Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Ear írta:
2021.04.17., szomb. 21:36
Tctronic írta:
2021.04.16., pén. 14:12
Ear írta:
2021.04.16., pén. 13:56

Nem nyomná le.
Van olyan ami igen ;)
Nem-nem. ;peace;
Te csak azt hiszed. ;peace;
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2021.04.16., pén. 13:51
fapaci írta:
2021.04.16., pén. 13:23
Pár cég ennek érdekében még azt is bevállalja, hogy némelyik terméke veszteséget termel. Lásd pl. Tesla!
Azt azért tegyük hozzá, hogy ezt a gyakorlatot tudtommal (tévedés nem kizárt!) az európai versenyjog tiltja (tisztességtelen piaci magatartásnak és piaci erőfölénnyel való visszaélésnek tartja, jogosan). Pár éve a Lidl-nek is volt idehaza egy botránya ebből, ami valami tetemes bírságba torkollott, akkor talán a tejet árulta a beszerzési értéke alatt... És nem kizárt, hogy az amerikai versenyjog sem tolerálja, az ilyesmit, ha bizonyítható...
Itt nem keverném a gyártókat és kereskedőket. A kereskedelmi piac szabályzás valóban tiltja a beszerzési ár alatti értékesítést, ez könnyedén ellenőrizhető, mert van egy beszerzési számla. A gyártási költségek viszont összetettebbek, ahogy erről szó is volt. Ha valami az egyik sorban veszteséget termel, egy másik sorban kimutatható nyereség is lehet.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8313

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

diagnet írta:
2021.04.16., pén. 22:57

Elkerülhető lenne a sajtreszelés, ha bólogatóhifis fanklubbon kívül néha feldolgoznátok hiteles külső információt is.
A hoaxokra építkezés minőségromlással jár.
Ez sok emberre igaz lehet itt az AVX-en (akár még rám is), de Aszpirinre nagyon-nagyon nem. Persze ne foglalkozz ezzel, biztos van még vaktöltényed, durrogtasd csak...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Aszpirin írta:
2021.04.16., pén. 17:17

A többivel meg semmi olyant nem írtál, amivel cáfoltad volna azt, amit én is írtam.

Részemről ennyi, hagyom hogy az utolsó szó a tiéd legyen, mert Zuzu Petals és a sajtreszelő esetét érzékelem.
Az "okos üzletpolitika" teóriádat 3 egymást még csak nem is érintő, eltérő okozatú érvekkel támasztottad alá.
Miközben az egyik minőségi problémákból ered, a második törvényi szabályozásokon alapul, a harmadik marketing gyökerű.
Mindhárom esetben más és más az alkalmazott szoftverelés oka, költségviselője és az ebből adódó előnyök/hátrányok elszenvedője.

Elkerülhető lenne a sajtreszelés, ha bólogatóhifis fanklubbon kívül néha feldolgoznátok hiteles külső információt is.
A hoaxokra építkezés minőségromlással jár.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 236

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Ear írta:
suprnova írta:
2021.04.15., csüt. 20:56
Ja meg R2R, mi? Oszt' a koronás TDA1541 lenyomná mint a szél...
Nem nyomná le.
Talán a TDA1543 36_3_1.gif
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: suprnova »

fapaci írta:
2021.04.16., pén. 17:48
suprnova írta:
2021.04.16., pén. 16:26
Urak, öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, ha nem tűnt fel, ironizáltam.
Veszélyesen élsz.
Vissza is vonulok.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6709

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Innentől, ha lehet autózzatok tovább az autós topikban.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Aszpirin írta:
OFF.
...A 2 literes motorblokk, turbó, minden alkatrész ugyanaz. Eltérés csak a motorvezérlő szoftverben (és természetesen a teljesítményben meg a fogyasztásban) van/volt. ...
persze.
en tudok olyan motorrol, aminel 5 teljsitmenylepcsö van (ez az extrem, ennel többröl nem tudok), kizarolag a "Volllastbegrenzung" más

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2922

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

OFF

"Az irónia nem más mint a szellemes emberek gorombáskodása." ;) :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11494
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

suprnova írta:
Veszélyesen élsz.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4359

Hozzászólás Szerző: juliush »

diagnet írta:
2021.04.16., pén. 16:52
Rendkívül hiányos és téves informácók alapján vontok le következtetéseket...
Talán érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy egy termék(család) teljes életciklusában (értsd első koncepcionális elképzeléstől a piacról történő kivezetéséig) termelt hozzájárulása a cég fenntartható és profitábilis hosszútávú működéséhez kimerül-e csupán a "gyártási költségek" és a "fogyasztói ár" között realizálható árrésben! Érdemes-e mindig különböző teljesítmény és nyilván árbéli kategóriákat képviselő termékeket önállóan fejleszteni, gyártásuk vagy épp karbantartásuk körülményeit számtalan egyedi specifikációhoz önállóan igazítani? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4218

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:

OFF.

Nem erről beszéltem. Ezt már kiveséztük az indexes E90-es és F30-as topikokban is, és megerősítést is nyert. Amit Te írsz, az a 320D-nél a 163 lovas vs 180 lovas verziókra vonatkozik.

De itt nálunk is lehetett rendelni pl. E9x LCI-ből 316D-t és 318D-t is. Érted? Mindkettőt. Tudom, mert konkrétan rendeltem is E91 LCI 318D-t magamnak. A 2 literes motorblokk, turbó, minden alkatrész ugyanaz. Eltérés csak a motorvezérlő szoftverben (és természetesen a teljesítményben meg a fogyasztásban) van/volt.
De te persze az égvilágon mindenhez (is) jobban értesz.

A többivel meg semmi olyant nem írtál, amivel cáfoltad volna azt, amit én is írtam.
Előző Mazda 6 2.2-es diesele esetében is ugyanez volt, hogy minden mechanika ugyanaz, csak a szoftver más. És itt ráadásul 3 teljesítmény lépcső volt. Egy hozzáértő tuner a 129LE-s verzióból így könnyen csináltatott 189-ast. Mindezt a gyári felár töredékéért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.04.16., pén. 17:21-kor.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6542

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

diagnet írta:
2021.04.16., pén. 16:52
A BMW és sok más gyártó köryezetvédelmi és adózási szempontok miatt bizonyos országokba csökkentett teljesítménnyel szállítja az autóit. Az előállítási költség minden esetben megegyezik, mivel a beszállító nem szoftver verzió alapján határozza meg a motorvezérlő árát. A végleges fogyasztói árat a forgalombahelyezés költségei csökkentik, nem pedig a butított alkatrészek.
OFF.

Nem erről beszéltem. Ezt már kiveséztük az indexes E90-es és F30-as topikokban is, és megerősítést is nyert. Amit Te írsz, az a 320D-nél a 163 lovas vs 180 lovas verziókra vonatkozik.

De itt nálunk is lehetett rendelni pl. E9x LCI-ből 316D-t és 318D-t is. Érted? Mindkettőt. Tudom, mert konkrétan rendeltem is E91 LCI 318D-t magamnak. A 2 literes motorblokk, turbó, minden alkatrész ugyanaz. Eltérés csak a motorvezérlő szoftverben (és természetesen a teljesítményben meg a fogyasztásban) van/volt.
De te persze az égvilágon mindenhez (is) jobban értesz.

Részemről ennyi, hagyom hogy az utolsó szó a tiéd legyen, mert Zuzu Petals és a sajtreszelő esetét érzékelem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Aszpirin írta:
2021.04.16., pén. 10:49
pali923 írta:
2021.04.16., pén. 10:26

A részletekre már nem emlékszem, de olvastam valamilyen videokártya sorozatról, ahol a darabok egyformák voltak hardveresen, csak valami szoftverrel, vagy más egyszerű átalakítással egy részüket lebutították, és olcsóbban adták. Aztán persze meglett ennek is a megoldása, és felturbózta, aki megvette. Ennek pl. mi volt az értelme?
Ha pl. olcsóbb kondikra cserélik egy részét, akkor még értem, de ezt? gondolkodik.gif
Sima, okos üzletpolitika.
A hiedelemmel ellentétben a profitot nem csak az alkatrész-és gyártásköltség csökkenti, hanem egy csomó egyéb is, amelyekből a legjelentősebb a fejlesztési költség (már ott, ahol fejlesztenek, és nem lopják mások fejlesztését). Egy videókártya esetében, főleg ha nagy szériában gyártják, a fajlagos alkatrész- és gyártásköltség az ár töredéke. A firmware-ek ("valami szoftver") fejlesztése egész elképesztő összegeket felemészthet. Ha van egy "butított" verzió olcsóbban, az még mindig a fajlagos gyrtás-és alkatrészköltség fölött van, tehát minél többet eladnak belőle, annéál jobb. A "fullos" pedig természetesen jobban hozzájárul a fejlesztési költségek "legoldozásához", illetve végső soron a profithoz.

Ezt a technikát nagyon sok helyen használják, pl. tudtommal a BMW E9x és F3x szériákban a 316D és 318D között csak a motorvezésrő szoftverben van különbség (vagyis hardver szempontjából a 18D "butított" változata a 16D). De hasonlóképp, még a processzoroknál is ez a helyzet, egy magasabb kategóriájú processzorból mondjuk 2 mag "kikapcsolásával" és alacsonyabb órajel alkalmazásával egy alacsonyabb kategóriájú processzor születik, holott maga a chip mindent tartalmaz, amit a magasabb kategóriájú...

A felhasználó viszont azt kap, amit fizet. Kevesebb pénzért kevesebb funkciót, több pénzért több funkciót.
Rendkívül hiányos és téves informácók alapján vontok le következtetéseket.

VGA piac: A gyengébben sikerült szériák órajelei, memória időzítései minőségbiztosítási okokból vissza vannak fogva és olcsóbban kerülnek értékesítésre.
A gyártási költség megegyezik a nem "selejtes" példányokéval. Aki a "butítottat" tuningolja a stabilitás és élettartam rovására teszi.

A BMW és sok más gyártó köryezetvédelmi és adózási szempontok miatt bizonyos országokba csökkentett teljesítménnyel szállítja az autóit. Az előállítási költség minden esetben megegyezik, mivel a beszállító nem szoftver verzió alapján határozza meg a motorvezérlő árát. A végleges fogyasztói árat a forgalombahelyezés költségei csökkentik, nem pedig a butított alkatrészek.
Processzorból sem fogják feleslegesen legyártani százmillió dolláros gépeken a maximális tranzisztor számú példányokat azért, hogy utána olcsóbban adhasák...Kizárólag a TDP csökkentés miatt van mag kikapcsolgatásra lehetőség. (pl. macbook thermal throttling)

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

asebestyen írta:
2021.04.16., pén. 14:22
Tctronic írta:
Ear írta:

Nem nyomná le.
Van olyan ami igen ;)
Ha máshogy nem, rá kell tenni a tetejére. ;)
Biztos is lenyomná, az enyém TDA1541, plusz csövek, plusz 4 trafók, 12kg :D
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: pali923 »

suprnova írta:
Off
Az a szomorú (leginkább fórumos) tapasztalatom, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs róla, mi az az irónia. Nem az a baj, hogy a fogalmat nem értik, de magát az ironikus szöveget sem. Rossz esetben sértődések is előfordulnak belőle.
Én viszont imádom. :D Kéne valami emotikon ehhez. Valami ilyesmi: https://tenor.com/view/big-bang-theory- ... if-3463679
:smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Ear írta:
suprnova írta:
Nem nyomná le.
Urak, öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, ha nem tűnt fel, ironizáltam. Azt hittem a szóhasználat és az alma-körte összehasonlítás egyértelművé teszi. :rolleyes:
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8313

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Tctronic írta:
Ear írta:
suprnova írta:
Nem nyomná le.
Van olyan ami igen ;)
Ha máshogy nem, rá kell tenni a tetejére. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2922

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ear írta:
suprnova írta:
Nem nyomná le.
Van olyan ami igen ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.04.16., pén. 13:23
Pár cég ennek érdekében még azt is bevállalja, hogy némelyik terméke veszteséget termel. Lásd pl. Tesla!
Azt azért tegyük hozzá, hogy ezt a gyakorlatot tudtommal (tévedés nem kizárt!) az európai versenyjog tiltja (tisztességtelen piaci magatartásnak és piaci erőfölénnyel való visszaélésnek tartja, jogosan). Pár éve a Lidl-nek is volt idehaza egy botránya ebből, ami valami tetemes bírságba torkollott, akkor talán a tejet árulta a beszerzési értéke alatt... És nem kizárt, hogy az amerikai versenyjog sem tolerálja, az ilyesmit, ha bizonyítható...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11494
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
A részletekre már nem emlékszem, de olvastam valamilyen videokártya sorozatról, ahol a darabok egyformák voltak hardveresen, csak valami szoftverrel, vagy más egyszerű átalakítással egy részüket lebutították, és olcsóbban adták. Aztán persze meglett ennek is a megoldása, és felturbózta, aki megvette. Ennek pl. mi volt az értelme?
Üzleti taktika. Le kell fedni a piacot, elszívni a levegőt a konkurenciától és növelni az ismertséget. Pár cég ennek érdekében még azt is bevállalja, hogy némelyik terméke veszteséget termel. Lásd pl. Tesla!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
sutemenyx írta:
2021.04.16., pén. 10:14
Ügyelve arra, hogy a végső karakter ne legyen nagyonmás, csak mindenből kevesebbet adjon.
Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes.

Ha pl. olcsóbb kondikra cserélik egy részét, akkor még értem, de ezt? gondolkodik.gif
Sima, okos üzletpolitika.
A hiedelemmel ellentétben a profitot nem csak az alkatrész-és gyártásköltség csökkenti, hanem egy csomó egyéb is, amelyekből a legjelentősebb a fejlesztési költség (már ott, ahol fejlesztenek, és nem lopják mások fejlesztését). Egy videókártya esetében, főleg ha nagy szériában gyártják, a fajlagos alkatrész- és gyártásköltség az ár töredéke. A firmware-ek ("valami szoftver") fejlesztése egész elképesztő összegeket felemészthet. Ha van egy "butított" verzió olcsóbban, az még mindig a fajlagos gyrtás-és alkatrészköltség fölött van, tehát minél többet eladnak belőle, annéál jobb. A "fullos" pedig természetesen jobban hozzájárul a fejlesztési költségek "legoldozásához", illetve végső soron a profithoz.

Ezt a technikát nagyon sok helyen használják, pl. tudtommal a BMW E9x és F3x szériákban a 316D és 318D között csak a motorvezésrő szoftverben van különbség (vagyis hardver szempontjából a 18D "butított" változata a 16D). De hasonlóképp, még a processzoroknál is ez a helyzet, egy magasabb kategóriájú processzorból mondjuk 2 mag "kikapcsolásával" és alacsonyabb órajel alkalmazásával egy alacsonyabb kategóriájú processzor születik, holott maga a chip mindent tartalmaz, amit a magasabb kategóriájú...

A felhasználó viszont azt kap, amit fizet. Kevesebb pénzért kevesebb funkciót, több pénzért több funkciót.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

pali923 írta:
sutemenyx írta:
Ügyelve arra, hogy a végső karakter ne legyen nagyonmás, csak mindenből kevesebbet adjon.
Álmodni képes.

Ugyanez. Kell adni olcsobban is valamit. A lapkagyartosort atallitani sokkal tobbe kerul, mint szoftveresen butitani. Volt régebben több ilyen is. Mindegyik kiderult, mostanaban nem is nagyon hallani ilyenről.
Az meg egy masik vonal, hogy pl videokartyakbol/processzorokbol sem azok lesznek a extra vagy gyengebb valtoztok, amit annak gyartanak, hanem ami ugy sikerult. Majd tesztelesnel kiderül, hogy vegul melyik dobozba kerül. A jol sikerult peldanyokra sajat cimke kerul. A rosszabbul sikerulteket lehet eladni az OEM gyartoknak. Igy volt ez mindig is. Legjobb tudomasom szerint a csöveknel is. A jobbakbol lett Mullard/Philips. A bénábbakra rányomták, hogy RTC, Valvo, stb...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: pali923 »

sutemenyx írta:
Álmodni képes.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szerintem két féle metódus van. Az első, hogy sikerül csinálni egy jó hangú készüléket, amit adnak valamennyiért, és kitalaljak, hogy na ez van jó annyira, hogy ebből kéne mégjobbat csinálni. És elkezdődnek a próbálkozások jobb/dragabb alkatreszekkel, aztan lesz belőle valami. A másik metódus, hogy eleve a legjobb anyagokból fejlesztenek, és lesz egy jó készülék. Majd hogy szélesítsék a termékpalettát és ezzel a vásárlói kört, elkezdik akkurátusan lerontani. Ügyelve arra, hogy a végső karakter ne legyen nagyonmás, csak mindenből kevesebbet adjon. Az AN-nél ehhez pl baromira értenek szerintem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”