200Hz alatt a szoba szól. Persze a hangsugárzó gerjeszti. Hogy maga a hangsugárzó milyen mélyhangokat ad ki és azokat milyen intenzitással, azt leginkább akkor tudod meg, ha kiviszed a szabadba, A talajról visszaverődő hanghullámok majd csinálnak ott is kioltást, de nem a szub tartományban. A szobai hang és a szabadtéri hang közötti különbség maga a szoba. Négyzet alapú helyiségeknél fokozottan jelentkezik a mélyátviteli hiba, súlyos kioltások és kiemelések vannak (akár 15dB, viszonyításképp 3dB hangnyomás növeléshez dupla erősítő teljesítmény kell)). Ha a kiemelés 40-50Hz környékére esik, még azt hiheted, hogy a dobozaidnak marha jók a mélyei. Pedig igazából a szobát hallgatod, egy frekvencián nagyon csúnyán túltolt mélyekkel. Tovább rontható a dolog fal tövében, pláne sarokban elhelyezéssel.Alex_Aston írta: ↑2021.04.11., vas. 09:16Hallani a pengetést, csak éppen nem hallod a (szerintem) "lényeget", a mély basszus hangot, amit kiad. Így értettem.vidor2009 írta: ↑2021.04.11., vas. 09:01Én még olyan hangsugárzót nem hallottam,amin ne lenne hallható a bőgő,vagy a basszusgitár!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:32
Ha egy nagybőgő, vagy basszus gitár, stb. NEM HALLATSZIK, akkor egész egyszerűen nem megy olyan mélyre szerintem. De lehet rosszul gondolom...![]()
Még a pici Voydokon is jól hallani.
Jó mélyátvitel esetén a mély nem sok, hanem felbontása van és gyors, arányaiban megfelelő. Javaslom, hogy keress egy olyan nótát, amin a bőgős viszonylag nagy skálán és pengetve (pizzicato), gyorsan játszik, mert ilyenkor a hangok intenzitása között nincs hatalmas különbség. Ha minden megpengetett hangon hasonló hangerő érzeted van, akkor jó a basszus, ha viszont egyes hangok nagyon halkak, mások meg nagyon hangosak és még fél perc múlva is zúgnak, akkor az a mély szar, csak Neked tetszik.

nem sok kihívójuk akad,ártól függetlenül!!Üdv. Gyuri