeremy Brett féle), na és a jó öreg Poirot (David Suchet-tel). Ezek erőszak és látvány mentesen is többet tudnak még ma is mint megannyi tucatfilm. Talán a Bud Spencer filmek is ezért (is) jók valahol. Párat kedvelek közülük, de nem mindet. Én ezeknek a magyar adaptációit is kedveltem. Az első pár Bujtor filmet: A Pogány Madonna, Csak semmi pánik,Az elvarázsolt dollár,Hamis a baba sokadjára is meg tudom nézni. Nekem ezek is szórakoztatóak, hiába bugyuták.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2021.07.05., hétf. 18:38-kor.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.07.04., vas. 20:59
fapaci írta:
2021.07.04., vas. 18:56
Nem tudom, ez hogy jött ide. A VHS korszakot én simán átugrottam, ellenben igen gyakran jártam moziba, filmklubokba.
KP-hoz és Deadpool-hoz csatlakozva - ezt én sem láttam, de nem is hallottam róla. Itt élek Mo-on. Hihetetlen, de igaz!
Sem moziban nem néztem meg, sem VHS-en.
Filmklubba nem jártam, inkább fociztam.
:D
Egy kollégám emlegette időnként, hogy butitájm. Nem tudtam honnan jön a dolog. :)

A Bud Spencer - Terence Hill filmeket viszont meg tudom nézni. Az átlag tévéműsor felett vannak bőven.
Bose Soundlink mini

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5978

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2021.07.05., hétf. 09:26
DeLorean írta:
2021.07.04., vas. 20:59
Filmklubba nem jártam, inkább fociztam.
:D
A sportot talán nem kell különösebben definiálni, a kultúrát meg nem is lehet. Számomra a chilisbabos pofozkodás egyikbe sem illet bele, ellenben Ford Fairlane kalandjai csemegének számítottak egy korabeli rockernek (én az voltam). Mai szemmel és aggyal ugyanolyan nehezen élvezhető, mint a Star Wars első epizódjai, vagy a középiskolai tanárnénim, akibe nagyon szerelmes voltam, de 70 éves korára minden szexepiljét elvesztette. A gőzgép jelentőségének megvitatása sem igazán időszerű manapság, de megjelenésekor elég nagy durranás volt.
A chilisbabos pofozkodás gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, és én felvállalom, hogy 10-14 évesen ugyanúgy élveztem ezt, mint a Star Wars-t, vagy a "Nu zájec, nu... págágyí!" c. rajzfilmeket (remélem jól írtam le, mert különben egy kukkot sem tudok oroszul, nem is tanítottak rá soha) :)

Egyetemista koromban ('90-'95) már Magyarországon sokat kellett pótolnoim, ezért összejártam "filmnéző estékre" a hasonsorsú baráti körrel (mindannyian nagyjából egykorú egyetemisták), és bizony a Ford Fairlane-t ugyanúgy élveztük, mint a "Törvénytől sújtva" vagy "Éjszaka a Földön" c. Jarmusch-darabokat vagy a Brian életét (mondjuk az utóbbi hármat azóta is többször, és most is bármikor, a Ford Fairlane-t akkor láttam utoljára, de nagyon megmaradt bennem jónéhány jelenete és persze az ikonikus szövegek...). Bár mindig inkább eredeti nyelven néztük a filmeket (ez részemről azóta is így van, ha egyedül nézek valamit), a Ford Fairlane kivétel volt, mert azt már úgy ajánlották, hogy "kötelező szinkronnal nézni".
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

bitrograde írta:
2021.07.05., hétf. 14:02
Azért az egy érdekes kérdés lehetne, hogy a) ki mit tekint itt a legjobb három magyar filmnek, és b) mit tartana érdemlegesnek megmutatni külföldi baràtainak, valamint c) lenne-e ennek a két halmaznak metszete? gondolkodik.gif
Nehéz a szerintem három legjobb magyar filmet felsorolnom, mert soha nem állítottam fel ilyen sorrendet, és tuti, hogy most valamit kifelejtek, ami mindegyiknél jobb, de azok közül, ami eszembe jut ezeknek volt rám a legnagyobb hatása:
1. Werckmeister harmóniák (Tarr Béla - na ezért meg fogtok kövezni, mert biztosan akad, aki szerint Tarr Béla nézhetetlen - de pl. az első tízperces jelenet, amikor Valuska előadja a különböző alkoholos befolyásoltsági állapoitban lévő kocsmalakóknak a napfogyatkozást, az számomra tényleg a filmművészet csúcsa - a vizualitás, ahogy a kamera élő egyes szám első személybeli szereplővé válik, a színészi teljesítmény, a hangulat - és az utána következő jelenet alatti eszméletlen zene - majd a film misztikuma, igen különös hangulata...)
2. Hukkle (Pálfi György) - akár némafilmnek is nevezhetnénk, mert a szereplők némák, de elképesztő, hogy csak képpel és HANGGAL mit lehet alkotni a filmművészetben, ez a szó szoros értelmében vett HANGOS film.
3. A napfény íze (Szabó István) - történet, szereplők, rendezés, fényképezés, minden ott van, szerintem ez a magyar film simán megállja a helyét a nemzetközi porondon, bármelyik hasonló formátumú hollywoodi saga mellett.

A top filmek között van még nálam: Kontroll, Mephisto, A tanú, Ábel a rengetegben, Indul a bakterház...
Amit érdemlegesnek tartanék megmutatni külföldi barátaimnak, elég nagy átfedést mutat, ha csak hármat kellene, akkor ugyanez a három lenne, bár a Werckmeisterből az első tíz perc után megkérdezném, hogy kíváncsiak-e a többire. A tanút és az Indul a bakterházat nem mutatnám, mert nem értenék, miért rajongok érte. A Kontroll-t viszont nyugodt szívvel.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

-KP- írta:
2021.07.05., hétf. 14:36
Kontroll esetleg?
Igen, a Kontroll is benne volt abban az 5 filmben, amit megmutattam amerikai barátaimnak. Nem az volt a célom, hogy a legjobb magyar filmeket válogassam be (a Macskajaj és az Őfelsége pincére voltam ugye nem is magyar), pláne hogy a magam ízlését rájuk erőltessem, hanem hogy az itteni életre legjellemzőbb mozikat lássák. Történelmi filmet azért nem választottam, mert nem sokat értettek volna belőle, mivel Magyarországról alig tudtak valamit, a történelmünkről meg kb semmit. A Tanú nagyszerű film, de a kommunizmus baromságairől szól, ami egy amerikainak kb kínai.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.07.05., hétf. 17:07-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

TSanyi írta:
2021.07.05., hétf. 09:50
Az ilyen “tahós” filmek szerintem is a keleti blokk sajtjai, nyugaton ezt kevésbé értik. Ez köszönhető volt a hiánygazdaságnak, hogy itt nem lehetett mindent is kapni, ezért jól jöttek az ezermesterek akik a hozott anyagból kreáltak, fabrikáltak. Az átvágásos, kihasználós (Zimmer Feri) meg sajnos a rög valóság.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1680

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Kontroll esetleg?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Az Aranyélet? gondolkodik.gif Ez nem komoly remélem.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.07.05., hétf. 14:02
Azért az egy érdekes kérdés lehetne, hogy a) ki mit tekint itt a legjobb három magyar filmnek, és b) mit tartana érdemlegesnek megmutatni külföldi baràtainak, valamint c) lenne-e ennek a két halmaznak metszete? gondolkodik.gif
A tanú című film szerintem lehetne.
Talán a legnagyobb kedvencem, nemcsak Magyar filmek között.
És jól mutatja a múltat, hogy milyen rendszer volt egykor.
Mindezt humorosan, de kőkeményen közben, kiváló színészi játék mellett.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”