Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ja, Netflix-re azt hittem ip cím alapján nézik melyik országból van a regisztráció és így csak az adott országra kiosztott címek elérhetőek.
Akkkkóókipróbálom. :smile32:
Én is 8-10 éve eredeti nyelven "kívánom meg" a filmeket, előtte el sem tudtam volna képzelni felirattal, most meg szinkronosan nem tudom. Na jó, a múltban azért volt pár magyar szinkron amiőőizé eléggé korrekt.
Pl. Riviéra vadorzói .... zseniális. ;peace;

Most jutott eszembe, nagyon régen láttam, de mintha pár napja lett volna. Sajnos vagy nem, a téma :smile30: komolysága beleégeti a retinába a képsorokat...
Spoorloos - Nyomtalanul
https://port.hu/adatlap/film/tv/nyomtal ... ovie-25341

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

scaurus írta:
2021.06.09., szer. 19:14

...Őszül a halántékom, egyre cinikusabb vagyok, és a vásznon egyre kevésbé érdekelnek a "normál, emberi alkotások".
Megvan a magam nyomora, máséra nem vagyok kíváncsi (másé nem vigasztal).

Nekem a film pont kikapcsolódás a mindennapokból, tőlem jöhetnek a szuperhősös-varázslós-tündéres filmek, csak legyen benne valami spiritusz, ne egy lélektelen iparosmunka legyen.
Adom ;peace;

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
2021.06.09., szer. 09:51
...
Mindenesetre nem nehéz észrevenni, hogy a mainstream-ben mennyi teret vesztettek az eredeti forgatókönyves "normál, emberi" alkotások a szuperhősös, mutánsos, szörnyes, vámpíros-farkasemberes, zombis, varázslós-boszorkányos-tündéres stb. modern mesefilmek javára.
...
Pandémia alatt nekem (is) jóval több szabadidőm lett, filmet viszont (én is) kevesebbet nézek.
A "kedves naplóm" szerint 9 filmet láttam ebben az évben, a sorozat epizódokat nem könyvelem pontosan.
Fitalabb korombam ("bezzeg az én időmben") jártam filmklubokba, néztem "normál, emberi alkotásokat".

Őszül a halántékom, egyre cinikusabb vagyok, és a vásznon egyre kevésbé érdekelnek a "normál, emberi alkotások".
Megvan a magam nyomora, máséra nem vagyok kíváncsi (másé nem vigasztal).

Nekem a film pont kikapcsolódás a mindennapokból, tőlem jöhetnek a szuperhősös-varázslós-tündéres filmek, csak legyen benne valami spiritusz, ne egy lélektelen iparosmunka legyen.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2021.06.09., szer. 11:15
Alex_Aston írta:
2021.06.09., szer. 10:46
Ha nnyire bírod a sci-fi-t, ezt már esetleg láttad?
Űrsepregetők
https://m.imdb.com/title/tt12838766/

Én még nem, de jónak tűnik, bár az imdb pontszám kicsit csalódás. De sort kerítek rá mindenképp.
Belenéztem, de aztán kb 20 perc után ejtettem. Nincs rá különösebb okom, egyszerűen nem tudott lekötni. Talán máskor, más hangulatban, adok neki még egy esélyt.
(Látom, hogy valaki beírta, hogy ez tulajdonképpen a Serenity koreai verziója - nos, ez nekem biztosan nem ugrott be az első 20 perc alapján - a "legénység" tagjai csesztetik egymást és káromkodnak is, meg viccesnek tűnnek - de ez nekem messze nem volt elég ahhoz, hogy a Serenity-re asszociáljak (ami, kiváltképp az általa indított sorozat, a Firefly, egyik nagy kedvencem). De talán lehet, hogy túl hamar abbahagytam. Szerintem nézz bele te is, és alkoss róla saját véleményt, lehet, hogy túl nagy jelentőséget adsz a filválasztáskor az IMDB-számoknak. Az csak egy nagy súlyozott tetszésindex, kismillió ember véleménye alapján, te pedig Te vagy :)
Ezt én is elkezdtem 15-20 perc, de túl dél-koreai = próbálnak viccesek lenni + túltolják a gesztusokat + baromságnak tűnik az egész.

Egy két szösszenet, ha még nem láttad őket:
Contratiempo
https://www.imdb.com/title/tt4857264/

El Cuerpo
https://www.imdb.com/title/tt1937149/

El guardián invisible - spanyol, átlagos krimi lenne, de a családi szál elviszi elég meredek, már-már sokkoló irányba. Az egész komor, borús, eső áztatta, kiváló képi világgal.
https://www.imdb.com/title/tt4924942/

Egész jó Netflix sorozatok:
Az ártatlan/Keserű százszorszépek/A tárgyalás/Holtszél/A kígyó/A Valhalla gyilkosságok/13 parancsolat/Amit magad mögött hagysz/Hihetetlen/Mindhunter/Rejtély a hegyekben.....

ez meg már volt, de akkor néhány távol-keleti alkotás/(nagyon)akció, romantikus, dráma/:
Welcome to Dongmakgol
Secret (2007)
Firestorm (2013)
New world
Confession of murder
Always (2011)
Architecture 101
Norwegian wood (2010)
Secret sunshine (2007)
The client (2011)
No tears for the dead
The villainess
Cold eyes
A dirty carnival
Memories of murder
The thieves
A Hard Day
The yellow sea
Hindsight

+ érdemes Skandinávia felé kitekinteni, ott is vannak kiváló filmek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3278

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.06.09., szer. 11:15

Belenéztem, de aztán kb 20 perc után ejtettem. Nincs rá különösebb okom, egyszerűen nem tudott lekötni. Talán máskor, más hangulatban, adok neki még egy esélyt.
(Látom, hogy valaki beírta, hogy ez tulajdonképpen a Serenity koreai verziója - nos, ez nekem biztosan nem ugrott be az első 20 perc alapján - a "legénység" tagjai csesztetik egymást és káromkodnak is, meg viccesnek tűnnek - de ez nekem messze nem volt elég ahhoz, hogy a Serenity-re asszociáljak (ami, kiváltképp az általa indított sorozat, a Firefly, egyik nagy kedvencem). De talán lehet, hogy túl hamar abbahagytam. Szerintem nézz bele te is, és alkoss róla saját véleményt, lehet, hogy túl nagy jelentőséget adsz a filválasztáskor az IMDB-számoknak. Az csak egy nagy súlyozott tetszésindex, kismillió ember véleménye alapján, te pedig Te vagy :)
Serenity nekem is nagy kedvencem. Amikor elcsípem tv-ben, mindig nézem.
És amikor először láttam, nem is tudtam, hogy egy sorozat záró epizódja, mozi film verzióban. Így is élvezhető, és kerek a történet szerintem. Sorozatot azóta sem láttam...
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.06.09., szer. 10:46
Űrsepregetők

Én még nem, de jónak tűnik, bár az imdb pontszám kicsit csalódás. De sort kerítek rá mindenképp.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.06.09., szer. 09:51

Úgy látom, túl félreérthető volt a "szinte senkit sem érdekel" részemről, mert a "szinte" szót könnyű nem észrevenni. Ezért bocsánatot kérek mindenkitől, aki esetleg magára nézve sértőnek találja a kijelentésemet. Nem ez volt a szándék, hanem pont fordítva: hogy a felsorolással az érdeklődését keltsem fel, akiknek hozzám hasonlóan "tele van" a divatos témájú filmekkel/sorozatokkal.
Részemről szó sincs erről, azért is volt a smiley a végén.

Köszönöm az ilyen ajánlásokat, mert mostanában tényleg egyre kevesebb a jó "nyugati" film. Vagy legalább is nehezebb találni, mert nem jut el hozzám az infó róla.

Űrsepregetők

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2021.06.08., kedd 19:29
Kissé sértő ez a hozzáállás, én személy szerint több koreai filmet is ajánlottam már itt. ;)
kargidje írta:
2021.06.09., szer. 07:05
Aszpirin írta:
2021.06.08., kedd 17:52
A Sun (Yangguang puzhao) - 9/10
- Netflixen megy, és nincs hozzá magyar felirat
Ezt most hogy? gondolkodik.gif

Amúgy igen, elég sok jó vagy éppen kiváló távol-keleti film lett már itt is ajánlva, megemlítve, linkelve. :smile32:

Pl. Secret Sunshine https://www.imdb.com/title/tt0817225/ nekem nagyon bejött. Ez sem éppen kellemes témát dolgoz fel... sad.gif
A filmben nyújtott alakításáért a főszereplő Jeon Do-yeon elnyerte a legjobb női színésznek járó díjat a 2007-es Cannes-i Filmfesztiválon. Nem véletlenül, szerintem.
Úgy látom, túl félreérthető volt a "szinte senkit sem érdekel" részemről, mert a "szinte" szót könnyű nem észrevenni. Ezért bocsánatot kérek mindenkitől, aki esetleg magára nézve sértőnek találja a kijelentésemet. Nem ez volt a szándék, hanem pont fordítva: hogy a felsorolással az érdeklődését keltsem fel, akiknek hozzám hasonlóan "tele van" a divatos témájú filmekkel/sorozatokkal.

Amióta a pandémia miatt home office-ban dolgozom, és sokkal többet vagyok otthon, mint előtte, vagyis az elmúlt majdnem másfél évben, paradox módon egyre kevesebb és kevesebb filmet vagy sorozatot néztem meg. A személyes okom erre az, hogy alig találok magamnak olyant, amit kedvem lenne megnézni. Sci-fi-rajongó vagyok ugyan, de válogatós vagyok sci-fi-nek nevezett dolgok között is. Mindenesetre nem nehéz észrevenni, hogy a mainstream-ben mennyi teret vesztettek az eredeti forgatókönyves "normál, emberi" alkotások a szuperhősös, mutánsos, szörnyes, vámpíros-farkasemberes, zombis, varázslós-boszorkányos-tündéres stb. modern mesefilmek javára. A mainstream globalizált filmipar is nehéz időket él, és szerintem ilyenkor a szokásosnál is kevesebb anyagi kockázatot vállalnak, márpedig a felsorolt témák ma igen kifizetődőek, egy rizikó kilőve. (Jónéhány rizikót kilőnek akkor is, ha vagy egy régi nagy siker modern remake-jét, vagy egy eleve bestseller könyv adaptációját készítik el.) Persze mindez az én spekulációm.

A dolog nálam végülis pozitívan sült el, mert egyértelműen az olvasás illetve a zenehallgatás felé terelődött a figyelmem (sokszor a kettőt egyszerre, párhuzamosan művelem, ami talán nem ideális, de nekem így esik jól). Viszont néha leülök a Netflix (vagy HBO GO, vagy Amazon Prime, vagy Apple TV+) elé, és próbálok találni valamit magamnak - a sikeres próbálkozások mostanában egyre távolabb visznek a "globális mainstream"-től (azaz a hollywoodi és hasonló produkcióktól).

Ami a Netflixet illeti, amint azt Bitrograde is leírta: ha kínálat nyelvbeállítás-függő. Sokkal bővebb lesz a kínálatod, ha angolra állítod az elsődleges nyelvet (konkrétan akkor jelenik meg egy halom távolkeleti és egyéb nem-mainstream produkció). Mivel én mindentől függetlenül szeretem eredeti hanggal nézni a filmeket/sorozatokat, és mivel olyan szerencsés vagyok, hogy 4 nyelven értem meg a feliratokat közel 100%-osan (ha a párbeszédek nyelve ezen nyelvek közül való, akkor feliratra sincs szükségem, kivéve a nagyon "vad" dialektusok esetét), és ez szinte mindent lefed, ezért én nem a magyart választottam elsődleges nyelvnek, bővítendő a választékot. Ettől még ott vannak a választékban a magyar feliratos filmek, de nem csak azok. Ezt egyébként javasolnám mindenkinek, aki a megértés szintjén bitrokol valamilyen széleskörben használt idegen nyelvet, és hajlandó feliratokat olvasni. Sokkal nagyobb lesz a választék.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Jóbarátok: Újra együtt (Friends: The Reunion)

Nagyjából semmi értelme nem volt, kizárólag rajongók - rossz értelembe vett - kiszolgálása ("fan service").
Lady Gaga, Cara Delevigne volt a legkisebb baja a műsornak - engem nem zavartak.

Ami jó volt: ahogy az alkotók elmondták, hogy hogyan állt össze a szereposztás.
Ami rossz volt: minden egyéb.

A színészek közül Kudrow és LeBlanc nézett ki jól és viselkedett normálisan, a másik négyre rossz volt ránézni is, és nem azért, mert idősebbek lettek, hanem pl. Cox agyonműtött feje kifejezetten ijesztő.

Semmi értelmesről nem beszéltek, amikor jött a kamuzás, hogy micsoda kötelék jött létre közöttük, Perry beszúrta, hogy őt senki nem hívja telefonon, gyorsan ejtették is a témát.

Ami a mellékszereplőket illeti, amennyi időt kapott pl. Maggie Wheeler (Janice), Gunther (James Michael Tyler), de a többiek is, az, SZERINTEM, sértőbb volt, mintha meg sem említették volna őket.
(Persze, lehet, hogy ők is kaptak annyi pénzt, ami miatt megérte ezt a békát lenyelni.)

Én senkinek nem ajánlom, rajongóknak se, de ők úgyis megnézték már...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

kargidje írta:
2021.06.09., szer. 07:05
Aszpirin írta:
Alap nyelvi beállításként nem a magyart adod meg, hanem az angolt (akár egy másik profilon), és más lesz a kínálat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:

Amúgy igen, elég sok jó vagy éppen kiváló távol-keleti film lett már itt is ajánlva, megemlítve, linkelve. :smile32:

Pl. Secret Sunshine https://www.imdb.com/title/tt0817225/ nekem nagyon bejött. Ez sem éppen kellemes témát dolgoz fel... sad.gif
A filmben nyújtott alakításáért a főszereplő Jeon Do-yeon elnyerte a legjobb női színésznek járó díjat a 2007-es Cannes-i Filmfesztiválon. Nem véletlenül, szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2021.06.09., szer. 07:16-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.06.08., kedd 20:02

Akkor mar tegyuk hozza hogy az Infernal Affairs vegul egy trilogia lett. Az elso talan a legjobb, de erdemes megnezni a masik kettot is.
Így van.
Nekem a második is nagyon tetszett, főleg, hogy kicsit zárójelbe tette egy részét annak, amit gondolt az ember az első rész alapján egyesekről.
A harmadik már gyengébb volt, de csak az első kettőhöz képest szerintem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ezt meg csak úgy. Tök jópofa :D
Arról már olvastam anno, hogy nem létező szörny hangokat sokszor disznó-majom-miegyéb állatok hangjából keverik össze.
De, hogy ilyen egyszerű hangokat is így állítsanak elő, az érdekes.

https://port.hu/cikk/mozi/sosem-talalna ... gn=content

Az ember törekszik az élethű hang vissza adásra mozi alatt is, aztán kamu az egész :smile29:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:

Tudom, hogy már a cím miatt is szinte senkit nem fog érdekelni az írásom, mert
- nem hollywoodi produkció - taiwani film, mandarin nyelven
- nem fantasy, nem scifi, nem szuperhősös, nem képregény-adaptáció - egyszóval nem "divatos"
- Netflixen megy, és nincs hozzá magyar felirat, tehát sajnos kell tudni mondjuk angolul (esetleg mandarinul), hogy értelmezni tudjuk a párbeszédeket
- több mint két órás
- komoly, cseppet sem könnyed

Cserébe viszont ezt kapjuk:
- egy nagyon jó, izgalmasnak is nevezhető kerek történetet, sok váratlan fordulattal, zseniális befejezéssel (csillagos tízes a forgatókönyv)
- a szerepüket komolyan vevő, nem túljátszó színészeket, akik azért képesek úgy előadni, hogy ne kelljen mindent szájbarágni egy narrátor segítségével
- csodálatos zenét és remekbe szabott képi világot
- azt a megfoghatatlan és leírhatatlan hangulatot, ami a legjobb keletázsiai filmekből árad
- és azt az érzést, hogy kaptunk valamit egy filmtől, és hogy ezt a filmet sokáig nem fogjuk elfelejteni

Mindezt ismét egy távolkeleti produkciótól. A Netflixen
Ez egy nagyon jó film, tehát ajánlom. Csak felnőtteknek illetve nagykamaszoknak.
Kissé sértő ez a hozzáállás, én személy szerint több koreai filmet is ajánlottam már itt. ;)

Köszi az ajánlást, imdb pontszám is biztató. Felirat meg jó eséllyel található hozzá a neten.

Ha esetleg valaki nem ismeri A tégla eredetijét, amit gyakorlatilag lemaradtak, és sok Oscart nyert, annak ajánlom az Infernal Affairst. Mert ez az igazi.
https://m.imdb.com/title/tt0338564/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Tudom, hogy már a cím miatt is szinte senkit nem fog érdekelni az írásom, mert
- nem hollywoodi produkció - taiwani film, mandarin nyelven
- nem fantasy, nem scifi, nem szuperhősös, nem képregény-adaptáció - egyszóval nem "divatos"
- Netflixen megy, és nincs hozzá magyar felirat, tehát sajnos kell tudni mondjuk angolul (esetleg mandarinul), hogy értelmezni tudjuk a párbeszédeket
- több mint két órás
- komoly, cseppet sem könnyed

Cserébe viszont ezt kapjuk:
- egy nagyon jó, izgalmasnak is nevezhető kerek történetet, sok váratlan fordulattal, zseniális befejezéssel (csillagos tízes a forgatókönyv)
- a szerepüket komolyan vevő, nem túljátszó színészeket, akik azért képesek úgy előadni, hogy ne kelljen mindent szájbarágni egy narrátor segítségével
- csodálatos zenét és remekbe szabott képi világot
- azt a megfoghatatlan és leírhatatlan hangulatot, ami a legjobb keletázsiai filmekből árad
- és azt az érzést, hogy kaptunk valamit egy filmtől, és hogy ezt a filmet sokáig nem fogjuk elfelejteni

Mindezt ismét egy távolkeleti produkciótól. A Netflixen
Ez egy nagyon jó film, tehát ajánlom. Csak felnőtteknek illetve nagykamaszoknak.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Sziasztok!

Tegnap este a Cinemaxon futottam bele egy 2015-ös moziba Bíborhegy címmel.
Nem azt mondom, hogy felejthetetlen alkotás, de ...
Nem idegenkedtem a horror filmektől, sokat néztem meg, köztük kevés jót. Nem is tudom
ezt ide soroljam-e, van szerelem, horror, misztikum a fimben. Ami nagyon nagyon tetszett
az a megjelenítés! Olyan jelenetek vannak a filmben amire sokáig emlékezni fogok.
Mint említettem néztem már horrort bőven, de itt ahogy bizonyos jelenetek ábrázolva vannak,
szerintem kimagasló teljesítmény. Majdnem be kellet csuknom a szemem :rolleyes:
Szinek, nagyon szép képi világ, zene és jó színészi teljesítmények viszik ezt a mozit!

https://www.imdb.com/title/tt2554274/
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Amennyire nem bírtam a Johannes Wickman filmeket, amióta a tévében 1-2 hetente megy valamelyik rész, eléggé elkapott. Mondjuk nagyon kellett hozzá a még 1080i-ben is eléggé brutál képi világ. Tök sötétben oleden büntet rendesen még így is ... :smile53:
Hát várós a 4. rész. Remélem nem nagyon lesz ugri-bugri Donni Yen, és komolyra veszik a figuráját. :smile32:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

IP MAN in the house! :D

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

kargidje írta:
2021.06.03., csüt. 21:19
Quetz írta:
2021.05.31., hétf. 19:38
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Még csak az elején tartok, de meglepően monumentális képileg és hangilag is. És a render minősége sem hagy sok kívánnivalót, annak ellenére, hogy 5 éves alkotás.

Ha szereted a "mindent bele" + brutál látványos/igényes japán animációs filmeket:
Ez talán nem annyira monumentális,de mégis egészen különleges a hangulata és a történetvezetése. Nagy kedvencem:

youtu.be/bdtINtlDFI4
Újratervezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2021.06.03., csüt. 19:24
Én meg belenéztem jobb híján a Suits 8. évadjába... (magyarul talán "Brilliáns elmék", ha jól emlékszem)
Csak nekem tűnik úgy, hogy nagyon elfáradt ez a sorozat?
Az első 2 évad nagyon penge volt, bár ez a jogász világ igencsak távol áll tőlem. Aztán valami eltört, a további évadok már teljesen mást adnak. Belenéztem, de néhány perc után töröltem, mint a legtöbb sorozatot, amik csak viszik az időt, de nem adnak cserébe semmit.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ha animáció, akkor utóbbi időben nekem ez jött be nagyon.
Kubo és a varázshúrok
https://m.imdb.com/title/tt4302938/

Durva, hogy az egész stop motion. Rengeteg jelenetnél azt gondoltam, hogy sima CGI. De nem. Minden díszlet. Elképesztő a látvány, és a történet is jó, meg az egész hangulata.
Erősen ajánlott kategória nálam. Egy úgy látom az imdb szavazók között is.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2021.05.31., hétf. 19:38
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Még csak az elején tartok, de meglepően monumentális képileg és hangilag is. És a render minősége sem hagy sok kívánnivalót, annak ellenére, hogy 5 éves alkotás.

Ha szereted a "mindent bele" + brutál látványos/igényes japán animációs filmeket:

youtu.be/1vdw0If6Zzg

youtu.be/wAQ-nHNZj8A

youtu.be/r37ARGRJC-k

youtu.be/tvAa9TpPE1w

youtu.be/L3Z0GFMjR5E

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Én meg belenéztem jobb híján a Suits 8. évadjába... (magyarul talán "Brilliáns elmék", ha jól emlékszem)
Csak nekem tűnik úgy, hogy nagyon elfáradt ez a sorozat? Konkrétan árnyéka a régi Suits-nak, nincs benne már Mike (könyörgöm, számomra ő a fő-fő karaktere a Suits-nak...), Louis labilis karaktere már teljesen eltúlzott, a történetvezetés egy vicc (a forgatókönyvírót ki kellett volna rúgni) és az új szereplők hogyismondjam.... nem annyira "csúcsok", főleg a szőke nagymenő csaj...
Nem tudom, hogy kibírom-e a végéig. 5/10 Talán nem kellene több Suits-évadot készíteni. Már ezt az évadot sem kellett volna. Így is elég szép kort ért meg, méltán. Nyugodjék békében.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!

Néhány tapasztalat a közelmúltból:

Spiral: From the Book of Saw
https://www.imdb.com/title/tt10342730/
Végtelenül gyenge!!! :smile33:

12 Angry Men
https://www.imdb.com/title/tt0050083/
Erősen ajánlott!

Ozark
https://www.imdb.com/title/tt5071412/
Bár olvastam elmarasztaló véleményeket itt a fórumon, szerintem egy jó sorozat! Ajánlott!

Tom Clancy's Without Remorse
https://www.imdb.com/title/tt0499097/
Néha úgy érzem, nem akarok sokat agyalni egy-egy történeten; csak "robbantsuk fel a világot"! Ez a film ilyen napokra jó. Leköt; nem túl sok, nem túl kevés, pont elég.

Wrath of Man
https://www.imdb.com/title/tt11083552/
Revolver, Blöff, stb. - ez meg valahol a kanyarban...
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”