Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Re: Kazettás deckek
Vágom :)
Esetleg konkrét típust tudtok még javasolni (valamilyen budget verzió most elégséges lenne)?
Thx
Esetleg konkrét típust tudtok még javasolni (valamilyen budget verzió most elégséges lenne)?
Thx
Sziasztok!
Köszönöm a hasznos tippeket! Sejtettem, hogy kelleni fog egy DAC, amivel semmi gond (nem kell ingyen ebéd
).
Igen, rengeteg Dac van a piacon: elsősorban akkor olyat keressek amin van USB csatoló, amin van RCA kimenet?
Köszönöm a hasznos tippeket! Sejtettem, hogy kelleni fog egy DAC, amivel semmi gond (nem kell ingyen ebéd

Igen, rengeteg Dac van a piacon: elsősorban akkor olyat keressek amin van USB csatoló, amin van RCA kimenet?
Re: Mobil eszköz magnódeck kapcsolat
Szia!feliot írta: ↑2021.06.25., pén. 11:22Sziasztok!
Kicsit el vagyok veszve, ezért fordulok hozzátok.
A következőt szeretném megvalósítani: az Ipad Air 4-ről szeretném “etetni” a kazettás deckjeimet. A gond az, hogy a jelszint nem megfelelő az Ipad felől (USB-C>3.5mm>RCA), a hang torz, mintha vödörből szólna. Próbáltam más gyártó mobiltelójának fejhallgató kimenetelével, de az eredmény ua. rossz. Jelenleg egy notebook és egy Pro-ject Dac közbeiktatásával oldom meg, de ez így macerásabb, kényelmesebb lenne az Ipad-es lehetőség.
Várnám a javaslatokat, hogyan lehetne ezt megoldani.
Előre is köszönöm!
Az iPad is tud hajtani DAC-ot egy filléres USB-C OTG kábel közbeiktatásával. Nálam az alábbival simán megy mindegyik DAC-om.
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_h ... 54977.html
viewtopic.php?p=2533537#p2533537
Sok sikert!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Az RCA bemenetet szabvány RCA jellel kell etetned, azaz valamilyen eszköz line out kimenetéről. Tehát kell a dac.
Ha a kényelem a cél, akkor vehetsz olyan mobil dac-ot, amit direkt a telefonok és tabletek hangjának digit -> analóg átalakítására találtak ki. A FiiO és az AQ is csinál ilyeneket, az ESi meg pl nagyon profi az oda-vissza AD-DA minden formájában, de ha rákeresel, lesz más is ezerféle.
A füles kimenet erősített analóg jel, teljesen más illesztési értékekkel, mindig torz lesz és magashiányos.
Magyarul: ugyanazt a megoldást kell keresned, mintha az iPaddel közvetlenül erősítőre csatlakoznál.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ahogy a mondás tartja: ingyen ebéd nincs.feliot írta: ↑2021.06.25., pén. 11:22A gond az, hogy a jelszint nem megfelelő az Ipad felől (USB-C>3.5mm>RCA), a hang torz, mintha vödörből szólna. Próbáltam más gyártó mobiltelójának fejhallgató kimenetelével, de az eredmény ua. rossz. Jelenleg egy notebook és egy Pro-ject Dac közbeiktatásával oldom meg, de ez így macerásabb, kényelmesebb lenne az Ipad-es lehetőség.
Az RCA bemenetet szabvány RCA jellel kell etetned, azaz valamilyen eszköz line out kimenetéről. Tehát kell a dac.
Ha a kényelem a cél, akkor vehetsz olyan mobil dac-ot, amit direkt a telefonok és tabletek hangjának digit -> analóg átalakítására találtak ki. A FiiO és az AQ is csinál ilyeneket, az ESi meg pl nagyon profi az oda-vissza AD-DA minden formájában, de ha rákeresel, lesz más is ezerféle.
A füles kimenet erősített analóg jel, teljesen más illesztési értékekkel, mindig torz lesz és magashiányos.
Magyarul: ugyanazt a megoldást kell keresned, mintha az iPaddel közvetlenül erősítőre csatlakoznál.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6192
A kérdésed átkerült a helyére.feliot írta: ↑2021.06.25., pén. 11:22Sziasztok!
A következőt szeretném megvalósítani: az Ipad Air 4-ről szeretném “etetni” a kazettás deckjeimet. A gond az, hogy a jelszint nem megfelelő az Ipad felől (USB-C>3.5mm>RCA), a hang torz, mintha vödörből szólna. Próbáltam más gyártó mobiltelójának fejhallgató kimenetelével, de az eredmény ua. rossz. Jelenleg egy notebook és egy Pro-ject Dac közbeiktatásával oldom meg, de ez így macerásabb, kényelmesebb lenne az Ipad-es lehetőség.
Előre is köszönöm!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Mobil eszköz magnódeck kapcsolat
Sziasztok!
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 245
Sziasztok!
Én is javítás ügyben érdeklődnék.1989-ben Münchenben vásároltam 999.-DM -ért egy Pioneer CT 737-est. Legalább 10 éve nem használtam. Elővettem, leporoltam, de kevésnek bizonyult. Szaki is kéne hozzá! Valakinek ötlete?
Szarvason lakom, de persze Bp-i szerviz is jó lehet, de ha közelebb van egy jó szaki annak jobban örülnék.
Ha valakinek van ötlete kérem írjon!
Köszönöm!
Én is javítás ügyben érdeklődnék.1989-ben Münchenben vásároltam 999.-DM -ért egy Pioneer CT 737-est. Legalább 10 éve nem használtam. Elővettem, leporoltam, de kevésnek bizonyult. Szaki is kéne hozzá! Valakinek ötlete?
Szarvason lakom, de persze Bp-i szerviz is jó lehet, de ha közelebb van egy jó szaki annak jobban örülnék.
Ha valakinek van ötlete kérem írjon!
Köszönöm!
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Akai GX-65 és GX-75 kazettás magnók javításához tudtok ajánlani megbizható szakembert Budapesten vagy a környékén?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok,
Javít valaki decket (Sony TC-WE835S) Veszprém vagy Fejér megyében? Szíj és nyomógörgő csere, esetleg kondik is ha úgy alakul.
Köszi!
Javít valaki decket (Sony TC-WE835S) Veszprém vagy Fejér megyében? Szíj és nyomógörgő csere, esetleg kondik is ha úgy alakul.
Köszi!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Hogy ki az az Attila azt nem tudom, de nem nosztalgia volt, hanem a nagy Magyar valóság. A 80' évek első felében, ezekkel a kazettákkal kellett beérni, ez volt az elérhető csúcs, mert a boltokban szinte semilyet nem lehetett kapni, és az akkori igényekhez, készülékekhez nagyon is jó volt. Pláne, az Apánktól megörökölt Polimer, es Orwo kazettákhoz képest. Akkor csak hallottunk róla, hogy léteznek ezeknél sokkal jobb kazetták is, de ezek akkor idehaza, a beszerezhetetlenség határát súrólták. Láttam is 1-2 peldányt, amit valahol pult alól, borsos áron vásároltak, de nekem nem adatott meg.Alex_Aston írta: ↑2021.01.31., vas. 11:11Attila még jó nem volt. Ahogy a Trabant sem. Max nosztalgia. Persze kétkazettás magnó esetében mindegy volt kb. milyen szalag van benne.zoli73 írta: ↑2021.01.31., vas. 09:43Dehogynem! Amikor mást nem lehetett kapni, akkor nagyon is jó volt! Egykor örültünk, hogy valamit egyáltalán lehetett kapni.
Emlékszem a 80' évek elején a testvéremmel bejártunk jónéhány boltot Budapesten, csak hogy üres kazettát kapjunk. Ő már akkor oda járt középiskolába, volt "helyismerete", hol, melyik boltokat kell felkeresni, ahol van esély hozzájutni kazettához.
Nos, egy ilyen, akár fél napig is eltartó portya után, mikor a sokadik boltban végre kaptunk 1-2 TDK D-t, vagy HF Sony-t, nagyon tudtunk neki örülni. Persze, ezek a gyártók alap kategórias kazettái voltak, de Mi ezeknek is nagyon tudtunk örülni azokban az "inséges" időkben.
Később, mikor én kezdtem a középiskolás tanulmányaimat(88'), már más volt a helyzet.
A rendszerváltással, sőt már kicsivel előtte, betörtek a piacra, és szinte bármilyen kazettát be lehetett szerezni.
De a boros hasonlatot nézve, nem az műanyag palackos asztali bort teszik el vitrinbe, nem?
Persze később, (ez számomra 88'-ban jött el) még soha nem látott választék zúdult ránk, akkor már én is feljebb leptem a minőségi ranglistan. Először "krómos" kazetták jöttek, pl. Sony UX, US-S, TDK SA, SA-X, Maxell XL ll, XL II S. Később mikor már rendelkeztem olyan magnóval, amivel ki tudtam használni az előnyeit, akkor jöttek a Metal szalagok, Sony XR Metal, TDK MA, MA-X, Maxell MX, MX-S. A vége felé már csak az MX-S Maxell-t vásároltam, ezzel voltak a legjobb tapasztalataim, és az utólsó magnómnak is ez "feküdt" a legjobban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3281
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Én csak maxell kazikat használok és igen volt csomagoltam is 120 percesek és tökéletesen finom,nem mint egyes tdk és sony,jvc,stb azok kissé poshadtak voltak.A legtöbbet kibontva vettem és mind jóóóóóóóóóóóóóó 

De a boros hasonlatot nézve, nem az műanyag palackos asztali bort teszik el vitrinbe, nem?
- Alex_Aston
- V.I.P.
Attila még jó nem volt. Ahogy a Trabant sem. Max nosztalgia. Persze kétkazettás magnó esetében mindegy volt kb. milyen szalag van benne.zoli73 írta: ↑2021.01.31., vas. 09:43Dehogynem! Amikor mást nem lehetett kapni, akkor nagyon is jó volt! Egykor örültünk, hogy valamit egyáltalán lehetett kapni.
Emlékszem a 80' évek elején a testvéremmel bejártunk jónéhány boltot Budapesten, csak hogy üres kazettát kapjunk. Ő már akkor oda járt középiskolába, volt "helyismerete", hol, melyik boltokat kell felkeresni, ahol van esély hozzájutni kazettához.
Nos, egy ilyen, akár fél napig is eltartó portya után, mikor a sokadik boltban végre kaptunk 1-2 TDK D-t, vagy HF Sony-t, nagyon tudtunk neki örülni. Persze, ezek a gyártók alap kategórias kazettái voltak, de Mi ezeknek is nagyon tudtunk örülni azokban az "inséges" időkben.
Később, mikor én kezdtem a középiskolás tanulmányaimat(88'), már más volt a helyzet.
A rendszerváltással, sőt már kicsivel előtte, betörtek a piacra, és szinte bármilyen kazettát be lehetett szerezni.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Dehogynem! Amikor mást nem lehetett kapni, akkor nagyon is jó volt! Egykor örültünk, hogy valamit egyáltalán lehetett kapni.Alex_Aston írta: ↑2021.01.31., vas. 08:48De pl. egy Sony HF, vagy TDK D sosem volt jó...akvapark írta: ↑2021.01.31., vas. 08:05Mint a jó bor. Több évszázados borok kelnek el árveréseken, de senkinek nem jut eszébe kibontani.Alex_Aston írta: ↑2021.01.30., szomb. 21:47Sziasztok!
Azt had kérdezzem már meg, hogy amikor neten árulnak egyesek több ezer, néha több tízezer jó magyar forintért kazettákat, az mennyire reális?
30 éves szalag lehet hibás is, vagy rosszul tárolt, stb., nem? Vagy ezek mennek vitrinbe dísznek?![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
De pl. egy Sony HF, vagy TDK D sosem volt jó...akvapark írta: ↑2021.01.31., vas. 08:05Mint a jó bor. Több évszázados borok kelnek el árveréseken, de senkinek nem jut eszébe kibontani.Alex_Aston írta: ↑2021.01.30., szomb. 21:47Sziasztok!
Azt had kérdezzem már meg, hogy amikor neten árulnak egyesek több ezer, néha több tízezer jó magyar forintért kazettákat, az mennyire reális?
30 éves szalag lehet hibás is, vagy rosszul tárolt, stb., nem? Vagy ezek mennek vitrinbe dísznek?![]()
Mint a jó bor. Több évszázados borok kelnek el árveréseken, de senkinek nem jut eszébe kibontani.Alex_Aston írta: ↑2021.01.30., szomb. 21:47Sziasztok!
30 éves szalag lehet hibás is, vagy rosszul tárolt, stb., nem? Vagy ezek mennek vitrinbe dísznek?

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Alex_Aston
- V.I.P.
Sziasztok!
30 éves szalag lehet hibás is, vagy rosszul tárolt, stb., nem? Vagy ezek mennek vitrinbe dísznek?
-
- Kezdő Fórumlakó
Ha észrevetted akkor egyfajta volt benne ,mivel elna nem volt nagy szűrő kondiban így panát kapott.és értéknek megfelelően lett betéve,ha a gyártó más márkát is tesz bele akkor én is,nichion meg 056 mikros de ezt a táv része,annak meg mindegy.a hangkép sokat változik.Ha a paraméter adott akkor olyanra kel cserélni de vannak kondik amik nem kaphatok pl 022 mikro ezek már inkább csak kerámia vagy kocka kondik és nano Farádban vagy pikufarádban választható.Hogy menyire macerás ez függ a készüléktől menyire bontható szét.Ha állandó hőleadó pákád van akkor húzd kijjebb a hegyet én nem égeti az áramkört,és magas ezüsttartalmú ónt kel hozzá.
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Látom, legalább kétféle kondikat rendeltél (Elna, Panasonic). Van valami tudományos alapja, melyiket hova és miért? Azért kérdezem, mert nálam is tervbe van véve ilyesmi, de sose csináltam még ilyet. Persze van normális pákám meg ónszippantóm, használni is tudom őket, de a kondikat maximum a fizikai paramétereik alapján tudnám válogatni, a gyártók meg azon belül a típusok nekem sokat nem mondanak :(
-
- Kezdő Fórumlakó
és kész

- Csatolmányok
-
- 20210128_141240.jpg (699.18 KiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_115122.jpg (4.17 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_115112.jpg (4.24 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_114124.jpg (4.75 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_114002.jpg (4 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_113924.jpg (4.38 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_113032.jpg (576.78 KiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_103026.jpg (4.05 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_102821.jpg (3.59 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_102809.jpg (2.96 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210128_102803.jpg (1.93 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- 20210126_172102.jpg (4.76 MiB) Megtekintve 2733 alkalommal
-
- Kezdő Fórumlakó
Én most vettem Egy teac v1030 as vasat és indul a felujitás 97 es gyártás ,de hogy milyen sz@r kondik vanak benne .Holnap érkeznek az elna slim 2 esek és már elkeztem csinálni mert volt pár uj kondim ithon és a (yec)kondik repülnek.

- Csatolmányok
-
- 20210126_172102.jpg (4.76 MiB) Megtekintve 2739 alkalommal
-
- 20210126_172026.jpg (4.54 MiB) Megtekintve 2739 alkalommal
-
- 20210126_172015.jpg (3.45 MiB) Megtekintve 2739 alkalommal
-
- 20210126_172007.jpg (4.5 MiB) Megtekintve 2739 alkalommal
-
- Kezdő Fórumlakó
De annyit hozzáteszek hogy egy üres Kazit tegyél be és jól tekerd fel a hangerőt így fogod hallani ha kondis mert recsegni fog és inkább rezgőhangot fogsz hallani lejátszásközben
-
- Kezdő Fórumlakó
Re: Szerviz
Az is okozhat ilyen gondot hogy elko.Aki azt mongya egy régi originál készülékre a mi 20 éves hogy hifi az kamuzik.Egy ilyen készülékbe érdemes kondicserét tenni mert az mind gagyi,én minden régi gépemet itt kezdem fel újítani minden elko repülb4xter írta: ↑2021.01.07., csüt. 20:54Tudna valaki egy megbízható, az elvégzett munkára garanciát vállaló szervizt ajánlani? Az alany egy Sony deck, amihez .pdf-ben megvan a szerviz manual. Hibajelenség: szabálytalan időközönként "újraindul", mintha egy-egy pillanatra elmenne és visszajönne a táp. Nehezen tetten érhető, mert van hogy napokig nem fordul elő; ha rájön a dili, akkor viszont pár percenként reboot... egyébként mi okozhat ilyet? Kiszáradt elkók?