Így igaz, akkor nem túl szerencsésen fogalmaztam. De vajon hallani is azt az 1%-nyi lassúságot?SoundMania írta: ↑2021.05.10., hétf. 12:04A fordulatszám eltérés és a fordulatszámingadozás (nyávogás) az nem ugyanaz!frenki485 írta: ↑2021.05.10., hétf. 11:58Elvileg megtettél mindent, amit lehetett.b4xter írta: ↑2021.05.10., hétf. 10:01Köszi a tippeket mindenkinek.
Hogy hogyan járt így? Pár hónapja vettem a gépet, már így került hozzám. Telefonos app segítségével mértem, de lejátszottam ismert hosszúságú felvételt és mértem az időt, megerősítette az is a kb. 1%-nyi eltérést. Karbantartás megvolt kb. egy hónapja, a service manual alapján megtörtént a kenés és beállítás is. Új szíj is van fent, kb. tucatnyi különféle méretű és anyagú szíjjal próbáltam, a jelenleg fent lévő adja a legjobb közelítést. 45-ös fordulat tökéletes, csak a 33-mal van probléma.
Az ismert hosszúságú felvételek mérése, vagy összehasonlítása érdekes dolog. Pár éve az előző szíjas lemezjátszómnál én is eljátszottam ezt-jobb híján- szíj csere előtt.
Nos, azért vannak különbségek uazon számok hossza LP/CD/youtube track-ek összehasonlításánál, szinte mindig volt eltérés, jó pár másodperc. Melyik a valós vajon? Az 1 % eltérés, hát az megvolt mindig. Aztán abbahagytam a méregetést, mert kezdtem beleőrülni... nyilván, ha már hallod is a nyávogást, az abszolút zavaró lehet.
Meg az is, hogy 10-ből 10 ember nem hall semmi eltérést, de te mégis sík ideg vagy, hogy a 33,3RPM az nem annyi...
Leginkább az ismert hosszúságú felvétel tényleges hosszának ismerete az ami sztem kérdőjeles...