A Zidoo-m nem vendég accounttal látja a NAS-omat, korábban és most sem.alto írta: ↑2021.04.26., hétf. 10:52Hát igen, de így egy teljes hozzáférésű guest accounttal a Zidoo (illetve az aki átveszi felette az írányítást) bármit megtehet a NAS-on lévő fájlokkal. Sajnos az Androidos eszközök rendkívűl sebezhetőek biztonsági szempontból, érdemes a LAN-os hozzáférésüket a szükséges legminimálisabbra korlátozni. Vagy mégjobb Androidot be sem engedni a hálózatba, de ez persze általában kivitelezhetetlen. Érdemes továbbá olyan routert használni, ahol a szokásos tűzfal mellett van lehetőség valamilyen behatolás érzékelő/threat prevention program futtatására is.istvan01 írta: ↑2021.04.26., hétf. 10:08Erre mint gátló tényező, gondoltam. Tudnék újabb csökkentett hozzáférésű acountot is beállítani NAS-ra, könyvtáranként is eltérő hozzáféréssel, de ebben az esetben, ha Zidoo-ról indítok egy külső, Zidoo által jól?? kontrollált szerverrről felirat keresést, akkor találat esetén a Zidoo azt betölti az aktuális film mellé, annak könyvtárába. Ezért ha csak olvasásra állítom a hozzáférést, akkor ezt nem tudja oda rakni.
Behatolás alapesete az lenne, amikor a kezdeményező kívülről indítana hozzám belépést routeren keresztül.
Abban az esetben, sajnos ez a gyakoribb, amikor a LAN oldalon belülről kezdeményez valaki "behívást", ahogy feltételeztem az .srt fájlok letöltését (házimozi/média topicban írtam), abban androidra/Zidoo-on kibontakozó virus, Zidoo által megnyitott SMB-NAS felé???
Tehát ha feltételezésem jó irányú, akkor itt a gyenge láncszem a Zidoo-Android 7.1.1, minden féle aktív védelem nélkül.