Nincs ezzel gond, megyek máshova :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Köszi
Most akkor mennyi egy ilyen táp?
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1674
Szimpatikus, de bosszantó hogy 5 perc keresgélés után sem találtam árakat.Ear írta: ↑2021.04.30., pén. 14:23Én ilyen TMP tápot használok lemezjátszóhoz, streamerhez, vagy épp átdugom switchbe ha úgy alakul. Nekem nagyon bejött: https://tmpaudio.hu/251-2/white-tiger írta: ↑2021.04.26., hétf. 07:05
Nem elsőrendű, hogy akkus legyen, sőt inkább valami megfizethető és a gyárinál jobb legyen.
Most hálózati kábeleket cserélgettem a tápban, ott is voltak komoly eltérések.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 138
Neked van valamilyen tapasztalatod bármelyikröl ezek közül?robi20064 írta: ↑2021.04.25., vas. 12:18Mindenkeppen akkust akarsz? Ellenkezo esetben ott az Sbooster MKII, Farad, Sean Jacobs, Paul Hynes, meg egy rakas olcsobb megoldas is keletrol.white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:55Köszönöm!
Közben rájöttem hogy 1A és 16 V... Ha valakinek van még ötlete és/vagy tapasztalata a táp megoldásra külföldi vagy magyar gyártótól reális áron, akkor szívesen fogadom...![]()
- white-tiger
- Fórumlakó

Nem elsőrendű, hogy akkus legyen, sőt inkább valami megfizethető és a gyárinál jobb legyen.robi20064 írta: ↑2021.04.25., vas. 12:18Mindenkeppen akkust akarsz? Ellenkezo esetben ott az Sbooster MKII, Farad, Sean Jacobs, Paul Hynes, meg egy rakas olcsobb megoldas is keletrol.white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:55Köszönöm!
Közben rájöttem hogy 1A és 16 V... Ha valakinek van még ötlete és/vagy tapasztalata a táp megoldásra külföldi vagy magyar gyártótól reális áron, akkor szívesen fogadom...![]()
Most hálózati kábeleket cserélgettem a tápban, ott is voltak komoly eltérések.
- white-tiger
- Fórumlakó

Köszönöm!white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:50Big írta: ↑2021.04.25., vas. 11:39Anno kb. 1000€-ért mérték (2011)white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:16
Köszönöm!
Mennyibe fáj egy ilyen táp ( az aktus es a Palmer) és mennyi bemenete van, illetve milyen a táp feszültsége?
Az Ariesemnek 1A és 15V kell...![]()
, ma már újonnan nem kapható, ellenben mára már olcsóbb használtan, ha valaki egyáltalán eladja. Ez egy készülék (az akkus és a Palmer, lehet én fogalmaztam rosszul) és 2 kimenete van. Akkumulátor 150€ ha kellene bele új. Az M2Tech-et időközben megvásárolta a Metrum, de foglalkoznak vele.
513m2t.pwerbac.jpg
Palmer Power Station user manual PrB_01.jpg
Palmer Power Station user manual PrB.pdf
f245aad418892f67cee3eb4f1e27d7c0.jpg
Nem olcsó játékszer.![]()
Közben rájöttem hogy 1A és 16 V... Ha valakinek van még ötlete és/vagy tapasztalata a táp megoldásra külföldi vagy magyar gyártótól reális áron, akkor szívesen fogadom...
- white-tiger
- Fórumlakó

Big írta: ↑2021.04.25., vas. 11:39Anno kb. 1000€-ért mérték (2011)white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:16Köszönöm!Big írta: ↑2021.04.24., szomb. 22:28
Az enyhe túlzás, hogy tapasztalatom lenne, de egy M2Tech Palmer tápot használok. Az nem kérdés, hogy az alap kapcsoló üzemű táphoz (kb. mint egy router táp) viszonyítva lényegesen komolyabb a produkció, de ha a Palmer-be épített töltő és táphoz viszonyítom az akkmulátoros módot ott is fellelhető külömbség, de igen nehezen megfogalmazható. Úgy mondanám, simább/gördülékenyebb lendületesebb a produkció és mikro dinamikában jobb, finomabb részletezés egyszóval nekem jobban tetsző produkció úgy összességében.
Ha már István01 technikai oldalról közelítette a dolgot én is leírom mi is van benne: Li-PO 3400mAh a DAC áramigénye 240mA. Ezekkel a peraméterekkel kb.12 órát zenél.
Mennyibe fáj egy ilyen táp ( az aktus es a Palmer) és mennyi bemenete van, illetve milyen a táp feszültsége?
, ma már újonnan nem kapható, ellenben mára már olcsóbb használtan, ha valaki egyáltalán eladja. Ez egy készülék (az akkus és a Palmer, lehet én fogalmaztam rosszul) és 2 kimenete van. Akkumulátor 150€ ha kellene bele új. Az M2Tech-et időközben megvásárolta a Metrum, de foglalkoznak vele.
513m2t.pwerbac.jpg
Palmer Power Station user manual PrB_01.jpg
Palmer Power Station user manual PrB.pdf
f245aad418892f67cee3eb4f1e27d7c0.jpg
Nem olcsó játékszer.![]()
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Anno kb. 1000€-ért mérték (2011)white-tiger írta: ↑2021.04.25., vas. 11:16Mennyibe fáj egy ilyen táp ( az aktus es a Palmer) és mennyi bemenete van, illetve milyen a táp feszültsége?Big írta: ↑2021.04.24., szomb. 22:28Az enyhe túlzás, hogy tapasztalatom lenne, de egy M2Tech Palmer tápot használok. Az nem kérdés, hogy az alap kapcsoló üzemű táphoz (kb. mint egy router táp) viszonyítva lényegesen komolyabb a produkció, de ha a Palmer-be épített töltő és táphoz viszonyítom az akkmulátoros módot ott is fellelhető külömbség, de igen nehezen megfogalmazható. Úgy mondanám, simább/gördülékenyebb lendületesebb a produkció és mikro dinamikában jobb, finomabb részletezés egyszóval nekem jobban tetsző produkció úgy összességében.
Ha már István01 technikai oldalról közelítette a dolgot én is leírom mi is van benne: Li-PO 3400mAh a DAC áramigénye 240mA. Ezekkel a peraméterekkel kb.12 órát zenél.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- white-tiger
- Fórumlakó

Mennyibe fáj egy ilyen táp ( az aktus es a Palmer) és mennyi bemenete van, illetve milyen a táp feszültsége?Big írta: ↑2021.04.24., szomb. 22:28Az enyhe túlzás, hogy tapasztalatom lenne, de egy M2Tech Palmer tápot használok. Az nem kérdés, hogy az alap kapcsoló üzemű táphoz (kb. mint egy router táp) viszonyítva lényegesen komolyabb a produkció, de ha a Palmer-be épített töltő és táphoz viszonyítom az akkmulátoros módot ott is fellelhető külömbség, de igen nehezen megfogalmazható. Úgy mondanám, simább/gördülékenyebb lendületesebb a produkció és mikro dinamikában jobb, finomabb részletezés egyszóval nekem jobban tetsző produkció úgy összességében.
Az Ariesemnek 1A és 15V kell...
Sziasztok!
Van valakinek véleménye az Audiolab M+ dac-ról?A másik a dac amit sokan ajánlanak a Teac Ud 503 melyik lehet jobb a kettő közül?Rpi-re lenne rákötve usb-n keresztűl.Esetleg tudtok ajánlani 200ezer ft körül?Kínai dacom volt pár Smsl sanskrit,Topping E30,Matrix Audio mini i-pro 2,de szinte semmi különbséget nem hallottam köztük pedig árban teljesen különböznek.
Van valakinek véleménye az Audiolab M+ dac-ról?A másik a dac amit sokan ajánlanak a Teac Ud 503 melyik lehet jobb a kettő közül?Rpi-re lenne rákötve usb-n keresztűl.Esetleg tudtok ajánlani 200ezer ft körül?Kínai dacom volt pár Smsl sanskrit,Topping E30,Matrix Audio mini i-pro 2,de szinte semmi különbséget nem hallottam köztük pedig árban teljesen különböznek.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Az enyhe túlzás, hogy tapasztalatom lenne, de egy M2Tech Palmer tápot használok. Az nem kérdés, hogy az alap kapcsoló üzemű táphoz (kb. mint egy router táp) viszonyítva lényegesen komolyabb a produkció, de ha a Palmer-be épített töltő és táphoz viszonyítom az akkmulátoros módot ott is fellelhető külömbség, de igen nehezen megfogalmazható. Úgy mondanám, simább/gördülékenyebb lendületesebb a produkció és mikro dinamikában jobb, finomabb részletezés egyszóval nekem jobban tetsző produkció úgy összességében.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Ez alighanem DAC-függő. Mint ahogyan a “jobban” is igencsak szubjektív tud lenni. Kinek ez jó, kinek amaz.zx07 írta: ↑2021.04.23., pén. 14:18A tudományosság igénye nélkül (és a lábrészben látható szetten) én csak hallgatom a különböző zenéket. Azt figyeltem meg, hogy a DSD-s kódolású cuccok általánosságban jobban szólnak a FLAC-os (és egyéb) zenéknél. Persze van kivétel is (hallgattam már gyenge forrásból előállított DSD-t is, de hallottam nagyon jó minőségű FLAC-ot is (inkább 24/96 és felette). Én inkább a DSD-s anyagokat gyűjtöm... persze FLAC-ot is. Nagyon sok anyagom megvan így is, úgy is...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A tudományosság igénye nélkül (és a lábrészben látható szetten) én csak hallgatom a különböző zenéket. Azt figyeltem meg, hogy a DSD-s kódolású cuccok általánosságban jobban szólnak a FLAC-os (és egyéb) zenéknél. Persze van kivétel is (hallgattam már gyenge forrásból előállított DSD-t is, de hallottam nagyon jó minőségű FLAC-ot is (inkább 24/96 és felette). Én inkább a DSD-s anyagokat gyűjtöm... persze FLAC-ot is. Nagyon sok anyagom megvan így is, úgy is...Aszpirin írta: ↑2021.04.23., pén. 10:09Azért tegyük hozzá, hogy a DSD-Guide.com nevű honlap egyértelmű, hogy mi mellett érvel...zx07 írta: ↑2021.04.22., csüt. 18:59https://dsd-guide.com/what-fuss-over-mq ... IGqrJAzZaQ
MQA vs FLAC vs DSD témában egy rövid témába vágó cikk...
Az, hogy "neither MQA nor FLAC is a recording format" igaz bár, viszont a témában teljesen irreleváns (szerintem).
És persze, feltesz egy DSD256-ból konvertált mintákat, hasonlítgatni... király. Bár sajnos én már nem tudom meghllgatni natívan a DSD256-ot (csak lejátszóban megtettt on-the-fly PCM konverzióval), mert a DAC-om még a DSD-t sem ismeri (sic!). Leépítettem a rendszerem ezen "feature"-jét...
Azért ha valaki meghallgatja mindegyik mintát (natívan), mondja majd el a véleményét.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Az, hogy "neither MQA nor FLAC is a recording format" igaz bár, viszont a témában teljesen irreleváns (szerintem).
És persze, feltesz egy DSD256-ból konvertált mintákat, hasonlítgatni... király. Bár sajnos én már nem tudom meghllgatni natívan a DSD256-ot (csak lejátszóban megtettt on-the-fly PCM konverzióval), mert a DAC-om még a DSD-t sem ismeri (sic!). Leépítettem a rendszerem ezen "feature"-jét...
Azért ha valaki meghallgatja mindegyik mintát (natívan), mondja majd el a véleményét.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Azért tegyük hozzá, hogy a DSD-Guide.com nevű honlap egyértelmű, hogy mi mellett érvel...zx07 írta: ↑2021.04.22., csüt. 18:59https://dsd-guide.com/what-fuss-over-mq ... IGqrJAzZaQ
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Aksi forrásnál igenis fontos tényező az aksi kapacitása, csúcsban és átlagban kivehető árama, vagy aksi belső ellenállása. Nálam pl úgy néz ki, hogy a 24V/0,35A terheléshez 20Ah, az 12V/1A terheléshez 60Ah az aksi kapacitás. A zselésre nem jellemző a nagy indító áram, amit pl az AGM autó indítók tudnak, de azok ezt csak pár másodpercig bírják. De, szoktak ajánlani hifihez spirálcellás aksikat is, ami még az AGM-nél magasabb indítóáram képesek.
A modernebb nagy kapacitású Lithium-os aksikból is kell a túlméretes nagy kapacitás, miközben azok saját zajtényezője és élettartamai is jobb mint az előbbieké. Pénztárca vastagabb kell hozzá.
Nekem bejött. A Dac-om (márkát szándékosan nem írok
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
https://dsd-guide.com/what-fuss-over-mq ... IGqrJAzZaQ
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
Gondolom nem csak az akku hatását , hanem az utána levő "szabályozót" is belehallod ebbe a véleményedbe!asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
Ott is el lehet ám szúrni a dolgot.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1696
A DAC 2x12 Voltos zárt, savas akkuról, az USB/SPDIF pedig lítium vasfoszfátosról.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8331
Milyen akkuról mennek?Indy írta: ↑2021.04.22., csüt. 12:05Nekem mind a DAC (analóg rész), mind az USB/SPDIF-em akkus, de lassúnak nem mondanám. Semmiképpen se.asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1696
Nekem mind a DAC (analóg rész), mind az USB/SPDIF-em akkus, de lassúnak nem mondanám. Semmiképpen se.asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.

Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
- asebestyen
- V.I.P.

A végeredményt a tervezés és a kivitelezés adja, amit méréssel ellenőrzünk illetve állítunk be, ha kell. Hogy a végeredmény tetszik-e valakinek, az meg az adott személy fejében dől el.