Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Quetz írta: ↑2021.06.29., kedd 15:51Nem, így is helytelen.
Akit érdekel a minőség kérdése, az olvassa el ezt az ötrészes cikksorozatot, az első részt itt találjátok:: AVR- Audio Video Receiver - build quality
Személyes gondolatok:
- Mindenből lehet jót is, meg rosszat is csinálni. Azt a processzort, amiből csak kidobják a végfokokat, de nem tervezik át az alapoktól ami megmarad, nem tartanám egyértelműen jobbnak.
- A DAC működése csak egy része a procinak, emellett vizsgálni kell a DSP tudását, a multimédiás szolgáltatásokat és a felhasználói élményt is. Ezekből mindenről van elérhető prezentációs anyag, kivéve általában a DAC/végfok mérések.
Akkor most dobjam ki a procimat mert az avr jobb ? Volt egy pár avr-em és procihoz is volt szerencsém és érdekes modon a proci mindig sokkal jobb volt mint egy avr! Érdekes meglátás amit írsz mert sztem pont az ellenkezője igaz

"Az igazi barát szemből támad."
Quetz írta: ↑2021.06.29., kedd 15:51Nem, így is helytelen.
Akit érdekel a minőség kérdése, az olvassa el ezt az ötrészes cikksorozatot, az első részt itt találjátok:: AVR- Audio Video Receiver - build quality
Személyes gondolatok:
- Mindenből lehet jót is, meg rosszat is csinálni. Azt a processzort, amiből csak kidobják a végfokokat, de nem tervezik át az alapoktól ami megmarad, nem tartanám egyértelműen jobbnak.
- A DAC működése csak egy része a procinak, emellett vizsgálni kell a DSP tudását, a multimédiás szolgáltatásokat és a felhasználói élményt is. Ezekből mindenről van elérhető prezentációs anyag, kivéve általában a DAC/végfok mérések.
Akkor most dobjam ki a procimat mert az avr jobb ? Volt egy pár avr-em és procihoz is volt szerencsém és érdekes modon a proci mindig sokkal jobb volt mint egy avr! Érdekes meglátás amit írsz mert sztem pont az ellenkezője igaz

"Az igazi barát szemből támad."
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Talán ha kifejtenéd a gondolataidat, mert ennek az állításnak nincs információ tartalma.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
Nem, így is helytelen.
Személyes gondolatok:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Ez dogmatikus.
Ennek itt helye nincs.
Marantznak volt procija ami kapta a fikát.
Ennek itt helye nincs.
Marantznak volt procija ami kapta a fikát.
Szerintem!
Törvényszerű, hogy egy proci jobb hangú?
Sinad f@xom ide vagy oda.

Sinad f@xom ide vagy oda.
Szerintem!
- Quetz
- Törzsvendég
Mi a véleményed a többi mért értékről?-KP- írta: ↑2021.06.29., kedd 09:22Marantz AV8805 92 sinad. Egyébként meg a lőtéri kutyát nem érdekli. Egy hangsugárzó ezeknek a torzításoknak nagyságrendbeli többszörösét viszi be egy rendszerbe, ahogy a szobaakuszti is hatalmas befolyással van a végeredményre. De rugózhatunk olyan dolgon, amit meg sem hallunk.
Ismétlem magam: "Ezért is"-KP- írta: ↑2021.06.29., kedd 10:59Nem off, csak szerintem egy túllihegett adat. Aki egy vakteszten meghallja hogy 95 vagy 100dB a sinad, annak kezet csókolok.
Szerintem álomvilágban élsz, ha azt hiszed hogy azért jobb egy AVR, mint egy proci, mert pár dB-vel nagyobb a sinad. De mindegy. Mindenki úgy élvez, ahogy akar.
Nem csak a sinad miatt vásároltam avr-t. Nem élek álomvilágba! Mindig cserélek, fejlesztek. Ha valami jobban szól akkor meglépem a cserét.

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Nem off, csak szerintem egy túllihegett adat. Aki egy vakteszten meghallja hogy 95 vagy 100dB a sinad, annak kezet csókolok.
Szerintem álomvilágban élsz, ha azt hiszed hogy azért jobb egy AVR, mint egy proci, mert pár dB-vel nagyobb a sinad. De mindegy. Mindenki úgy élvez, ahogy akar.
@KP Ezért is van Marantz 8015 készülékem.Nagyobb a sinad.
Akiket esetleg érdekel azoknak miért nem lehet a sinad-ról írni. Hmmmm...................... Nesze neked Házimozi fórum......... Megértettem, nincs gond, sinad off itt.
Akiket esetleg érdekel azoknak miért nem lehet a sinad-ról írni. Hmmmm...................... Nesze neked Házimozi fórum......... Megértettem, nincs gond, sinad off itt.

- -KP-
- V.I.P.
Marantz AV8805 92 sinad. Egyébként meg a lőtéri kutyát nem érdekli. Egy hangsugárzó ezeknek a torzításoknak nagyságrendbeli többszörösét viszi be egy rendszerbe, ahogy a szobaakuszti is hatalmas befolyással van a végeredményre. De rugózhatunk olyan dolgon, amit meg sem hallunk.
menetben 

Alakul ez! Esetleg a harmadik menetbe eléri a 95 sinad értéket. 

- Quetz
- Törzsvendég
- Quetz
- Törzsvendég
ANTHEM AVM 70 PREAMPLIFIER-PROCESSOR REVIEW
Mérések a linken találhatók, a site nem engedi a direkt linkelést.
Mérések a linken találhatók, a site nem engedi a direkt linkelést.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Jövőre. Az remek
köszönöm a gyors választ. Akkor jobban járok addig egy stabil hdmi 2.0 val, én meg gondoltam mand feljebb lépek. Csak akkor nem értem miért árulják ennyiért ha hibás termék
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Re: Denon x2700h vs marantz nr1711 vélemények tapasztalatok?
Idén még nem lesz teljes jogú 2.1-es hdmi az erősítőkben, mert rosszak a Panasonic chipek. Majd jövőre lesz csak...Roland135 írta: ↑2021.06.22., kedd 16:54Sziasztok vásárlás előtt állok és ezen a két avr-en gondolkodom, esetleg valakinek van már tapasztalata? Hdmi panel hibák tényleg vannak-e stb hangzásban melyik lenne jobb? Zene és mozi is lenne vegyesen, de a tv meg a konzol miatt már kéne a 4k 120hz jel át vitel... Üdv
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- -KP-
- V.I.P.
Re: Denon x2700h vs marantz nr1711 vélemények tapasztalatok?
Egyértelműen a Denon a jobb. De a 4k 120-at nem tudja azt hiszem.Roland135 írta: ↑2021.06.22., kedd 16:54Sziasztok vásárlás előtt állok és ezen a két avr-en gondolkodom, esetleg valakinek van már tapasztalata? Hdmi panel hibák tényleg vannak-e stb hangzásban melyik lenne jobb? Zene és mozi is lenne vegyesen, de a tv meg a konzol miatt már kéne a 4k 120hz jel át vitel... Üdv
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Denon x2700h vs marantz nr1711 vélemények tapasztalatok?
Sziasztok vásárlás előtt állok és ezen a két avr-en gondolkodom, esetleg valakinek van már tapasztalata? Hdmi panel hibák tényleg vannak-e stb hangzásban melyik lenne jobb? Zene és mozi is lenne vegyesen, de a tv meg a konzol miatt már kéne a 4k 120hz jel át vitel... Üdv
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sziasztok!
Marantz SR7005-ös erősítőmön, egyszer csak, nem működik az ARC. Mi lehet a baj? Kábelt is, cseréltem.
Köszi a segítséget!
Marantz SR7005-ös erősítőmön, egyszer csak, nem működik az ARC. Mi lehet a baj? Kábelt is, cseréltem.
Köszi a segítséget!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Quetz
- Törzsvendég
- Quetz
- Törzsvendég
Igazad van, egy PC-s szoftver - hasonló a Dirachoz - jobb lenne, de kb 6 éve már, hogy a D+M eszközök nem kompatibilisek a MultEQ Pro-val. Szóval marad az app.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 33
Ez annyit ér, mint amennyiért megvásárolható az app, azaz 7000 forintot. Valójában mesze-mesze nem olyan hatékony, mint a MultiEQ Pro verzió.Quetz írta: ↑2021.06.13., vas. 13:30Audyssey MultiEQ Editior App Overview
youtu.be/3Lgc7aaxO2I
Benne van az is, hogy lehet kikapcsolni az EQ-t mondjuk csak a mélynyomóra - ha pl. van rá miniDSP.