De melyik végén

Mindkét végét azert nem érdemes, mert akkor az árnyékoláson is fog menni a jel. Márpedig az árnyékolás jellemzően egy sokkal alantasabb vezető.tomrider írta: ↑2021.06.11., pén. 19:20Erre többféle megoldás létezik, én bekötöm mindkét végét, de sokan csak az egyik végétnagygabor1982 írta: ↑2021.06.11., pén. 13:44Sziasztok.
Még 1 kérdésem lenne:
RCA IC kábel készítésénél a fém árnyékolást be kell forrasztani a negatív cucchoz vagy nem?
Köszi!
Erre többféle megoldás létezik, én bekötöm mindkét végét, de sokan csak az egyik végétnagygabor1982 írta: ↑2021.06.11., pén. 13:44Sziasztok.
Még 1 kérdésem lenne:
RCA IC kábel készítésénél a fém árnyékolást be kell forrasztani a negatív cucchoz vagy nem?
Köszi!
Itt is válogathatsz:nagygabor1982 írta: ↑2021.06.08., kedd 13:13Sziasztok!
Kellene nekem kb 5 méter RCA interconnect kábel a DAComból az erölködőbe. Van 4 db normális rca dugóm, összeraknám, a kérdésem csak annyi, hogy ezt miféle kábelből kellene készítenem? Mert kábelt méterre kellene vennem. Nem kell semmi hájend herce hurca több 10 ezerért, csak valami normálisabb cucc legyen, ne a hajszálvékony hama és társai....
Van tippetek?
Köszi!
Ez egy elég jó választás szerintem:nagygabor1982 írta: ↑2021.06.08., kedd 13:13Sziasztok!
Kellene nekem kb 5 méter RCA interconnect kábel a DAComból az erölködőbe. Van 4 db normális rca dugóm, összeraknám, a kérdésem csak annyi, hogy ezt miféle kábelből kellene készítenem? Mert kábelt méterre kellene vennem. Nem kell semmi hájend herce hurca több 10 ezerért, csak valami normálisabb cucc legyen, ne a hajszálvékony hama és társai....
Van tippetek?
Köszi!
Zoli,
Cimbi rámcsörrent csütörtökön, ott áll egy boltban, ahol méterre tud vásárolni Canare kábelt, kell-é? Gyorsam mondtam, 2 pár ic és 2x2m hs kábelnek valót hozzon. Persze szerelje ki, nálam az a diy, ha más készíti nekem, mivel fakezű és tudatlan vagyok, csapdát így kikerültem, csodát sem várok, de szánok erre a játékra 7,5 ft-ot
A tömör vezetőjű kábel soha nem lesz részlettelen, ha nem öklömnyi vastag. Sem ha monokristályos ezüst, sem ha 50Ft-os mcu. Persze vannak különbségek részletezésben, de ha kell a felbontás, úgy hogy az nem torzításból származik, akkor szerintem nem jöhet más számításba. Ugyanis sok olyan sodort pl ezüstözött vezeték van, aminek “álfelbontása” van, a részletgazdagsága nem a valódi tartalomból származik, hanem abból hogy szénné torzulnak rajta a magas hangok.cables írta: ↑2021.05.23., vas. 07:27Ha még megengedtek egy megjegyzést az alábbiakhoz, meg a DIY kábelezéshez. A CAT és az MCU vezetékekből készített kábelek szólnak. De a zenei részleteket, ami a szépség a zenében nem viszik át. Előbb utóbb kikerülnek a rendszerből, mert a részletek hiánya idegesítő. Ezeknek a vezetékeknek sok bajuk van, pl. a nem megfelelő szigetelő vagy a túl sok sodrat.
Sokan azt hiszik, ha több vezetéken, nagyobb átmérőn mennek a jelek a hangszóró felé, akkor jobb lesz a hang. Ez tévedés.
A szükségesnél több huzal anyag egy kábelben több anyaghibát jelent, szóval nem jobb lesz a hang, hanem rosszabb.
A DIY csapdája, hogy amit az ember maga csinál, dolgozik vele, azt jónak akarja hallani. De csodák nincsenek!
Hát persze, aki kábelekkel (is)kereskedik, illetve házal, annak még a DIYer is lehetséges kuncsaft
SÜtiTamás szerint jó, szerintem meg nem jó, különösen a magastartomány sínyli meg, a cat7/8 szerintem jobb választás, de tessék próbálkozni.Alex_Aston írta: ↑2021.05.22., szomb. 20:35Korábban itt volt téma, az MCu kábel sodrás. Az ugye tiszta réz, és olcsó.
Az nem jó ilyen budget célra, elfogadható hangminőségre?
Igazából azokat kérdezem, akik próbálták.