Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

La_Valse írta:
2021.04.12., hétf. 20:12
Én majd akkor fogok izgulni, ha a kalauz közli velem, hogy most sumi
otthonról vezeti a Napfény InterCity-t. :D
Szerencsére, ez az én időmben már nem fog bekövetkezni :D
Viszont Tidal szól a vezetőállásban Bose rendszeren :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Vagy 2 napja elkezdtem használni a Tidalt a lenti médiajátszós rendszeren, és egyelőre nagyon tetszik. :D Fel is merült bennem, hogy kipróbálnám a Qobuzt is. Viszont sehogy sem tudok regisztrálni itthonról. Magyarországot eleve elutasítja, vpn-nel meg nem hajlandó semmit csinálni. Ide is írja nekem, hogy vpn és proxy nem lehetséges. Mi lenne a furmányos megoldás?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Én majd akkor fogok izgulni, ha a kalauz közli velem, hogy most sumi
otthonról vezeti a Napfény InterCity-t. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

bitrograde írta:
2021.04.12., hétf. 18:37
Azért azt se felejtsük el, hogy nem biztos, hogy a rádiós technikát (mikrofonokat, AD-konvertereket, stb.) sikerült hazatelepíteni. Így mielőtt a digitális technikát tesszük felelőssé mindenért, talán nem ártana a kérdést a maga teljességében megfontolni. Egyébként titkolózásról szó sem volt: a minap Bolla Milán maga mondta el élő adásban, hogy otthonról beszél.
Szerintem sem volt ez titok, hónapok óta rendszeresen bemondják az általam hallgatott rádiókban, hogy a műsort otthoni körülmények között gyártották, de néhány TV műsor is így készül. Nyilván nem telepítettek haza stúdió technikát, nem is lehetséges a rendszereket ilyen módon megbontani, no meg nyilván bíznak a helyzet normalizálásában és nem szeretnének az átmeneti problémák miatt komoly pénzeket elkölteni az amúgy is haldokló rádiók. Léteznek broadcast minőséget adó mobil szettek, de ezek vásárlása milliós kiadás lenne. Élő műsornál jelenleg sok helyen Skype beszélgetés zajlik (ez adja a legjobb minőséget az egyszerűbb megoldások között és viszonylag könnyen integrálható a stúdió rendszerekbe), vagy kompletten előre felveszik otthon, esetleg meg is vágják és a stúdióban teszik adásba. Néha találkozom telefonos próbálkozással is, de az nyilván nagyon bizonytalan és gagyi eredményt ad.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

tunerman írta:
2021.04.12., hétf. 18:07
Ide írom, nem a Tunerek topikba, mert ez az internetes adatvitellel összefüggő probléma.
Felfigyelten arra, hogy a Bartók Rádió müsorvezetői amikor beszélnek, akkor ki ki maradozik a hangjuk - mint a CD-k hibás olvasása esetében. sad.gif Egyik jóbaràtom ott ügyeskedik a rádióadók környékén, megkértem derítse már ki, hogy miért van ez így.
Visszahívott és azt mondta, hogy a müsorvezetők home office-ban dolgoznak, és az interneten keresztül vannak összekapcsolva a stúdióval. Így aztán a mindenkori netes rendszer számtalan digi kütyüje dönti el, hogy mit hallunk a müsorvezető otthoni szavaiból.
Azt a minőséget pedig ami a hagyományos rádióstúdiókban, mikrofonok és keverőpultok segítségével adásba ment, azt igencsak felejtsük el... :smile51:
TJ.
Azért azt se felejtsük el, hogy nem biztos, hogy a rádiós technikát (mikrofonokat, AD-konvertereket, stb.) sikerült hazatelepíteni. Így mielőtt a digitális technikát tesszük felelőssé mindenért, talán nem ártana a kérdést a maga teljességében megfontolni. Egyébként titkolózásról szó sem volt: a minap Bolla Milán maga mondta el élő adásban, hogy otthonról beszél.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3089

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ide írom, nem a Tunerek topikba, mert ez az internetes adatvitellel összefüggő probléma.
Felfigyelten arra, hogy a Bartók Rádió müsorvezetői amikor beszélnek, akkor ki ki maradozik a hangjuk - mint a CD-k hibás olvasása esetében. sad.gif Egyik jóbaràtom ott ügyeskedik a rádióadók környékén, megkértem derítse már ki, hogy miért van ez így.
Visszahívott és azt mondta, hogy a müsorvezetők home office-ban dolgoznak, és az interneten keresztül vannak összekapcsolva a stúdióval. Így aztán a mindenkori netes rendszer számtalan digi kütyüje dönti el, hogy mit hallunk a müsorvezető otthoni szavaiból.
Azt a minőséget pedig ami a hagyományos rádióstúdiókban, mikrofonok és keverőpultok segítségével adásba ment, azt igencsak felejtsük el... :smile51:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2705

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ez zseniális😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Szalon írta:
2021.04.12., hétf. 14:05
Pont idevág az MBL lassan 10 éves reklámja... :rolleyes:

youtu.be/EN0fkNp4WLs
És tényleg... :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Pont idevág az MBL lassan 10 éves reklámja... :rolleyes:

youtu.be/EN0fkNp4WLs
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

A Kirov operában felvett Diótörő albumon is van 2 vagy 3 helyen digitális nyesszenés. Ez Tidal-en is így van és Apple Musicon is. Sőt.. pár éve voltam karácsony előtt egy operett-előadáson, ahol ugyanez a felvétel ment, ez volt a zenei alap. Még ott is nyesszent :D
Már annyira megszoktam, hogy ha másik felvételt hallgatok, akkor rendesen hiányzik :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

marconi írta:
2021.04.11., vas. 16:59
Ilyet már hallott valaki? 6. track... úgy van fent mint amikor ugrik a cd játszó. Vagy mint amikor karcos cd-t grabelnek. Röhej... Tidal menj már a pics@ba ezt az igénytelenséget.

83468C29-9773-4677-895C-7D7332A0038D.png
Az szép :napsut:
Egyszer belefutottam én is egy hibás track-be, megkérdeztem itt a fórumon hogy másnál is rossz-e, egyik emberke megnézte spotify-on, ott is ugyanígy, hibásan van fent :rolleyes:
Igazából a kiadó így küldi az "anyagot", arra nincs kapcitásuk hogy meghallgasság mit kapnak.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2705

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
2021.04.11., vas. 18:11
marconi írta:
Ilyet már hallott valaki? 6. track... úgy van fent mint amikor ugrik a cd játszó. Vagy mint amikor karcos cd-t grabelnek. Röhej... Tidal menj már a pics@ba ezt az igénytelenséget.

Mert ilyen zenét senki sem hallgat :D
Nekik is csak ezt az egy karcos cd-t sikerült valamelyik fészerből elővakarni a villáskulcsok meg a reszelők közül, korábban hézagolónak használták a lemezt. :D
Kb. az összes többi is ilyesmi színvonalú
Nem kell csodálkozni
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

marconi írta:

Mert ilyen zenét senki sem hallgat :D
Nekik is csak ezt az egy karcos cd-t sikerült valamelyik fészerből elővakarni a villáskulcsok meg a reszelők közül, korábban hézagolónak használták a lemezt. :D

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: marconi »

83468C29-9773-4677-895C-7D7332A0038D.png (3.09 MiB) Megtekintve 4021 alkalommal
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
2021.03.31., szer. 10:54
sutemenyx írta:
2021.03.31., szer. 10:49
És szerinted ez esetben is ez történt?
Én csak azt tudom, amit megosztottál velünk:

" ... bármi nem működik kicsit, azonnal jön 2-3 ultraagresszív fa***lap, mint most én és rommáspammelik a support oldalt."
Ebben nincs stílusleírás. De ha jobban izgat a dolog, megtalálható a Roon Supporton a topic, amibe írtam.
Azt azért el kell mondjam, hogy ügyintézőkkel sosem szoktam üvöltözni, sőt jellemzően senkivel sem, de velük legkevésbé, pedig van hogy megpróbálják.
Kedvencem, mikor felhívnak egy biztosítótól, hogy milyen jó lenne nekem biztosítás. Én mindig elmondom, hogy nem szeretnék, de 80%-ban ezzel nem elégszenek meg. Általában eljut odáig a beszélgetés, hogy amivel ők jól járnak azzal én biztosan nem. Van hogy néha el kell mondanom, hogy szerintem a világ legnagyobb átveréseit és az ehhez szükséges kormányzati lobbitevékenységeket a biztosítók végzik leginkább, de ezt sosem agresszív hangnemben, mindössze elmondom a véleményem. Azt is csak azért, mert nem elégszenek meg azzal, hogy “Nem szeretnék, köszönöm!”.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2021.03.31., szer. 10:49
Én csak azt tudom, amit megosztottál velünk:

" ... bármi nem működik kicsit, azonnal jön 2-3 ultraagresszív fa***lap, mint most én és rommáspammelik a support oldalt."

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

"Pár évig volt egy kollégám, akivel sokat ültünk egymás mellett stúdiókban. Neki bármilye problémája volt valamelyik szolgáltatóval, bolttal, hivatallal, kivétel nélkül leüvöltötte a hajukat, az ügyintézőt pedig elküldte a prostituált édesanyjába. Kívülállóként is szörnyű volt hallgatni"

Hogy ne kelljen találgatnod -láthatóan nem jól tippelsz-, nem ez történt. Hanem az, hogy beírtam mi a probléma, az egyik modi javasolt valamit, hogy próbáljam ki. Kipróbáltam, tönkrement minden, be sem engedett a Roon többé. Ekkor további dolgokat próbáltam ki, be is írtam az eredményét, de azon a fórumon 3 saját hozzászólás után nem posztolhatsz többet. Mivel azonban 11óra alatt senki sem volt hajlandó hozzászólni, így más módszert kellett találni arra, hogy leírjam milyen további próbálkozások milyen eredményre vezettek. Szóval igen, bemásoltam 6 másik topicba, és amelyik thread olyan volt, ahol követelték az 1.7-re visszaállást, ahhoz hozzátettem, hogy egyetértek, szerintem is vissza kellene térni 1.7-re. Tehát nem ordenáréskodás történt, hanem a support rendszer kihasználásának maximalizálása. Dehát erre van! Anyjába elküldés, üvöltözés, nagybetűzés meg egyebek nem voltak. Igaz miután sikerült teljesen tönkremennie, azután azért beírtam, hogy ez a legmegbízhatatlanabb szoftver, amit valaha láttam.

Másrészről..
Szóval én vagyok a hibás, amiért nem tudom követni a szoftver filozófiáját... Most akkor ez lenne a filozófia, hogy előfizetek egy évre és nem működik? Szép és jó filozófia ez!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2021.03.31., szer. 10:59-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 23:27
Örülök neki, hogy a tisztelt urak ennyire okosak, sosem egoistàk és nem 99, hanem 100%-ig biztosak dolgokban!
Pár évig volt egy kollégám, akivel sokat ültünk egymás mellett stúdiókban. Neki bármilye problémája volt valamelyik szolgáltatóval, bolttal, hivatallal, kivétel nélkül leüvöltötte a hajukat, az ügyintézőt pedig elküldte a prostituált édesanyjába. Kívülállóként is szörnyű volt hallgatni, határozottan (tehát 100 %-ban) sajnáltam a személyt, aki a vonal másik végén volt kénytelen elviselni ezt az agressziót. Szerintem tisztán intelligencia kérdése, ki hogyan intézi az ügyeit.

Ha már dolgoztál ilyen csapatban, tudhatnád, hogy a reklamált probléma általában nem annak a hibája, akivel éppen beszélsz. Ő csak közvetít vétlen szereplőként, tehát butaság letámadni.

A Roon, mint minden komplex szolgáltatás egészen addig komfortos, amig követed az alkotók logikáját, elképzelését. Amint kilépsz abból és a magad elképzeléseit próbálod ráerőltetni, megborul a rendszer. Ilyenkor idegeskedés helyett szerintem váltani kell másik szolgáltatásra. Ez ugyanúgy igaz az okostelefonokra, szoftverekre, készülékekre. Egy barátomnak ugyanolyan telefonja van, mint nekem. Én már megszoktam, magamévé a gyártó és az Android logikáját, a barátom viszont saját elképzeléseit próbálja ráerőltetni, minden kontakthoz egyedi csengőhangot rendelni, leveleket átszínezni, stb. Nálam hibátlanul működik a cucc, nála meg esik/kel.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Egyébként csakhogy legyen valami tèmábavágó is:

Legelőször win10-ről futtattam a Roon-t. Pár hónapja áttértem a Roon Rockra, már akkor hallatszott, hogy azért ez érzékelhetően jobb. Most viszont kénytelen voltam visszaváltani windowsra, éshát így utólag már elég egyértelmű, hogy fényévekkel jobban szól a saját oprendszerükkel a cucc.
Szigorúan szerintem és az én rendszeremben.
Windows-zal inkább be sem kapcsoltam zenét.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Örülök neki, hogy a tisztelt urak ennyire okosak, sosem egoistàk és nem 99, hanem 100%-ig biztosak dolgokban!
Viszont szerintem (persze nembiztos) hármunk közül eddig még csak én túlóráztam egy worldwide megjelenő szoftver release-e után azért, hogy a legforróbb problèmák ki legyenek órákon belül javítva...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 22:58
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 22:28
asebestyen írta:
2021.03.30., kedd 22:24
Ez nem agresszivitás, ez hiszti. Nálam a szándékkal ellentétes hatást vált ki.
Jó tudni! Ha majd az általad készített vagy promótàlt vagy supportált termékkel lesz problémám, akkor majd máshogy közelítek! :D

Bár talán mégsem! Addigra valószínűleg rájössz, hogy egy termék eladásnál a legkiugróbb problémával kell legelőször foglalkozni. Hogy azért kiugró, mert sok ember kevésszer jelenti vagy kevés ember sokszor.. nos az teljesen lényegtelen!
De itt konkretan csak egy ember volt, te :D

Ugy is lehetne nezni hogy amig a te egyedi problemaddal foglalkozik egy ember X orat, addig hany olyan hibat tudna javitani ami 10-100-1000 embert is erint.
Minimum 10 embert szerintem biztosan össze tudnék számolni, akinek ezzel gondja volt.
Rossz volt a kombináció. Nekem nagyon fontos, hogy menjen a zenegép, szoftverfejlesztőként hasonló az elvárásom, mint amit velem szemben támasztanak, és még arra is van rálátásom, hogy mivel lehet befolyasolni a support rendszert (talán).

Van, amit ki tudok várni szépen türelmesen, a legtöbb dolog ilyen. Pl vakcináért sem tülekedem, pl az usb transzportom sem hibatlan, egy korabbi driverekkel probalkozas ota visszaesett negyedére a hangereje, de nemgond, együttèlek vele. Ha rendelek valamit és nemjön, nem szokott gondom lenni. Kajarendelésre sem szoktam kiakadni ha kesnek. Tobbszor volt mar, hogy nem ertette a futar, hogy miert kap borravalot, amikor kesett csomot.

De ha szoftverről van szó, akkor ott nem ismert fogalom a türelem ha az nem úgy működik, ahogy legalább szokott. És nemcsak a szoftver, hanem a hardver is ilyen. Ha köze van valaminek számítógéphez, akkor nincs kegyelem.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
asebestyen írta:
Jó tudni! Ha majd az általad készített vagy promótàlt vagy supportált termékkel lesz problémám, akkor majd máshogy közelítek! :D

Bár talán mégsem! Addigra valószínűleg rájössz, hogy egy termék eladásnál a legkiugróbb problémával kell legelőször foglalkozni. Hogy azért kiugró, mert sok ember kevésszer jelenti vagy kevés ember sokszor.. nos az teljesen lényegtelen!
Sosem a problémával van a gond. Bármilyen problémát meg lehet oldani, ami ember által létrehozott dolgokból ered. Minden hiedelemmel ellentétben mindkét fél érdeke, hogy a lehető legkevesebb probléma legyen és ami esetleg lesz, azt mihamarabb kijavítsuk. 1 dolog van, amit nem tudok elviselni és az pont a hiszti, nem 99, 100%-ig biztos vagyok abban, hogy az soha semmilyen ügyet nem vitt előre, még akkor sem, amikor a hisztis ügyfél azt hitte, hogy azért lett kész valami hamar vagy a vállaltnál is hamarabb.
Node mindenki ahogy szereti...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
Addigra valószínűleg rájössz, hogy egy termék eladásnál a legkiugróbb problémával kell legelőször foglalkozni. Hogy azért kiugró, mert sok ember kevésszer jelenti vagy kevés ember sokszor.. nos az teljesen lényegtelen!
Szerintem ez nagyon is lényeges különbség. Persze az egoizmus bármit képes felülírni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”