Apró mesék
A martfűi rém
A feltaláló
Ha esetleg nem ismered, nagyon ajánlom ezeket, szerintem jó filmek.
Apró mesék
Miért lep meg? Ezek mind jó filmek.
Bármely hasonló tartalom ajánlását szívesen veszem
Most hirtelen magyar filmek közül nekem ezek jutnak eszembe:
Ha a magyar építőipar bemutatása a cél, akkor a Legényanya című film alkalmas rá
Persze attól is függ mit akar megnézni, mit akarsz vele láttatni. Milyen a tipikus magyar film, milyenek vagyunk mi magyarok, jól filmet, szórakoztatót…?!
Azért megértem őket, kicsit sajnáltam is!Aszpirin írta: ↑2021.07.05., hétf. 16:28
Ez még akár így is lehet, de azért ott van például a Borat, ami "nyugaton" nagy sikert aratott (egyébként számomra totál gusztustalan, nézhetetlen film). Pedig a készítője szerint épp az amerikaiak sztereotípiáinak állít görbe tükröt (azért ha egy kazah nemzetiségűt kérdezel meg a Boratról, nem biztos, hogy neki így jött le, nagy részük komoly sértésnek vette).
Külföldi ultratahó film a Borat, ( ami a retinámba égett, az a szállodai verekedős, zacsit arcra rakós rész, na ez filmtörténeti jelenet voltAszpirin írta: ↑2021.07.05., hétf. 16:28Ez még akár így is lehet, de azért ott van például a Borat, ami "nyugaton" nagy sikert aratott (egyébként számomra totál gusztustalan, nézhetetlen film). Pedig a készítője szerint épp az amerikaiak sztereotípiáinak állít görbe tükröt (azért ha egy kazah nemzetiségűt kérdezel meg a Boratról, nem biztos, hogy neki így jött le, nagy részük komoly sértésnek vette).TSanyi írta: ↑2021.07.05., hétf. 09:50Az ilyen “tahós” filmek szerintem is a keleti blokk sajtjai, nyugaton ezt kevésbé értik. Ez köszönhető volt a hiánygazdaságnak, hogy itt nem lehetett mindent is kapni, ezért jól jöttek az ezermesterek akik a hozott anyagból kreáltak, fabrikáltak. Az átvágásos, kihasználós (Zimmer Feri) meg sajnos a rög valóság.
Jogostonee73 írta: ↑2021.07.05., hétf. 18:36https://hu.wikipedia.org/wiki/David_Suchet
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bud_Spencer
![]()
Egy kollégám emlegette időnként, hogy butitájm. Nem tudtam honnan jön a dolog. :)
A chilisbabos pofozkodás gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, és én felvállalom, hogy 10-14 évesen ugyanúgy élveztem ezt, mint a Star Wars-t, vagy a "Nu zájec, nu... págágyí!" c. rajzfilmeket (remélem jól írtam le, mert különben egy kukkot sem tudok oroszul, nem is tanítottak rá soha) :)fapaci írta: ↑2021.07.05., hétf. 09:26A sportot talán nem kell különösebben definiálni, a kultúrát meg nem is lehet. Számomra a chilisbabos pofozkodás egyikbe sem illet bele, ellenben Ford Fairlane kalandjai csemegének számítottak egy korabeli rockernek (én az voltam). Mai szemmel és aggyal ugyanolyan nehezen élvezhető, mint a Star Wars első epizódjai, vagy a középiskolai tanárnénim, akibe nagyon szerelmes voltam, de 70 éves korára minden szexepiljét elvesztette. A gőzgép jelentőségének megvitatása sem igazán időszerű manapság, de megjelenésekor elég nagy durranás volt.
Nehéz a szerintem három legjobb magyar filmet felsorolnom, mert soha nem állítottam fel ilyen sorrendet, és tuti, hogy most valamit kifelejtek, ami mindegyiknél jobb, de azok közül, ami eszembe jut ezeknek volt rám a legnagyobb hatása:bitrograde írta: ↑2021.07.05., hétf. 14:02Azért az egy érdekes kérdés lehetne, hogy a) ki mit tekint itt a legjobb három magyar filmnek, és b) mit tartana érdemlegesnek megmutatni külföldi baràtainak, valamint c) lenne-e ennek a két halmaznak metszete?![]()
Igen, a Kontroll is benne volt abban az 5 filmben, amit megmutattam amerikai barátaimnak. Nem az volt a célom, hogy a legjobb magyar filmeket válogassam be (a Macskajaj és az Őfelsége pincére voltam ugye nem is magyar), pláne hogy a magam ízlését rájuk erőltessem, hanem hogy az itteni életre legjellemzőbb mozikat lássák. Történelmi filmet azért nem választottam, mert nem sokat értettek volna belőle, mivel Magyarországról alig tudtak valamit, a történelmünkről meg kb semmit. A Tanú nagyszerű film, de a kommunizmus baromságairől szól, ami egy amerikainak kb kínai.
Ez még akár így is lehet, de azért ott van például a Borat, ami "nyugaton" nagy sikert aratott (egyébként számomra totál gusztustalan, nézhetetlen film). Pedig a készítője szerint épp az amerikaiak sztereotípiáinak állít görbe tükröt (azért ha egy kazah nemzetiségűt kérdezel meg a Boratról, nem biztos, hogy neki így jött le, nagy részük komoly sértésnek vette).TSanyi írta: ↑2021.07.05., hétf. 09:50Az ilyen “tahós” filmek szerintem is a keleti blokk sajtjai, nyugaton ezt kevésbé értik. Ez köszönhető volt a hiánygazdaságnak, hogy itt nem lehetett mindent is kapni, ezért jól jöttek az ezermesterek akik a hozott anyagból kreáltak, fabrikáltak. Az átvágásos, kihasználós (Zimmer Feri) meg sajnos a rög valóság.
A tanú című film szerintem lehetne.bitrograde írta: ↑2021.07.05., hétf. 14:02Azért az egy érdekes kérdés lehetne, hogy a) ki mit tekint itt a legjobb három magyar filmnek, és b) mit tartana érdemlegesnek megmutatni külföldi baràtainak, valamint c) lenne-e ennek a két halmaznak metszete?![]()